לילה טוב

לילה טוב ../images/Emo142.gif

שאלה לי, בעצם שתיים - 1. בעקבות דיון על חן אלקובי [הגבר ש'לכוד' בגוף של בחורה] - היא נמצאה כשירה לעמוד לדין. וזה לא המקרה הראשון, רוב האנסים והרוצחים למיניהם נמצאים כשירים לדין. והשאלה שלי היא כזו [לא שחלילה אני חושבת שהם צריכים להיות פטורים ממשפט ומעונש הולם] - האם לא כל בן אדם שחש צורך לרצוח ולאנוס הוא כבר חולה בנפשו עד מאוד? ונלך על גישה כזו - הרי הימנעות מאונס, היא תוצר של ה'אני' - שילוב של ה'סתמי' [רצונות האדם] וה'אני עליון' [שאיפות ואידיאלים] המתפתחים אצל כל אחד בשלבים המוקדים של חייו. אונס הוא נגד ה'אני' המקובל וה'בריא', אז כבר האדם לוקה בנפשו ברגע שה'אני' שלו לא התפתח בצורה נכונה, לא כן? ועוד שאלה - האם ייתכן מצב שבו בחורה שכבה עם בחור תחת לחץ ולאחר מכן, למרות שזה נעשה בהסכמה [או יותר נכון, ללא התנגדות מצידה], היא חשה שהיא נאנסה באמת ובתמים?

nutmeg

New member
השאלה לא היתה

אם האדם חולה או לא (הגדרת מחלה משתנה עם השנים), אלא אם הוא כשיר לעמוד בדין או לא. כלומר: האם הוא יודע להבדיל בין טוב ורע, האם בוחן המציאות שלו תקין האם השיפוט תקין - דברים כאלו... ולא אם הוא מאובחן כחולה ב-X או Y או שהיתה לו ילדות שיכולה להסביר התנהגות כזו או אחרת.

אפרתש

New member
מה זאתאמרת "האני שלו לא מסודר

בצורה נכונה" ? אדם שכל הזמן רוצה לאכול, למשל, כדי לכסות על מחסור באהבה, אפשר לאמר שמשהו ב'אני' שלו לא מסודר בצורה נכונה? יש הרבה כאלה. אבל רובם לא מתנפלים על אנשים ברחוב וחוטפים להם סנדויץ' מהיד. כי הם יודעים שאסור לקחת אוכל מידיים של אנשים אחרים. אם אדם חש שיש לו דחף לחטוף אוכל לאנשים, שיילך לקבל עזרה. מעט האנשים שלא מבינים שאסור לחטוף אוכל ברחוב או לא מסוגלים להתגבר על הדחף יושבים בבתי חולים ו/או מטופלים בכדורים. רוב האנסים יודעים טוב מאד שאסור לאנוס. במקום להתנצל, אז אחרי הפעם הראשונה שאנסו שיילכו לקבל טיפול.

אוקיי,

[סליחה על ההצקה] אז למה, אם ברור שיש פה בעיה [כשיר או לא כשיר לדין] כלשהי, אדם שאנס או רצח בצורה מזעזעת לא נשלח לבית משוגעים אלא לכלא?

®Hada

New member
אנס... סוטה או פושע ?

למן הרגע ש"ההפרעה" של האנס מוגדרת כמסוכנת לציבור בין אם הוא כשיר או לא כשיר לעמוד לדין מבחינה משפטית מקומו מאחורי סורג ובריח... אדם שנניח מתערטל בפרהסיה באופן כפייתי, לא ילך לבית הסוהר בית המשפט ישלח אותו קרוב לוודאי לטיפול, מפני שאינו מסוכן לציבור והיום גם לאנסים יש הקלות (לצערי), לאחר תקופה מסויימת שבה האנס נבדק ונבחן הוא יכול להיות מועמד לסירוס כימי. הסירוס יחד עם טיפול פסיכולוגי מדכאים את יצריו המיניים של האנס וכך בעצם הוא אינו מהווה סכנה לציבור... לכשימצאו "סירוס" לאינסטינקט החייתי שגורם לאנשים לרצוח ללא סיבה נראית לעין, אני מאמין שגם מקרים כאלו יעלו לסדר היום וגם רוצחים "מלידה" ימצאו את עצמם בבתי משוגעים ולא בבתי סוהר.

אפרתש

New member
אני לא מחוקקת ולא רופאה אבל

בעיני יש שתי סיבות לשלוח אנס לכלא (ושם כדאי שיקבל טיפול) 1) הרתעה. שמי שמרגיש דחף לאנוס ינסה לקבל עזרה לפני שיאנוס. שיידע שאם לא יעשה ככה, ייענש. 2) אני לא סומכת על בתי החולים. לפי נתונים שקראתי, אנסים ורוצחים שוחררו מהר מאד מבית החולים. רגע אחד לבן-אדם אין שליטה עצמית, ואופס - הוא כבר הבריא ויכול להסתובב בחוץ. בבתי הכלא יש נהלים יותר מסודרים לשיחרור.

טל קר

New member
נראה לי יותר מכבד כלפי חן אלקובי

לומר 'הוא נמצא כשיר לעמוד לדין', אם זה מה שהוא מעדיף. בנוגע לשאלה השניה האם אפשר לחוות טראומה מכך שבחורה שכבה עם בחור תחת לחץ גם אם היא לא התנגדה אקטיבית - כן.

למעלה