לילה טוב לכולם..

ThE TusH

New member
לילה טוב לכולם..

אני טסה שבוע הבא לאוסטרליה - נ"ז - תאילנד. יש לי כמה שאלות. נכון ששאלו כאן חלק, אבל לא ממש קיבלתי תשובות מלאות ובדקתי גם בדפים ישנים יותר!!!! השאלות שלי הן בעיקר לגבי ציוד. אני מתלבטת לגבי תיק ונעליים. חשבתי לעצמי ... המחירים בנ"ז ובאוסטרליה בערך יהיו קרובים למחירים בארץ לא שווה לי להמר ולקנות אותם בתאילנד, ומקסימום, אם אני לא אהיה מרוצה, לקנות אותם שוב...? הרי יכול להיות שאני אוכל לקנות תיק ממש ממש מעולה ב - 100 ש"ח (שהבנתי שזה המון בשביל תיק בתאילנד, אנא תקנו אותי אם אני טועה) וגם נעליים. ואולי בעצ, לפחות נעליים שווה לי לקנות בארץ. מה שבעצם אני שואלת, חוץ מאם כדאי, זה לגבי שמות של יצרני תיקים ונעליים שכדאי לבדוק בתאילנד. קצת פרטים על הטיול שלי : טיול שכולל טראקים של כמה ימים, הרבה רטיבות ובוץ... ובנוגע לתיק - יש לי מבנה גוף די קטן ולכן אני אזדקקלתיקים שמיועדים לנשים קטנות קצת... מן הסתם אני אבדוק ואמדוד שם לפני שאני אקנה, אבל בכל זאת חשבתי שיהיה טוב לקבל עיצות. יש המלצות ? ולגבי שק שינה, אל תצחקו על שאלה קצת מפגרת, אבל... שק שינה פשוט שקונים בדר"כ עם אוהל זה לא מספיק?!?!? ועוד משהו... איזה עוד ציוד מחנאות כדאי לקנות בתאילנד? המון המון תודה!!!
 

Yo-man

New member
עדיף לקנות בארץ

תרמיל את חייבת לקנות בארץ, אלא אם בא לך לטוס עם שקיות או עם מזוודה ישנה שתזרקי בתאילנד. לרוב האנשים אין מזוודה מיותרת כזו. נעליים מאוד כדרי לקנות בארץ, אלא אם יש לך כתובת מדויקת ונעל ספציפית שאת יודעת שיש שם. בארץ יש חנויות מקצועיות שיתנו לך את כל המידע שאת צריכה לגבי הנעל שתחזיק אותך 6-12 חודשים בטיול. ואם זו תהיה נעל טובה, היא תישאר איתך גם אחרי הטיול. בתאילנד את לא יודעת איזו חנות מקצועית מספיק, או אם הם מבינים מה שביקשת ולא מנסים "לדחוף" לך משהו. 100 ש"ח זה 1000 באט, ויש הרבה מה לעשות איתם בתאילנד, אבל זה לא הופך אותך למיליונרית, ותיק מקורי של חברה טובה יעלה יותר. חיקויים (בהם מתמחה תאילנד) יעלו פחות ויחזיקו מעמד פחות. לדעתי אם את עומדת להציא סכום של 5 ספרות על טיול של פעם בחיים (אולי פעמיים או שלוש במקרים קיצוניים) תשקיעי בציוד סביר. לא שולח אותך לקנות את הדברים הכי יקרים והכי חדישים, אבל דווקא תרמיל ונעליים הם שני הדברים שהכי לא היית רוצה שיתפרקו לך במהלך הטיול. לגבי שק"ש - תלוי מה יהיו תנאי מזג האויר. המדינות שציינת לא קרות מידי, ולא צריך שק שינה אלפיניסטי למינוס 20 מעלות. אני בדרום אמריקה קניתי שק שינה לפלוס 8 מעלות (מתוך ההנחה הברורה שאם יהיה יותר קר אני אשלם כמה שצריך ואלך לישון במלון
), לדעתי לא תיתקלי בטמפרטורות נמוכות מזה. מה שכן תיתקלי בו זה גשם בניו-זילנד. השאלה כמה טרקים תעשי (רוטברן, קפלר, מילפורד, אם הזמנת מראש למילפורד אחרת העונה הקרובה כבר סגורה) ולכמה ימים (אלה שהזכרתי לוקחים 3-4 ימים כל אחד) ? שתהיה נסיעה טובה.
 
לגבי שק"ש - לפחות בניו זילנד

עדיף שק"ש קטן וקל, שיהיה קל לסחוב בטרקים. ברוב הטרקים אפשר לישון בבקתות, ואז אין צורך בשק"ש לטמפרטורות מאוד נמוכות. אם את מתכוונת לישון באוהל בטרקים זה סיפור אחר. ומילה לגבי הזמנת טרקים - אני חושבת ש- YO הגזים לגבי המילפורד. אני מאמינה שאפשר עדיין להזמין מקום, ויש גם כל הזמן ביטולים. אומרים שצריך למילפורד להזמין חצי שנה מראש. עד כמה שהבנתי, אם את ניו זילנדית ורוצה לעשות את הטרק דווקא בין כריסטמס לסילבסטר, אלה תאריכים מאוד מבוקשים וצריך להתקשר איך שהם פותחים את ההרשמה ולהזמין. אם את תרמילאית שלא לחוצה על תקופת החגים, יש מצב למצוא תאריכים פנויים גם בהתראה יותר קצרה. אני לא הזמנתי מראש, כי לא רציתי לתכנן טיול של ארבעה חודשים בשתי יבשות סביב טרק אחד. זה אומר שלא עשיתי את המילפורד, את הרוטברן כן. לא בטוחה שאני ממליצה על כל העניין - הבעייה היא שבטרקים שמזמינים מראש אי אפשר לבטל, ולכן אני הלכתי את הרוטברן בגשם שוטף ולא היה כיף בכלל. יש טרקים שהם GREAT WALK שלא צריך להזמין מקום, ואז אפשר לעשות אותם כשמזג האוויר טוב ולהינות יותר. דוגמאות: נלסון לייקס (המקום הכי מדהים שהייתי בניו זילנד), ריס-דארת', קופלנד - את שני האחרונים לא עשיתי כי לא שמעתי עליהם בזמן, אבל מהמלצות ששמעתי - שווה.
 
למעלה