לילה טוב לכולם!

יוגלי7

New member
לילה טוב לכולם!

אולי מישהו יודע לאמר לי האם לגלוקוזמין יש השפעה כלשהיא על הפיברו?
מישהו המליץ לי!!!!
תודה

30 אחוז, לפי מה שאומרים הראומטולוגים

ז"א - 30 אחוז ממי שלוקח (לכל מיני סוגים של בעיות) זה עוזר במידה מסוימת. כמה? זה בטח אינדיוידואלי

כדאי להתיעץ איזה סוג לקחת, כי יש כמה. וצריך לקחת תקופה ממושכת, לפחות חצי שנה, כדי לראות אם זה עושה שינוי.

תשאלי את הראומטולוגים, הם הכי מכירים את זה.

בהצלחה,

כדאי לדעת:

1. גלוקוזמין זה חומר שמיועד לסחוסים, לא למפרקים.
2. עוזר ל- 30% - זה בדיוק מה שמאפיין פלצבו. כלומר טיפול מדומה.
שלושים אחוז מהאנשים מרגישים יותר טוב רק עקב האמונה שקיבלו טיפול. גם אם ה"טיפול" הוא גלולת סוכר או כוס מים.

אני מסכימה עם כלנית -- "מישהו המליץ לי" -- נשמע חשוד ואינטרסנטי.

מסכימה עם שתיכן ש"מישהו" הוא לא גורם מוסמך

ואף לא מומלץ. כדאי לקחת את ההמלצה של "מישהו" ולגשת איתה לרופא.

אבל גלוקוזמין, כונדרויטין זה כבר מזמן משהו שכולם מכירים. לא שזה אומר שצריך כן או לא לקחת. נהפוך הוא, דווקא הדברים השכיחים אנשים חושבים שזה אומר שהם יכולים לקטוף מהמדף. לא לקחת ברזל על דעת עצמך, וגם עם ויטמין די. שיש איתו אמנם בעיות בספיגה אבל עדיין רמות גבוהות שלו הן מסוכנות, אז צריך להיות במעקב.

מי שאומר לך: תקחי בי 12 (או כל ערך אחר), הוא אידיוט. מי שאומר לך: כדאי שתבדקי את הבי 12 שלך, כדאי אולי להקשיב לו.

הכי טוב להיות בדיאלוג עם רופא שיש לך אמון בו ואתה יכול לשאול אותו שאלות, בלי לנסות "להנדס" אותו או לחשוב שהוא מסתיר ממך משהו שאתה יודע שהציל את השכן של אחותך, בגלל מניעים נסתרים.

נכון, לפעמים אתה צריך ללמוד לבד, ולפעמים עצות של אנשים על "אם הדרך" מובילות למשהו טוב. אבל יש יותר מדי אנשים על אם הדרך איך לומר.

גלוקוזמין כונדרויטין הוא החומר ש"משמן" את המפרקים. בעקרון אין באמת סיבה לנו לקחת אותו, כי אין לנו שחיקת סחוס או עצם או אפילו דלקת במפרקים בדר"כ.

אבל ראומטולוגים לא שוללים לקחת אותו (ואל תתפסי אותי במילה. את צריכה לשאול את הראומטולוג שלך, כי כל אדם הוא לגופו). הוא עוזר בעיקר בגילאים מבוגרים, כשכן יש שחיקה. וגם לספורטאים נגיד, הוא עשוי לצמצם את השחיקה והחיכוך וע"י זה להוריד כאבים.

מה שעפרה אומרת על פלסבו זה נכון. אבל הנתונים האלה כבר לוקחים בחשבון את הפלסבו. נגיד, אם ניקח אנשים בגיל 80 עם שחיקת סחוסים אז רק לשליש מהם יהיה שיקום של הרקמה הזו (אני לא יודעת איך בודקים אמפירית, אבל יש דרך).

הראומטולוגים שדיברתי איתם, וגם סבתי בת ה-84 שתהיה בריאה, אמרו את אותו דבר. יש אנשים שזה עוזר להם ויש כאלה שלא. לא מזיק לנסות. אבל צריך לקחת את המינון המקסימלי ותקופה ממושכת. אז הם יודעים שזה גם עולה לא מעט כסף. לכן משאירים לשיקולך אם בא לך לנסות.

מבחינה אמפירית אין לנו שום סיבה לקחת אותו. אבל ראומט' שמתעסקים במחלה אומרים שזה אולי יכול לעזור, כמו עוד הרבה דברים אחרים שאולי יכולים לעזור.

בכל מקרה מסכימה מאד עם כלנית. לא לעשות משהו כי "מישהו" אמר לך. גם אינפורמציה פה בפורום, זה נהדר כי זה מאפשר לך לבדוק את זה בצורה מסודרת. אבל לא לעשות דברים בלי פיקוח. כי לכל אחד יש את הרגישויות שלו ואת הסיפור שלו. לא "לחסוך" את הביקור אצל רופא. בשביל זה הם שם.

בואו רגע נעשה סדר עם העניין של פלסבו

בשל האורך אני מצרפת כקובץ.

כלנית, אם נראה לך שזה נושא שכדאי שיהיה במאמרים, אני יכולה לחפש כתבה רצינית בנושא שהתפרמה בהארץ.

יום טוב,

אין לי מושג מהו גלוקוזמין, אבל -

"מישהו" שהמליץ זה כבר חשוד בעיניי.
מיהו המישהו? מה ההכשרה שלו? האם יש לו ידע רפואי? האם הוא מוסמך להמליץ על תוספים כאלה או אחרים? האם עשית בדיקות דם? האם התייעצת עם רופא?

מכיוון שאין לי כוח לגוגל עכשיו אני אניח שמדובר על איזה תוסף תזונה.
אם זה אכן כך, אני אוטומטית אשאל אם זה משהו שאפשר להשיג דרך אוכל? כי זה תמיד עדיף על פני משהו חיצוני. אם לא, למה דווקא התוסף הזה? מה הוא עושה? מה תופעות הלוואי שלו? למה אותו אדם חושב שחסר לפיברואים (או תת"כים) דווקא את אותו החומר? מה הוא חושב שגורם למחלה שלנו שדווקא התוסף הזה יכול להוסיף?

במילים אחרות, הרבה לפני שאני באה לפורום להתייעץ איתו בנוגע לחומר כזה או אחר שאני חושבת לקחת (אם בגלל המלצה או כי קראתי או כל סיבה אחרת) והרבה לפני שאני שואלת על אחוזים או מישהו אחר שנעזר על ידי זה, אני עושה את כל המחקר הזה ורק עם המידע הזה שבה לשאול את השאלות שלי.

ולמה? כי חשוב מאוד שאת תדעי מה בדיוק את מתכננת להוסיף לגוף שלך. כי הרבה לפני הניסיון של שאר הפורום, חשוב שתדעי את בעצמך למה את עושה דבר כזה או אחר. כי הניסיון שלנו זה על הגוף שלנו, אבל את היחידה שצריכה לשמור על הגוף שלך.

ofd1

New member
ל-יוגלי.. על גלוקוזמין וכואנדריטין...

ליוגלי שלום רב ורפואה שלמה,

אין לי הכשרה רפואית / טיפולית בנושא, אבל אציין כאן ממה ששמעתי מאורטופד מומחה באיזור הדרום. הוא ציין בפני שנטילת גלוקוזמין וכואנדריטין (מה שנמצא למשל במוצר: מגה גלופלקס ודומיו) יכולה להועיל לסובלים מפיברו' מכיוון שהחומרים הללו נמצאו כמשקמי סחוס - וזה יכול לסייע גם לסובלים מפיברו' שאצלם הגידים / תחושת הכאב בגידים/רקמות חיבור זה חלק מהבעיה, והחומרים הנ"ל יכולים לסייע בשיקום הרקמות הללו בגוף. כך שהוא המליץ לי על נטילת תוסף זה.
בנוסף הוא גם ציין ככל הזכור לי (זה היה לפני מס' שנים..) שאלו חומרים שנעשה עליהם מחקר, ובמחקר על סוסים נצפה שיפור במצב הסחוסים של הסוסים.

לעניות דעתי כדאי לך לשאול אורטופד / ראומטולוג מומחה בתחום שיש לו גם ידע מקיף בעניין הזה. (ככל הזכור לי שמו של הרופא היה: ד"ר ואדים בנקוביץ' שהוא אורטופד מומחה. אפשר אולי למצוא כתובת שלו באינטרנט ואולי גם פורום שהוא ענה שם או עונה שם או אפילו אולי לנסות לשלוח שאלה אליו או אל אורטופד מומחה אחר / ראומטולוג לקבלת תשובה מסודרת).

הערה נוספת- למי שמעוניין ליטול את המגה גלופלקס ודומיו (שמכילים את החומרים הנ"ל) והוא גם מעוניין ליטול מוצר כשר, - לא כל המוצרים הללו הם בעלי חותמת והשגחת כשרות, לכן רצוי לבדוק אם יש חותמת כזאת של כשרות מרבנות מוכרת, ומי שרוצה לוודא לגמרי יכול גם להתקשר לאגף הכשרות ברבנות ולברר שם לגבי כל מוצר. (אני לא כ"כ זוכרת בדיוק, אבל את החומרים הללו יש כאלה שמפיקים אותם מבעלי חיים שנחשבים לא כשרים, ולכן לא כל המוצרים הללו כשרים, אלא אלו שקבלו אישור מרבנות מוסמכת אחרי שבחנה את התנאים. אין לי כל כך ידע ובקיאות בזה, אבל מי שמעוניין לשמור ולהקפיד על כך, יכול להסתכל על האריזה ולברר דרך הרבנות.

רפואה שלמה!

יוגלי7

New member
תודה רבה לכל המשיבים

פניתי היתה דוקא לאחר ששמעתי באמת על ה מגה גלופלקס והגלוקוזמין
תודה שנתתם מזמנכם לענות לי וחן חן ךכולכם על כך.

למעלה