לילה טוב לכולם!

תודה תודה על תגובתך!

האמת אני מרגישה שאני מצליחה לחיות עם זה! אני מבינה שזה לא אמיתי ורק מחשבות שטותיות וכל פען שזה קורה אני פשוט מתעלמת וממשיכה הלאה. אני לא רוצה תרופות!אני מפחדת להתחיל עם זה! אני חס ושלום לא מזלזלת ויש מצבים קשים שחייבים תרופות, אבל אני מרגישה שבעזרת ה' יש לי את הכוח והרצון לצאת מזה. והאמת הפסיכיאטר אמר לי זאת לא מחלת נפש אלא הפרעה, ובעבר קראו לה מחלת הספק- זה גם נותן לי את הכוח להתגבר! אני כל כך רוצה להצליח ללמוד לחיות עם זה! שוב, תודה לך על העידוד!

תודה!

האם אפשר הסבר מהו טיפול CBT? האמת לפני כמה ימים קניתי את הספר די לאובססיה והוא גם נותן הרבה תקווה... אך אשמח לשמוע מהו טיפול CBT. תודה ולילה טוב!

לילה טוב לכולם!

אז אחרי פגישה עם פסיכיאטר, גם אני אובחנתי כסובלת מOCD. הכל התחיל לפני כמה חודשים שהתחלתי לקיים מצוות בקיצוניות, אני דתייה, וכל הזמן חששתי שאני לא מתפללת כמו שצריך, לא מברכת כמו שצריךף האוכל מתערבב לי עם בשר/חלב וכו, באותם רגעים הייתי ממש חוטפת התקף של חרדה, ולא אוכלת, ומפחדת שיקרה למישהו משהו בגללי, ולא הבנתי מה עובר עלי? והייתי יכולה כמה ימים שלמים לחשוב על אותו מקרה בלי הפסקה! לא הבנתי מה לעזאזל השתנה בי הרי אני כבר שנים עושה את כל הדברים כמו שצריך אז מה קרה עכשיו??? אבל הפגישה עם הפסיכיאטר שפכה אור על המצב, הוא נתן לי להבין שכל הדאגות וכל הספקות הם לא אמיתיים, זו פשוט מחלת הספק שאולי...ואם...ואולי...ואם...כל הזמן רצות לי השאלות האלה בראש, ועלי לדעת שאם לא אלחם בהם אז זה לאט לאט יעלם ויפחית את התדירות שלהם. הוא המליץ על טיפול CBT ועל תרופות. ישבתי לקרוא באינטרנט והייתי המומה מתופעות הלוואי ומסיפורים של אנשים, ואני ממש לא יודעת מה להחליט? האמת אני מרגישה שאצליח לצאת מזה גם ללא תרופות, אלא אם התמדה וטיפול מחשבתי, אבל רציי לשמוע את דעתכם: האם אתם מאמינים שאפשר לצאת מזה גם ללא תרופות? אני מפחדת נורא להכנס לסרט של תרופה, ותופעות לוואי, ומינונים, והפסקת תרופה, אני מעדיפה להתמודד ולא להכנס לבלאגן הזה. אשמח לשמוע את דעתכם. ואשמח להיות גם אחת מחברות הפורום...עד שהOCD יעבור...ואז אשאר רק כדי לעודד אחרים ולספר להם שבסוף זה עובר!!! לילה טוב דקלה.

ככה עברתי לדף השני...???

חבל, אני רוצה לראות תגובה שלכם. אני רוצה להיות חלק מהפורום. טוב, אולי כבר אין מקום לחדשים...

זיזו9

New member
חבל שהתחלתי עם הכדורים

כשהתחלתי את הטיפול לפני כשנה לא הייתי מודע להתמכרות שבדבר והיום אני פשוט מכור למינונים גבוהים אז ודאי שכדא לנסות להסתדר עם cbt או כל טיפול קוגנטיבי אחר לבד

אמא11

New member
היי דקלה וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo140.gif

קצת באיחור אבל מוטב מאוחר.. ב"קישורים" של הפורום, בעמוד זה מצד שמאל, יש הרבה קטגוריות. כאשר את נכנסת ל"קישורים" הן מצד ימין. בקטגוריה "אפשרויות טיפול" יש משהו שכתבתי במסגרת דיון על "למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר" וחבל לי לכתוב שוב. זו בכל אופן דעתי לגבי בחירת הטיפול. (דעתי הלא מקצועית). ב"קישורים" באותה הקטגוריה- "אפשרויות טיפול" יש לינק לאתר של קוגנטיקה ויש בו הסבר טוב על CBT. הסבר טוב על CBT יש גם באתר של איטה. שוב ברוכה הבאה ואני מקוה שתמצאי כאן פינה חמה. תמי

אמא11

New member
ועוד משהו

אנחנו נפגשים אחת לשבועיים, בימי חמישי בערב, בת"א. המפגש הבא יהיה בשבוע הבא והודעה עליו תהיה כאן בפורום סמוך למפגש. אולי זה יעניין אותך. ערב טוב תמי

למעלה