לילה בלי אמא

לילה בלי אמא ../images/Emo189.gif

ליאת בת שנה ו-5 חודשים. איתי בבית. יונקת מלא וכמעט לא אוכלת מוצקים. היא תמיד מוכנה לנסות אבל לא מחליפה ממש ארוחות. לקראת כניסתה בספט' לגן התחלתי להוריד הנקות בבוקר (היא תהיה חצי יום) וזה הולך סביר
. בלילות, קשה נורא נורא. אני מרדימה אותה בד"כ במיטה שלי. היא יונקת ועוזבת את הציצי ושוכבת ומסתובבת עד שנירדמת. אם אני צריכה ללכת להתעמלות בערב אז אבא שלה מרדים אותה וזה לרוב עם בכי. היא בכלל צמודה אלי וקשורה נורא. אפילו אם אני הולכת בבית לחדר אחר היא מתחילה ישר לחפש אותי וזה מגיע עד כדי בכי. לא יודעת מדוע היא חוששת שאני יעזוב. תמיד הוכחתי לה שאני חוזרת. אני אפילו מדברת איתה שאני הולכת להפעיל מכונת כביסה וחוזרת. הולכת לשירותים וחוזרת. היא ממש מפחדת בהיסטריה שאלך. לא קרה שום כלום שונה שגרם לזה. הגיל של חרדת נטישה כבר עבר.... רציתי לדעת איך להפסיק את הנקות הלילה, האם זה יגרום לה נזק מבחינת תזונה האם כדאי שאבא יתערב והוא יגש אליה במקומי אפילו שהיא בוכה נורא? אשמח לכל הצעה או עצה. אני עייפה ומיואשת..... תודה מראש |U4|

מינימי2

New member
הנקות לילה

לא להתייאש
המועד להפסקת הנקות הלילה תלוי בך ובביתך. תינוקות רבים בגילה של ביתך הניזונים היטב במהלך היום מסוגלים לעבור לילה ללא אכילה, אך לא כולם... לפני ההחלטה על הפסקת הנקות הלילה בררי עם עצמך - האם את בטוחה שאינה רעבה? האם כשהיא מתעוררת בלילה היא יונקת כמו שצריך או משתמשת ב3י3י רק להרגעה? כמה פעמים היא מתעוררת לינוק במהלך הלילה? אשתף אותך מנסיוני האישי... בני הצעיר בן שנתיים וחודש ורק לפני חודש הורדתי את הנקת הלילה האחרונה שנותרה. גם הוא ניזון מהנקה מלאה עד גיל שנה וחצי וגם היום בגילו המופלג מעדיף לינוק ואוכל מעט מאוד מוצקים... בגיל שנה וחצי היה ברור לי שאין זה הזמן להוריד לו הנקות לילה (הוא היה קם בסביבות פעמיים) וחיכיתי עד שהרגשתי שזה נכון (וגם עכשיו יש לי מפעם לפעם הרהורים בנושא...). מה שאני אומרת זה שאינך צריכה לפחד מכך שהיא עדיין יונקת בלילה או מעדיפה לינוק על פני מוצקים. בררי עם עצמך את הנקודות האלו ולכי לפי הלב כיון שאין כאן 'נכון' או 'לא נכון' (לפחות לדעתי). מצאי מה נכון עבורכן. בעניין היניקה במשך היום אם ביתך יונקת לאורך היום מתי שמתחשק לה ייתכן שאינה מספיקה לפתח תחושת רעב שתוביל לאכילת מוצקים בצורה סבירה. נסי לסדר הנקות ולשלב אותן בין ארוחות המוצקים. הורדת את הנקת הבוקר... מה זה אומר? מה היא אוכלת במקום ומתי היא יונקת? השתדלי להציע את הארוחה הבאה כעבור שעתיים וחצי מההנקה הקודמת, שבי לאכול יחד איתה, הניחי מולה את המזון על מגש שולחן האוכל, הפכי את העניין לעיסוק משמח ומהנה - בקשי ממנה להאכיל אותך, האכילי אותה מעט ותני לה לאכול בכוחות עצמה. אם תרצה לינוק לפני הארוחה המתוכננת הסיחי את דעתה, הציעי מים, משחק כלשהו... אם תחששי שהיא כבר רעבה הקדימי מעט את הארוחה. עם הזמן תלמדי מתי להציע - מספיק מאוחר כדי שתהיה כבר רעבה ותאכל מוצקים, אבל לא יותר מדי מאוחר שאז היא עלולה להיות רעבה ועצבנית מדי ולהעדיף את ה3י3י המוכר והאהוב שלה... אם עניין ההרדמה בערב מפריע לך מאוד - אפשר לשנות. ביתך בגיל שניתן ללמד אותה להרדם גם בצורה אחרת. ראשית ניתן להפריד את ההרדמה מההנקה. להניק בחדר אחר, מואר. אחר כך לספר סיפור ורק אז הולכים למיטה. במיטה מחבקים, מלטפים... לא מניקים. סביר להניח שבהתחלה תמחה על ההרעה בתנאים
תוך זמן מה היא תצליח להרדם בלי הנקה מידית ואולי גם לאבא יהיה קל יותר להתמודד עם ההרדמה שלה. בהצלחה , ולא להתייאש! עוד יגיעו ימים קלים יותר

למעלה