לילה בחלום

לילה בחלום

שמתי לב שבתיאורי החצלולים של הרבה אנשים (כולל שלי) בהירות נמוכה ותחושה של חוסר יציבות וחוסר שליטה קשורה ללילה בחלום. קרה לכם משהו כזה אולי? אני יודע שאצלי זה קשור מאוד, וחלומות שמתרחשים בלילה הם פחות איכותיים בהרבה, בכל התחומים (שליטה, יציבות, בהירות וצלילות).

הבהרה

הכוונה היא סצינת חלום בלילה, למשל ללכת בשדה בחושך עם כוכבים מעל בחלום. הכוונה היא לא לשינה בלילה, אלא ל"תפאורה של החלום".

ravehor

New member
כן, זה הגיוני

לילה בחלום זה לא רק זמן ביממה, אלא ביטוי לכך שהחלום הוא באיכות גבוהה והרבה מן החושים בו חסרים. היו לי הרבה חלומות כאלה שלא רק שהיו בחושך, אלא גם לא כל כך שמעתי כלום והתירוץ לזה היה כמובן שזה לילה וכל התריסים סגורים לגמרי.

Dam Right

New member
קרה לי בחצלול שפירטתי פה עליו

לפני כמה ימים, בתחילת השבוע. אממ... זה היה לילה והחלום עצמו התרחש בבית שלי. התריס והחלון היו פתוחים והיה חשוך. אני זוכר שלקראת סוף החלום, ממש לפני שהוא הפסיק להיות צלול והפך לחלום רגיל - עוד נאבקתי בצלילות הדועכת וניסיתי כל מיני פקודות כדי לשפר אותה. זה עזר רק לכמה רגעים ואז הצלילות נעלמה לגמרי. החלום היה צלול אבל קצר למדי רק בגלל שלא הצלחתי להשאיר אותו כך לאורך זמן. הלילה חוויתי חצלול נוסף שהתרחש רובו באור יום, חלק בבית וחלק במן אזור עם צמחייה וטבע, והבהירות בהחלט הוסיפה, לפחות בתחושה שלי, לכך שאני שולט יותר טוב בחלום ובהתנהלות שלי בו. אני חושב שיש קשר בין הלילה והחושך לבין הבהירות והשליטה בחלום רק בגלל שממש כמו במציאות, בלילה הכל אפלולי יותר, פחות מזמין ופחות מדרבן. בחלום עצמו הלילה נותן תחושה שלמרות שאתה שולט בחלום והוא צלול, עדיין יש דברים שאתה מפחד לעשות ואז בעצם ההימנעות שלך המוח מתרגם את זה לחוסר שליטה, למחסום.

למעלה