לילדה יש קריזות

לילדה יש קריזות

אני לא יודעת אם זה לעיניין שאני ככה בלי להתביש מבקשת עזרה ושופכת את צרותי על אנשים זרים לגמרי אבל אני שוקלת בחיוב להפסיק להתביש בחיים ולעשות מה שבא לי ומה שניראה לי נכון אולי זה בעיקבות חמש שנים של נישואין שכפו עלי לעשות כל כך הרבה דברים שלא בא לי ושלא ניראו לי פריים או נכונים. את האיש שלי אני עדיין אוהבת ומקווה שהפרידה תביא אותנו למערכת יחסים יותר בריאה ושלווה. בנתיים אנו חיים בניפרד ואני מרגישה כאילו יצאתי לחופשי. הבעיה היחידה היא שביתנו הנהדרת בת הארבע עוברת את התקופה הקשה הזאת בחייה על חשבון העצבים שלי! למרות שהיא רואה את אבא שלה כמה פעמים בשבוע ומבלה איתו יום שלם בסוף שבוע את כל הכעסים, הריגרציות, האלימות היתעקשיות והמילחמות היא מוצאת לנכון לעשות לי דבר שאמור להחמיא לי אולי אבל אלוהים אדירים שתחלוק קצת מזה גם עם אבא שלה או לפחות עם הגננת. בקיצור אל כולם היא מלאך מתוק רק איתי בבית כל בוקר, כל סירוק שיער כל אמבטיה או השכבה זה מאבק על חיים או מוות. מצד אחד אני שוקלת לוותר לה כי אני יודעת שקשה לה וגם כדי להשיג הפסקת אש ושקט לעצמי ומצד שני אני שוקלת מה הם הדברים עליהם אני צריכה להקפיד. יש לי הרגשה שככל שאני מוותרת היא פורעת יותר את המיסגרת. ואם אני מנסה לתת לה את הזמן אז אני מוצאת שאני מאחרת לכל מקום וזה לא משנה כי בסוף אני צריכה "להילחם" בה במילא. אז השאלה שלי היא אם מישהו מכם חווה דבר דומה אולי עם ילדה בגיל הזה ויודע עד איפה "להתיר את החבל" ? אני חייבת לציין שיש לפעמים ימים שאני חושבת שזהו עלינו על דרך המלך אבל המציאות חוזרת וניראה לי שלא מצאנו עדיין אפילו שביל. סליחה על המיכתב הארוך והמון תודה מראש שלכם טיגר

m i c h a l i

New member
תגובה מפורטת

אחרי הצום... מצטערת אני כבר רצה להתקלח... בינתיים תקראי שוב את השירשור הקודם שפתחת ... זוכרת ששאלתי אותך אם ישבתם והסברתם לה מה בדיוק קורה לא זוכרת שנתת תשובה על כך בכל אופן , אני עדיין בדיעה שהיא מאד מבולבלת וכועסת ואפשר להבין אותה. גמר חתימה טובה

ליאור30

New member
שלום לך

קודם כול, המלחמות הללו שאת מתארת מאוד מוכרות. יש לי ילד בן 3 וגם ביננו יש מלחמות כול יום. על מקלחת, שיניים, שינה ומה לא. זה הגיל שהם בודקים את הגבולות שלנו. כמה אנו חזקות מולם וחובה חובה לא לוותר ולהיות עקבית. ממליצה לך בחום לקרוא את הספר "הורים טובים מדי" שכתבו אורלי פוקס שבתאי וד"ר שלומית בלנק. גמר חתימה טובה ובהצלחה.

לא הגזמת קצת,ליאור.

הוא בסך הכל ילד בן שלוש,מה את מכניסה לעצמך ולו לראש? בשבילו זה משחק,הוא בוודאי חושב שאת אחת מהחברות בגן. תנסי להיות בראש שלו,אבל,אבל.חייבת להעמיד אותו במקום ולהבהיר לו את הגבולות.זה תפקידך.זה שינסה לתכמן,זה טבעי.הוא לא כל כך מבין מה שהוא עושה.לא תמיד צריך להתייחס לאיזו "יציאה" שלו.במיוחד אם זה פוגע לא צריך ואפילו מיותר להראות לא שזה פגע בך.את יכולה לאמר לו למשל.זה לא היה נעים לי. אני מאמין שעם רצף,דיבור בשפה ברורה."תארגן" אותו. שבוע טוב לך

ליאור30

New member
שלום מתוקי

לדעתי בשבילו זה ממש לא משחק, אלה בדיקת הגבולות של מה מותר ומה אסור ועד כמה אני יכול "למתוח" את החבל עם אימא. אם אני אראה לו שאין גבולות ושהכול מותר, אם אני אכנע לכול "לא רוצה" שלו, אבוי עליו ואבוי עלי. זה נכון שהוא רק בן 3 אבל הוא ילד מאוד פיקח, שמרגיש אותי מאוד. לדבר זה טוב ויפה אבל לא אפקטיבי. מה גם ששמתי לב שכשאני אסרטיבית איתו ומותחת לו גבולות מאוד ברורים, הוא משדר יותר ביטחון. כלומר, הם חייבים את זה.אותה יד שיודעת ללטף ולחבק גם יודעת למתוח גבולות. שבוע טוב גם לך.

בדיוק לזה היתכוונתי,ליאור30

הדיבור איתו זה לא מוצי מוצי.אלא להעמידו במקומו ולאמר לו בדיוק מה כן מותר ומה אסור מתי כן ומתי לא.לא לשאול אותו אלא להציב לו עובדות גם אם לפעמים הוא צודק ואת חושבת שבאותו רגע לא מתאים לך.ילדים צריכים לדעת גם אם מגיע להם או צודקים.אז יש כפתור סודי שלוחצים עליו והכל מתבצע. בהחלט תקיפות,לא חשבתי מעולם אחרת.זה על משקל"חוסך שבטו=שונא בנו"

m i c h a l i

New member
בגיל הזה

מלחמות הן עיניין של שיגרה. הילדה , בנוסף למצב ש"הנחתתם" עליה, מנסה בו זמנית להתרגל למצב החדש ובאותה מידה לבדוק את הגבולות שלה. יכול מאד להיות שהיא מזהה את החולשה שלך ... שאת נכנעת לרצונות שלה ( אולי בגלל רגשות אשמה) שימי לב... אפילו שהם קטנים הם בהחלט יודעים מהן נקודות התורפה שלנו. ההמלצה היחידה שלי היא לא להיכנע במלחמות היום יומיות ובהתקפות הזעם פשוט לחבק אותה חזק לנשק אותה ובעיקר להעניק לה הרבה אהבה עם כל הקושי שבמצב. ובנוסף, כמו שאמרתי כבר קודם... לשבת ולדבר איתה ולהסביר לה מה בדיוק קורה כי אין ספק שהיא מבולבלת. להסביר לה שנפרדתם זה מזו אבל לא ממנה. שתמיד תהיו בשבילה שתמיד תאהבו אותה וממנה לא תיפרדו

היי טיגר, אני רוצה להפנות אותך

לקרוא את הדף הזה הנסיבות שונות, אבל לדעתי את יכולה למצוא שם כמה עיצות טובות. בהמשך הדף תמצאי את דבריי לבחורה. אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור גמר חתימה טובה!

למעלה