ליכוד וחברה...

lior05

New member
ליכוד וחברה...

הייתי שמח לשמוע את דעתם של חברי נוער ליכוד בענייני חברה ולבחון האם מדיניות הממשלה הנוכחית בענייני חברה וכלכלה מוסכמת עליהם...? להזכירכם, מדיניות ממשלת שרון היתה אטומה לאוכלוסייה החלשה, היא פעלה ללא דופי ליצירת פערים חברתיים עצומים והטילה גזירות על האוכלוסייה העובדת והעשירון התחתון בישראל.

Zack DA

New member
רק שאלה אחת

מאיפה הגעת למסקנה שמדיניות ממשלת שרון יצרה פערים חברתיים עצומים ? (כוונתי לא לעובדות אלא ברמת המדיניות).

eviv

New member
העובדות מראות מדיניות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אם המדיניות אומרת משהו אתה לא עושה משהו אחר אם המדיניות של שרון היתה אומרת לא מקצצים בקיצבאות של החלשים הוא לא היה מקצץ בהן. מה שעשה! רק עובדה אחת מתוך... מאיפה אני אמור לדעת את המדיניות שלו אבל מה שאני יודע זה המדיניות בפועל שלו EVIV

Zack DA

New member
יש דברים בלתי תלויים

שרון לא אשם במיתון העולמי ושרון לא אשם בפרוץ המלחמה בה אנו נמצאים.

eviv

New member
נכון אבל...

שמחליטים מאיפה מקצצים בתקציב לא תלויים במיתון העולמי שרון היה יכול למסות לדוגמה את הורסה או לעלות מיסים למרוויחים יותר מ10000 לחודש במקום לקצצ לזקנים בערך 7% ממה שהם מקבלים האם אתה רומז שהזקנים אשמים במיתון או בפרוצ המלחמה לעומת זאת מרצ הגישה תקציב אלטרנטיבי שהצליח לקצצ יותר ב4 מיליארד מהתקציב של הליכוד ובלי לפגוע בחלשים EVIV נוער מרצ

Zack DA

New member
אל תצחיק

זה הכל דמגוגיה. אז למר"צ יש תקציב חלופי. נפלא. הרי מכיוון שהוא לא יבוא לעולם המציאות, הוא בנוי בצורה לא מציאותית שהמטרה היחידה היא להציג "אלטרנטיבה". מדיניות כלכלית אחראית היא אך ורק לפי קווי התקציב הנוכחי ואמיתי, בתוספת להפרטה מאוצת תוך כדי הורדת מיסוי ישיר.

ronen1981

New member
אם את עניניה המפלגה....

לליכוד יש גירעון של עשרות מיליונים לשינוי יש מאזן חיובי של 7 מליון. מי עדיפה לניהול הכלכלה זו שאת התקציב הפנימי שלה לא מסוגלת כראוי לנהל או זו שכן. אחרי ממשלת אחדות של עבודה הליכוד וש"ס הגענו לדוח עוני חריף וחמור עם אחד מחמישה אנשים מתחת לקו העוני ו10 אחוז אבטלה לפחות. מי שהכלכלה חשובה לו (ועוד הרבה סוגיות אחרות.) מוזמן להכנסת לפורום שינוי לקרא בגיליון נובמבר של שינוי את השקפת שינוי בנוגע לכלכה ולמה חשוב שינוי חזקה שתיהיה בממשלה ותחזיר את המדינה לשפיות כלכלית.

Zack DA

New member
אל תצחיק (2)

מפלגת הליכוד לא אשמה במיתון העולמי ובמלחמה בטרור. וחובות מפלגת הליכוד הם עניין פנימי של הנהלת הליכוד ולא עניין ציבורי.

ronen1981

New member
נכון שליכוד ...

נכון שליכוד לא אשמה במיתון העולמי ובמלחמה בטרור אבל היא כן אשמה באופן ההתמודדות עם המצב והניהול הלקוי והחובבני בסוגיה הכלכלית. עם כל הכבוד ללכיד היא הוכיחה שהיא לא התשובה למצב הכלכלי ואילו שינוי כן. רק שינוי תוכל להעז ולהפנות משאבים שמהוים אתנן פוליטי למפלגות החרדיות להיכן שהם נדרשים לעידוד צמיחה והקטנת האבטלה והבטלה.

Zack DA

New member
מה אתה חושב ?

שהליכוד עושה דווקא לעניים ולא מנצל הזדמנויות לפיתוח המשק אם היו לו כאלה ?

eviv

New member
אז אתה יכול הלהסביר למה קיצצו מ..

הליכוד הרי הכין תקציב אשר פגע בשכבות החלשות אתה יכול להסביר למה הליכוד קיצצ מדמי הבטלה ומהבטחת הכנסה והליכוד הוריד לזקנים המקבלים קצבה ב7% למה? אתה רוצה להגיד לי שהזקנים ומחוסרי העבודה הם תקוות עם ישראל ? המיתון של מדינת ישראל ובכלל צריך לעמוד על כספר של מחוסרי יכולת כמו זקנים ומובטלים חדשים EVIV

Zack DA

New member
לכל דבר יש סיבה

אף אחד מאיתנו לא כלכלן, אבל אני בטוח ששר האוצר לא קם בבוקר ואומר לעצמו: "היום נקצץ בכוונה דווקא למחוסרי היכולת".

eviv

New member
בוא ואני יגיד לך...

שאין שום סיבה שבעולם שצריך לקחת ממחוסרי יכולת ואי אפשר לקחת ממי שיש לו לתת אבל אני יתן לך מניע: סילבן שלום הוא מהאליטה הוא "ברוך השם" מרוויח טוב לסילבן יש חברים שמרוויחים טוב (התעשיינים ובעלי ההון אם ראיתם שרצו אחרי פואד שלא יעזוב) למה לפגוע בחברים? למה שהעשירים ישלמו למה אלה שיש להם וילות בגודל 10 דירות לא ישלמו ומי שישלם אלה האנשים שבקושי יש להם דירה למה? אם אתה אומר ככה "מי אני שיבין מה ששה שר אני הרי לא כלכלן" אז בוא נגיד שאתה גם לא מדינאי אז אתה לא יכול להתערב במה עושה שרון ואתה לא איש פוליטי שמאורה בעניין אז למה להתערב הרי אנחנו בעצם לא מבינים

Zack DA

New member
די לצביעות. מה יש לך נגד "עשירים"

רגע, זה פשע להרוויח יותר כסף מהממוצע ? אם אני "עשיר" ומרוויח 40 אלף שקל בחודש, כמה כבר אתה יכול לקחת ממני ? אני רוצה לחיות ולעבוד כאן - אבל יש גבול לכל דבר ! גם ככה מיסים ממשכורת של 40 אלף שקל הם כמו מיסים של 8 אנשים ביחד. אבל אצל ה"עשירים" המשטרה לא מגיעה אליהם פי 8 יותר מהר, והמים לא פי 8 יותר חמים באמבטיה. אני לא שזה לא בסדר, כי צריך לתת חינוך לכולם ולשמור על הסדר. אבל יש גבול - כמה כבר אפשר לפגוע בעשירים ?!

eviv

New member
אני א מבין אתה אומר

שאלת ואני מצטט:"כמה כבר אפשר לפגוע בעשירים ?!" קודם כל עכשיו בכלל לא פוגעים בעשירים אבל בוא תראה כמה פוגעים בחלשים לקחו 7% מקיצת הקשישים אתה יודע כמה זה? 90 ש"ח תנסה לחיות בהנחה אתה גר עם מישהי לשרוד את החודש עם 2400 שח (שכר כולל של שניכם) נכון העשירים סובלים ממסים גבוהים אבל הפיתרון הוא לא לקחת ממי שאין מה לתת

Zack DA

New member
אני מבין אותך

אבל תחשוב פעמיים - אי אפשר לקחת מהעשירים בלי הגבלה. אני מבין שבשביל עני - 90 שקלים הם הרבה מאוד, אבל זה לא הוגן לקחת בלי סוף מהמוכשרים שעובדים ומשתכרים טוב.

eviv

New member
לא אמרתי בלי סוף אבל

אבל העשירים לא משלמים כל כך הרבה ברור שיחסית לעני הוא משלם יחסית הרבה אבל מיכאן ועד לתת את העול הזה ל"עניים" בלבד זה לא צודק אם במקום להטיל את החוב על ה"עניים" להטיל לדוגמה על מ יסוי הבורסה מה יקרא מדינות כבר נוהגות כך או למשל למה צריך לממן בתים של מתנחלים? הם לא "השכבה החלשה" בעם הזה למה צריך לתת להם ולהוריד אאת קיצבת ה"עניים" (המימון הוא 4 מיליארד ש"ח) EVIV

Zack DA

New member
המתנחלים הם שכבת המגן

האמיצה של אזרחי ישראל. זה רק צודק לעזור להם ולתת להם הנחות.

eviv

New member
לא תפקידם של המתנחלים להגן עלינו

עם כל הכבוד למתנחלים אני לא תוקף אותם ולא מכליל אותם אבל תפקיד האזרחים במדינה שלנו זה לא להגן בגופם אם הם רוצים להגן שיתגייסו לצהל בקבע ויבקשו מוצבים אבל זה שהם בוחרים לגור שם לא גורמת ביטחון נוסף האם אתה יכול להסביר לי למה הם גורמים תוספתת ביטחון? מה הם מחפשים מחבלים? המחבלים מתפוצצים עליהם לפנינו? תסביר...!!!

Zack DA

New member
הם העילה שלנו

לשהות בשטחים כדי לנקות אותם מטרור. ובכלל, כציונים, להיאחז ביש"ע.

למעלה