שידור ישיר מגבול ישראל-ירדן
"שלום אנחנו בסי. אן. אן. בשידור חי מגבול ישראל-ירדן. קשה לי להאמין על מה אני מדווח כאן, לנגד עינינו מתרחש אחד הפשעים הנוראים ביותר בהיסטוריה, גירוש בכח של מליוני אנשים מבתיהם. לא הייתי מאמין אלמלא הייתי רואה את זה כאן במו עיני, רבותי אתם יכולים בעצמכם לראות את ההתנהגות של הקלגסים האלה ולשמוע את הצריחות ואת היריות הבלתי פוסקות. מה זה, הישראלים האלה השתגעו לחלוטין? הם לא מבינים שמה שהם עושים זה גרע פי כמה ממה שמילוסביץ עשה בבוסניה ובקוסובו?" "שלום, אנחנו כאן בשידור ישיר ממרכז האו"ם בניו יורק. מועצת הביטחון של האו"ם החליטה זה עתה פה אחד להטיל עיצומים חמורים על ישראל, לנתק את כל הקשרים הדיפלומטיים והכלכליים איתה. עד להחזרת כל הפלסטינים שגורשו בשבוע שעבר יאסר על כל חברות האו"ם למכור כל מוצר שהוא לישראל או לקנות את מוצריה. נציג ארה"ב הצביע גם הוא בעד ההחלטה. "הזהרנו את הישראלים לא לפגוע באינטרסים שלנו במזרח התיכון, אך הם התעלמו מההחלטה. מה שהם עשו הוא בלתי אנושי, והיינו בסכנה של חרם נפט מיידי של כל העולם הערבי והמוסלמי" אמר דובר הבית הלבן. "שלום, אנחנו כאן בשידור ישיר ממשרד ראש הממשלה בירושלים. לאחר ישיבה שנמשכה כל הלילה החליט הקבינט להענות לדרישה האמריקאית ולהורות על החזרה מיידית של כל הפלסטינים המגורשים. "מה הייתה האלטרנטיבה? שכל המדינה תגווע ברעב?" אמר ראש הממשלה, שנראה חיוור ועייף. מדינות ערב אינן מסתפקות בהחלטת הממשלה ודורשות כי בנוסף להחזרת המגורשים של החודש האחרון יוחזרו גם פליטי 1948. האיחוד האירופי נוטה לתמוך בדרישה זאת. "הישראלים העלו את נושא הפליטים על סדר היום הבינלאומי ועכשיו אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור" נאמר בבריסל. כדי להדוף את הלחץ הבינלאומי להחזיר את פליטי 1948, מציעה הממשלה לסגת לגבולות 1967 תוך שלושה חודשים ולפרק את כל ההתנחלויות "קיבלתי הבטחה מנשיא ארה"ב שאם ננבצע את הנסיגה במועד שהבטחנו האמריקאים יטילו וטו במועצת הביטחון על ההחלטה בנושא פליטי 1948" אמר ראש הממשלה. "שלום, כאן שידור ישיר מגבול ישראל-פלסטין"...