לייקרס - דנבר: משחק מס' 2

לייקרס - דנבר: משחק מס' 2

20 דקות ראשונות היו בשליטה מוחלטת של הלייקרס, שהובילו כבר ב14 בזמן שדנבר לא פגעו בכלום... הנאגטס מתעוררים ורצים לקראת סוף הרבע השני ומורידים לפיגור נקודה במחצית עם כמה שלשות יפות והגנה טובה. מקווה שזה ימשיך ככה במחצית השנייה ושיהיה לנו פה משחק, כי היה די משעמם עד עכשיו. צ'ונסי ענק
, בפיגור 3 עם 3 שניות על השעון וכדור שהוא מוציא מתחת לסל של הלייקרס (חטף בלוק) הוא זורק את הכדור לגב של קובי, לוקח אותו ושם ליי-אפ...קובי היה עם הגב כמובן כדי למנוע ממישהו לקבל את הכדור. קובי עם 18 בלייקרס, כרמלו עם 16 בצד השני. קלייזה משחק אחלה עם 11 מהספסל בשביל דנבר.

NadavG

New member
משחק כל כך שונה מהראשון...

דנבר פשוט לא קיימים במשחק עד ל 3-4 הדקות האחרונות ברבע השני. 20 דקות ראשונות של משחק נרפה. אין הגנה, אין התקפה, נאדא. לא כוחות בכלל. או אולי שומרים כוחות... במקביל LA ביום בינוני לא יותר מזה, אבל getting things done בצד ההתקפי. כמובן לקראת סוף הרבע קצת נרדמו (מעניין למה!). בשביל LA טוב מאוד שהמחצית לא נגמרה 10-15, הם היו צריכים את הסטירה הזו. ואצל דנבר של השנה אי אפשר לדעת מתי פתאום כולם יתחילו לקלוע. אם LA לא בורחים ב-6 הדקות הראשונות ברבע השלישי, זה יהיה צמוד עד הסוף.

Special Agent R

New member
מזל שג'ונס צבר עבירות..

קלייזה עם 16 8 כבר. הוא לא היה מכניס אותו בלי בעיית העבירות של ג'ונס.

איזה דרמה

בפיגור 2 עם 27 שניות קובי מאבד את הכדור, דווקא אחרי שקלע סל אחרי סל בקלאץ' בדקה האחרונה...גאסול במאבק על הריבאונד ויש ג'אמפ בול (שלישי מכריע ב3 משחקים בגמרים האזוריים עד עכשיו!) בין גאסול לביליאפס...גאסול מנצח, הכדור על אריזה שנופל ומאבד את זה... ביליאפס נשלח לקו ומדייק ב2, הנאגטס ביתרון של 4 עם 14 שניות לסיום. נראה אם הלייקרס יצליחו לחזור מזה.

גאסול בקו, 8 שניות לסוף

הראשון IN OUT AND IN AGAIN...השני גם נכנס. דנבר מכניסה מסירה רחוקה לביליאפס שמצליח לבזבז עוד 4 שניות... יתרון 2 וביליאפס בקו עם 4 שניות לסוף... הראשונה בחוץ!!! אם הוא יכניס פה יהיה ללייקרס צ'אנס לשלשה, יש להם טיימאאוט... הוא מכניס! הלייקרס בפיגור 3, עם 4 שניות לסוף וכדור מהחצי...הארכה?

HERE WE GO

דנבר יעשו עבירה ויישלחו מישהו לקו?... פישר מקבל וזורק...בחוץ!!! ריבאונד של דנבר, המשחק נגמר ודנבר לוקחת 106-103. משחק טוב, מחצית שנייה טובה וצמודה ודרמה בסיום...אי אפשר לבקש יותר.

תום116

New member
DAMMIT

איזה עצבים, בא לי לחנוק מישהו. איבדנו משחק שהיה בידיים שלנו, כרגיל מכמה דקות של חוסר ריכוז וריצה של דנבר, ומשם והלאה בגלל טעויות של פיל והשיפוט, ויכולת עלובה של פיש בכל חלקי המשחק. למה אנדרו לא שיחק ברבע האחרון? באמת לוק וולטון ראוי לכבוד ואנדרו לא? למה טרבור ביום נהדר כמו שהיה היום, יובש כ"כ הרבה? שיפוט- אח"כ יש פה עוד אנשים משעשעים שטוענים שזה שיפוט ביתי. מה זה ביתי, מגוחך כמעט כמו השיפוט שהיה בהיכל אתמול. בשני המשחקים השיפוט נטה לטובת דנבר, מעניין מה יהיה בקולרדו. אני הולך לישון. כנראה שאם נזכה באליפות השנה נעשה את זה באמת בדרך הכי קשה שיכולה להיות. יתרון הביתיות של דנבר, וחייבים לקחת אחד משני המשחקים הבאים. אבל היי, קובי כבר ידאג לנשוף על צו'נסי והשופטים כבר ידאגו לשרוק...גם ג'יי אר סמית' יעשה עבירות ווילויישן, אבל למה שהשופטים יידאגו לראות את זה? מגוחך.

rapgamer4ever

New member
הרשו לי לצטט את ואן גנדי מצטט את ראשיד

ball dont lie. זה די מצחיק, במשחק הראשון דנבר הייתה טבוה יותר והפסידו והלילה הלייקרס הייתה טובה יותר והפסידה. מה שחשוב זו השורה התחתונה שאומרת שה1-1 מוצדק ושכדאי מאוד ללייקרס לנצח 2 מ-3 משחקי חוץ, אחרת הם בבעיה. כי בכלל לא בטוח שהם יקחו את משחקים 5 ו-7. הלייקרס בכל מקרה בבעיה כי הם בינתיים לא מרשימים בעליל במשחקי חוץ. אבל האמת שלדעתי הם יקחו אחד בפפסי סנטר מהשניים הקרובים. מה ראינו במשחק? אוקיי, קודם כל אני שוב חייב להזכיר את גאסול. הוא פשוט נלחם על כל ריבאונד- אני רואה עכשיו שהוא לקח 17. די כבר ללכלך עליו, הוא היה פשוט מצוין. מלו היה ביום קליעה לא טוב ובכל זאת הצליח לעשות נקודות מתחת לסל על קובי או אריזה. היה מקום לשים עליו את אודום ברבע הרביעי, אפילו שהיו לו 5 עבירות. קלייזה כרגיל אינסטנט אופנס, אין הערכה מספקת ליכולות ההתקפיות שלו. הוא היה על תקן קלעי אבל הוא מסוגל גם ליצור לעצמו מצבי קליעה. וצ'ונסי כרגיל השחקן הכי חכם על הפארקט. האט את המשחק כשהיה צריך, רץ כשהיה צריך, ניצל כל פרצה בהגנה של הלייקרס. רכז עם מהירות בינונית וניתור בינוני מינוס מגיע לקו 16 פעמים במשחק, מדהים. אגב הייתה לו בעיה לסיים מתחת לסל מול הרכב גבוה של הלייקרס, יכול להיות שאם אין שחקנים שחותכים לסל בזמן החדירה שלו כדאי לו לפעמים לעלות לג'אמפר. האמת שבינתיים אני רואה שקובי לא מצליח לעשות ככל העולה על רוחו ושמלו כן מסתדר עם השמירה שלו, מה שאומר שסה"כ דנבר קבוצה טובה יותר. פיל הוא זה שצריך להפתיע, אחרת יפסיד את הסדרה הזאת. הלילה דנבר שיחקה את אחד המשחקים היותר חלשים שלה שראיתי בפלייאוף (וראיתי הרבה), אולי הכי חלש. והיא ניצחה. בחוץ.

carmelo

New member
הרשה לי לצטט את הציטוט המצוטט שלך...

רק במשמעות אחרת - BALLS DONT LIE. בילאפס, האיש והביצים - ומלו, שלמרות האחוזים הגרועים סותר את חששותי - בינתיים עולים כצמד על קובי, שהאמת שיחק קבוצתי הפעם בקלאץ'.

Orenseg

New member
קלייזה ענק, לקח גם 8 ריבאונדים ברבע השני

יותר משאר הנאגטס (7) וכמעט כמו כל הלייקרס (9). כמעט דאבל דאבל ברבע אחד עם 8 נקודות ו8 ריבאונדים (3 בהתקפה). כשסמית' פצוע ומשחק פצוע, הליטאי נתן את הדחיפה מהספסל. גם הוא מרוויח את החוזה שלו בפלייאוף. מלו סחב את הקבוצה על הגב גם ביום קליעה רע. הוא סותם הרבה פיות (גם לי) בפלייאוף הזה. בינתיים הזו צ'ונסי חובט לי בשיניים עם מחבט בייסבול, וגם אני חייב לחזור בי ולהודות שהבנאדם רחוק מלהיות "שחקן גמור" (כמו שנראה בדטרויט). הוא עוד מסוגל לגמור את העונה בתור הרכז הכי טוב בליגה ב08/09. הנאגטס ינסו להתאושש קצת (סמית' ומלו שיחקו פצועים, ואנתוני גם סובב את הקרסול ברבע הרביעי. בולקמן אולי יהיה זמין למשחק 3 ועדיף לזרוק אותו על קובי מאשר את אנתוני קארטר). אני ממש לא אתפלא אם הסדרה תחזור לLA ב3-1 של האנדרדוגים. חבל שזה לא 2-0...

cprog

New member
מה יהיה עם ג'ורג' קארל?

לקראת ה money-time הוא מוציא את בילאפס ואנתוני ומעלה את קארטר ועוד שחקן שאני לא זוכר... אבל בכל זאת: כ 5 דקות לסיום, דנבר מובילה ביתרון חד-ספרתי ואתה מוציא שני שחקנים חיוניים בהתקפה? מה, אתה פשוט מחכה שלוס אנג'לס יחזרו למשחק? תן לקבוצה לרוץ עם killer instinct, למה להרפות? אנתוני צעיר, הוא יכול לשחק בלי לנוח. ולמה אתה לא משאיר את קלייזה במגרש אחרי שהוא מתחמם ודופק 4 שלשות? לך תבין. כרמלו אנתוני state of mind: "אם לא עושים עלי דאבל טים הם נתונים לרחמים שלי"... למרות הנצחון אני מרגיש תחושת החמצה בדנבר שלא היו רחוקים מלהוביל 0-2. דנבר רצינית, בילאפס מביא ווינריות. כרמלו קצת כפה את עצמו על המשחק לקראת סיום ולקח זריקות שלא היא צריך. אבל סה"כ כיף, דנבר קבוצה שכיף לראות אותה משחקת.

TheElvenBrains

New member
../images/Emo45.gif

דנבר הייתה כבר המון זמן קבוצה עם אוריינטציה התקפית ואחרי הטרייד של קמבי הרבה חשבו שזהו השריד היחיד של הגנה כלשהי עבר ודנבר פשוט לא תשחק הגנה בכלל. כמה ששחקן אחד מנהיג ווינר כמו בילאפס יכול לשנות את כל זה. שחקנים שהמושג הגנה היה רחוק מהם כמו השמש פתאום מעלים פאזה ועושים את זה. בילאפס לא ייאמן, איזה אפקטיבי הבן אדם הזה , ולא מבחינה סטטיסטית.

קמבי הוא פיקציה

הבנאדם רק הורס בהגנה. הוא מחפש רק לנפח את המספרים האישיים שלו, והזכייה שלו בשחקן ההגנה של השנה לפני כמה עונות גם היא הייתה ביזיו. מספרים אישיים זה לא הכל ואצל קמבי הם לא מראים את המונה האמיתית. קמבי מסיים משחקים על הרבה בלוקים כי הוא פשוט לא משקיע בהגנה ואז כשהשחקן שלו עולה לזריקה הוא תמיד קופץ לבלוק. נכון, לפעמים הוא וחסם אבל לרוב זה נגמר בפאמפ פייק ולייאפ קליל... זה במיוחד בעיה כשהוא השחקן שבא לעזרה כי תוך שנייה מקפיצים אותו והלכים לטבעת...

TheElvenBrains

New member
זה נכון אבל

עדין , אם כל הצער הוא היה השחקן היחיד בערך, שיהיה עושה שם הגנה. זה רק מוסיף למה שאמרתי קודם שבילאפס פשוט עשה שינוי של 180 בתחום ההגנה, מלא קיים למשהו שבהחלט צריך לקחת אותו בחשבון. ושוב הרבה מהשינוי הזה לא רואים ישירות בתחום הסטטיסטי.

Orenseg

New member
גם ההרכב השתנה מאז 07/08

אז בילאפס לא היחיד שאחראי לשינוי. במקום קארטר, אייברסון וקמבי עלו לחמישיה בילאפס, דאנטיי ג'ונס וננה. גם כריס אנדרסן הצטרף והפך לשחקן רוטציה. אבל אין שום ספק שהוא הביא שינוי: במנטליות, בקבוצתיות, במנהיגות, בהתקפה, בהגנה. גם את השינויים בהתקפה לא רואים ישירות בתחום הסטטיסטי, למרות שהם קבוצת התקפה הרבה יותר טובה העונה.

rapgamer4ever

New member
לדעתי בילאפס האחראי הבלעדי לשינוי

בלעדיו דאנטה ג'ונס היה נשאר נובאדי, מלו היה ממשיך לנוח בהגנה, ננה לא היה מקבל כדורים וכו' וכו'. לגבי קמבי, זה נכון שהוא קופץ לכל כדור ולא שחקן ההגנה המושלם, אבל הוא בכל זאת שחקן הגנה טוב. הוא מרתיע בצבע, הוא משנה הרבה זריקות. הבעיה העיקרית שלוקחים עליו הרבה אופנסיב ריבאונדס, מצד שני הוא לוקח גם הרבה בצד השני של המגרש. בקיצר הוא בכל זאת שחקן הגנה לא רע.

Orenseg

New member
לא חושב

דאנטיי ג'ונס חתם שם כבר ביולי 2008, והיה ברור לכל מי שמכיר אותו (והיום לכל שאר העולם) שהוא הגיע לשם כסטופר. הוא קיבל בשני המשחקים הראשונים 16.5 דקות למשחק, ואחרי הטרייד על אייברסון הפך לשחקן חמישיה כמעט קבוע (פתח בעמדה 2 ליד אנתוני קארטר עוד לפני שצ'ונסי נחת שוב בפפסי סנטר). כנראה שאלמלא צ'ונסי לא היינו מזהים אותו בתור שחקן חמישיה בגמר המערב, אבל את החוזה המובטח שלו בNBA הוא השיג בזכות עצמו. ננה לא היה פורץ אם קמבי היה ממשיך לתפוס לו את הבלטה. הנאגטס זרקו את קמבי עוד ביולי, כדי לתת לננה לחזור לעצמו (לא ממש ספרנו את חד-האשך אחרי כל הפציעות, הניתוחים והסרטן). קמבי שחקן הגנה רע. במקום לשמור הוא קופץ ומנסה לחסום או להוריד ריבאונדים, כי זה מרפד לו את הסטטיסטיקה. בושה שהוא היה "שחקן ההגנה של השנה" לפני שתי עונות. בעונה שעברה הנאגטס היו קבוצת ריבאונד הגנה קצת פחות טובה בלעדיו, אבל קבוצת ריבאונד התקפה טובה יותר. גם המינוס בריבאונד ההגנה נבע מזה שלא ממש היו להם גבוהים על הספסל (ננה לא שיחק רוב העונה). שים במקומו סנטר ממוצע, שאשכרה עושה בוקס-אאוט, ותראה איך מספרי הריבאונד של הנאגטס 07/08 משתפרים פלאים. גם שאק לא הוריד מספרים מפלצתיים כמו מריון, אבל הסאנס היו קבוצת ריבאונד הרבה יותר טובה אחרי הטרייד ב07/08. לגבי ההגנה של קמבי: גם ננה לא שומר גדול, בכלל לא. ובכל זאת, הקו הקדמי של הלייקרס הרבה פחות דומיננטי מול ננה מאשר מול "שחקן ההגנה של השנה". הוא לא שינה את הזריקות של גאסול כשבמשחק הראשון של פלייאוף 08' הוא רשם 36-16-8 ב14 מ20 מהשדה. בתור צופה מהצד זה היה משפיל. אין ספק בכלל שבילאפס אחראי לחלק משמעותי מאוד מהשינוי שהנאגטס עברו העונה (גם ההפטרות מאייברסון משחקת חלק כמובן), אבל הם עשו כמה פעולות מצוינות עוד לפני שהגיע לקבוצה. התוספת של בילאפס שיפרה את הקבוצה ברמות שאני לא מסוגל לאמוד במילים או במספרים, אבל גם ההנהלה של הנאגטס עשתה את המהלכים הנכונים ותרמה לשינוי.

Orenseg

New member
ג'ורג' קארל אידיוט מושלם

למה הוא משאיר את דאנטיי ג'ונס במשחק עם 2 עבירות? ואחר כך עם 3? הוא על המגרש מטעמים הגנתיים על הסקורר של היריבה, וחושש בצדק לספוג עבירה שלישית/רביעית עוד ברבע הראשון. למה להשאיר אותו על המגרש? ברבע הרביעי בילאפס לא רצה לרדת מהמגרש, ובצדק. אחרי הטיימאאוט קארל החזיר אותו.

Or Amit

New member
איזה כיף

שמח מאד שדנבר החזיקו מעמד וגנבו משחק מהשניים הראשונים בלוס אנג'לס. ללייקרס יהיה קשה לקחת משחק פלייאוף במייל-היי סיטי, ואם דנבר יצליחו לשמור על קצב מהיר של 100+ למשחק זה ישחק לטובתם. בלי קשר, אני היחיד שתוהה מי לעזאזל העורך תוכן במדור הספורט של מאקו שהדביק את התמונה של אייברסון לניצחון של דנבר?

למעלה