לייקרס דנבר - גיים 3

זה לא בא בקלות אבל דנבר לקחו את זה.
ג'רמי גראנט הגיע למשחק והתעלה ממש, יחד עם משחק טוב מאד של כמעט כל הקבוצה (האריס שוב לא הגיע, וגם מילסאפ לא כל כך, למרות סל חשוב בסיום) - כולל כמה סלים קשים מאד של מורי (מצד שני, זה כבר קורה כל משחק), והעובדה שהם הצליחו לעצור את החזרה של הלייקרס בזמן הביאו את הנצחון. מוזר שדוזייר לא שיחק אחרי המשחק הקודם.
מילה על לברון - אני מתרשם שזה פשוט הגיל, הוא עבד קשה בריצה שלהם והיה נדמה שנגמר לו הכח, גם במשחק הקודם הוא נראה עייף ומבולבל בסיום. דייויס לקח שני כ"ח, הסטט המוזר של הערב כנראה.

Little Sharky

Active member
Wow, הקבוצה הזו so resilient.
הם הצליחו לעמוד בשני הפעמים שהלייקרס מחקו את היתרון שלהם, שאפו.

אנתוני דיוויס - שיא אישי, 2 ריבאונדים במשחק פלייאוף וזה מוביל אותי לנקודה הבאה.

ריבאונדים - אם הייתי אומר לכם שהנאגטס יורידו כמעט כפול ריבאונדים מהלייקרס, הייתם מאמינים? אז כן 44 ריבאונד לנאגטס, 24 ללייקרס. עכשיו שימו לב לזה, דוויט הווארד+מקגי+דיוויס = 64דקות ו4 ריבאונדים, ביחד!!!!!

ההגנה של הלייקרס - הם נראו טוב רק לפרקי זמן קצרים מאוד, רוב המשחק הרוטציות עליהן שיבחתי אותם לא היו שם, גראנט ומוריס הגיעו לזריקות חופשיות, בעיקר היה הרבה בלבול במיוחד שמרקיף היה על המגרש.

עניין של רצון - הנגאטס הגיעו למשחק הזה שהם רוצים יותר, הלייקרס פחות, ואפשר לראות את זה בקלות מהריבאונדים אל ההגנה ולהתקפה. לברון ודיוויס אומנם סיימו עם מספרים יפים אבל כשהנאגטס פתחו מבערים הם לא היו מורגשים על המגרש, That said, הנוכחות של דיוויס עדיין חשובה לווגל כמו אוויר לנשימה.

רונדו - חייב להפסיק להכריח, הוא לפעמים הולך עם הראש בקיר.

הצוות בדנבר הגיע להילחם על החיים ואילו הצוות בלייקרס הגיע שאנן ולא התיז דם על כל כדור, וזה סיפור המשחק פה, אני בשוק מכמה אופי יש לקבוצה הצעירה הזו, מול כל קבוצה שהיא לא קבוצה של לברון הייתי חושב שזה ניצחון שבונה מומנטום, אבל קשה לסמוך על מומנטום בסדרת פלייאוף מול לברון, או שהקבוצה שלו תגיע רכה כמו חמאה אחרי הפסד.

איך שלא ייגמר הסדרה, יש כח עולה במערב, עם צמד שקונה לעצמו מעמד של סופרסטארים בפלייאוף הזה.

Little Sharky

Active member
אה ועוד משהו לברון כמעט ולא משחק מהפוסט אפ בסדרה הזו, באמת שלא מצליח להבין למה הוא לא הולך יותר לפוסט, במקום להוריד שעון פייס אפ כל הזמן

Krit123

Well-known member
מבחינתי המשחק נגמר בדאנק של מורי (20 הפרש). ואז התחלנו למסור לקבוצה השנייה... הם התחילו את הריצה לפני אבל לא השארנו לעצמנו סיכוי לשמור על יתרון ממשי. חוסר האונים במהלכה היה קיצוני, לא האמנתי שזה קורה. כאוהד מילאן בעבר, התחילו לעלות לי פלאשבקים.
ג'מאל חילץ אותנו בסיום ממפח נפש היסטרי שני ברציפות, עם עוד משחק גדול. במידה והיה משיג את הטריפ-דאבל (28-8-12, תכלס אותו דבר), הוא היה משקף את ההשפעה שלו בניגוד לאחד של לברון.
בכלל, רשימת 10-15 המשחקים הגדולים בקריירה שלו עד הפלייאוף הנוכחי הוחלפה לחלוטין, ממש clean sweep. אולי למעט אחד או שניים.
הוא הגיע לצבע וייצר בתדירות גבוהה מהפיקאנדרול, ממש ניהל את המשחק. עשינו את הריצה בדקות שלו עם היחידה השנייה, פרצה שחשבתי שעלינו לנצל לאחר גיים 2.
היכולת שלו לעשות את ה-gather באוויר, אין שני לה, לא ראיתי שחקן שעולה ורק אז מתחיל את התנועה של הזריקה, אני כבר לא בטוח שזה לא מתוכנן.

ג'וקר פתח ממש חזק and set the tone, למעשה היה מעולה 3 רבעים. בוא נתחיל לדבר על מה שקרה ברביעי ומדאיג אותי הלאה:
אזורית - חוסר היכולת שלנו להתמודד איתה היה מביך, למרות שמאלון שרף פסקי זמן במהלך הריצה ואני מתאר לעצמי שמנע ממנו להתייחס לכך בהרחבה, יש לי תחושה שההתנזרות שלו ממנה בצד השני של המגרש קשורה גם לתגובה העלובה שראינו בזמן אמת, והחשש שלי שגם הלאה.
מעבר לכך, הם ביצעו שתי התאמות מול הג'וקר:
1. כשדיוויס שומר עליו, הוא לוקח לו את הימין. ממש נותן לו את כתף שמאל, אבל יוקיץ' לא לוקח. עושה רושם שיש פתח לפייד קצר מקו הבסיס שביצע בהצלחה יתרה מול למרכוס אולדריג' בפלייאוף שעבר. הוא סחט עבירה בניסיון לקחת אחד, בנוסף קיימת אפשרות להטעיית קליעה ואז step-through. יש גם פתח ללכת למעין חדירה על קו הבסיס ולהשתמש בטבעת כמגן על מנת לסיים בצד השני, עושה רושם שג'וקר חושש מהאתלטיות של דיוויס. יש גם את האופציה של פשוט לעלות עם יד שמאל, אבל ג'וקר בדרך כלל הולך אליה מהבלוק השני/אמצע המגרש, אז אולי עדיף להתחיל משם. בקיצור, בעיה שאמנם יש לה פתרון, פשוט העניין נעשה יותר מורכב. הפתרון הכי ברור מאליו מוביל אותי לנקודה השנייה:
2. ללכת על המיד ריינג', שהלייקרס מונעים באמצעות חילוף אוטומטי של שחקן נמוך. בדמדומים של הרבע הרביעי ג'וקר קיבל את רונדו עליו ופשוט הכריח מסירות גרועות החוצה, לא ניסה לזרוק מעליו או לקחת אותו יותר פנימה למעין פלואוטר/running hook. הצפיפות הרתיעה ותקעה את ההתקפה.

אמרתי בסדרה מול הקליפרס שלגרנט יש מה לתת בהתקפה, פשוט קוואי שמר עליו רוב הזמן. התרומה הזו היא מעל ומעבר כמובן. משחק two-way לפנתיאון, תרגם עצירות לנקודות קלות בצד השני.
כמו שצל ענן ציין לא קיבלנו את דוז'ייר למרבה ההפתעה, אבל מונטה פאקינג מוריס עם 14 ביעילות והמון ביטחון. כשהספסל עלה התחלנו להגביר את הקצב, הפעם גם כשג'וקר עלה המשכנו בקצב מהיר יחסית. רים ראנר הוא מרכיב חיוני במשחק ריצה, אבל אפשר שהאחרים יצאו ואז יוקיץ' יהיה הטריילר עם איום הקליעה, אני לא מבין למה לזנוח את הסגנון שמזוהה עם דנבר.
פורטר ג'וניור עם עוד משחק טוב, אהבתי שהוא קלע את השלשה על לברון בין העיניים, היה מהלך בגיים 2 שהאחרון קלע עליו ופורטר J ניסה להחזיר בצד השני, גם את זה אהבתי. תן לו פירוויו למה הולך לקרות מעכשיו. לצד 6 ריבאונד היו לו שתי חטיפות, כולל אחת שלברון ניסה לעשות ספליט לחסימה. קרייג קיבל את רוב הדקות שציפיתי שפי ג'יי יקבל אבל החזיר ב-6 ריבאונד, כמו ששרקי הציין הפער היה מטורף בין שתי הקבוצות, אין לי הסבר לכך.

ניצחנו בקרב העונשין גם הפעם, אם אנחנו מקבלים שיפוט הוגן קשה לנצח אותנו.
רונדו שוב ניסה לעשות קצת יותר מידי (למרות שהנהיג ריצה כמעט לבד) והם פצחו בהופעת קליעה שהזכירה נשכחות מהבועה (6-26 מחוץ לקשת, 14-22 מהקו).

זו תגובה ל Krit - לא יודע למה לא השתרשרה לי.
תכלס הייתם ממש קרובים להפסיד את זה. כשהלייקרס רצו נראה היה שאין לכם שום תשובה.
מצד שני 20 הפרש היום זה באמת לא הפרש גדול, הרבה קבוצות מצליחות לסגור את זה מהר (בלי לדבר על גולדן שהיתה עושה את זה ב 4 דקות). כך שהעובדה שהתעשתתם אומרת גם משהו חיובי.

Krit123

Well-known member
זו תגובה ל Krit - לא יודע למה לא השתרשרה לי.
תכלס הייתם ממש קרובים להפסיד את זה. כשהלייקרס רצו נראה היה שאין לכם שום תשובה.
מצד שני 20 הפרש היום זה באמת לא הפרש גדול, הרבה קבוצות מצליחות לסגור את זה מהר (בלי לדבר על גולדן שהיתה עושה את זה ב 4 דקות). כך שהעובדה שהתעשתתם אומרת גם משהו חיובי.

נכון, ואותה שלשה של דיוויס רק נעשית יותר אכזרית עם הזמן לאור היכולת שלנו. על הדרך אני יזרוק עוד כמה מילים.
שמעתי אוהדי נאגטס שאומרים שהלייקרס היו עייפים בסוף משחקקודם. לא הבנתי מאיפה זה מגיע, הפעם זה היה ניכר באותן דקות. כנראה השפיע על קבלת ההחלטות שלהם. מורי מנגד שיחק את כל המחצית השנייה אאלט.
אני מסתכל ורואה שפאלמ שיחק רק 5 דקות, משמע מילסאפ עלה בסנטר לכמה דקות בלי ששמתי לב.
אהבתי את העזרה שהבאנו מרונדו/קארוסו הפעם, אמנם הם מבצעים חיתוכים מתוזמנים היטב לסל (משהו שמיאמי מומחית בו), למרות זאת הפעם הרגשתי שצופפנו מהם כמו שצריך.

Rapgamer

Well-known member
הריצה של הלייקרס הייתה קצת ביזארית. לא כדורסל עילאי שלהם כמו המון חטיפות ישר מהידיים של מורי/יוקיץ וסלים במתפרצת. זו אחלה דרך לחתוך פיגור אבל זו לא הגנה יציבה ואיכותית.

Rapgamer

Well-known member
מצטרף קצת באיחור כי רוב הדברים נאמרו.
דנבר הביסה בריבאונד, נלחמה ונראתה הקבוצה הפחות עייפה למרות שה-core שיחק יותר דקות (שלא לדבר על עייפות מצטבר מסיבובים קודמים וכו').
הלייקרס במשחק ההגנתי הכי פחות טוב שראיתי מהם בתקופה האחרונה, לברון בהגנה אישית ממש חלשה על ג'רמי גראנט (משחק אדיר שלו), דני גרין כבר לא עוצר אף אחד, קארוסו היה על המגרש ולא עשה כמעט אף פעולה חיובית, דוויט ומקגי עולים, עושים עבירות ויורדים חזרה לספסל. למעט KCP זה היה משחק שהלייקרס לא קיבלו כמעט כלום מסביב לביג 2, רונדו כן הופיע וגם לקח את הכדור מהידיים של דנבר ברבע האחרון אבל יש לו חסרונות אינהרנטיים בהתקפה עומדת וברגע שסופסוף לקחו לו את הכניסות לסל הרבה פוזשנים התנקזו אליו בסוף שעון כשדנבר מזמינה אותו לזרוק ג'אמפרים.
הריצות המשמעותיות במשחק היו בפתיחת רבע 2 ורבע 4, כל אחת לכיוון אחר. מונטה מוריס ופורטר ג'וניור במשחק מעולה כאשר האחרון גם תפקד הפעם בהגנה. עוד שמתי לב שיוקיץ' מוחבא בהגנה על אחד משחקני הפרימטר הפחות טובים של הלייקרס, זו לא ממש הגנה איזורית אבל האוריינטציה שלו היא לנוע לכיוון הצבע ולאפשר לרוטציות של דנבר לעבוד מסביב לקשת.
חוץ מזה שמורי ויוקיץ' ממשיכים להיות relentless בהתקפה. מורי ברצף המשחקים הכי טובים ועקביים שלו, כמו שטל ציין היכולת שלו לדייק בזריקה כשהוא בשלב הירידה מהג'אמפר יוצאת דופן. ויוקיץ' סופרסטאר במלוא מובן המילה.

כפי שצוין גם הפעם לברון underwhelming ברבע הרביעי. במחציות הראשונות נראה שהוא בשליטה מלאה והוא נחלש כשהמשחק מתקדם. עדיין טריפל דאבל עם 30 נקודות, צריך לשים את הביקורת בפרופורציה, אבל מסוג המשחקים שהשורה הסטטיסטית לא משקפת לגמרי את היכולת בפועל.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני חייב כמה מילים על לברון וכל מי שפה יודע בדיוק מה אני חושב עליו.
אבל בחייאת! הבן אדם בן 35 (איזה ילד) עם קילומטרז' מטורף בעיקר בדקות המשחק
הוא מדורג כרגע במקום ה-31 מבחינת כמות משחקים בקריירה אבל הוא תשיעי בכמות הדקות ואנחנו מדברים על עונה רגילה בלבד וזה בלי כמות משחקי הפלייאוף ההזויה שלו.
אז וואלה, מותר לו משחק אחד או שניים להגיע לרבע הרביעי בלי חמצן, בשביל זה אמור להיות סביבו צוות טוב שינצל את חכמת המשחק שלו ואת המסירות שלו.
זה שהם סתומים ומחטיאים זאת לא אשמת לברון.

זה שדיוויס מורחק ככה מהסל ומהריבאונד זה מביך הרבה יותר בעיניי.

אני חייב כמה מילים על לברון וכל מי שפה יודע בדיוק מה אני חושב עליו.
אבל בחייאת! הבן אדם בן 35 (איזה ילד) עם קילומטרז' מטורף בעיקר בדקות המשחק
הוא מדורג כרגע במקום ה-31 מבחינת כמות משחקים בקריירה אבל הוא תשיעי בכמות הדקות ואנחנו מדברים על עונה רגילה בלבד וזה בלי כמות משחקי הפלייאוף ההזויה שלו.
אז וואלה, מותר לו משחק אחד או שניים להגיע לרבע הרביעי בלי חמצן, בשביל זה אמור להיות סביבו צוות טוב שינצל את חכמת המשחק שלו ואת המסירות שלו.
זה שהם סתומים ומחטיאים זאת לא אשמת לברון.

זה שדיוויס מורחק ככה מהסל ומהריבאונד זה מביך הרבה יותר בעיניי.
אף אחד לא אמר שלא מותר לו - רק שהמשקל של זה נהיה מכריע.
כשהוא עייף - ללייקרס קשה מאד לנצח. אם הם יגיעו לסדרת גמר והוא ימשיך להופיע בעיקר למחציות ראשונות - כמו ששאר הסגל נראה כרגע, הם בבעיה.

88nothing

Active member
דנבר ניצחה כי לראשונה הצליחה למנוע מהלייקרס ריבאונד התקפה.
מאוד אהבתי את השמירה של האריס על דאני גרין, הוא מצד אחד מנע ממנו את הזריקות, ומצד שני היה מספיק קרוב אליו כדי למנוע כל סיכוי ללכת לריבאונד התקפה.
ההגנה של דנבר התמקדה בשחקני המשנה ובסגירת מסלולי מסירה ובגדול אמרה ללברון, בוא תנצח אותנו אם יהיה לך אוויר.
בדקות שללברון ודייויס היה פחות אוויר, דנבר נתנו גז.
הגבלת הזריקות מבחוץ(שדנבר כפו על הלייקרס) מנעו ריבאונדים גבוהים וארוכים(שם לשחקנים האתלטים של הלייקרס יש יתרון) ואפשרו פשוט לסגור לריבאונד.
כמובן שמשחק נהדר של גראנט תמיד עוזר, אבל הGOAT הוא פלאמלי(+10 ב4 וחצי דקות)

למעלה