ליים

dorgad - התשובה בשאלה

"תסמונת פיברומיאלגיה" אינו מחלה - זה אוסף תופעות מי שיש לו את האוסף הזה - יש לו. השאלה היא מהיא המחלה הגורמת לכך. מחלות שונות יכולות לגרום לתופעה כזו וצריך באמת לראות לגבי כל אחד. להערכתי ליים היא גורם חשוב ביותר - אולי תת-הקבוצה הגדולה ביותר ובכך אני בסך הכל מצטרף להערכה של רבים וטובים ממני. דברים שהם בבחינת "דיני נפשות" - מה בדיוק? אם למישהו יש תווית של פיברו / CFS וכו' ויתעקש לבדוק כמו שצריך לליים ולא ימצא - אז מה? ואם כן ימצא - אז איפה כאן דיני הנפשות? אי הנעימות הפוטנציאלית של מי שלא איבחן את הליים? באשר לניסוחים - אני יכול לכתוב תמורת תשלום נאות כל דבר בניסוח ממועטף משפטית עם כל כך הרבה "לכאורה" + מגוון מונחים משפטיים בעברית ולטינית (יש מילון מיוחד בשביל זה) עד שזה ידרוש מאמץ ניכר להבין בכלל מה נאמר - ואז בכלל לא חשוב מה אני אומר כי הנייר סובל הכל. לא בא לי.

הערות

אודה לך אם תבהיר את הנקודה שקצת הלכה לאיבוד בשירשור. כתבת ואני מצטטת "כמה אלפי דולרים ונציג משפחה בארה"ב לבדיקות מקיפות + רופא טוב = אבחנה למחלת ליים => מתחילים לראות את האור בקצה המנהרה" האם אתה מתכוון שבמקרה שלך (ואולי גם במקרים אחרים) האיבחון שגוי? - זהו המצב במרבית המקרים בדיקה שלי לגבי מחלת ליים, העלתה שהמחלה נגרמת ע"י חיידק ובבדיקות מעבדה ניתן לאבחן, - רק בחלק מהמקרים תלוי בזמן ובטווח ארוך התוצאות של הבדיקות המקובלות במעבדות שגרתיות הנן שליליות, גם כאשר יש אינפקציה בחיידק הנבדק בבדיקה (יש מאות מינים וזנים) ולא נראה שמעבר לתרופה שנמצאת בשלבי אישור, יש להם מה להציע לפיברומיאלגיה יש לעשות חיפוש לפיברומיאלגיה ו/או CFS / ME וליים (להערכתי בדרך כלל ולפעמים מיקופלסמה)- באנגלית כמובן

למעלה