ליייילוועעע

Chot

New member
ליייילוועעע

עזרי לי מנהלת יקרה! אין לי מושג למה אני פונה אליך. נו בגלל שאת לומדת קולנוע- עעאההה אוף אוף! כן! אני מתחבטת קשות בהחלטה אם לעבור מפלסטית למגמת קולנוע (תלמה תלמה כן) ואני רוצה שאתם כבר תגידו לי מה לעשות! אני שונאאאאאת קבלת החלטות!!! ואף אחד לא מוכן להגיד לי מה לעשות! "תלכי למהשאת יותר אוהב" כוסאמוק מאיפה אני אמורה לדעת מה אני יותר אוהבת? בכל מקרה- אתגידי לי בבקשה מה הולך שם בקולנוע בבגרויות וכל מיני שטויות כאלה של תיכון! תודרבה מאוד!

leeloo

New member
נא לא לעוות את שמי בציבור

כאשר פונים אליי ועוד בקריאה כזאת נרגשת של עזרה, אני נדרשת לבקש לקרוא לי בשמי המלא- לילו דאלאס מולטי פאס! טוב בכל אופן, את גם די סותרת את עצמך (לא יודעת למה... בגלל שאת...) אבל שיהיה... ולשאלתך יקירתי המתלבטת- תמיד אנשים אמרו לי שלעולם לא להגיד לאדם מה לבחור, אלא לתת לו את הכלים לבחירה, להציג בפניו אפשרויות לכאן ולכאן ושהוא (ורק הוא) יבצע את ההחלטה, אחרת יבוא ויאשים אותך בבעיותיו... לכן אני מרשא מודיעה- את מחליטה, אני עוזרת. אז ככה (בת כמה בכלל, סתם שאלה...): אצלנו מגמת קולנוע מתחלקת ל-3 חלקים: א. תקשורת המונים- אינה קשורה לקולנוע, אבל עושים יחידה אחת בכיתה י´ ומסיימים עם זה לנצח נצחים (תודה לאל!). ב. תולדות הקולנוע- הדבר הכי הכי הכי מעניין במגמת קולנוע! למרות שחשבתי שדבר זה ממש ישעמם אותי, זה גרר ממני את התגובה ההפוכה לגמרי! לומדים מה קורה מההתחלה התחלה של הקולנוע (אז נקרא ראינוע) ועד לסרטי קלאסיקה גדולים של שנות ה-60 וה-70! לומדים להבחין בין סרטי איכות לבין סרטי סתם, בין סרטים המעבירים רעיונות בדרכים מתוחכמות (כמו צאפלין ופליני) המעניקות לקולנוע את משמעותו האמיתית שלשמו נוצר. פשוט דבר כל-כך מדהים, שאני לא מבינה איך אנשים פרשו מהמגמה וויתרו על זה... בכל מקרה, בנושא זה עושים 2 יחידות פנימיות בגרות, שזה מעולה כי אין הפתעות בבגרות, מה שלמדת מופיע באותה מתכונת שאת רגילה לענות על מבחנים במשך כל השנה. בלתי רגיל לעשות בגרות על סרטים. גאוני ביותר. ג. קולנוע מעשי ותסריטאות -בקולנוע מעשי לומדים (איך לא) את החלק המעשי בקולנוע. זה כולל צילום, בימוי, תאורה, הפקה, עריכה, כתיבת תסריטים ברמה טובה, ועוד ועוד... את המקצוע הזה, בניגוד לתולדות הקולנוע שנלמד שנתיים ולתקשורת שנלמדת שנה בלבד, קולנוע מעשי נלמד במשך כל השלוש שנים בתיכון (נו מגמה, או לא?). בסוף יא´ נדרש לעשות פרוייקט סמי-גמר, שזהו סרט שאורכו 5 דק´, שנועד להכשיר אותנו לסרט הגמר ביב´. ב-יב´ כותבים תסריט לסרט באורך של 10 דקות, מי שתסריטו נבחר הוא גם הבמאי. אני כבר כתבתי את הדרפט השלישי לתסריט לסרט הגמר שלי שנבחר להיות מוקרן בתוך 8 תסריטים נוספים, שנבחרו מתוך 30 תסריטים אחרים. מי שתסריטו לא נבחר מצטרף להפקה של סרט שכן נבחר ואז או שהוא מפיק, צלם, תאורן, סאונד-מן, ארט, עורך וכל העוזרים מגיעים מיא´. בסוף כשהסרט מוכן ישנה בגרות 2 יחידות על הסרט שבו בוחנים את רמת הסרט, את רמת התסריט, ואת התפקיד של כל אחד בפרוייקט. נשמע מגמה מתפקדת והכל אבל אני חייבת להגיד שחוץ מתולדות הקולנוע (שקצת הצילה את המגמה) ותסריטאות המגמה די נכשלה בתחום המעשי... (עדיין לא למדנו עריכה ממוחשבת, לא מצלמה דיגיטלית, והמורים התחלפו עד בסיס שנתי...) אבל לא ממש אכפת לי, כי התסריט שלי נבחר, וכשנמצאים בארץ אי אפשר להצליח באמת מבחינה קולנועית, ואז אם היה לי אכפת ממקצוע הקולנוע הייתי עוברת לארה"ב (שאני לא מתכננת בזמן הקרוב), וחוץ מזה תחום הפסיכולוגיה מעניין אותי יותר מעשיית סרטים. את העשייה אני משאירה למומחים, ואני אוכל לבקר אותם.
עכשיו- אם יש לך תולדות הקולנוע במגמה, גו פור איט גירל! ואם מה שספרתי לך פה לא פנסי יו אז תשארי בפלסטית (אבל אם תשאלי לדעתי, ניראה לי שקולנוע יותר מעניין -זה סרטים פור גוד סייק!) ההחלטה בידיך!
לילו דאלאס מולטי פאס
(איזה אייקון להיט!)

Chot

New member
אוף למה זה לא מסכים לשלוח הודעות.

אני לא יודעת מה קורה פה, כתבתי הודעה חביבה וריחנית והוא לא מוכן לפרסם אותה! עעעוף. בכל מקרה תודרבה ואני בת 15, בעיצומי של כיתה י´. לא ממש בעיצומה. איכשהו.

Optimus_Prime

New member
מעניין לילו ש...

דווקא תולדות הקולנוע חשבת שזה יהיה הכי משעמם? לי זה נשמע הכי פצצתי

A.L (boy)

New member
אם את עדיין מתלבטת...

אז רק שתדעי לך כי זה די תלוי במצב המגמה שלכם בבית הספר. בתור אחד שלומד ל- 10 יחידות תקשורת (5 עיוני, 5 מעשי), אני מוכן להתוודות שאחד השיקולים שליוו אותי במהלך הבחירה (מלבד שאני אוהב תקשורת, קולנוע, טלוויזיה וכיוצא בזה), היא העובדה שאני אוכל לבטא את עצמי (מבחינה קולנועית, כמובן), יותר בחלק המעשי, ועד כמה אוכל לבטא את עצמי בהתחשב במפרט הטכני של המגמה. אז יש מצלמות, יש בום ותאורה, קיים גם אולפן עם מערכות עריכה (אנלוגית וממוחשבת, שאם קצת מאמץ ורצון טוב, זכיתי גם בידע להפעיל אותן), מגזין בערוץ המקומי, וערב מגמת תקשורת בו מוצגים סרטי הגמר של הבוגרים הצעירים משהו. מאחר והמגמה היא לא מגמת קולנוע בפרט, אלא כוללת לימודי תקשורת מורחבים (נו, מודלים בתקשורת, השפעות, תוצאות, שיווק (?!) וכו´), אני מקווה שאני לא חורג מהמגמות שלכם בביה"ס. בכל מקרה, מלבד תחילתה של השנה האחרונה, שניתן לסכם אותה כמסריחה מתמיד (תקשורת עיוני התחיל לשעמם רצחחחחחחחחחחחחח...), וגם לחלק העיוני צריך לתת איזו זריקת מרץ, אבל באופן כללי זה ממש מעניין, והופך אותך לצרכן תקשורת ביקורתי יותר, מודע יותר, וכמו שהישראלים אוהבים, לא לצאת פראייר!!! אז כמו שאמרתי, תגששי מה לומדים שם בדיוק, בי"א, י"ב, ותראי אם זה מתאים לך. וכאמור, כדאי לך גם לבדוק את הרמה הטכנולוגית בה שרויה המגמה. בהצלחה, תהני!

Chot

New member
בלה

הגעתי למן תודעה פנימית. אם ככה אומרים את זה. קודם כל, אני מאוד מעריכה את כל התגובות הנפלאות שלכם, אתם מותק והקהילה החביבה עליי בכל תפוז. (מבין ה3 בערך שאני לוקחת בהן חלק.. לא נורא). בכל מקרה- לגבי המגמות, המתכונת בקולנוע היא קצת שונה מזו שאתה משתתף בה, אני מניחה שזאת על שום שאני מדברת על מגמת קולנוע ואת על מגמת תקשורת. אני לא יודעת בידיוק מה הולך שם, אני מניחה שזה בערך מה שלילו אמרה. אני אברר באמת עם הבוגרים יותר. לגבי "להביע את עצמי"- אני לא ממש מחפשת להביע את עצמי דרך קולנוע. אני יותר מחפשת ללמוד את החלק היותר תאורטי. אני די מפקפקת ביכולות המעשיות שלי. (מעשיות, שיהיה). ההפך הגמור כשמדובר באומנות פלסטית- לא מעניין אותי בגרוש תולדות האומנות. ברצינות- לא עבר עליכם שיעור יותר משעמם. אבל אני עצמי יותר באה לידי ביטוי ביצירה המעשית. מה גם שיש יום אחד בשבוע שמתחילים ב10.. העעאאא צילוווםםםםם אני רוצה. חרא חרא חרא בלבן אני אמות. טוב נו, לישון. תודה תודה לכם אתם בובות.

RedStorm

New member
ברור!!!לפחות לדעתי

לדעתי קולנוע זה המקצוע הכי מעניין בבית הספר ואני ממש לא מבין איך אנשים מעדיפים ללכת לביולוגיה כאשר יש להם קולנוע.....אני בכיתת קולנוע אם עוד 8 בנות ובן אחד......מה קורה לאנשים היום ....?? בקיצור התחלתי ללמוד השנה וזה ממש מעניין (וגם כיף) חוץ מהיחידה תקשורת שזה לא נורא.....ולא משעממם.

למעלה