לייזר ועדשות...

טלטל 18

New member
לייזר ועדשות...

כרגע אני מרכיבה משקפיים. הפעם האחרונה שעשיתי בדיקת ראיה היתה ממש מזמן יחסית- לפני כשנתיים, ואז המספר שלי קפץ ל-6.5 בערך (!!!). מהקיץ אני חושבת על מעבר לעדשות או ניתוח לייזר, אבל עד לפני שבועיים-שלושה זה לא היה רציני. עכשיו אני ממש מתה להיפטר מהמשקפיים, נמאס לי מהטיפול בהן ובכלל מהמראה הזה כבר, אבל מדאיג אותי שאולי אני מאלה שמשקפיים דווקא מחמיאים להם יותר מ"המראה הטבעי". בקיצור, אני חושבת להתעניין בימים הקרובים ברצינות בעדשות חודשיות או יומיות כדי להיפטר ממשקפיים כמה שיותר מהר ולנסות משהו לא ממש רציני (בגלל שהן לא קבועות אין הרגשה שזה ממש מחייב) ולהתרגל לרעיון של מראה ללא משקפיים, ואולי אח"כ אני אעשה גם ניתוח לייזר, אם אני באמת אתאים לזה. רציתי לשאול איך אפשר לדעת אם אני מתאימה בכלל לעדשות, שלא תהיה לי רגישות, מה העלות של עדשות יומיות או חודשיות, האם כדאי לנסות את מה שכתבתי (לעבור בינתיים לעדשות כאלה ואח"כ לחשוב על ניתוח)? אשמח לתגובות ותשובות (אפשר גם במסרים או באייסיקיו)...

עדשות

שלום רב. רק לאחר בדיקה אצל אופטומטריסט או רופא עינים העוסקים בהתאמת עדשות מגע, תוכלי לדעת אם את מסוגלת לסבול ולהנות מעדשות המגע. לגבי עלויות, נסי לראות בתשובות הקודמות בפורום - (חלקם נענו על ידי האופטומטריסט מר. ברקו). בהצלחה ד'ר אורן מן

sun232

New member
טלטל! בנוגע לעדשות..

כל מה שאני כותבת הוא מנסיוני המועט והלא מקצועי-רשמי.. אז ככה- כשאת באה לחנות אופטיקה עושים לך בדיקת ראייה וקובעים את המספר. אז שמים לך עדשות כלשהן (לא עם המספר שלך..) ואומרים לך להסתכל במכונה אחרת עם אור שמרחיבה את האישונים נדמה לי ואת מביטה לכול מני כיוונים ורואים את התזוזה של העדשה בעין אם זה בסדר. אם אין לך דלקות, יובש וכו' בעין האופן כללי לא תהיה לך בעיה בעדשות. אחרי שאת מתאימה לעדשות ומזמינים לך את המספר, בפעמים הראשונות את שמה אותן כל יום בהדרגה של כמות השעות. אחרי שבוע את באה לביקורת ועושים לך כמה בדיקות ראייה. זהו לגבי חודשיות או יומיות- הן טובות יותר כי הן פחות מזוהמות מקבועות. הן גם יותר דקות (כשאני מדדתי קבועות וחודשיות העובי של הקבועות הפריע לי) הבעיה בהן היא ברוב המקרים המחיר- קבועות יוצא יותר משתלם, תלוי כמובן איפה. עוד דבר הוא האם יש לך צילינדר- דבר המקפיץ את המחיר פי 2 בערך! בקבועות יש יותר טיפול לעומת יומיות שנראה לי אין בכלל.. תנסי, תעשי חודש אחד, תראי אם את מרוצה, התרגלת, אם המספר טוב לך ותחליטי על ההמשך..

טלטל 18

New member
הבהלת אותי קצת...

עדשות חודשיות עולות יותר? האמת שקצת חשבתי שזה יהיה ככה... ואני לא זוכרת אם יש לי צילינדר, יכול להיות שכן... אוף! אממ... בקשר לחנות- כדאי שזה יהיה איפה שרכשתי את המשקפיים האחרונות ואיפה שעשיתי את הבדיקה וכל זה או שזה לא משנה? פשוט אני גרה בת"א וזה נמצא בקניון ברמת גן ואין לי כ"כ איך להגיע לשם, אלא אם חברה תסיע אותי או באוטובוס, אבל זה נסיעה קצת ארוכה אני חושבת...

sun232

New member
../images/Emo52.gifלא התכוונתי!

תראי אני עשיתי באופטיקנה עם צילינדר ושלמתי כ220 ש"ח על חודשיות. וזה עוד אחרי הנחת מאוחדת או משו נדמה לי.. שנתי קבוע עולה 1200+- תלוי איפה.. תראי בקשר לחנות-תעשי איפה שנוח לך! כדאי שזה יהיה מקום שאת סומכת על הצוות ויהיה נעים לך לנג'ס כשאת צריכה לבוא ולעשות ביקורת אם סתם אם יש לך שאלה.. שתרגישי בנוח. כמו כן חשוב המחיר לדעתי, אז תעשי סקר מחירים ותראי איפה הכי טוב לך. אין שום בעיה חלעבור מקום, אני הלכתי לאופטיקנה כי שם יש לי משקפיים אבל מהעדשות שם פחות הייתי מרוצה מהמספר עשיתי עכשיו במקום אחר וממש סבבה!!

טלטל 18

New member
בקשר לעדשות...

העדשות בכל מקום הן אותו דבר, לא? ז"א- ההבדל יהיה רק במחירים... החודשיות עדיפות לדעתך על היומיות? הן לא באות באריזה של כמה עדשות? את משלמת עליהן 220 ש"ח כל חודש? כמה זמן אפשר להישאר עם העדשות ביום? החלטתי ללכת מחר או עוד יומיים לבדיקה שאמרת ולראות אם העין שלי מסוגלת לסבול את זה... המון המון תודה!

sun232

New member
תשובה../images/Emo159.gif כי כבר אפשר..../images/Emo8.gif

בעקרון תלוי, כל מקום זה יצרן אחר ואז יכול להיות טיפה הבדל בעובי העדשה אבל מתרגלים מהר
יומיות לא ניסיתי.. נראה לי בזבוז לזרוק כל יום כי אני לא שמה תמיד 8 שעות לפעמים רק 2-4 ואז לזרוק נראה לי מאוד לא משתלם..אבל מבחינה בריאותית זה כאילו הכי היגייני..תחשבי מה מתאים לך.. כמו שאמרתי אני מתחילה, עכשיו עברתי מקום וזה יעלה לי יותר זול.. אפשר עד 8 שעות ואז כדאי להוריד, להחזיר לעיניים את החמצן <את תתחילי להרגיש שאת רואה פחות טוב ואפילו טיפה כאב ראש..> ואז אפשר להחזיר..
תעדכני מה קורה!!

טלטל 18

New member
אפשר לשאול משהו?

נשארים עם זה רק 8 שעות? זה ככה רק בהתחלה ואח"כ אפשר יותר? כי אני יודעת מחברות שלי שהן עם זה המון- כשהיינו ביחד בבי"ס אז זה היה מהבוקר עד הערב/לילה... חוצמזה רציתי לשאול לאן עברת עכשיו שאת מרוצה? מצטערת על כל השאלות... מחר אני הולכת לבדוק את העניין... אני אלך לכמה מקומות בסביבה שלי ואעשה את הבדיקה שאמרת ואבדוק מחירים ואראה מה מתאים לי.

טלטל 18

New member
עדכונים

היום הייתי בעזריאלי, נכנסתי לחנות של משקפיים ועדשות מגע והתעניינתי. אח"כ חשבתי- אם כולם בערך אותו דבר והמחירים לא ממש שונים משמעותית אחד מהשני, מה יש לי להסתובב עכשיו בעוד חנויות וסתם להשתגע מזה???? אז עשיתי בדיקת ראיה, חשבתי די הרבה אם להשתמש בעדשות יומיות או חודשיות ובסוך\ף החלטתי לנסות את החודשיות כי היומיות הן טיפה יקרות לי (גם יש הבדל של רבע מספר בין העיניים כך שאני צריכה 2 חבילות...), אז הוא אמר שהן יגיעו עוד כמה ימים ואני מקווה שיהיה בסדר... תגידו מה אתם חושבים!

sun232

New member
בוודאי!

בהצלחה עם העדשות שהזמנת קודם כול! תהיי סבלנית איתן ותהני!
זה לוקח זמן אין מה לעשות (להרכיב אותן) הן תמיד מתהפכות ומחליקות או סתם לא יושבות טוב ומנסים שוב.. אני נגיד איזה חודש וחצי עם ניסיון עם עדשות (ממש כלום..)ולוקח לי עכשיו איזה 10-15 דקות להרכיב אותן ועם הזמן אני מקווה ייקח לי פחות.. ולשאלותיך- עברתי לחנות קטנה, לא חלק מרשת, שאין לה עוד סניפים או משו.. לי יש גם חברות שהן עם זה המון- אבל לי אישית אחרי יום לימודים ארוך של כ-8 שעות כבר הרגשתי סחוטה מהן..את תראי בעצמך.. גם אופטומטריסטים לא ממליצים להיות איתן הרבה כי העדשה סה"כ לא מכניסה חמצן לעין שלך כמו במצב רגיל ולכן את מרגישה יותר יבש ומציק כעבור הרבה שעות..לכן צריך לאורר את העיניים, לדעתי..

טלטל 18

New member
אוי, עוד משהו....

אממ... אני בחרתי לבד את העדשות, הוא לא ממש המליץ מה מתאים לעין שלי ולא עשינו איזה בדיקה לראות איך העין מסתדרת עם זה, עכשיו זה מבהיל אותי מאודדדדדד. פשוט הוא עשה בדיקת ראיה רגילה ואמר שהיומיות יותר סטריליות והוא ממליץ עליהן, הוא עשה בעיקר השוואה בין היומיות לקבועות אז החלטתי לקחת חודשיות מבלי שבכלל ניסיתי לשים שום עדשה!!!!! עכשיו מפחיד אותי שאולי לא עשיתי בחירה טובה ואולי העין בכלל לא תתרגל לזה ואני סתם מבזבזת כסף עכשיו... מה עושים במצב כזה? זה אמור להגיע עוד 3-4 ימים וכבר שילמתי על העדשות, אבל בטח אפשר יהיה לבטל...

sun232

New member
אל תדאגי...../images/Emo13.gif

אני בטוחה שהוא יותר מבין בכול העסק, ממני, זה בטוח
אין שום סיבה שלא יתאימו לך העדשות! תנסי חודש, ותראי איך הולך. לפחות תדעי שניסית (תתחילי בהדרגה עם עלייה של שעות לא ביום ה1 שמונה שעות!!).. מה שכן- את עדיין יכולה בנתיים לחזור אליהם ולבקש לשים בעין טיפה ולראות.. לא נתנו לך אבל בחנות להבדק איתן בעיניים? לראות איך הן זזות בעין?

טלטל 18

New member
טוב, אז מה היה היום?

התקשרו היום להפתעתי הרבה מהחנות שם ואמרו שהעדשות כבר הגיעו, כמה חייכתי, קפצתי, רקדתי והתפללתי שרק יהיה בסדר.... הלכתי לשם בצהרים ואז דיברתי עם מוכרת אחת בקשר להתאמה הזאת וזה ושתינו התבאסנו מהקטע, היא אמרה שאני צריכה לחזור בערב כדי שיסבירו לי וכאלה, אז חזרתי ב-19:15 בערך, וחצי שעה לקח לי עד שהכנסתי את העדשה הראשונה!!! את השניה לא הצלחתי ואחרי רבע שעה או קצת יותר היו צריכים את החדר שבו ישבתי אז מישהו שם הכניס לי את זה בשניה, הייתי בהלם איך כ"כ מהר זה נכנס.... מיותר לציין שכבר התחלתי לדמוע מ-ל-א כשניסיתי כל הזמן להכניס את 2 העדשות וגם האף שלי... יואו עד שזה נכנס. להוציא את זה היה יותר פשוט. בדרך הביתה שמתי לב שהעיניים שלי היו טיפה רגישות, כנראה שזה כבר היה מכל המשחקים האלה של להוציא להכניס וכל הנגיעות בעיניים והדמעות... אני לא רוצה להתחיל לנסות להשתמש בזה בכלל! נראה לי שכשאני ארצה לצאת ולהשתמש בהם, אני אצטרך שעתיים לפני היציאה לנסות להכניס אותם כי זה יקח ממש מלא זמן.... שיהיה לי בהצלחה עם הדבר הזה... (והכי מפחיד- אני נראית נחמד עם משקפיים אבל נמאס לי מהתדמית של אלה עם המשקפיים וכשאני מתאפרת אז זה נראה הרבה יותר יפה אבל אני מתאפרת רק כשאני יוצאת בערב וכאלה ואני גם מאוד לא אוהבת את זה שחושבים שאם אני עם משקפיים אז אני חננה כי אני מה-זה לא!!!! אז ני לא יודעת אם עשיתי את הדבר הנכון כי אני חושבת שאולי קצת חבל ואולי עם העדשות משהו חסר לי).

sun232

New member
חח אהלן!

עשית את טבילת האש הראשונה!! גם לי בחנות לקח שעותתת וזה היה ממש לא נעים, ואני ראיתי אישה אחת שבאה בשניה שמה שנייה מורידה ואני נאבקת ומסתבכת איתן.. לא נורא זה מה יש, כמו שאמרתי זה עניין של אימון והסתגלות של העין והרפלקסים והזמן אט אט מתקצר.. דמעות קורות, גם לי לפעמים, אז אני עם טישו מנגבת מחכה שנייה וממשיכה. ממש לא סיבה להתייאש! (ד"א נוח לי להכניס את העדשה שאני מחזיקה חתיכה קטנה של טישו ביד וככה מורידה את העפעף ומרחיבה את העין מקווה שהבנת..) אל תבואי בגישה כזאת! ברגע שתצאי ותהיי איתן בבילוי, תרגישי את ההבדל! אני מרגישה בטוחה יותר בעצמי,כי אני שונאת את החוצץ הזה שהמשקפיים יוצרות, וזה דבר זר סה"כ די בולט.. אני גם לוקחת זמן לפני להתארגנות ומשקיעה זמן בעדשות- וזה נחמד כי אז את מתאפרת ואת רואה שינוי וזה כיף!! אני לא איתן ביומיום-בגלל זמן וגם נוחות, אם זה היה לוקח שנייה אולי כן הייתי אבל נראה לי גם לחוס על העיניים שלי חשוב..
נראה מה קורה מחר

טלטל 18

New member
איך את עושה את זה?

לי אמרו לשים את העדשה על הקצה של האצבע ביד ימין, עם האמה והקמיצה באותה יד "מותחים" את הריסים שלמטה ועם היד השניה ו-2 אצבעות משם "מותחים" את העפעף שלמעלה (את הריסים) ואז מכניסים את העדשה תוך מבט למעלה ואז משאירים את זה יותר ממה שאני עושה, רק שאצלי העין פשוט חייבת למצמץ ובגלל זה העדשה קופצת החוצה, ואז מסתכלים למטה וככה העדשה מסתדרת במקום טוב כמו שצריך. בסוף גילינו שמה שהכי נוח לי זה כשאני מסתכלת דרך המראה בדיוק איך אני מכניסה ישר את העדשה בלי להסתכל למעלה ואז צריך להסתכל למטה וזה מסתדר, רק חבל שבכל ה-500 נסיונות שלפני זה זה לא הולך! עכשיו אני נזכרת בכל העידודים של העובדת שם: "איך תסתדרי בצבא? אל תהי כזאת עדינה! בלי "אוף...", אל תהיי ילדה קטנה! יש כאלה יותר גרועים ממך שלא מוותרים ואומרים- אני בסוף אכניס את זה!" " ואז מתישהו כשהיא עזבה אותי לבד שם אחרי שכנראה כבר היה קצת קשה לסבול אותי שם והיא היתה צריכה להתפנות ללקוחות וחוצמזה שלפעמים גיליתי שאולי אני צריכה להיות לבד בשביל זה אז הסתכלתי על העדשה שעמדה על קצה האצבע ואמרתי לה יפה יפה: "עכשיו את נכנסת!!!!!!!" ברור שהיא לא נכנסה, אבל איפשהו אח"כ זה הסתדר.... מקווה שילך טוב גם בפעמים הבאות. דרך אגב, זה שאמרת על הקטע שלפני יציאה את שמה את זה ורואים שינוי- הבאת לי כזה חיוך ענק כי שמתי לב שזה הורס כשנראים ממש טוב אבל תקועים עם המשקפיים, אז אולי בכל זאת זה כן שווה ואין לי מה לדאג, ואני אנסה כל יום קצת לשים וזה... דרך אגב, אמרו לי שאפשר לשים נגיד בבוקר לכמה שעות ואח"כ בערב שוב, אבל זה ככה גם בהתחלה או שעם הזמן רק אני אוכל לעשות את זה? ז"א- אם מחר אני מחליטה ללכת מהבוקר ע עדשות ל-4 שעות שצריך ואח"כ בערב אני יוצאת, אני אוכל לשים אותן גם בערב? ואם אני אצא מחר (מה שדי מאוד בטוח) וזה לא יהיה 4 שעות אלא 6-8, מה אני אעשה????

sun232

New member
אז ככה

אני גם שמה את העדשה על האמה של יד ימין ועם יד שמאל עם טישו (קטן, ככה נוח לי יותר) נותחת את העפעף מטה.. בד"כ זה הולך! היום אל תשאלי-התחלתי מאוחר בבצפר ורציתי לשים 20 דקות נסיתי לשים!! עין אחת הציקה לי עוד איך שהתעוררתי ועם העדשה זה בכלל לא היה נוח, והתבלבלתי בין העיניים ואז בעין השנייה בכלל לא הצלחתי לפקוח אותה עם העדשה כי זה כאב כזה- קיצר נורא! והורדתי אותן.. אני עוד מעט אשים, אולי כי הן חדשות מחברה אחרת עוד לא ממש התרגלתי..
מוזר! עוד לא קרה לי ככה!! לא ממש הבנתי מה שאלת על השעות. בכול אופן- בשבוע ה1 את צריכה לעלות אני לא זוכרת נראה לי 3,4,5,6,7 וכו' לא בטוחה אבל את צריכה להתחיל בהדרגתיות כי זאת הפעם ה1 בחיים שאת עם עדשות ואת צריכה שהן ייסתגלו כי אחרת פשוט לא תוכלי לשים עדשות.. בקיצור קחי את זה לאט.. אחרי שהתרגלת עוד שבוע ככה- את יכולה לצאת איתן 8 שעות...

למעלה