באופן כללי
רפואה טבעונית אינה נעזרת בתרופות מכל סוג. הרופא הוא הגוף עצמו, לו ישנן יכולות לטפל בעצמו ולרפא. הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית עוסקת במתן תנאים לגוף להביא לידי ביטוי את יכולותיו. זה אומר לתחזק אותו כראוי. זה בא לידי ביטוי בתזונה טבעית אורגנית וקיום חיים מתאימים. המטפל הטבעוני לומד את המטופל שלו ע"י תישאול מפורט, בחינת הבדיקות ולמידת הרקע הרפואי שלו והכרת אורח חייו. על סמך הנתונים אלה הוא מלמד אותו לתקן את טעויותיו. השינוי נעשה בדרך כלל בהדרגה תוך שמירה על קשר ועבודה משותפת ע"י פגישות וקשר טלפוני. למעשה המטופל מקבל קורס פרטי בתורת הבריאות, ועם הזמן הוא יודע להיות הרופא של עצמו. אני מקווה שעניתי לך. אם לא, שאלי שאלות יותר ספציפיות. אני מצרף קטע מתוך האתר שלי שמפרט מעט יותר. גוף האדם הינו דבר מופלא, הבנוי היטב לעוצמה וחוסן, ולא לחולשה ומחלות. ההסבר לכל החולשות והמחלות נעוץ בעובדה שהאדם אינו מקיים את עצמו ע"פ החוקים הטבעיים של החיים, שנועדו לו כדי להיות חזק ובריא. גם לאדם יש "הוראות יצרן", העוסקות בדרך לתחזק את גופו ונפשו כראוי. אך האדם בתקופתנו אינו שומר על חוקים אלה, ועל כך משלם ביוקר בבריאותו ובאיכות חייו. הטבעונות המדעית המכונה "הגיינה טבעית" עוסקת בחיים הנכונים של האדם. חיים נכונים לבריאות ואיכות חיים טובים, כדרך למניעת מחלות וגם כדרך ריפוי. הפיץ אותה בעולם ד"ר הרברט שלטון מארה"ב, אבל לא רק הוא היה בין מייסדי השיטה. עשרות רבות של רופאים ואנשי מדע ידועים השתמשו בידע מדעי מוכח וניסיון רב בריפוי אמיתי של מחלות בדרך טבעית, ללא שימוש בתרופות רעל מזיקות, ניתוחים מיותרים והתערבויות מזיקות אחרות. ד"ר שלטון, ד"ר בירכר בנר, ד"ר ג'קסון, ד"ר טילדן, ד"ר טרול הם מהמפורסמים יותר שהניחו את אבני היסוד לשיטה. בארץ ידועים בעיקר שני מטפלים מובילים בתחום: ד"ר יוסף רזון ז"ל ויצחק בן אורי. השיטה עוסקת ומדריכה בכל תחומי החיים של האדם: תזונה טבעית נכונה, נשימה נכונה, פעילות גופנית, מנוחה והרפיה, שימוש נכון בשמש, פסיכולוגיה חיובית, שמירה על חום הגוף, נקיון הגוף, החיצוני והפנימי, אהבה וזוגיות ועוד נושאים הקשורים לאורח חיים בריא. השיטה מממשת את המהות האמיתית של המילה "דוקטור". מקור המילה הוא מהשפה הלטינית "דוצ'רה", שפרושה-מורה. הכוונה המקורית הייתה שהדוקטור-המורה, יהיה מורה לבריאות. שישקיע את זמנו, מירצו ואת הידע שלו בלימוד הפציינט את תורת הבריאות. ולא פחות חשוב, למנוע את התלות של מטופל במטפל.