ליחה ונזלת בקיץ ?

zvielie

New member
ליחה ונזלת בקיץ ?

אז ככה: אני כמעט ולא משתמש במזגן, משתדל לאכול מאוזן, צורך מעט מאוד חלב (טיפה בשביל הקפה פעם עד פעמים ביום). בן 46 עושה ספורט ולא מעשן. אז מאיפה באה לה הליחה הזאת ועוד בקיץ? והעיקר איך מתפטרים ממנה? אשמח לחלוק מדעתם ונסיונם של חכמינו יושבי הפורום.

שלום לך

כדי לענות לך ,הייתי שמחה לשמוע יותר פרטים על התזונה שלך -האם אתה צורך יותר פירות מהרגיל ? אם כן אילו פירות?מה עוד אתה אוכל ובאילו שעות ? לפי הרפואה הסינית ,הגוף שלנו מושפע מהסביבה וממזג האוויר .ובתקופה זו של השנה בה הלחות מגיעה לשיאה ,ההשפעה ניכרת על הגוף . לא על כל אחד מזג האוויר הלח יכול להשפיע ,אבל מי שיש לו חוסר איזון מסוים יכול להרגיש תסמינים -כגון כבדות ,לאות ,חולשה ,חוסר תאבון וליחה שמתבטאת בכל מיני דרכים -ליחה בריאות (שיעול תקוע /לח ) במערכת העיכול ( בחילות ,שלשול/ עצירות ..) ,מערכת הרבייה והשתן ( הפרשות ,השתנת יתר ...) ,שלד והשרירים ( כאבי מפרקים ,נפחיות ,בצקות ..) מה עושים ? באים לטיפול לאיזון בודקים את הרגלי החיים וביניהם התזונה תרגילי צ'י קונג שיכולים לשחרר ליחה מאזור הריאות מקווה שעניתי קצת

zvielie

New member
תודה איזבל

פרטי תזונה: אוכל ירקות, לחם מלא,גבינת עיזם/ כבשים,יוגורט ביו, טונה, ביצה. זה פחות או יותר התפריט היומי. פירות מפעם לפעם, לא באופן קבוע.כן משתמש בקורנפלקס וגרנולה בכל מיני סוגים. מדי פעם מנשנש איזה קוביה שוקולד. כמעט ולא אוכל בלילה. שותה הרבה כל שעה שתי כוסות מים בלבד. ולעצם התשובה שלך אז ממה שהבנתי הליחה הזאת היא תגובה של הגוף לחום וללחות. יש משהוא מזון או שתיה שכדאי להוסיף או להמנע במזג אוויר הנוכחי? כדי למנוע ליחה?

zvielie

New member
אני מדבר על הקייץ

בחורף. מפעם לפעם מקבל נזלת כמו כולם, עושה אפטשי עובר שבוע שבועים וזה נגמר. אבל בקייץ??

איזה כיף בקיץ...

התזונה שלך נראת מאוזנת בסך הכל כמובן שלא ניתן לאבחן או ולטפל ברצינות דרך הרשת המלצות כלליות למזונות שגורמי ליחה על פי הרפואה הסינית : -שתייה קרה( ישר מהמקרר) /מוגזת /צבעי מאכל /מיצי פירות בהגזמה -אגוזים ובוטנים בננות ,אבטיח ,ענבים ,מנגו -יש לומר שרוב פירות הקיץ מכילים הרבה נוזלים וקרים באנרגיה שלהם .(מזונות /שתייה קרים מחלישים את מערכת העיכול שלנו ) .הגוף צריך להתמודד עם כמות נוזלים מרובה בקיץ .אין ספק שנוזלים זה טוב לגוף ,השאלה אלו ובאיזו כמות ומצב האנרגתי של האדם. -מוצרי חלב כדאי להוסיף חסה,קולורבי וסלרי לתפריט-עוזרים לסלק ליחה. מקווה שעזרתי קצת בכל אופן תרגיש טוב

zvielie

New member
תודה לכולם

תודה על כל תשובה ועזרה. האמת שבנתיים לא יצאתי עם תובנה מיוחדת על הליחה הזאת מאיפה היא באה. ובעיקר איך אפשר להמנע ממנע. אבל כמו שלמדתי עד היום, כנראה שזה עוד דרך של הגוף להתמודד ולאזן את עצמו. ושוב תודה לכול מי שעזר הן בפורום וההן בפרטי.

mic26

New member
יש אלרגיה שמגיעה דווקא בקיץ

פעם הסבירו לי שהשרב גורם לקרדית אבק הבית לשגשג. גם אני מאלה שמרגישים את זה בעיקר בקיץ. בכל מקרה, אלרגיה היא מושג רפואי-מערבי. בין אם זה אלרגיה או משהו אחר, זה מציק לך וחשוב לדעת שאפשר להיפטר מזה. אני הייתי ממליצה על דיקור, יש מטפלים בשיטות שונות שיעידו שגם הן יעילות.

hal767

New member
ליחה אינה קשורה רק למזג האוויר

ליחה היא אמצעי של הגוף לסלק החוצה חומרים מזהמים. מקורם של אלה הוא בתזונה גרועה, בזהום אוויר, במצבים נפשיים שליליים, בגוף מותש, בתרופות ועוד. הליחה אינה האוייב, למרות אי הנוחות הנגרמת ממנה, והטיפול צ"ל בגורמי הבעיה ולא בליחה שהיא בסה"כ סימפטום. הליחה היא למעשה חלק מדרכו של הגוף לרפא את עצמו. טיהור הגוף מגורמי הבעיה באמצעות תזונה טבעית אורגנית מתאימה וקיום אורח חיים מתאים, יהוו דרך לריפוי טבעי בריא ומבריא. ניתן להעזר, בנוסף לאלה, גם ברפלקסולוגיה, עיסוי רפואי, הפעלה גופנית מתאימה ועוד. אלה יזרזו וישפרו את תהליך הניקויי הטבעי של הגוף, וזאת בלי להזיק לו.

zvielie

New member
אני מרגיש שיש משהוא בדברך

כלומר במשך היום הליחה נמצאת אבל לא מפריעה. מתי אני מרגיש אותה בעיקר? דוקא בשעת פעילות גופנית או ריצה, שאז היא מהווה מיטרד, בשבילי זוהיא הזדמנות לנשום נכון ולהיפתר ממנה. הבעיה שלמחרת היא מיד חוזרת
.

hal767

New member
סביר שהליחה נמצאת בכמות גדולה במערכת הנשימה

והיא תופסת שם מקום. זה בא על חשבון כמות החמצן שהריאות היו אמורות לספק לגוף בזמן מאמץ.

IPEC - אבחון וטיפול באלרגיות.

שלום איש אני ממליץ על IPEC כשיטה שראשית תאבחן את המקור, בין אם הוא אלרגני ובין אם הוא רגשי. לאחר מכן יותאם לך הטיפול, תפור למידותיך. יש מידע נוסף על השיטה באתר IPEC. אשמח לסייע במידע נוסף סביון

למעלה