ליחה וגמילה מעישון

Gersivan

New member
ליחה וגמילה מעישון

אני בשלבי גמילה מעישון (כבר כמעט שבוע בלי סיגריה). רציתי לדעת אם יש דרך לזרז את העלמת הליחה התמידית מהגרון.
ואם יש טיפים שיעזרו לגמילה, אשמח לשמוע!

כל הכבוד!

העצה הראשונה והחשובה מכל:התמד כך!!! שמור על ההשג בנחישות מלאה
להקל על הגמילה,העסק את הפה במציצת סוכריה,לעיסת מסטיק
אכילת גזר,מלפפון. שתייה של הרבה לגימות קטנות של מיים לאט לאט
דוחה את תחושת החשק לעשן,העזר בכך
שמור על מסגרת של פעילות גופנית,במידה ואתה פעיל,הגבר רמת פעילות(באופן מבוקר)
נשימה מוגברת תעזור לך להפטר מעודפי הליחה/רעלים מצטברים
תרגילי נשימה עמוקה בכל הזדמנות יעזרו לתהליך הגמילה והניקוי .לדעתי מיותר עכשיו לזרז
העלמת הליחה,עדיף לתת לגוף לנקות עצמו בקצב שלו.

בהצלחה!

ladybug4NLP

Active member
חס וחלילה, בלי מציצת סוכריות או מסטיק

זה יגמר שקבעון של אכילת יתר שהרבה יותר קשה להתפטר ממנו מאשר מהעישון עצמו.

אני מדברת מנסיון.
הלכי למטפל שגמל אותי מעישון כבד בפגישה אחת, ברכות על ראשו.
הוא אמר לי בשמך 3 /בועות לשתות הרבה מים כדי לשטוף את המערכת, לאכול הבה ירקות ופירות, בלי בשר ומעט עוף ולא לקחת תחליפים.

קטנת אמונה הייתי. פחדתי שזה לא יעבוד והשתמשתי בתחליף סיגריה, כזה שיש לו טעם מנטה (משהו פשוט, לא אלקטרוני כי אז לא היה).
מהסיגריות נגמלתי עוד באותו יום אבל לא מהצורך לשים כל הזמן משהו בפה.

זה היה לפני 20 שנה ומאז לא עישנתי אפילו פעם אחת.

אממממ... פעם ב.. אני מתעוררת בזיעה קרה מחלום שבו אני לוקחת שכטה אחת מסיגריה ואומרת לעצמי בבעתה" הנה- הלך עלי-עכשיו שוב לא אוכל להפסיק...
.

נ.ב. לקח לי שנה להפטר מהליחה

נסיון אישי /נסיון עם עשרות נגמלים

שפו על הגמילה שלך!
עצות המטפל מעולות!
ההמלצה למציצת סוכריה ולעיסת מסטיק באה לענות על 2 צרכים
א) לספק את רפלקס המציצה שהוא אחת מ"הנאות" העישון
ב) למנוע אכילת יתר כפיצוי
מנסיון מצטבר רב בגמילה ולימוד מנסיונם של אחרים ,התחליף שבמציצה ולעיסה
מקל מאוד את הגמילה ותופעות הלוואי שלה ,ואינה הופכת לקיבעון מזיק אם
זוכרים את ההנחיה להפחית בהדרגה.
יתכן מאוד שהגמילה האישית שלך היתה נעימה יותר לו קיבלת המלצה זו

מנסיוני ההמלצה על פעילות גופנית חיונית ביותר, נגמלים שאני פוגש באקראי
מודים לי בעיקר על כך שהתעקשתי על פעילות גופנית כגורם מקל הגמילה ומעודד ניקוי
כגורם מונע חזרה לעישון וכגורם לאיכות חיים.

ladybug4NLP

Active member
אתה כותב "ואינה הופכת לקיבעון מזיק אם זוכרים

להפחית בהדרגה.

לא מספיק לך שהוא עובד על גמילה מדבר אחד - אתה מביא אותו למצב שהוא אחר כך צריך להגמל מדבר שני.

כתבתי שהנסיון שלי אישי אבל לא כתבתי שאני מטפלת גם בגמילה מסוגים שונים וכל "תחליף" בסופו של דבר מביא למצב שצריך לגמול ממשהו אחר.
עישון זה לא הרואין שבו אולי כדאי לתת תחליפי סם.
בעישון הגמילה הפיסולוגית קטנה מאד אבל ההרגלים המתלווים והתלות הפסיכולוגית הם אלה שמקים על הגמילה

נכון

נכון,הרגלים ופסיכולוגיה הם הקושי העיקרי של הגמילה
על ההתמכרות לניקוטין ניתן להתגבר במספר ימים מצומצם ללא עישון
4-5 ימים.

0 אור 0

New member
אם כבר צמחי מרפא אז תימוס הרבה יותר קולע

הסמבוק הוא אנטי ויראלי מצוין עם עוד הרבה תכונות, כולל למערכת הנשימה - אבל יש צמחים ספצפיים למערכת הנשימה ולליחה - הראשון שהייתי נעזרת בו זה התימוס (תימין), ומהזכרון זורקת גם את השוש והטיליה - אבל יכול להיות שבבדיקה לעומק ולאחר אבחון של האדם אתמקד בצמחים אחרים לגמרי.
גם צמחים מרגיעים שמוכוונים למערכת העיכול כמו קמומיל או שומר יכולים לסייע לשיפור מצב דרכי הנשימה לאחר הפסקת עישון.
וכמובן צמחים שמסייעים בפינוי רעלים (וחיזוק הכבד) כמו סרפד טרי (שעכשיו בעונה), גדילן ועוד

0 אור 0

New member
גמילה מעישון

כל הכבוד על הפסקת העישון,
הטיפ הכי חשוב הוא לא להתפתות לעולם ל"רק סיגריה אחת עם חברים" - מכירה אנשים שאחרי 3 שנים של הפסקה , הדרדרו מעישון חברתי של מדי פעם חזרה לעישון כבד.
כדאי מאד להיעזר בטיפול הוליסטי משמעותי שיסייע בניקוי הרעלים שהצטברו בגוף מתקופת העישון - הן על ידי תזונה מחזקת ומבריאה שמורכבת בעיקרה מהרבה מאד ירקות ופירות בכל הצבעים (לקראת האביב אפשר להתאים מה שקוראים בעגה הפופולארית "ניקוי כבד"), הן בפעילות גופנית שמסייעת לגוף להתחזק ולהחלים ולפנות רעלים וכמובן טיפולים מיוחדים שיש בשיטות השונות - לדוגמא ברפלקסולוגיה יש לנו טיפולים מיוחדים לאיזורים שנפגעו בתקופת העישון - דרכי הנשימה, מערכות סילוק הרעלים ועוד.
בנוסף יש צמחי מרפא שיכולים לעזור ולהקל - רשמתי כמה כיוונים בהתייחסות לתגובה אחרת פה בשרשור, אבל מה שמעבר לכך דורש התאמה

למעלה