ליחה בבקרים

תמי 260

New member
ליחה בבקרים

שלום, בחודשים האחרונים אני קמה בכל בוקר עם ליחה, בשבועיים האחרונים היו שני מקרים של הקאה בבוקר (אני לא בהריון...). אני מודעת לכך שהעניין קשרו במצב נפשי מסויים שאני נמצאת בו כרגע אך הייתי רוצה לדעת מההיבט הסיני על מה העניין מעיד ואיך אפשר להקל על כך מבחינת תזונה ו/או דברים אחרים תודה!

תמי 260

New member
לא מעולם לא עישנתי

קראתי את הכתבה תודה! נראה לי שהבעיה אצלי היא בטחול... סתם ניחוש פרוע... לגבי המזון- מזונות מסוכרים, מקמח לבן, מזונות שמנים ואלכוהול- מאלה כדאי להמנע בלי קשר לא?? האם המלצה זו אינה תקפה לגבי כולם ללא קשר לבעיה כלשהי? האם תה עם ג'ינג'ר עוזר במקרים כאלו? משהו מיוחד שיכול להקל?

וג'ינג'ר יכול לעזור..

בתנאי שאין חום פנימי בקיבה. את זה ניתן לדעת רק לאחר תשאול מלא ואיבחון.

המקור הוא תזונתי, ככל הנראה

אכן התזונה שנתתי אמורה להיות טובה לכולם, מהסיבה שהטחול אחראי על ספיגת המזון, התמרתו לנוזלים טהורים ועכורים, והשינוע לשאר הגוף. תזונה מלאה בסוכרים או מוצרי חיטה לבנה, פוגעת בתפקוד הטחול אצל כולם, אולם בדקגות שונות. ג'ינג'ר יכול להקל אך לא לפתור. אם את סובלת, כדאי ללכת לטיפול. חליטות ושאר הדברים הם יותר סימפטומטיים ופחות שורשיים.

שלום תמי.

לרוב התופעות והבעיות הרפואיות, יש אבחנה מבדלת. חשוב לשאול שאלות רבות בעת התשאול, על מנת לדעת במדוייק היכן שורש הפתולוגיה ובאילו איברים קיים חוסר איזון. התופעות שהינך מתארת, יכולות להתקשר למספר איברים. ליחת בוקר לרוב מכוונת [ברפואה הסינית] לחולשה של הטחול ו/או הריאות, שני איברים שברפואה הסינית יש ביניהם קשר שכבתי. הבחילות עשויות לרמוז על חוסר האיזון בתוך אלמנט האדמה- בין שני האיברים הקשורים לו, כאשר הטחול בחסר והקיבה בעודף וצ'י הקיבה שזורם מעלה, בכיוון ההפוך [בחילות והקאות] ואולי אפילו לערב את הלב [רגשות]. על רקע אלו, יכול להופיע חוסר איזון נפשי. סימפטומים נוספים שיתכנו במקביל הם: עייפות, תחושת נפיחות וחוסר נוחות בבטן, תחושת כבדות, חוסר ריכוז, רפיסות וחולשת שרירים, תיתכן נטיה לדיכדוך,עצבנות, חוסר תיאבון [אלא אם כן ימצאו במסגרת האיבחון סימני חום בקיבה], צואה שנוטה להיות רכה או עצירויות ושילשולים לסירוגין ועוד. כדאי לחשוב על הסרת מוצרי חלב, מתוקים למיניהם, מזון מטוגן ומעובד, שיוצרים לחות וליחה בגוף ומחלישים את מערכת העיכול ולהעשיר את התפריט בדגנים מלאים, קטניות וירקות מבושלים. רצוי לפזר את הארוחות על פני היום, כארבע חמש ארוחות קטנות. להקפיד ללעוס היטב, לאכול לאט ובזמן הארוחה, להימנע מהתעסקות בדברים נוספים, כגון צפיה בטלויזיה, עבודה על מחשב או דיבור בטלפון ולהתרכז באכילה. הרגישי טוב. שירי.

תמי 260

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת! ועוד שאלות..

תודה שירי קלעת בול לסימפטומים הנוספים! אני יודעת מה גורם לתגובות הפיזיות ומה מטריד אותי, ונמצאת בצומת דרכים לאיזה טיפול לפנות. האם לרפואה הסינית יש כלים לעזור מעבר לפן הגופני? האם דיקור ותזונה יכולים לשנות מחשבות לא טובות שמקשות בחיי יומיום והאם לאורך זמן? האם זה עובד גם בפן הפסיכולוגי? אלו שאלות שאני מתחבטת עימן זה זמן מה ואשמח על תשובה כנה בעניין מנסיונך...

תשובה אחת.

התשובה לכל השאלות ששאלת, היא- כן! טיפול ברפואה סינית, שאגב, אינה כוללת רק דיקור + שיפור התזונה שלך, יכולים לחולל שינוי גם ברמה הפיזית של האדם וגם ברמה המנטלית והנפשית [גם מחשבות רעות] וכן, וודאי- שינוי ארוך טווח. אני מציעה לך לפנות לטיפול, אפשר אצל אחד מהמטפלים ברשימה הזאת ואני בטוחה שבתוך זמן לא ארוך, אם תתמידי בטיפולים, תתחילי להרגיש הרבה יותר טוב.
שירי.

למעלה