ליורם היקר

מירב189

New member
ליורם היקר

אני רואה שאין דרך לקבל עזרה מאנשי מקצוע בגלל העבר הפסיכיאטרי שלי, הם עסוקים באבחונים מתישים ומייגעים ושאין לי את הכח והיכולת כבר לשתף פעולה ולכן גם לא מקבלת עזרה.
פניתי לעמותה כדי לקבל עזרה וכל הזמן עשו לי בדיקות שפיות בצורה בזויה ולכן נראה שזה הולך להיות כמו כולם.
מצער שמשרד הבריאות, הצוות בבריאותה נפש וכל מי שאני פונה לעזרה, פועלים באותה שיטה - בסטיגמה שאדם חלה ולא יכול להחלים וצריך כל הזמן בדיקות ואילו אני חושבת אחרת, זוהי היתה תקופה שיכולה להיות והבראתי ורק השיטות המופרכות והאמרות השקריות הן מה שגורמות לי לחולי.
לכן, אני חושבת שאין אני צריכה לפנות לעזרה כי למעשה רק יסבול ולא אקבל ממנה ישועה.
השאלה שנשאלת היא: אני רגילה לתלות בתמיכה נפשית כי חסר לי חום ואהבה עוד מהילדות, נכון שאני מצליחה לאהוב את עצמי אך ישנו חסך מאוד עמוק ולכן תמיד אני חושבת שאוכל לקבל אותם מאנשי מקצוע ובסופו של דבר, זה רק אשליה כי כל אחד חי את חייו ויכול לספק את מה שהוא יכול לתת ולא מעבר.
מפאת זאת אימצתי גישה להתרכז ביכולת שלי לאהוב את עצמי על ידי הגשמת שאיפותיי שיסבו לי אושר, סיפוק ואתגר.
חוששת מאוד מזוגיות בגלל הטרדה מינית שקרתה בעבר ולכן קשה לי נמנעת ממערכות זוגית וגם באה מבית מאוד שמרני ובנוסף גם קשה לי לקבל את הצורה החיצונית שלי.
מאידך, מאמינה שאם הגשמתי מטרה אחת וחשבתי שלא אצליח ובזכות הכריזמה והנחישות, הצלחתי למצוא עבודה לבד ולהיות מצטיינת וכולם פשוט מרוצים ממני ולכן לכל מטרה יש את הבשלות שלה ואם ארגיש שמגיע המועד למטרת זוגיות, פשוט אפעל גם לשפר את עצמי חיצונית ולהגיד לעצמי שאם יהיו קשיים אתגבר כמו המטרה הראשונה שעברתי 9 מדורי גהנום ובסוף הצלחתי.
אך המח כבר התרגיל לשינוי ולכן השינוי של מטרה הבאה יכול להיות בר השגה מהיר יותר.
חוששת משאלות על האינטמיות ואיך אסתדר, אך מאמינה שאוכל גם להתגבר בדרך זו.
גם בתחום החברתי, כך שיהיה לי טוב בהמשך וגם אם הכל עכשיו זמנית סוער, קר וקשה, הכל התהפך לטובה בהמשך.
האם אוכל בלי איש מקצוע? כי בתכלס גם שהייתי מטופלת, פעלתי יחסית לבד, הם אומנם ניסו לשלוח אותי למרכזות שיקום וכאשר לא תפקדו ולכן אני זו ששיקמתי את עצמי.
הייתי רוצה לדעת אם אוכל להיות בלי העטיפה והתמיכה של איש מקצוע וצוות, כי גם אין לי כבר אמון בהם ולא משנה שהדברים קרו בגלל רפורמה מעפנה, אך שורה תחתונה זה קרה ועם זה אני צריכה להתמודד.
האם אתה חושב שאוכל לנתב את חיי באמונה ובאופטימיות וגם אם יהיו פה ושם מלחמות בין המחשבות השומרות לבין הסוהרות, אנצח אותן באמונה שאם הצלחתי בעבר, אזי הכל בר שינוי.
מהי דעתך? רוצה חיזוק?
תודה על כל העידוד והתמיכה שאתה עוזר לי, אתה ראויה לשבח.

התפתחות במהלך ההודעה

בכותרת היכנסת את האמוטיקון

בהמשך תארת מצב שאת תנסי להסתדר לבד.
ובסיום ההודעה את מסבירה שמבקשת עידוד ותמיכה.

אז ההתייחסויות שלי הן העידוד והתמיכה שאני יכול לתת כאן.
כשאנחנו מדברים - וכגם אחרים מתייחסים - את פחות לבד.

הנושא של הזוגיות עולה, ונשמע קצת כמו מצב פוסט טראומטי -
חוששת מזוגיות בגלל הטרדה מינית שעברת.
אפשר להבין את החששות שלך,
אבל צריך להילחם בהימנעויות, שרק עוצרות אותך.
את יכולה להתנהל בזהירות, ולבדוק את המועמדים האפשריים,
ולהיפגש בתחילה רק במקומות ציבוריים,
אבל חברות, שיתוף, וגם אהבה יכולים להוסיף הרבה לחיים
וחבל לעבור אותם לבד.
כשאת כותבת שאת רוצה לשפר את עצמך חיצונית, למה את מתכוונת?

מירב189

New member
תודה על תגובתך - המשך

ראשית, תודה על העידוד והתמיכה וגם אני חושבת כמוך.
שנית, העניין של הזוגיות הוא קצת בעייתי, הן מהבחינה החיצונית וזאת מאחר ואני מאוד שמנה, למרות שנלחמתי בסכרת הצלחתי להוריד עשרים קג בארבעה חודשים, אומנם עליתי מאז שלושה קילו בגלל הסטרס שחוויתי הן בטיפול בהוריי כמטפלת עיקרית והן בגלל הצוות במרפאה בגלל הסיוט שעברתי עימם, גם שמניחה שכנראה מוטל עליהם איזו אחריות כזו, אך חושבת שזה נעשה בצורה מוגזמת מידי ולכן "תפסת מרובה, לא תפסת" - זהו בדיוק הפתגם.
לכן, שאם אני לא אהיה מטופלת אזי המתח ירד ואוכל להיות יותר מתונה בכמות ובתזונה הבריאה לגופי וכך ארד במשקל, כי אם קודם הצלחתי ובגלל הפחד ירדתי, אזי הכל אפשרי והכל בראש.
לשמחתי יש לנו גם משבוע שעבר פיליפינית שמטפלת באמי 24 שעות ודואגת לניקיון של הבית, אזי גם זה השתפר לטובה וחשבתי שלא יהיה בר שינוי.
הבעיה העיקרית היא עכשיו בעניין הזוגיות והיא בגלל הטראומה שחוויתי בנערותי, קשה לי לנהל מערכת אינטימית עם גבר, היו מספר מקרים בודדים מאוד שהיה מגע אינטימי, אך נרתעתי אולי גם שלא נמשכתי אליהם אלא יותר התחברתי לאופי.
בנוסף, יש פחד נוראי לקיים יחסי מין מלאים, מעולם לא קיימתי ומפחדת מהפעם הראשונה, פשוט חושבת שלא אוכל לעשות זאת, למרות שהיום ולא יודעת אם זה יהיה בפועל מתי שיהיה, יש יותר מוכנות לנסות למרות הפחד, אך לא יודעת אם בפועל זה באמת יקרה.
אשמח לתגובתך.

מירב189

New member
יש גם בעיה פיזית ממשית, למשל שרציתי להכניס טמפון, אז מאוד

היה קשה ולא נוח ולאחר תקופה ארוכה, אך לפעמים גם לא הייתי מצליחה מהפחד וגם אולי בגלל זה אז פיזית ולכן גם נמנעת בדרך זו.
בנוסף שהיתה לי בעיה בשרירי רצפת האגן, אז ניסיתי פיזיותרפיה ברצפת האגן וממש לא יכלו להכניס לי אלקטרודה לנרתיק וישר הפיזיותרפיסטית שאלה אותי: " אם אני עברתי גילוי אריות או איזו הטרדה מינית". כמובן שלא אמרתי אז את האמת כי התביישתי ולכן לאחר מספר פגישות בודדות הפסקתי גם את הטיפול הן מהפחד הנפשי ואולי כתוצאה מזה, לא יכולתי גם פיזית.
אז יש כאן בעיה ממשית הן פיזית והן נפשית, כמובן שיש יחסי גומלין בין נפש לגוף, אך יחד עם זאת מה עושים?
&nbsp
&nbsp

הכל אפשרי והכל בראש

למירב שלום,
אני מאמץ את המשפט שכתבת
"הכל אפשרי והכל בראש"
הפחדים שלך (משהו בראש) משפיעים יותר מהמשקל העודף (משהו חיצוני).
זה מה שקורה בכל הפרעות החרדה
ובפוסט טראומה.
אגב, כשאת אומרת שאת מאוד שמנה - למה את מתכוונת?

מירב189

New member
אני שוקלת 116 קג וגובה 58 -

אני יודעת שזה בא מהפחדים שלי, השאלה איך מתגברים על הקושי להיות במערכת זוגית ואני חושבת שזה קשור יותר לפחד לקיים יחסי מין כי הרבה גם נרתעים מזה, יש כאלה שמצפים באיזו שלב לקיים יחסי מין כי זהו מרכיב חשוב גם באהבה.
עם 2 גברים שהיה קשר חצי שנה, הם אמרו שאף גבר לא יהיה מוכן לא לקיים יחסי מין מלאים ועם כל ההבנה לכאבי או למצבי.
אז זה שילוב של נפש וכתוצאה מכך גם פיזי.
אודה להתייחסותך.
&nbsp

טיפול סקסולוגי

המצב שאת מתארת מתאים לטיפול סקסולוגי
שאליו רצוי לבוא עם בן-זוג מבין וסבלני
שמוכן להיות שותף לתהליך.
זה בעצם סוג של טיפול סיביטי
שיש בו גם בירור החסמים,
גםהסברים פסיכו-חינוכיים
וגם משימות או שיעורי בית.

מירב189

New member
השאלה מה לעשות עד הבן זוג -

ראשית, אני מניחה לרדת במשקל ובכך ארגיש טוב עם עצמי ובכך גם יהיה לי סיכוי יותר טוב למצוא בן זוג.
איזו עוד עבודה עצמית אני צריכה לעשות עד הבן זוג.
יש לי עוד תהייה והיא שמבחינה אחת גברים שאני רוצה הן מהאינטרנט ובכלל, לא רוצים אותי בגלל משקלי ומצד שני אנשים שהם מכירים אותי או גרושים או נשואים או אפילו גניקולוג שהטריד אותי פעם והציע לי הצעה לשכב איתו או אפילו צעירים ממני, אך חושבת שהם יותר רוצים את הקשר המיני ולא קשר לחברות ומעבר לכך.
לכן, אני תוהה איך מצד אחד בגלל שאני שמנה אז קשה לי למצוא בן זוג ולעומת זאת נשואים או גרושים ואפילו צעירים ממני שרק רוצים לקשר מיני, מעוניינים בי - האם אפשר לשכב ללא להימשך לאדם שבו נמצאים באטרקציה עימו.
זה קצת לא מובן ולא נתפס.
אודה לתגובתך.
&nbsp

מירב189

New member
אני עושה גם את הטבלה של ניטור והערכה -

זה מאוד עוזר לי, מה עושים אחרי שבוע ימים שרושמים בטבלה.
&nbsp

טבלת הניטור כמראה

כדאי לראות מה מסתמן -
כמה אירועי כעס היו,
ומה עוצמתם של אירועי הכעס (לפי מד הכעס)
מה מאפיין אותם (איזה נושאים או אנשים שעוררו אותם)
בהמשך נעבור לטור השני והטור השלישי.
שווה להמשיך לרשום גם בשבועות הבאים.
יש נושאים שעצם הרישום עוזר
(גם בנושא האכילה - אוכל לפרט בנושא אם תרצי)

מירב189

New member
הולכת עם מה שיש

נודדת עם הלב לאן שהוא מוביל אותי
מנסה לאחוז כוחות, מאלו שהכאיבו לי
מבינה שאצטרך להתמודד עם הכל לבד
אך יודעת שזוהי הדרך היעילה עבורי

רוצה להרגיש כבר את החיות
ולא רק את הנצחון מהמשבר הקשה
עדיין מרגישה את השאריות של המכאוב
כמו אחרי מלחמה, השרידים נשארים
אותם שרידים לעיתים מרפים