ליוסי ורובי..

iDo VW

New member
ליוסי ורובי..

מה שדיברנו היום במפגש. עובי דופן של הצילינדר - 1 מ"מ

73beetle

New member
תשובה

פשששש כמה זמן לא רשמתי פה משהו ,,,,, צר לי לאכזב אותך עידו אך אין לך הרבה אפשרויות . מידות: עובי דופן 3.3 קוטר צלינדר חיצוני 100.9 ראש 97.9 לדופן הקדח(גוזון) 1.2 יתכן וכי יש שינוי קטן של 1-2 עשיריות תלוי באופן ההחזקה של מכשיר המדידה וכן בדיוקו אבל נכון לעכשיו זה זניח. יש לך הפרשים של 3 מ"מ ולחרוט את הראש במקרה הנ"ל אינו אפשרי -יש לך קיזוז של 1.2 מ"מ לגוזון -פסול!!!קח בחשבון שאין קיצורי דרך! לחרוט את הצלינדרים למידה הנדרשת ישאיר לך 3 עשיריות מעובי הצילנדר ! גם כן בלתי אפשרי - פסול!!! ניסיתי לעשות לך קיזוזים מכאן ומשם ובכל מקרה אתה ממש יורד מתחת למינימום האפשרי. מקווה שעזרתי לך להבין קצת יותר טוב את האפשרויות העומדות בפנייך. בהצלחה בהמשך. יוסי

iDo VW

New member
יוסי יש לך פה טעות קטנה..

אם עובי הדופן היא 3.3 וחסר לי פה שלוש אז צריך להוריד מקוטר הצילינדר 3 מ"מ ע"י הפחתת 1.5 מ"מ מכל צד של עובי דופן, מה שיהפוך כל עובי דופן ל-1.8 מ"מ ולא ל-0.3 מ"מ. כנראה שזה אפשרות היחידה, לא?

iDo VW

New member
תיקון ../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif!| בראש ההודעה..

להודעה הראשונה צריך מיקרומילימטר אבל בהערכה, עובי דופן של הצילנדר 3 ורבע ( + - ) מ"מ

73beetle

New member
תשובה ,,,,,

פשששש כמה זמן לא רשמתי פה משהו ,,,,, צר לי לאכזב אותך עידו אך אין לך הרבה אפשרויות . מידות: עובי דופן 3.3 קוטר צלינדר חיצוני 100.9 ראש 97.9 לדופן הקדח(בורג חיזוק הראש) 1.2 יתכן וכי יש שינוי קטן של 1-2 עשיריות תלוי באופן ההחזקה של מכשיר המדידה וכן בדיוקו אבל נכון לעכשיו זה זניח. יש לך הפרשים של 3 מ"מ ולחרוט את הראש במקרה הנ"ל אינו אפשרי -יש לך קיזוז של 1.2 מ"מ לבורג חיזוק הראש -פסול!!!קח בחשבון שאין קיצורי דרך! לחרוט את הצלינדרים למידה הנדרשת ישאיר לך 3 עשיריות מעובי הצילנדר ! שים לב 3 עשיריות ולא 3 מ"מ גם כן בלתי אפשרי - פסול!!! ניסיתי לעשות לך קיזוזים מכאן ומשם ובכל מקרה אתה ממש יורד מתחת למינימום האפשרי. מקווה שעזרתי לך להבין קצת יותר טוב את האפשרויות העומדות בפנייך. בהצלחה בהמשך. יוסי

יוסי מדובר בראשים אפטר מארקט

אלה לא ראשים מקוריים של פולקסווגן , לא צריכה להיות לו בעיה לפתוח את התא שרפה בראשי מנוע האלה.

73beetle

New member
הוא יכול לפתוח מה שהוא רוצה אבל המספרים מדברי

המספרים מדברים בעד עצמם. יש חוסר התאמה בין הראשים לצינדרים ובחישוב של המידות הנתונות אין מצב שהוא יוכל לעבד את החלקים בעיבוד שבבי. עידו שלחתי לך מסר בפרטי

iDo VW

New member
אלה בדיוק הראשי מנוע שלי, מק"ט 1447

והם היו אמורים להתאים אחד לאחד לקדח צילינדר 94 מ"מ, הפיסטון בוודאות הוא הנכון וכנראה שבעל החנות טעה במשלוח הראשים. אבל מצד שני אם אין יותר חומר להוריד מהראש כנראה שהוא על מקסימום קידוח - 94 מ"מ במקרה של מנועי TYPE1, כך שהוא היה אמור להתאים. מחר בבוקר אני אסע לחרט, נשמע גם את דעתו, ברור לי שהסיכון לפסול את שני הראשים בחריטה הוא גבוה ולכן אני אבדוק טוב טוב לפני שאני אחליט סופית מה עושים. בכל מקרה, תודה יוסי

latino1302

New member
הלו רועי!! כפרות בלונדיניות עליך!

פשוט שיפרתה לי את היום!! היה לי כיף שהתקשרתה לי אח! רק צומת ליבך רק רגעים כאילו שווים אלפי דברים בחיים רק דברים כאילו נותנים לי תנופה עצבני להמשיך קדימה ואחת מהמטרות היא לבלות את יומולדתי הבא שם! שהתקשרתה כימאת התבלבלתי עם אושר אבל אמרתי לרגע" מה אושר לא שמעתי ממנו מזמן אאז נפל הבוכחנה וקלטי אותך! כמה זה עושה לי טוב ורע לב יאללה. ד"א כמו שאמרתי חמש דקות לפני שהתקשרתה החזרתי את לישי (BeNiTbImBa) ממשרד הרישוי ,פחח יענו היה חזרים כל מני אנשים והייתי מרגיש בארץ.. יאללה צריך להתחיל להמשיך..

73beetle

New member
קצת סדר בבלאגן

עידו ביום שישי שאלת אותי שאלה וציפית לקבל תשובה מקצועית ולומר שיש לי טעות קטנה באופן החישוב ,,,אבוי לי . עידו כאשר אתה רוצה לרדת מקוטר החיצוני של הצילנדר על מנת שיכנס לתוך הראש במקרה שלך 3 מ:מ מורידים מהחלק החיצוני 3 מ"מ ולא חצי מכאן וחצי משם. המידות הם בקטרים ולא ברדיוסים! עכשיו לכל אלו שלא יודעים במה מדובר ומתכוונים להגיב , עידו סיפר לי ביום שישי שהראשים והצלינדרים שהזמין מחו"ל ככל הנראה לא תואמים וברצונו לנסות להתאימם. השאלה הראשונה הייתה מה כדאי לחרוט את הראש או הצילנדר, וכמובן שהצעתי לו לחרוט קודם כל את הראש אבל לאחר שהתברר כי דופן מעברי הברגים שמחזקים את הראש די קרובים לדופן תא השריפה אז עלתה האפשרות לחרוט את חלקם החיצוני של הצלינדרים. השאלה השניה הייתה אם אכן זה אפשרי והסברתי לעידו כי אני חייב לקבל מידות מדויקות .אז עידו נתת לי תצלומים של המדידות שלקחת מכיוון שלא היית בטוח בעצמך ואני קבעתי את המידות המדויקות על פי התצלומים הללו. מה שכן אני חייב לציין כי יתכן ואולי יש לך טעות באופן לקיחת המידה מחלקו החיצוני של הצילנדר בצד שמתחבר לראש - אתה ציינת את המידה -101 אבל לא רואים מהיכן לקחת אותה ! בנוסף אני לא מכיר את הראשים של cb ויתכן מאד כי יש שינוי במידה החיצונית של הצילנדר - אני מדגיש חיצוני!!! בצד שמתחבר למנוע ולא לראש. אם יש שינוי כזה ולקחת את המידה בצד המדובר אז כל הנתונים משתנים. עכשיו אם בהנחה ולא טעית אז ככל הנראה עשו טעות בהזמנה שלך. עכשיו כמו שאמרתי מוקדם יותר וגם אמרתי זאת בעבר מספר פעמים- אין קיצורי דרך!!! וחבל להמשיך לשאול אם ואם לסבתא היו גלגלים.אני מסתמך על נתונים מספריים ולא יותר מזה,,ואפילו אם הם הגיעו מאלוהים. אז עכשיו שוב אני אחזור ואציין את כל המידות שנקראו על פי התצלומים ששלחת לי ובנוסף צירפתי קבצים המדמים את הראש והצלינדר שלך שיעזרו לך ולאחרים על מה מדובר. מידה פנימית של הראש- 97.9 מ"מ מידה חיצונית של הצלינדר 100.9 מ"מ ולכן אינו יכול להכנס לתוך הראש. אנו כבר מקבלים הפרשים של 3 מ"מ. עובי דופן הצלינדר 3.3 מ"מ -כלומר אם חרטנו את הצלינדר ב3 מ"מ מחלקו החיצוני על מנת שיכנס בצורה מדויקת לתוך הראש נשארים לנו רק 0.3 מ"מ מדובר פה על עשיריות! אז נשאר לנו למעשה להוריד 3מ"מ מקוטר הראש אבל גם את זה אי אפשר מכיוון שכרגע יש מרווח בין דופן מעברי הברגים המחזקים את הראש לחלל הפנימי של תא השריפה 1.2 מ"מ . אם היה קצת יותר הייתי אומר לך תוריד חלק מהצלינדר וחלק מהראש. אתה נמצא במצב עדין מאד ואין כל סיכוי לעשות עם זה משהו,,,, מלבד להכנס לתוך המעברים של הברגים בחלק העליון . יש כמה סיכונים בכך ובהחלט סיכון ודאי 1 .יהיה קושי בהכנסת הברגים אם בכלל 2 . חוסר אטימה ובריחת קומפרסיה 3 . החלשות החומר ועוד,,,,, קצת התאמצתי בשבילך , מצורפים קבצים שמתארים על מה מדובר הסימון הירוק (100.9 ) המופיע באיזומטריה המדמה את הראש שלך הוא למעשה הצלינדר שיש לך נכון לעכשיו. שים לב שהסימון למעשה נופל לך על מעברי הברגים. מבחינתי אין עוד מה להוסיף. בהצלחה יוסי

73beetle

New member
-הבהרה נוספת ותיקון קל../images/Emo91.gif

הבעיה של בריחת הקומפרסיה והאטימה תיהיה במקרה שחרטת את הצלינדר עצמו מהקוטר החיצוני , אבל ממילא אנו לא הולכים לחרוט אותו מסיבות שכבר ציינתי אז הסר דאגה מליבך לגבי נושא זה . קצת הלחצתי אותך בעניין ,,,,
אם תחרוט את הראש בלבד שזאת האפשרות היחידה העומדת על הפרק עדיין תיפול על מעברי הברגים וואפשר לראות את זה בתמונה שרובי הוסיף אבל עדיין יתכן שתיהיה בעיה בהכנסה של הברגים ובעית החלשות בנקודות מסוימות . יש כאלו שיגידו שאין שום בעיה עם זה אבל אני אישית לא הייתי עושה זאת.

למעלה