ליומים בגבעת חביבה

מור ד

New member
ליומים בגבעת חביבה

דבר ראשון- האם יהיו רק מנוער מרץ או אנשים משאר התבל? דבר שני צריך לארגן תוכנית אומנותית ליום הראשון בערב, איזה מעגל עם גיטרות, שאנטי עד שתיים בלילה או משהו בסגנון... דבר שני מה לגבי ההתארגנות לחדרים?

מור ד

New member
כן! על הסמינר!

השם הזה "סמינר" נשמע כאילו אנחנו מורים לפיזיולויגה של היתוש

לגבי הסמינר....

ההתארגנות לחדרים בדרך כלל נעשית שם, או בדרך. אתה יכול להיות בחדר עם מי שאתה רוצה, דרך כלל זה בין 6-8 אנשים בחדר. חוץ מזה החלוקה הזאת ממש לא משנה, כי בדרך כלל, בסופו של דבר, כמעט אף אחד לא נמצא, שלא לדבר על ישן, בחדר המקורי שלו. אם אני לא טועה יהיו אנשים רק מנוער מרצ. בערב הראשון אמור להיות ערב חברתי, ואחרי זה אנחנו יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים. אני לא חושבת שצריך לארגן איזה שהיא תוכנית מראש, למרות שלהביא גיטרות זה תמיד חיובי.

pelegs

New member
ועוד משהו (או"ט) - גיליתי מי זאת

לירון! אני מאושר
אני לא איהיה פה שלושה ימים, אני נוסע לי לטיול בצפון(במסגרת ביה"ס, כמובן), אז...זהו, זה כל מה שרציתי להגיד.

Black dog

New member
נוסטלגיה של פעם ראשונה ....../images/Emo9.gif

אני זוכר את הסמינר הראשון שלי בנוער מרצ , זה היה באותו בוקר חגיגי בעל ריח חג .נסענו סניפי ואני (אז 12+- בסניף רעננה) לתחנת המרכזית בהרצליה,אני חושב שהינו צריכים להגיע ב 10:00 וכך עשינו לא משנה העובדה שהאוטובוס הגיע בערך ב12:30 אחרי מספר סיבובים סביב תל אביב. כמובן שעקב העובדה הפשוטה שאף אחד לא אמר לי לאן אנחנו הולכים ואני שרגיל לטיולי שטח או לפחות סמינרי שטח לקחתי איתי תיק גדול עם בגדים להחלפה (ירד גשם) ושק שינה (למה??) . אחרי שהגענו למקום הבנתי איזה טעות נפלה בחלקי ושיותר מתיק עם מברשת שיניים,דיסקמן ואולי חולצה להחלפה לא צריך באמת משהו ....אה כן גיטרה. בכל מקרה עלתי לאוטובוס מלא(אח...זמנים טובים ) ישר שאני עולה שואלים אותי אתה יודע איך יוצאים מהרצליה לכביש החוף, המום מהשאלה אני עונה בחיוב ומתחיל לכוון. הגעתי ומאז אני נאמן סמינרים (קצרתי כדי לא לההגיע לרמון רגשיות וכי אני חייב ללכת ). בקיצור בו נשעה שירשור עצות לסמינרים . אז וותיקי הנוער נוסטלגיות ועצות !!!!!

הפעם הראשונה שלי ../images/Emo95.gif

(ואחרי הכותרת הפיקנטית, ההודעה) הסמינר הראשון שלי בנוער מרצ, היה למעשה סמיול. (הלחם של סמינר וטיול) כל אלו שבנוער 3 שנים או יותר (כמה כאלו כבר נשארו?) בוודאי מתפלאים, מה לא היית בסמיבה (הלחם של סמינר ומסיבה) או במרתון? ובכן, לא. לסמיבה לא הגעתי מכיוון שהיו לי 3 מבחנים אח"כ (ביום ראשון, שני ושלישי), וההורים שלי בגלל הסיבה הזאת מנעו ממני לנסוע. למרתון לא הגעתי כי לא היה לי עם מי להגיע (כל האשקלונים הושעו מהמרתון עקב אירוע מסוים בסמיבה) וגם כי לא בדיוק דאגו לספר לי עליו בצורה מסודרת. (באותה תקופה הודעות עברו מהש"ש לחניכים למי שהגיע לפעולות, ומפה לאוזן בין החניכים). לכן הסמינר הראשון שלי היה סמיול 99. נסענו סניף אשקלון (אז באזור ה-15 אנשים) באוטובוס יחד עם (מי שאני זוכר) סניף ערד ואזור שרון שהיו קולניים במיוחד: שרו שירים, צעקו "מי שלא מ 09 בן-****" ועוד כל מיני דברים מעצבנים. (יאמר לזכותם שהם הפסיקו אחרי צעקות וכמה חפצים קהים שנזרקו לעברם) הסמיול עצמו היה כיף למדי. זכורים במיוחד: - סניף אשקלון?! פסיכים?! אנחנו?!? מה פתאום!... - הנרגילות בלילה שנפלו כל הזמן. - הש"ש ש"בדקו" האם הנרגילות לא מכילות חומרים אסורים. - הדשא של תחנת הדלק שישנו עליו. - האוכל המזוויע (אפילו אכלתי גוויות באותה תקופה ולא היה לי מה לאכול) - השכנים של תחנת הדלק (נמצאים כמה מאות מטרים ממנה) שיש להם שמיעה חדה במיוחד וטענו שהפרענו להם עם הרעש שעשינו. - כל שקי השינה הבודדים שנהפכו בין רגע לזוגיים, נעו בתנועות מוזרות והשמיעו קולות (אחד מהם אפילו התגלגל עליי...
- סניף הוד השרון שבאותה תקופה כבר ידעתי שאני אעבור עליו והכרתי את שתי החניכות שלו שהגיעו לסמינר - זהו?

Katanya

New member
אלון יקירי....

בקשר למרתון.. לא הפסדת הרבה... (ככה אני זוכר את זה כילד בן 12 וחצי...) אך הסמיול.. אחחחח הסמיול... ומה היה רע באוכל???? לא נהנת מהלבנה??? לא נהנת מדשא/בוץ שהיה שם... הכל היה טוב ונפלא... וגם זה שלא נשאר אוכל בבוקר.. כי כמה אכלו אותו בלילה...:) באמת מעניין כמה נשארו מאז.. אני מניח שלא הרבה.. אך אנחנו נשארנו!! (בערך..) יום טוב:)

מסע 2000? סמינר דו-אזורי?

אני מעדיף להיזכר באחרון, הן משום שנהניתי בו הרבה יותר (למיטב זכרוני) והן משום שהוא סמינר, ואינני רוצה לחרוג מנושא השרשור (פחחח). ובכן, שני האזורים שהיו אז ונשארו עד היום המגניבים ביותר בתנועה כולה נפגשו בסניף חיפה (זהו סניף כה נפלא, זהו סניף שייכנס להיסטוריה...
), הסמינר עסק בנושא כלכלה והדריכו בו המד"צים בליווי הש"שים. אותי הדריכו יוני כהן וסיוון גנדלמן, מבחינת סדנאות היה זה אחד הסמינרים האיכותיים ביותר שעברתי, ומבחינה חברתית אוכל רק לציין מספר דוגמאות למנהגים ולמיתוסים שכיום שגורים בפי כל פעיל והומצאו אז: השירים "צפון שרון, מוסיף המון, צפון שרון, זה שיגעון" ו"און און און און און און און און און און און און און שרון צפון", ה"שלוש ארבע ו..." של סניף טבריה (שעבר מיליוני עיוותים שלא מתקרבים להשתוות למקור), ספר השירים של רועי צ´יקי ארד שהוקרא הלוך והקרא מפיהם של פעילי סניף טבריה ("אני רוצה לזיין כמו שחקן טניס", "הכושי עם השעון הענק" ועוד רבים וטובים)... אשמח אם אנשים נוספים שנכחו בסמינר יוסיפו את הזכרונות שלהם. האח לסניף טבריה! מאור

היאח...

סניף הוד השרון שהביא לסמינר אז 5 פעילים... זכור במיוחד הישיבה על הגג. הזריקת אוכל על השכנים של ליד סניף חיפה (ואותם מתאגדים על הגג וזורקים עלינו אוכל בחזרה!) האנרכיסט המטופש שטען שהנצרות היא שורש כל הרע בעולם. סניף רעננה שהגיע המון המון אנשים לסמינר אז. ועוד...

למעלה