ליום הזכרון

לא יודע.

אולי זה רק אני , אבל פניה צינית אל חיילים הרוגים,בערב יום הזיכרון, כדי לנגח פוליטיקאים נראית לי זילות של כבוד ההרוגים. גם בימים כתיקונם לא הייתי אוהב את הסגנון ואז גם הייתי אולי מוכן להתווכח עליו, אבל בערב הזה אני חושב שצריך קצת אחדות ממלכתיות כדי לכבד את הנופלים.

koderius

New member
אולי

אבל אני חושב שמי שניגח אותנו קודם הם הפוליטיקאים. ובראית העולם שלי ,יום הזכרון משמש לא רק כלי לשימור הקיים וזכרון החללים. לא מתוך רובוטיות . ולא מתוך ציווי של המדינה. אבל איש איש עם מצפונו. מי כתב את החוקים? חוצמיזה . אני מכבד את מה שאמרת. אבל אם הייתי כותב זאת בכל יום אחר . אני לא בטוח שהיית מתייחס. ובכל יום אחר לנגח את הפוליטיקאים ע"י העלאת חללים זה בסדר אם כך? אולי ואולי לא. מה שבטוח. שמישהו צריך לשמור ולהזכיר לכולנו (כחלק מהזכרון).....שאפשר גם אחרת.

koderius

New member
למען הסר ספק הבהרה

הדבר נעשה מתוך כבוד רב וחמלה כלפי הנופלים. שלא יהיה ספק.

אני לא רוצה להפוך את זה לויכוח פוליטי.

זה הביצה והתרנגולת, נמשך לאינסוף - מי שניגח אותנו קודם היו הפוליטיקאים ומי שבחר אותם קודם אלה היינו אנחנו. דעתי היא שיש לנו כל כך הרבה ימים להתווכח ,כך שאפשר לייחד את יום הזיכרון לזיכרון. אני לא אדם דתי, למרות שאני מכבד את המסורת , בשבילי יום הזיכרון ויום השואה הם ימים מאוד מיוחדים. זה לא שאני מסתובב כל הימים האלה אבל וחפוי ראש אבל הם נותנים לי קצת לחשוב ולהרהר בנושאים שבשאר השנה לא יוצא לפנות להם זמן ומחשבה ומקום ,וגם אין ממש רצון להתעסק בעצב שבהם. אם היית כותב זאת ביום אחר אולי לא הייתי מתייחס, עדיין לא הייתי חושב שזה רעיון טוב. אבל לנצל מומנטום של יום זיכרון נשמע לי קל מידי,בועט מידי, חצוף מידי. בכל מקרה ספירה של הרוגים למטרות ניגוח היריבים הפוליטיים נשמעת לי תמיד שפלה כי. א. חיילים הם בני אדם ,גם במותם,היו להם שמות ופנים. המספרים האלה חוטאים להם. ב. כשאתה סופר ומחזק את עמדתך על מספרי חללים אתה בעצם אומר שעמדתך מתחזקת מכל מוות של חייל. זו עמדה מאוד בעייתית ,שכן גם במלחמות צודקות , גם במלחמות אין ברירה, גם במלחמות בהן ניצחנו , תמיד היו קורבנות ,והרוגים. מה זה אומר? למה שם המוות יותר מוצדק מכאן? מי קובע? לדעתי התנגדות למלחמה צריכה להיות עקרונית מנומקת ומבוססת על אידאולוגיה, באופן מנותק ממספר ההרוגים. זה לא ממש מוזכר, כי אצלנו במציאות הקיצונית יש ,לכאורה, שני מצבים לאדם -חי או מת. אבל יש גם פצועים שנושאים את זוועות המלחמה בגופם ובנפשם ,לאורך כל חייהם. גם אותם ראוי לזכור ביום זה. זו דעתי, אל תיקח אותה קשה מידי, אני לא בטוח שאני צודק, יכול להיות שאני לא. היא לא מופנית כלפיך באופן אישי בהרבה מהמקרים אני נהנה לקרוא את מה שאתה כותב ומעריך את דעותיך.מותר גם לא להסכים לפעמים.

dragon17

New member
ציניות שעברה גבולות ../images/Emo31.gif

זה נושא רגיש, וזה צער של מדינה שלמה. אין כאן מקום לבדיחות\ציניות וכו'...

koderius

New member
טוב אתם יודעים מה סליחה,

עכשיו תחזרו לפרסומות של בורגר ראנץ

אולי ...אפילו לדקה גרמתי לחשוב קצת ביום הזכרון הזה ולהרגיש משהו במקום קהות החושים הדקדנטית שאתם שרויים בה בדרך כלל (בהכללה).

אז הפוסט ההוא כולו רווח נקי.

ושאלה

אם היה יום זכרון לתאונות הדרכים
לא הייתם מרגישים כעס ורצון למחות?

יום הזכרון לא הגיע אלינו כעונש מאלוהים
הוא הגיע אלינו כעונש על פאסיביות חברתית.

חג עצמאות שמח.

ronga

New member
שאתה חצוף !!!

[ותוסיף עוד כמה "תארים"] תפישת המציאות שלך כל כך משובשת שזה מקומם: לא רק שיש לך "סחבקיה" עם חללי היום הזה, אתה מקבל תגובות חריפות מכל הכיוונים ואז זורק כאן התנצלות כאילו שהפנמת את חומרת ה"הומור" שלך, ובעיקבותיו מניפסט נרקסיסטי כאילו שבזכותך יצאנו כולנו היום מחשכת הבורגרנץ, ולא רק זה, הקצת אותנו להכרה מלאה שעד עכשיו לא הבנו בכלל שאנו שרויים בקהות חושים, גרמת לנו ...לחשוב... והמסקנה שלך בכלל מסבירה לכולנו הקטנים איפה שגינו עד היום... פאסיביות חברתית ... היא היא הגורם ליום הקשה לזכרם של מעל 22,000 הרוגים וכאבם של מיליונים... חייב לשאול: לדעתך אתה נורמאלי?

dobo

New member
הלו הלו, קצת להירגע

לא עושה רושם שהוא התכוון לפגוע באף אחד, ויתרה מזאת, הוא התנצל. יתכן שכבוד הנופלים והכאב קרוב אליו מאוד והפרינט הזה זו הדרך שלו להביע את הדברים ואת עמדתו. אנשים תולים שלטי חג שמח לרוצחים ואנסים מול בית הנשיא, כולנו סיפרנו בדיחות שואה כל חיינו, לא מתוך זילזול, מתוך כך שאנחנו זוכרים וכואבים, ומתוך כך שאנחנו זקוקים לדרך להתמודד עם הנושא. אתם רשאים להביע את עמדתכם לגבי הפרינט שהציג, אבל אני מציע להתייחס לנושא באופן מקצועי ולא לרדת לירידות אישיות.

למעלה