ליווי פוסט-אימוץ

דליה.ד

New member
ליווי פוסט-אימוץ

רציתי להעלות את נושא הליווי לאחר האימוץ שלפי דעתי הוא בעייתי. בקבוצת תמיכה שלנו כל ההורים ללא יוצא מן הכלל הרגישו שהם ננטשו ע"י השירות לאחר האימוץ. אצל חלק מההורים זה גבל בשערוריה כאשר לזוג מסויים ניתנה ילדה גדולה כאשר לא הוכרזה ברת אימוץ, בבית עוד 3 בנים ביולוגים קטנים ממנה, מדובר בילדת מוסדות (הגיעה בגיל 9 ) עם המון חסכים בכל התחומים. ואין ליווי בכלל ויש להם המון קשיים (למרות שהם קיבלו בונבוניירה) והם נורא התלוננו. גם אצלינו מהרגע שקיבלנו את הילדונת העו"סית הייתה אצלנו 3 פעמים, וכל הקשר איתה נעשה ביוזמתינו. מה קורה אצלכם חברים?

מי

New member
תגובה ../images/Emo85.gif

יש כמה כתובות, שאני מניח שיתנו לכם מענה טוב יותר מאשר השרות למען הילד. הרבה הורים בפורום הזה אימצו בחו"ל, כך שממילא הקשר שלהם לשירות איננו קיים. ישנן קבוצות תמיכה שמציע ארגון מל"י, שיש לו סניפים בכל הארץ. ישנן קבוצות תמיכה פרטיות של עו"סיות שעובדות עם העמותות. אנחנו נמצאים בחוג כזה והוא מצויין.שם למדנו ואנחנו עוד לומדים המון בכל הנושאים הקשורים לאימוץ, כולל כתיבת ספר האימוץ ועוד תחומים רבים נוספים. מי שמתעניין באופן אישי אשמח לתת את המלצתי לעו"סית מצויינת שמעבירה חוגי הורים מעולים.תכתבו לי בפורום ואעביר לכם את השם. שבת שלום.

דליה.ד

New member
חוגי הורים

מי שלום! תודה על העצות, איך מתקשרים ל"מלי" והאם זה עולה כסף? ואם כן האם יש לך אומדן? ובנוגע לעוס"ית האם היא פועלת גם באיזור הדרום וכמה היא עולה?

מיכל@ל

New member
מל"י

ההצטרפות לקבוצות של מל"י עולה כסף [גם טיפול פרטני],אם תאמרי לי באיזה אזור בארץ את גרה,אוכל לתת לך את המספר טלפון של סניף באותו אזור,את גם יכולה לבקש מהשרות למען הילד,הם עובדים בשיתוף איתם.

sibi

New member
מל"י

אחרי פגישה עם אחד האנשים של מל"י הבנתי שיש שם איזו בעיה עם העמותה - מכרז חדש של משרד הרווחה או משהו בסגנון - האם זה עדיין נכון?

מיכל@ל

New member
ליווי

אני מתארת לעצמי שאימוץ ילד גדול המגיע עם שק שלם על כתפיו מחייב טיפול וליווי כדי לעזור לילד ולמשפחה להקלט ולקלוט טוב יותר. מצד שני אני מאמינה שכשאתה מאמץ ילד אתה צריך לקחת בחשבון שזו המשפחה שלך [ואם בא לך לקטר ,אז תקטר],וציפיה שגוף חיצוני יפתור לך את הבעיות מראה על תלותיות מסוימת ואי יכולת להתמודד עם המצב החדש. אני חושבת שהאינסטינקטים שלנו כהורים ,והרצון והאהבה שיש בנו הם מה שיסיעו לנו ,ואם יש צורך נוסף - אז גם סדנאות הורים [לאו דווקא למאמצים] הדנות בבעיות הורים-ילדים והדינמיקה שביניהם.

מיכל@ל

New member
וקצת יותר על זה...

עברתי על המכתב מפרופסור אליעזר יפה [שיזם את חוק העמותות] ועל החוק ומצאתי שהחוק מדבר על כך שאנשי מקצוע שנשכרים ע"י העמותה כדי "למיין" את המשפחות המתאימות,מקבלים משכורת שלא אמורה להיות תלויה בהצלחת העמותות ולכן אמורים לסנן את המשפחות הפונות ללא אינטרס כלשהו . כלומר - אם החוק היה עובד כמו שצריך - המשפחות היו נבדקות בקפדנות [ובמקרה של "פשלה" - העובד ש"טעה" יכול היה לשלם על כך ברשיונו ובמשרתו],כך זה היה צריך להיות.... ולגבי מתן תמיכה מעבר לאימוץ - תפקידה של העמותה [גם בפני החוק] הוא למיין ולייצג את המשפחה בתהליכי האימוץ,ולא לתת שרותי פוסט אימוץ. לדעתי עמותה גם לא מוכשרת לתת שרות שכזה,דווקא גוף לא תלוי [ורצוי שיסופק ע"י המדינה] יכול לספק צורך זה ביתר הצלחה.

דליה.ד

New member
תמיכה או תלות

מיכל שלום. משום מה הייתה לי הרגשה שאת מותחת עלי ביקורת כאשר אני שואלת על ליווי פוסט אימוץ. מכיוון שיש גופים שמטפלים בזה, אז מן הסתם לא אני המצאתי את זה... עם כל הכבוד לתיאורים הנפלאים שלכם כאן על חדוות האימוץ והגידול אני באמת לא מאמינה שהכל ורוד, נפלא וסוגה בשושנים. אני אם כבר 16 שנים - אז יש לי נסיון רב בגידול ילדים ולא תמיד הכל פשוט ומסתדר נפלא. לילדים יש קשיים ובעיות וככל שהם גדלים כך גם מסתבכים העניינים. אנחנו לא מדברים על בובות! ויש ילדים עם פחדים, או בעיות מוטוריות, או בעיות חברתיות, או קשיי הסתגלות, או קשיי קריאה, או שהם חולים, ואני יכולה להמשיך ולמנות אין ספור צרות. וחכו לגיל ההתבגרות, איזה אתגרים נכונו לנו כהורים אז... ומה עם חוגים והעשרה ושיעורים פרטיים ובילויים ועוד ועוד. מה שאני רוצה לומר זה שאין לשפוט אף אחד, אפילו אם הוא זקוק פה ושם לתמיכה באמצע הדרך! אצלינו יש משפחה מורכבת עם 5 ילדים וגם לנו ההורים יש צרכים וחלומות וזוגיות. ואני באמת לא צריכה להצטדק כאן אבל זו לא בושה להגיד שיש קשיים ושאנחנו מתמודדים. התמודדות היא דבר אישי ופרטי ולכל אחד סגנון משלו. יש כאלה שמבקשים ייעוץ, יש כאלה שמדחיקים ו"אצלי אין בעיות" (עד שהילד מתחיל לעשן סמים או גונב...) ויש כאלה שמתחילים לחקור ולדרוש ועוד סגנונות. זה לגיטימי וטוב שכך.

לימור111

New member
אין ביקורת, להפך

אני חושבת שכולנו מכירים בכך שלאימוץ יש בעיות משלו, אחרת מן הסתם הפורום הזה לא היה קיים. הוא קיים בדיוק כדי לתת תמיכה לאנשים שנמצאים בשלבים הראשונים לפני האימוץ, בתהליך, וגם אחר כך.

מיכל@ל

New member
דליה

ממש לא היתה כוונה כזאת. הכנסתי את השורה על תפקיד העמותות כ"מתווכים" ולא כמעניקי שרות פוסט אימוץ רק כדי להבהיר מה היתה כוונת החוק ולא כביקורת. אני מאוד בעד תמיכה [לשם זה הוקם הפורום
]וחושבת שחשוב לקבל אותה,מאידך,אני חושבת שמשפחות שמחליטות לאמץ צריכות לדעת לקראת מה הן הולכות [למשל הזוג שסיפרת שמקטר כל הזמן למרות הילדה ה"בונבון" שהם קיבלו] ולהבין שלא יהיה מי שיחזיק להם את היד מטעם השרות.

מיכל@ל

New member
ועוד משהו

דליה,המייל שלך חסוי והייתי רוצה לאמר לך משהו,תוכלי לשלוח לי בבקשה את הכתובת שלך למייל ?

מיכל

כבר אמרתי שהיו איתי בסדנא הורים שכלב לא הייתי נותנת להם ומן הסתם יש "נפילות" עם אנשים שמתכוונים לאמץ ובסופו של דבר מתברר להם שזה לא מתאים להם. אני בכל אופן לא נכנסת לסטטיסטיקה הזו ועם כל הקשיים אני שמחה בילדתי! ואני חושבת שמקשיים נבנים וגדלים. המייל שלי: [email protected] . ולהתראות!

מיכל@ל

New member
דליה

בכל מילה שאת כותבת ניתן לחוש את שמחת החיים ואת האהבה שלכם לגוזלית. כולנו מתמודדים עם קשיים וגם עם אושר גדול והלוואי ותמיד נדע לראות את חצי הכוס המלאה

למעלה