ליובל נחמקין!

dardik

New member
,אומנות הסכין"

אתמול יום ג´ התקיים בממרכז "הבודו" בבאר-שבע סמינר סכינים.(ארניס) הסמינר הועבר ע"י מר ברהם ועוזריו יובל ופרנק. הסמינר יועד למדריכי ומאמני ארגון I K A בישראל. האמון עסק בסכינאות לשמה התגוננות ותקיפה עם סכין וכנגד סכין. תודה למארגנים ולמדריכים שיהאן גליסקו, מר ברהם, יובל, ופרנק שפתחו בפנינו עוד צוהר באומניות לחימה.

מה, טייני לא היה??

מה זה IKA? Israeli Kravmaga Association ?? לשם שינוי, אני לא סתם מציקה, פשוט אני רוצה להשוות חוויות, והייתי רוצה לדעת את נתוני הפתיחה.

סמינר ארניס../images/Emo70.gif

ביום שני, התקיימה סדנאת סכינים בנוזא ארניס, במכון של דניס האנובר. את הסדנה העביר ברהאם פרנק, שבא עם שלושה תלמידים, וכמובן נכחו גם גיא רפאלי, ויובל נחמקין. הסדנא היתה מאוד מעניינת, ונתנה עוד היבט לחימתי של לחימה סכין מול סכין. היתה אוירה נהדרת, ומאוד הרשימה רמתו של ברהאם, ושל תלמידיו. בסדנא התארח קאנצ´ו רוני קלוגר, שהביא איתו עוד מספר תלמידים. מחכה בקוצר רוח לשנה הבאה

טייני לא יכל להיכנס לדוג´ו בב"ש ...

אצל סנסיי גליסקו ( איש ואמן לחימה מרשים...) היינו רק בראם פרנק, פראנק אולסון (יצרן כלי להב גאוני ותלמיד בכיר של בראם) ועבדכם. היה דומה לסמינרים שבהם נכחו מיתר ורדריק (תודה על המילים החמות). לשמחתי: נזרע זרע ההבנה, עד כמה מה חשוב לדעת להשתמש בסכין?! נראה לי כי גיא ואני נהיה עסוקים ... סליחה לכל אלו שלא עניתי להם על מסרים אישיים ששלחו - טרם התפנתי ממש. אני מנצל כרגע דקות נדירות של זמן פנוי לראות מה שלום הפורום. אגב: לא צריך לחכות שנה שלמה... אם תהיה דרישה - נביא את בראם שוב במהרה...

סמינר "דיברות הפלדה" 2002 (מס´ 4)

חבריי - להלן "סיכום תרגיל": "חגיגות הסמינר" היו בין התאריכים 02.06.2002 ועד 14.06.2002 . באירועים שיוזכרו לעייל, נכחו חברים ואמני לחימה חשובים כמו: ד"ר דניס הנובר, קאנצ´ו (ד"ר) רוני קלוגר, שיהאן משה גליסקו, מר אייל ינילוב, סיפו אבי מוריה, סנסיי צדוק שמואלי, סנסיי ירון הנובר, סנסיי גיא הנובר, איגור מה"וינג-צ´ון" ועוד רבים וטובים שאם שכחתי להזכיר את שמם, הרי שעמם הסליחה. במסגרת הזמן בוצעו הפעילויות הבאות: 1. שלושה שיעורים לכיתה הקבועה (בהם נכחו גם חברים ואורחים מ"בחוץ"). 2. סמינר אחד פתוח ושלושה סמינרים סגורים - לפי הזמנה מראש. 3. השתתפות בתערוכת הבטחון שהייתה בגני התערוכה, בה הוצגנו פתרונות בתחום ההגנה העצמית, נוסח הפיליפינים (בעיצוב מודרני). 4. הוסמכו מס´ מצומצם של אנשים כמדריכים בסיסיים ב"ארניס", והוסמכו גם מס´ אנשים כמדריכי בסיס, ב"ארניס" להגנה עצמית בסכין, בלבד. במסגרת "סמינרי הבוטיק" שנעשו לפי הזמנה, החלטנו בראם, גיא ואני שעקב "בקשות הקהל", אפשר ונכשיר עבור בתי ספר שונים מדריכי בסיס בסכין". ההכשרה תאפשר לאותם אנשים שיאושרו ע"י מוריהם ועל ידנו, לשהות במחיצתנו Xזמן, וללמוד את עקרונות ה ב ס י ס לשימוש בסכין ככלי להגנה עצמית. אותם אשר ימצאו מתאימים ויעמדו בתנאי ההכשרה, יקבלו הסמכה עליה חתומים בראם, גיא ואנוכי ויוכלו לבסוף לחזור אל ביתי הספר שלהם כמביני דבר מטעם ביה"ס CSSD בסכינאות של "ארניס". החומר יכול להשתלב עם כל שיטה אחרת ולהעשיר את רפרטואר ההגנה העצמית והשימוש בנשק של אותן שיטות ואותם בתי ספר. זהוא.

סליחה על בורותי, אבל מי זה טייני?

ולמה הוא לא יכול להיכנס לדוג´ו בבאר-שבע? רק מסקרנות...

רק כדי לספק את סקרנותך:

טייני הוא כינויו של מר שינדי סטיב. סטיב הוא קנדי ממוצא יפני בודהיסטי, המאמן בהגנה עצמית את כוחות משטרת טורונטו. טיניי, בן ג´ודוקא מפורסם מיפן, מתאמן כל שלושים שנות חיו בג´ודו, גרייסי ג´וג´וטסו ובשנים האחרונות, גם בארניס. הוא מטר שבעים לכל הכיוונים ולמרות כוחו ומידותיו העצומים, הוא זז בקלילות מפתיעה... לא נותר לי אלא לשמוח שאני והוא באותו צד (הגם שהוא מאוד מצחיק ונחמד). אגב: הוא קטן מידות וחלש, מאחיו ...

טייני הוא אחד מהתלמידים הבכירים

של בראם שבאו איתו מארה"ב. בחור יפני שנראה שהיה יכול לעשות קריירה מצויינת בסומו. במבט ראשון הוא ממש מפחיד, אבל מהר מאד הסתבר שהוא חמוווווווווווד!!!

אוקיי, אבל למה הוא לא יכול היה להיכ

להיכנס לדוג´ו בבאר-שבע? (עדין רק מסקרנות)

אז מה, הוא נשאר בחוץ?!

לפי התאורים שלכם, הוא היה יוצר פקק תנועה אם היה עומד על הכביש, ואם היה עומד על המדרכה היו מנסים לגרור אותו...
ועכשיו ברצינות, לדוג´ו של משה גליסקו יש דלת רגילה. אני יודע שלתושבי המרכז קשה להאמין, אבל "דלת רגילה" בבאר-שבע זה בדיוק כמו "דלת רגילה" בתל-אביב. אז מה היתה הבעיה? שוב, סתם סקרנות...

א. אני חושבת שהבנת את התיאורים

נכון. ב. אני חושבת שיובל התכוון להתבדח בהודעה המקורית

וברצינות :

מדובר היה בסמינר קטן בדרום ולא היה צורך ביותר משני מדריכים (פרנק (הבכיר ממני) ואני (א. הנהג, ב. בדרגתו של טייני בארניס). אבל הוא באמת הלך ל"מציצים"... מכור לים - הקטנטן ...

עתידה להיות כתבה ב"7 ימים" ...

עם צילומים והכל... אם תהיה - אודיע בפורום. ושוב תודה למשתתפים מהפורום (חשובים כמו האורחים הבכירים): מיתר, דרדריק וסלבו.

budoka

New member
פרסם בענק!!

יובלי, שמחתי לראות אתכם מתאמנים בפארק הירקון, זו היתה הזדמנות מצויינת לראות במה הדברים אמורים. היה לי רק קצת חבל שברגע שהתחלתי להתאמן בצד באיאידו, אנשים הרגישו צורך לפנות לי מקום. הפרעתי שלא מרצוני ועל כך שלוחה בקשת מחילה ממני. התרשמתי במיוחד בכך שלא היה שם אף צעיר במובן ה-"מתחת ל-25" של המילה. יש לך מושג למה? ברור לי שזו שיטה שלא מגיעים אליה כבר בסיבוב ראשון בעולם אמנויות הלחימה, אבל בכ"ז, היכי דמי? על כל פנים, אני אשמח לקרוא את הכתבה, וגם אפיץ מידע עליה באתר הבית של בוג´ין קאן.

אהלן "בודוקא". אין צורך להתנצל...

לא הפרעת כלל, וזה פארק ציבורי אחרי הכל. לפראנק אולסון (כשהוא לא מרביץ) יש נימוסין אמריקאיים והוא לא רצה שיפריעו לך (באמת)... אשר למחסור בצעירים: א. זו בדר"כ לא שיטה של "סיבוב ראשון" כפי שהגדרת אותה, הגם שיש לנו חבר´ה שהתחילו את קריירת אומנויות הלחימה שלהם אצלנו. ב. אנו לא דוחים על הסף, אך גם לא מעודדים הצתרפות של צעירים מידי, מסיבות מובנות: זו לא שיטה "ספורטיבית". שמור על עצמך ותודה על הפירגון. אני מקווה שתהיה כתבה.

ליובל נחמקין!../images/Emo9.gif

האם היית בסדנא בדניס של בראם פרנק? אני הייתי שם והשתתפתי, ורציתי רק לומר שהוא מורה מעולה, ומה זה נחמד! הוא ממש אמן בסכינים והיה מגניב לשמוע אותו ולראות אותו. הוא ממש העביר את הדברים בבירור וממש אהבתי את הצורת הדרכה שלו, ומאוד שמחתי שהוא יבוא שנה הבאה ונוכל לשאול אותו שאלות והוא ילמד דברים חדשים! האם אתה היית הבחור הקירח שבא אלי ואמר לי "יפה אבל תיזהר קצת עם הסכין עליה"??? כן או לא? שלך באהבה, עידו

למעלה