לידת פג בחו"ל

לידת פג בחו"ל

שלום לכולם, אנו זוג ישראלים אשר בעת שהיה קצרה בחו"ל במהלך חופשה באיטליה, נולדה לנו לפני שמונה ימים, באופן מפתיע ומוקדם מאוד (שבוע 27) , בת בשם מיכל במשקל נמוך 800 גרם, במזל טוב, בעיר בולוניה. הלידה המוקדמת הייתה בעקבות אירוע נדיר שחייב ניתוח קיסרי אך זה כעת מאחורינו. כעת, אנו נמצאים בבית חולים בבולוניה, כשלפנינו תקופה ארוכה בפגיה המקומית. למזלנו הרב, יש לנו גם ביטוח רפואי מיוחד להריון שאמור לכסות את הוצאות הלידה והטיפול פה. |נשמח לקבל מידע וללמוד מהנסיון של מי שהתנסה ב"חוויה" דומה לגבי אפשרויות ההטסה לארץ, והמשך הטיפול. ידוע לנו ממנהל עמותת להב, אורן, שעימו דיברנו טלפונית, כי בפורום זה ישנם מס' הורים שעברו מקרה דומה של לידה מוקדמת בחו"ל. הטלפונים שלנו : 052-2987683 אורי 052-6392080 יפעת ונוכל גם להתקשר באופן ישיר אם תשאירו מס' בארץ. כל מידע מעשי ופרקטי המבוסס על נסיונכם יעזור לנו בקבלת ההחלטות שלנו בעתיד.

משקל התינוקת

תיקון להודעה הראשונה: משקל הלידה של מיכל בשבוע ה-27 היה 580 גרם בלבד. היום לאחר שמונה ימים היא שוקלת 640 גרם.

מזל טוב וברוכים הבאים../images/Emo39.gif

היו בעבר שני מקרים פה בפורום, פגית אחת שנולדה בשוודיה,ןנשארה שם בזמן האישפוז, ופג אחד שנולד בטורקיה והיה קשה מאוד להטיס אותו לארץ. הקונסוליה הישראלית הערימה המון קשיים (כמו למשל דרשה שהפג יגיע פיזית לשגרירות
) בסוף הוא הוטס לארץ אבל אני לא יודעת פרטים. מאחלת לכם המשך רגוע ופשוט עד כמה שאפר עד לשחרור.

תודה על המידע

במקרה שלנו השגרירות עוזרת ולא מערימה קשיים
והקונסול אף ביקר אותנו אתמול כדי לסייע בהכנת הדרכון למיכל לשם הטסה לארץ.מזלנו. אם מישהו יודע פרטים על הפגית שנולדה בשוודיה,ולכוון אותנו אליהם, נשמח לשמוע.

שלום אורי ויפעת

שמי רותי ואני אשתו של בועז מ"טבע". קודם כל אנחנו מחזיקים לכם אצבעות לתקופת פגיה קלה עד כמה שניתן וגם כל הצוות ב"טבע" שמחכה לכם, מחזיק אצבעות וחושב עליכם. אנחנו הורים לארבעה ילדים, מהם זוג פגים תאומים, היום בני חצי שנה, שנולדו במשקלים של 880 גרם ו 1270 גרם. נשמח כמובן לעזור בכל דרך אפשרית - בין אם זה טלפונים לבירורים כאן בארץ או כל דבר אחר שתצטרכו. שיעבור בשלום ובקלות עד כמה שניתן, מחזיקים חזק אצבעות למיכל!!! רותי

בבקשה

ובשמחה. וכל דבר הכי קטן שנראה לך שנוכל לעזור - אל תתביישו לבקש ולהגיד. רותי

מזל טוב וברוכים הבאים../images/Emo140.gif

מצויין שיש לכם ביטוח. מחזיקה אצבעות שהכול יעבור בשלום ותגיעו לארץ עם מיכלי.

CalGirl

New member
איך באמת ממשיכים את המעקב בארץ?

הקטנים שלנו "יעשו עלייה" באוגוסט (יהיו בני 7 חודשים כרונולוגי). איך משתלבים במערך בארץ? האם להתחיל עם רופא הילדים והוא כבר יפנה? ומי מומלץ בחיפה?

יש רשימת רופאים מומלצים בשורה הכחולה העליונה-

בטאגליינס. מחולקת לפי האיזורים בארץ. אני חושבת שאם אתם כבר יודעים היכן תגורו להתחיל את כול הברורים מראש.

meduza74

New member
אני יכולה להמליץ לך לבחור רופא

שמבין בפגים. אם אין לכם שום רופא שאתם מכירים , כנסו לאתרים של מחלקות פגים של בתי החולים בחיפה ותראו מי הרופאים הבכירים שם. אחר כך תבדקו מי מהם מקבל בקופת החולים שלכם. וכדאי לנסות למצוא המלצות ....במקום לתזז את הקטנים ואותכם בין מליון רופאים. אנחנו בחרנו באחד הרופאים מהפגייה בה הייתה הילדונת מאושפזת שלושה חודשים, ומרוצים מהבחירה. בעיקר מזה שאנחנו סומכים עליו שהוא מבין שיש הבדל בין תינוק רגיל לפג, לפחות בשנה הראשונה.היום בגיל שנתיים זה פחות קריטי לנו אבל עדיין נותן שקט נפשי. בהצלחה

למעלה