לידתה של צרפת

לידתה של צרפת

איזה תאריך נחשב ל "תאריך לידתה" של צרפת ובעקבות איזה אירוע?

almog4

New member
הצרפתים חוגגים את 14 ביולי

הצרפתים עצמם - כידוע - חוגגים את ה-14 ביולי , שהוא יום כיבוש הבסטיליה, כיום העצמאות - יום לידתה של צרפת. השאלה היא - למה אתה מתכווון במונח "לידתה של צרפת" . האם למהפיכה הצרפתית, או אולי לתקופת קארל הגדול שחילק את "מדינת אירופה" לבניו, ויצר, למעשה (ולא בגבולות של היום) את מדינת הפרנקים. חשוב לציין בעניינו של העם הצרפתי, שבניגוד למדינות אירופה (הגדולות) השכנות, כמו הגרמנים, הספרדים והאיטלקים, הרי שהעם הצרפתי היה מגובש כעם אחד, במדינתו צרפת, מאז תחילת התרבות הפרנקית.
דני

hastings

New member
זו שאלה בעייתית

במשך זמן רב השטח הקרוי עכשיו "צרפת", שרוב התושבים בו מתייחסים על הפרנקים, היה מחולק למספר יחידות פוליטיות. למרות שדוכסים של אזורים שונים היו כפופים רשמית למלך, ה היו עצמאיים למעשה וניהלו מדיניות שונה משל המלך (לעתים מכוונת כנגדו). אין לי כרגע ספרים בהישג יד כדי לסכם, אבל הייתי מציע לך להתחיל מהחלק העוסק בהיסטוריה בערך "צרפת" של האנציקלופדיה העברית (או אנציקלופדיה רצינית אחרת).

טרה10

New member
ה-14 ביולי הוא יום כיבוש הבסטיליה

הקמת הרפובליקה לציון המהפכה..ולא יום העצמאות. עצמאות מהמלך לואי ה-16..זה כן. וה-4 ליולי הוא יום העצמאות אבל לא של צרפת כמובן.

almog4

New member
נראה לי שהשירשור הזה

נראה לי שהשירשור הזה, על קארל הגדול, יכול לתת לך קצה חוט, לפני שאתה הולך לספריה.

oferfi

New member
שאלה שמטרידה אותי...

נאמר לנו ע"י המרצים באוניברסיטה, כי למעשה האימפריה הקרולינגית לא קיבלה את שמה מ"קרל הגדול", אלא משרל/קרל מרטל(שהיה סבו?)- האם הדברים נכונים?

Marinette

New member
יכול להיות. נשמע לי הגיוני

קרל מרטל נחשב למייסד השושלת, אפשר להגיד שהוא זה שעשה את הצעד הסופי של מעבר השושלת מבעלי תפקיד המאיור-דומוס לשושלת מלכים (אם כי זה היה תהליך הדרגתי שהתחיל לפני כן - המלכים המרובינגים איבדו את כוחם הפוליטי והפכו לדמויות ייצוגיות). תוך כדי מלחמות פרטיות הוא "סידר" את עצמו ואת המשפחה יפה, ואפשר להבין את הכבוד שהוא מקבל

למעלה