לידע כללי

yaniv192

New member
לידע כללי

1) מדוע בברית המועצות הקומוניסטית בימי חורשוב נוצר הצורך לחשוף את פשעיו של סטאלין 2)מה היה היקף השימוש בחיות כחיות תקיפה בצבאות , טרם המצאת הרובה , אני יודע על סוסים , פילים ובהמות ששימשו כבהמות משא , או על הצבא הרומאי שהתשמש לעיתים בדבורים , אך מעניין אותי מדוע אין שימוש נרחב יותר בכלבי תקיפה , או שימושים ביזאריים יותר?

LHOswald

New member
נדמה לי

שבמה"ע השנייה השתמשו בכלבים עם חבילת רימונים על הגב כדי לפגוע בטנקים של האויב. הם היו זוחלים מתחת לטנק והיו מפצצים אותם.

כלבי נפץ ונבלות להפצת מגפות

1. הצבא הרוסי השתמש במלחמת העולם השניה בכלבים שנשאו מנגנון נפץ (לבנת חבלה, לא רימונים) ואומנו לרוץ אל טנקים ולהתפוצץ תחתם (למנגנון שנקשר על גב הכלב היה מנגנון הפעלה מכני שהפעל במגע כשהכלב נכנס מתחת הטנק). השימוש בנשק הזה ננטש כעבור זמן אחרי יותר מדי מקרים שבהם הכלבים רצו בחזרה לצד ששלח אותם. 2. בתקופת השימוש בבליסטראות כנשק מצור היה מקובל להשתמש בהם לא רק להטלת אבני קלע אל חומת העיר הנצורה אלא גם להטלת נבלות של חיות מתות לתוך העיר הנצורה כדי לחולל מגפות - נשק ביולוגי.

gordian

New member
ניקיטה רצה לחזק את שלטונו

דבר ראשון שמתחלף שלטון ברוסיה צריך דם של השלטון הישן והשנוא (ראה ערך המהפכה הצרפתית)במדינה שבה יש שלטון רודן יחיד הרודן צריך לעשות משהו פופולרי להילחם ברעים זה תמיד טוב פעם זה האצילים פעם זה היהודים פעם זה החרדים כאן זה סטלין אובייקט ברור ושנוא על כולם ה"תעוזה" של כרושצוב גרמה לו פפולריות רבה באותו זמן ברוסיה הוא גם הרג את ברייה אובייקט רע קלאסי בכל מקרה בסוף הפתיחות הביאה להתרופפות בשלטון וגם ניקיטה הלך הביתה

ע מ י ש

New member
הסבר שטחי

הפשעים של תקופת סטאלין העיקו מאד על המפלגה ועל המדינה, לא היתה שום סיבה שלא לטהר את האוירה ולגייס את הנוכחים לדרך קצת יותר שפויה. צריך לזכור כי הטיהורים פגעו בעיקר בחברי המפלגה ובצמרת המפלגה ובהחלט היה לשליטים החדשים צרך לשכך את הפחדים ולהראות שהגיע עידן חדש.

gordian

New member
הסבר שיטחי? טעות בידיך

"הטיהורים פגעו בעיקר בחברי מפלגה" הטיהורים האלו הציבו את סטלין במקום טוב ביחד עם היטלר ומאו בתחרות על התואר רוצח כל הזמנים הוא התנער ממעשי סטלין כי גם הוא היה רוצח לא קטן יש לזכור (ניראה לי שכולם אפילו פוטין) שכל הנשיאים מאז עברו ב ק ג ב

ע מ י ש

New member
כל אנשי הצמרת הסובייטית

באותה תקופה שתפו פעולה עם סטאלין, לא כולם היו שותפים באותה מידה לכל פעולות הטרור אבל יש להם חלק בעניין. ועם זאת, במותו של סטאלין וסילוקם של בריה ואנשיו נוצר צרך אמיתי להתארגן על בסיס חדש ולהכניס מוטיבציה בצמרת הקומוניסטית. נאומו של כרושצ'וב בישר על תחילת עידן חדש בפוליטיקה הסובייטית ואכן גלי החיסולים המטורפים לא חזרו על עצמם.

mishauli

New member
אם יש מי שעדיין חושב ש"הטיהורים פג-

עו בעיקר במפלגה", אזי חרושצ'וב הצליח במלאכתו: חשף טפח וכיסה טפחיים. חברי המפלגה היוו אחוז נמוך בין אלה שנרצחו, נאסרו, הוגלו או נידונו למוות ברעב. למרות זאת חרושצ'וב האשים סטאלין דווקא ברדיפת "קונוניסטים טובים, שהיו לניניסטים אמיתיים". מיליוני קורבנות שלא היו קומוניסטים - לא נחשבו לראויים לאזכור בחשיפותיו של חרושצ'וב. ואם לשוב לאחוז הקומוניסטים שבקורבנות הקומוניזם, אין לי כעת מספרים, אבל ניסיתי לאמוד זאת בדרך אמפירית. יש לי שני כרכים של מעין "ספר יזכור" שיצא ברוסיה ב-2001. רשומים בו כל קורבנות הקומוניזם שנולדו או גרו בתקופה הסובייטית בחבל טבר TVER (השם שהוחזר לעיר המרכזית שם, אשר הסובייטים קראו לה קאלינין KALININ - על שם אחד ממנהיגיהם). הקורבנות מסודרים לפי א-ב, לא ממוספרים. רשימת הנרצחים ב-21 חודשים, מסוף 1937 עד אמצע 1938, כוללת, לפי חישוב גס, 3,640 איש. כמעט ואין ביניהם חברי המפלגה או קומסומו"ל (אגרון הנוער הקומוניסטי). מי שמעוניין, יכול לעבור עמוד-עמוד, גם בלי לדעת רוסית, ולספור "קומוניסטים נאמנים". סך הכול נעצרו תוך 21 חודש 16,722 איש (ביניהם 9 על פעילות ציונית!). 60.3% - איכרים, 11.9% - פקידים, 3.5% - פועלים. מרביתם (86.2%) - רוסים אתניים.

ע מ י ש

New member
אין כל קשר בין מה שכתבתי

לבין כוונותיו ונאומו של כרושצ'וב. כוונתי בהתייחסות לפגיעה בחברי המפלגה היתה לכך כי כ 90% מחברי מוסדות המפלגה בכל הדרגים חוסלו במהלך השנים 37-39. מאחר ומספר חברי המפלגה היה קטן יחסית לגודל האוכלוסיה הרי שמבחינה אבסולוטית מספר חברי המפלגה שנפגעו היה קטן ממספרם האבסולוטי בכלל הנפגעים. האחוז הגבוה ביותר של המחוסלים היה דווקא מאנשי המשטרה החשאית שסולקו גלים גלים, אחרי יאגודה ואחרי יז'וב. כמו כן יש להבחין בין אלה שהוצאו להורג לבין אלו שנשלחו למאסר או להגליה. רבים מהמוגלים או הנעצרים שרדו את התקופה.

ע מ י ש

New member
ניסוח לא מוצלח...

כוונתי היתה לכתוב כי אני לא שואב את המידע בעניין מנאומו של כרושצ'וב אלא מהרבה מקורות מאוחרים יותר. יש לזכור כי לפחות בהתחלה לא היתה כוונה לפרסם את הנאום ובהיותו מכוון אל קונגרס מפלגתי מן הסתם הודגשה הפגיעה במפלגה. אני לא זוכר כרגע את נוסח הנאום אבל בהזדמנות אקרא אותו ונראה אם אכן זה כל מה שהוא אמר.

למעלה