לידע כללי

לידע כללי

יש לכם פרטים על ברבוסה(נראה לי פרדריק ברבוסה) ? הוא בן אדם שניסה להחזיר את רומא לשיאה תוך כבישת גרמניה. ומה ההבדל בן ההונים של אטילה למונגולים של גינגיס חאן? כי אני יודע שהם שניהם איחוד של שבטים נומדים ממנוגוליה.

nitsansh

New member
אתה בטח מתכוון לפרידריך ברברוסה

היה קיסר האימפריה הרומית הקדושה בסוף המאה ה-11, ממנהיגי מסע הצלב ה-1.

Tough Midget

New member
ההבדל בין ההונים למונגולים

ראשית כל, הם לא אותם אנשים. המונגולים זה ממלכה שהייתה מאוד מאוד גדולה, כבשה חלקים מסין (נראה לי שגם בסוף כבשה את כל סין, לא בטוח). הם היו אכזרים מאוד. הגיעו לעיר, כבשו אותה, והרגו את כולם כדי להראות לעיר הבאה בתור שכדאי להם פשוט לוותר בלי מלחמה אחרת יקרה להם אותו הדבר. אני לא בטוח באילו מאות זה קרה. בכל אופן בהתחלה הם היו נוודים שחיו בתנאים קיצוניים ולכן הם היו כלכך קשוחים. מה שדומה בין ההונים לבין המונגולים הוא שהם סביר להניח הגיעו מאותם אבות. כלומר גם ההונים חיו באיזור קיצוניים וגם הם היו קשוחים והתאפיינו באותו סגנון חיים - היו קשתים מעולים ופרשים מעולים. ההונים אבל היו שבט שכנראה הציקו לסינים ואז הם גורשו. לכן הם התחילו לנדוד מערבה וחיו מבזיזת ערים וכפרים בדרך. הם הגיעו עד אירופה ובכניסה לאירופה הם כבשו את אדמת האוסטרוגותים. מהלך זה (הכניסה לאירופה) הוא תחילתה של שרשרת של מקרים שביחד עם נדידת העמים בסופו של דבר גרמה לנפילתה של האימפריה הרומית המערבית. יש בנושא המון חומר ואם אתה רוצה לקרוא פשוט תכנס לכל אינציקלופדיה אלקטרונית או לא אלקטרונית והיה כתוב שם המון. חוץ מזה היה בזמנו שידור של סדרה בערוץ ההסטוריה על הברברים בימי רומי ודובר שם גם על ההונים. וגם הייתה תוכנית על גנגיס חאן. בכל אופן עשיתי פעם עבודה על הקשר בין כניסת ההונים לאירופה לנפילתה של רומי ולכן יש לי ידע בנושא ואם תרצה אני יכול לשלוח לך את העבודה. אבל תתחשב בזה שהיא כתובה באנגלית.

למעלה