לידיעת לומדי התורה ועוזריהם

הפרבולה1

Well-known member
אז הוא אחראי גם על יוקר המחיה והדיור. למה אינו יוצא בהכרזה, שכל אלה נעשו "בזכותו"...?
טבעי שהוא יתגאה בהשגים ולא בכשלונות.
וחוץ מזה בנושא הספציפי של "יוקר המחיה" אני לא מאשים את הממשלה , כי מי שאשם אלו האויבים שסביבינו שכופים עלינו מילחמות ללא הרף וביחוד המילחמה האחרונה ואין ברירה אנחנו צריכים לשלם את המחיר.
וברור לי שממשלת שמאל בטח לא תשפר את המצב הכלכלי עם המדיניות המטופשת של "שטחים תמורת", ובכלל אין הבדל מהותי במדיניות הכלכלית בין המפלגות, כולם מבטיחים לעשות אותנו "עשירים צעירים ובריאים" . מי שמבטיח לי שהוא יוריד את יוקר המיחיה כאשר יבחר אז אני מתיחס אליו כמו אל אותם נוכלים שמבטיחים לי 30% תשואה בתנאי שאשקיע אצליהם , או הודעת דואר שמגיעה אלי מאיזה "מיליארדר ניגרי" שרוצה להוריש לי מליונים אבל קודם דורש שהעביר מזומן לאיזה שליח כדי להשלים איזה פרוצדורה ....

דגלמנגל

Well-known member
וחוץ מזה בנושא הספציפי של "יוקר המחיה" אני לא מאשים את הממשלה , כי מי שאשם אלו האויבים שסביבינו שכופים עלינו מילחמות ללא הרף וביחוד המילחמה האחרונה ואין ברירה אנחנו צריכים לשלם את המחיר.
וברור לי שממשלת שמאל בטח לא תשפר את המצב הכלכלי עם המדיניות המטופשת של "שטחים תמורת", ובכלל אין הבדל מהותי במדיניות הכלכלית בין המפלגות, כולם מבטיחים לעשות אותנו "עשירים צעירים ובריאים" . מי שמבטיח לי שהוא יוריד את יוקר המיחיה כאשר יבחר אז אני מתיחס אליו כמו אל אותם נוכלים שמבטיחים לי 30% תשואה בתנאי שאשקיע אצליהם , או הודעת דואר שמגיעה אלי מאיזה "מיליארדר ניגרי" שרוצה להוריש לי מליונים אבל קודם דורש שהעביר מזומן לאיזה שליח כדי להשלים איזה פרוצדורה ....
יוקר המחיה אינו פועל יוצא של הוצאות המלחמות בלבד. יש כאן שר אוצר שאין לו מושג בכלכלה והוא הורס אותה מבלי להבין מה הוא עושה.
להזכירך, ממשלת בנט-לפיד שיפרה את הכלכלה וחיסלה את הגירעון האדיר שיירשה, ללא "שטחים תמורת". כשהמדינה כולה מוכוונת לכלכלת
ה"שותפים הטבעיים", אין להתפלא על כך, שאלה שאינם בני המגזר ההוא, נושאים בעול כפל כפליים. בנוסף, רגולציה שמתאימה את עצמה
לטייקונים ומתעלמת מהצרכנים. הממשלה הזאת, בראשות ביבי, הרסה את המדינה, מכל כיוון שתבחן אותה, עם או בלי "שטחים תמורת".

כרמיזן

Well-known member
יוקר המחיה אינו פועל יוצא של הוצאות המלחמות בלבד. יש כאן שר אוצר שאין לו מושג בכלכלה והוא הורס אותה מבלי להבין מה הוא עושה.
להזכירך, ממשלת בנט-לפיד שיפרה את הכלכלה וחיסלה את הגירעון האדיר שיירשה, ללא "שטחים תמורת". כשהמדינה כולה מוכוונת לכלכלת
ה"שותפים הטבעיים", אין להתפלא על כך, שאלה שאינם בני המגזר ההוא, נושאים בעול כפל כפליים. בנוסף, רגולציה שמתאימה את עצמה
לטייקונים ומתעלמת מהצרכנים. הממשלה הזאת, בראשות ביבי, הרסה את המדינה, מכל כיוון שתבחן אותה, עם או בלי "שטחים תמורת".

מאיפה אתה מקריץ את הזבל הזה?

הפרבולה1

Well-known member
דבר אחד טוב שעושה בצלאל, - של מאות מליונים מעבר לקו הירוק וחסימת התפשטות הערבים בשיטחי C , זה כבר תורם לכלכלה המון. מי שיקר לו לגור בגוש דן מוזמן ללכת לגור 5 דקות מכפר סבא מעבר לקו הירוק , גם זול וגם יותר בטוח שם ( בגלל איום הטילים ). זה יותר חשוב מהשקעה בעוטף עזה שהסיכון שם עוד לא נגמר כל עוד יש אויב בעזה ויש סכנה שבעיסקה הבאה האיום והרקטות יחזרו.

דגלמנגל

Well-known member
דבר אחד טוב שעושה בצלאל, - של מאות מליונים מעבר לקו הירוק וחסימת התפשטות הערבים בשיטחי C , זה כבר תורם לכלכלה המון. מי שיקר לו לגור בגוש דן מוזמן ללכת לגור 5 דקות מכפר סבא מעבר לקו הירוק , גם זול וגם יותר בטוח שם ( בגלל איום הטילים ). זה יותר חשוב מהשקעה בעוטף עזה שהסיכון שם עוד לא נגמר כל עוד יש אויב בעזה ויש סכנה שבעיסקה הבאה האיום והרקטות יחזרו.
מגורים מעבר לקו הירוק, תורמים לכלכלה? נו באמת.
חסימת התפשטות הערבים בשטחי C, זה דבר שהתעלמו ממנו לאורך כל שנות המדינה, החל מתאריך יצירת האזורים הללו.
אז עכשיו התעוררו. בוקר טוב אליהו.

Harrington

Well-known member
מנהל
חסימת התפשטות הערבים בשטחי C, זה דבר שהתעלמו ממנו לאורך כל שנות המדינה, החל מתאריך יצירת האזורים הללו.
ממליץ שתבדוק את הנושא קצת יותר לעומק. אמנם לא היה מדובר עדיין בשטחי C אז, אבל חלק גדול מהיישובים הוקם דווקא באזורים אסטרטגיים אכן כדי למנוע רצף טריטוריאלי שתאפשר הקמת מדינה פלסטינית. אגב, חלק גדול מזה נעשה על-ידי השמאל :). אגב2, זה עבד נהדר. הסיבה היחידה שאבו מאזן לא מכריז היום על מדינה פלסטינית (על אף שהפלסטינים הכריזו פעמיים בעבר), היא שעדיין אין לו את הרצף הטריטוריאלי למשהו שיכול להיראות כמו מדינה וזה בזכות היישובים בשטח.
לא, זה ענין אחר לחלוטין. "היום" (למעשה עם הקמת הממשלה הנוכחית ומינוי סמוטריץ' לשר במשרד הבטחון) בדיוק בנוגע למה שנכתב למעלה על-ידי חברך לדיון, מניעת ההתפשטות הפלסטינית (המכוונת בתוכנית עבודה מסודרת ובמימון אירופאי) בשטחי C שנמצאים כידוע בחזקת ישראל עד להודעה חדשה. אין לזה כל כך קשר למיקום היישובים שהוקמו כבר לפני עשרות שנים וזמן רב לפני שהסכמי אוסלו חילקו את השטח לA-B-C.

הפרבולה1

Well-known member
מגורים מעבר לקו הירוק, תורמים לכלכלה? נו באמת.
כן, זה מוריד את מחירי הדיור
מוטב מאוחר מאשר ...

דגלמנגל

Well-known member
כן, זה מוריד את מחירי הדיור

מוטב מאוחר מאשר ...
זה לא מוריד את מחירי הדיור. נהפוך הוא. מי שתמיד רוצים לגור סמוך למרכזי התרבות והתעסוקה, לא ישנו את טעמם, כי יש דירות באיו"ש.
אבל השקעה בבניה באיו"ש, גורמת להפחתה בבניה בתוך גבולות הקו הירוק וככל שהביקוש גדול מההיצע, כך מטפס ועולה המחיר לדירה.

חנן44

Well-known member
בקיצור כמו כל ימני טיפש ומטומטם אתה אומר לנו שהממשלה לא אשמה בכלום
לא בטבח, לא בחורבן לא ביוקר המחיה לא בהפקרות במגזר הערבי אבל אם יש איזו הצלחה אז הכתרים לביבי
בקיצור כפי שאמרתי אתה ימני טיפש ומטומטם
בעצם לא צריך לפרט מספיק שאני אומר ימני אז השאר ברור

הפרבולה1

Well-known member
בקיצור כמו כל ימני טיפש ומטומטם אתה אומר לנו שהממשלה לא אשמה בכלום
לא בטבח, לא בחורבן לא ביוקר המחיה לא בהפקרות במגזר הערבי אבל אם יש איזו הצלחה אז הכתרים לביבי
בקיצור כפי שאמרתי אתה ימני טיפש ומטומטם
בעצם לא צריך לפרט מספיק שאני אומר ימני אז השאר ברור
כמו שמאלני טיפש אתה מעוות את דברי , הרי לא אמרתי שלא אשמה בכלום , אמרתי רק שהיא לא אשמה ביוקר המחיה, השמאל חושב שאנחנו מטומטמים כאילו שאנחנו לא יודעים שהמצב הכלכלי הוא נגזרת גם של המצב הבטחוני שקיים מאז קום המדינה וביחוד מאז מלחמת חרבות ברזל, אז מה השמאל יעשה כדי לפתור את "יוקר המחיה" ?? יחזיר אותנו לקווי 67 ויעקור כמיליון יהודים ויצופף אותם במגדלים יקרים במישור החוף על חשבון שטחים פתוחים - זה יפתור את יוקר המיחיה? זה יוריד את מחירי הדיור ? ולשמור על גבול מפותל של 400 קמ בנחיתות טופוגרפית ( הקו הירוק) זה יפתור את "יוקר המיחיה" ? ראינו איך אהוד ברק פתר את בעית "הזקנה במיסדרון" והביא לנו את מלחמת אוסלו.

הסברתם לנו כמה כסף נחסוך כתוצאה מההתנתקות והצורך לשמור על ההתנחלויות בגוש קטיף , עוד לפני המילחמה הבנו שדיברתם שטויות שרק הגדר עלתה 4 מיליארד שקל וגם היא לא עזרה למנוע את הפלישה , כמה נזק נגרם מ 25 שנים של רקטות על עוטף עזה , עכשיו מסתבר שההוצאות על השמירה על גוש קטיף היו גרושים בהשוואה להוצאות הביטחון שבאו אחרי ההתנתקות וזה עוד לפני ה 7 באוקטובר.

נכון ביבי אשם במחדל ה7 באורטובר , אבל מסתבר שמבחינתכם האשמה שלו שהוא לא חיזק מספיק את אבו מאזן ( בחיזוק החמאס גם השמאל תמך ).

נערך לאחרונה ב:

חנן44

Well-known member
ולשמור על גבול מפותל של 400 קמ
ולשמור על מאות התנחבלויות בתוך השטחים הכבושים זה יותר טוב? גם גבול מפותל וגם עשרות גדודים שנמצאים שם ואם הם היו בעוטף עזה ב7.10 הטבח לא היה קורה ואם כן בטח לא בממדים האלה, אבל אין מה לעשות אתה לא תבין זאת כי אתה ימני מטומטם וטיפש!

הפרבולה1

Well-known member
ולשמור על מאות התנחבלויות בתוך השטחים הכבושים זה יותר טוב? גם גבול מפותל וגם עשרות גדודים שנמצאים שם ואם הם היו בעוטף עזה ב7.10 הטבח לא היה קורה ואם כן בטח לא בממדים האלה, אבל אין מה לעשות אתה לא תבין זאת כי אתה ימני מטומטם וטיפש!
כן זה יותר טוב , ראינו זאת בעזה . עקירת גוש קטיף העלתה מאד את הוצאת הביטחון , רק הגדר עלתה 4 מליארד שקל ודחפור פשוט פרץ אותה. עצם זה שאתה טוען שהיה צריך להציב בגבול עזה עשרות גדודים מוכיחה שההתנתקות היתה טעות , לא זאת היתה המטרה בהתנתקות , המטרה היתה לצמצם את הכוח הצבאי מול האיום של עזה.

נוכחות צבאית ואזרחית יהודית בתוך יו"ש עדיפה מהצבת מאות גדודים שישמרו יום ולילה על גבול ארוך ומפותל של 400 קמ, שמירדן יברחו אמצעי לחימה לאויב ביו"ש. שלא לדבר על המחיר הכלכלי העצום של עקירת 832 אלף יהודים וציפופם בתוך הקו הירוק

כרמיזן

Well-known member
כמו שמאלני טיפש אתה מעוות את דברי , הרי לא אמרתי שלא אשמה בכלום , אמרתי רק שהיא לא אשמה ביוקר המחיה, השמאל חושב שאנחנו מטומטמים כאילו שאנחנו לא יודעים שהמצב הכלכלי הוא נגזרת גם של המצב הבטחוני שקיים מאז קום המדינה וביחוד מאז מלחמת חרבות ברזל, אז מה השמאל יעשה כדי לפתור את "יוקר המחיה" ?? יחזיר אותנו לקווי 67 ויעקור כמיליון יהודים ויצופף אותם במגדלים יקרים במישור החוף על חשבון שטחים פתוחים - זה יפתור את יוקר המיחיה? זה יוריד את מחירי הדיור ? ולשמור על גבול מפותל של 400 קמ בנחיתות טופוגרפית ( הקו הירוק) זה יפתור את "יוקר המיחיה" ? ראינו איך אהוד ברק פתר את בעית "הזקנה במיסדרון" והביא לנו את מלחמת אוסלו.

הסברתם לנו כמה כסף נחסוך כתוצאה מההתנתקות והצורך לשמור על ההתנחלויות בגוש קטיף , עוד לפני המילחמה הבנו שדיברתם שטויות שרק הגדר עלתה 4 מיליארד שקל וגם היא לא עזרה למנוע את הפלישה , כמה נזק נגרם מ 25 שנים של רקטות על עוטף עזה , עכשיו מסתבר שההוצאות על השמירה על גוש קטיף היו גרושים בהשוואה להוצאות הביטחון שבאו אחרי ההתנתקות וזה עוד לפני ה 7 באוקטובר.

נכון ביבי אשם במחדל ה7 באורטובר , אבל מסתבר שמבחינתכם האשמה שלו שהוא לא חיזק מספיק את אבו מאזן ( בחיזוק החמאס גם השמאל תמך ).

אתה מתאמץ יותר מדי עבור עובד אלילים שלא רואה ולא שומע.
שמאלני העוסק בהפצת עלילות דם באופן קבוע, ובדמיונות מזרחיים תוצרת ערב.

הפרבולה1

Well-known member
הנה הוכחה שביבי כן תרם לצק פוינט ובכלל לחברות הסייבר. הביקורת עליו מצד אלון כהן כנראה באה מעמדה שמאלנית - בעצם מה שמפריע לו זה שביבי לא חיזק מספיק את אבו מאזן ....

למעלה