דוד שטיפלמן
New member
2 הערות
1. "קווי המהדרין" נולדו אצל הציבור החרדי הגר באזור ניו יורק - אופיינית, האנשים הנוסעים יום-יום מהפרברים לעבודתם בתעשיית היהלומים במנהטן. שם המחיצה היא לאורך האוטובוס, וההפרדה היא ימין-שמאל, עד כמה שידוע לי. 2. האם לישיבה נפרדת באוטובוס "מהדרין" יש תוקף חוקי? האם שוטר או פקח או כד' יכול למנוע מגבר לשבת דווקא בחלק האחורי? - הרי שם יש יותר סיכוי לתאורה פנימית בשעות החשיכה, ויש שלא מפריע להם לשבת על הספסל הפונה אחורה, ובלבד שיש מקום ישיבה. אגב, גם בבני ברק הנוסעים לא כל-כך מקפידים על ההפרדה באוטובוסי "מהדרין"...
2 הערותתגובה לגבי קוי מהדרין
הנשים יושבות מאחורה מאחר וע"פ כללי הצניעות לנשים מותר לראות גברים ולא הפוך ולכן גם אין הפרדה של ימין שמאל וכו' לגבי האפליה של החילונים לרעה ככל הידוע לי (ויתכן שבנקודה הזאת אני טועה ואשמח אם מישהו יתקן אותי במידה ואני טועה) לכל קוי המהדרין יש חלופות רגילות במסלולים דומים לדוגמא לא מזמן בי-ם קו 45 בוטל והפך להיות קו 54 שהוא קו מהדרין לאחר שבאגד הבינו שהם טעו היום יש גם קו 45 וגם קו 54 כאשר התדירות של קו 45 כמעט ולא נפגעה (ואסור לשכוח שחלק מהנוסעים של קו 45 עבר לקו 54 ולכן כמות הנוסעים קטנה) ובכל זאת מילה רעה על אגד בחלק מהחלופות קוי המהדרין זולים יותר מהקוים הרגילים לדוג' כרטיס מי-ם לצפת בקו 982 עולה כ30 ש"ח (אני לא יודע את המחיר המדויק) וכרטיס מי-ם לצפת דרך טבריה (כרטיס אחד לנסיעה בקו 961 ומעבר בטבריה לקו 459) עולה 53 ש"ח. מדוע אגד עושה אפלית מחירים? מדוע אגד לא מפרסמים באופן רשמי (באינטרנט או במוקד הטלפוני ובלשכות המודיעין) את האפשרות לחלופה הזולה (אני מוכן לא לשבת עם נשים ולשלם כחצי מחיר) אלא רק אחרי ש"סוחטים" את הפקידה בלשכת המודיעין?
1. "קווי המהדרין" נולדו אצל הציבור החרדי הגר באזור ניו יורק - אופיינית, האנשים הנוסעים יום-יום מהפרברים לעבודתם בתעשיית היהלומים במנהטן. שם המחיצה היא לאורך האוטובוס, וההפרדה היא ימין-שמאל, עד כמה שידוע לי. 2. האם לישיבה נפרדת באוטובוס "מהדרין" יש תוקף חוקי? האם שוטר או פקח או כד' יכול למנוע מגבר לשבת דווקא בחלק האחורי? - הרי שם יש יותר סיכוי לתאורה פנימית בשעות החשיכה, ויש שלא מפריע להם לשבת על הספסל הפונה אחורה, ובלבד שיש מקום ישיבה. אגב, גם בבני ברק הנוסעים לא כל-כך מקפידים על ההפרדה באוטובוסי "מהדרין"...