לידיעתכם

מצב
הנושא נעול.
לידיעתכם

לידיעתכם
הוסיפו לרשימת קווי המהדרין באשדוד את קו 973 לחיפה בנוסף ל450 שאביתר בטח מכיר כי הוא לירושלים ו350 לבני ברק ו85 עירוני

55מוטי

New member
אלה קווים מיוחדים שמיועדים לציבור

קוי מהדרין? מה זה?
החרדי עם הפרדה בין גברים ונשים. ואין מה לצחוק מזה. למרות שאני בכלל לא אוהב את הציבור הזה אני מאוד מכבד אותם על האמונה שלהם וחוץ מזה שהם מכניסים הרבה כסף לדן ולאגד ולכן זה מגיע להם.

fireman

New member
אני לא רואה שהוא צחק על זה

החרדי עם הפרדה בין גברים ונשים. ואין מה לצחוק מזה. למרות שאני בכלל לא אוהב את הציבור הזה אני מאוד מכבד אותם על האמונה שלהם וחוץ מזה שהם מכניסים הרבה כסף לדן ולאגד ולכן זה מגיע להם.
הוא בסה"כ שאל מה זה.... טבעי לגיטימי ומקובל.....

55מוטי

New member
לא טענתי שהוא צחק על זה

הוא בסה"כ שאל מה זה.... טבעי לגיטימי ומקובל.....
לא טענתי שהוא צחק על זה
רק נזכרתי שהיו כאן בעבר דיונים בנושא וכל מיני אנשים צחקו מקווי המהדרין.

אותי זה לא מצחיק בכלל

לא טענתי שהוא צחק על זה
רק נזכרתי שהיו כאן בעבר דיונים בנושא וכל מיני אנשים צחקו מקווי המהדרין.
אותי זה לא מצחיק בכלל
בא לי לבכות מזה, בארה"ב של שנות השישים עשו הרבה הפגנות ומהומות בגלל שבאוטובוסים היתה הפרדה של לבנים קדימה ושחורים אחורה והנה אותו סיפור במהורת גברים ונשים ומעניין שדוקא הנשים אחורה, חס ושלום לא הגברים. סליחה, אבל בי זה מעורר סלידה.

שי חלצי

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם ליילנד

אותי זה לא מצחיק בכלל
בא לי לבכות מזה, בארה"ב של שנות השישים עשו הרבה הפגנות ומהומות בגלל שבאוטובוסים היתה הפרדה של לבנים קדימה ושחורים אחורה והנה אותו סיפור במהורת גברים ונשים ומעניין שדוקא הנשים אחורה, חס ושלום לא הגברים. סליחה, אבל בי זה מעורר סלידה.
מסכים עם ליילנד
לדעתי זה דבר רע מאוד, במיוחד אם זה נעשה בחברות שכפופות לממשלה, על אחת כמה וכמה חברות ממשלתיות (אגד ודן ממשלתיות?).

ארזS

New member
ואני לא מסכים עם שניכם

מסכים עם ליילנד
לדעתי זה דבר רע מאוד, במיוחד אם זה נעשה בחברות שכפופות לממשלה, על אחת כמה וכמה חברות ממשלתיות (אגד ודן ממשלתיות?).
ואני לא מסכים עם שניכם
סביר להניח שאתם לא בדיוק מאוהדי החרדים ולכן אתם מגיבים כפי שאתם מגיבים. אם אינני צודק בדברים הנ"ל אני לוקח אותם בחזרה ומתנצל מראש. אבל מה שקורה כאן בניגוד למה שאלונה הזכירה, זה שכאן הציבור מבקש את זה. זאת לא ההפליה שעליה דיברת אלונה. אלה אנשים שביקשו מדן ואגד את השירות המיוחד הזה. הנשים כאן שיושבות מאחורנית כלל לא מרגישות מושפלות. ואתה שי טועה כי אלה חברות פרטיות ולא ממשלתיות ולא כפופות לממשלה. לדעתי, אם הייתם בעלי עסק שמתפרנס מציבור מסויים והציבור הזה היה מבקש מכם שירות מסויים הייתם נענים בשמחה. וכאן זה בדיוק אותו הדבר. אני מבקש לציין שאמנם אני דתי, אך אני חובש כיפה סרוגה ובכלל אינני נמנה על הציבור החרדי. אישית אני מעדיף תמיד לשבת אם אשתי. אבל אני מכבד איש איש באמונתו ואם זאת האמונה שלהם והיא לא פוגעת באף אחד, אז מה רע בכך ???

ארזS

New member
תיקון קטן...

ואני לא מסכים עם שניכם
סביר להניח שאתם לא בדיוק מאוהדי החרדים ולכן אתם מגיבים כפי שאתם מגיבים. אם אינני צודק בדברים הנ"ל אני לוקח אותם בחזרה ומתנצל מראש. אבל מה שקורה כאן בניגוד למה שאלונה הזכירה, זה שכאן הציבור מבקש את זה. זאת לא ההפליה שעליה דיברת אלונה. אלה אנשים שביקשו מדן ואגד את השירות המיוחד הזה. הנשים כאן שיושבות מאחורנית כלל לא מרגישות מושפלות. ואתה שי טועה כי אלה חברות פרטיות ולא ממשלתיות ולא כפופות לממשלה. לדעתי, אם הייתם בעלי עסק שמתפרנס מציבור מסויים והציבור הזה היה מבקש מכם שירות מסויים הייתם נענים בשמחה. וכאן זה בדיוק אותו הדבר. אני מבקש לציין שאמנם אני דתי, אך אני חובש כיפה סרוגה ובכלל אינני נמנה על הציבור החרדי. אישית אני מעדיף תמיד לשבת אם אשתי. אבל אני מכבד איש איש באמונתו ואם זאת האמונה שלהם והיא לא פוגעת באף אחד, אז מה רע בכך ???
תיקון קטן...
שגיאת כתיב: צ"ל אני מעדיף תמיד לשבת עם אשתי (ולא אם אשתי).

אני בהחלט מכבדת אותם

ואני לא מסכים עם שניכם
אני בהחלט מכבדת אותם
ואם הם רוצים הפרדה, שיהיה להם לבריאות, אבל למה דוקא הנשים אחורה. למה למשל לא לחלק לימין ושמאל, בצד אחד ישבו גברים ובצד השני נשים, אז תהיה הפרדה ולא יהיה אחורה קדימה. סורי, לי זה מזכיר את המאבקים של מרתין לותר קינג. אני בהחלט מכבדת אותם, בבקשה שיכבדו את רצוני ורצוני הוא תח"צ בשבת.

שי חלצי

New member
ואם היו מבקשים

ואני לא מסכים עם שניכם
ואם היו מבקשים
אוטובוסים נפרדים ליהודים וערבים? לבלונדינים ובעלי שיער חום? לחילונים, לשמאלנים, לתיירים, לאתיופים, לרוסים... פלורליזם זה דבר טוב, אך התבדלות, הפרדה וניתוק מכלל החברה זה דבר רע. ויש כאן פגיעה בציבור החילוני. נניח שנפח התנועה בין ירושלים לב"ב הוא שווה ערך ל-5 אוטובוסים בשעה. אם אתה מקצה 4 מתוך 5 האוטובוסים לחרדים, החילונים נשארים עם שירות בתדירות של אוטובוס אחד בלבד בשעה. לי זה נראה כמו פגיעה גדולה מאוד בחילונים... (החרדים פוגעים בעצמם מרצון, אבל הם לא יכולים לכפות זאת על אחרים). זה די דומה לסגירת הכבישים בשבת. אם הם לא רוצים לנסוע, שלא יסעו. אבל למה שאני לא אסע? אם הם לא רוצים לשבת ליד בן המין השני, שישבו במקום אחר. זה עובד יפה מאוד באוטובוסים העירוניים שלהם.

יש גם קוים עירוניים נפרדים

ואם היו מבקשים
אוטובוסים נפרדים ליהודים וערבים? לבלונדינים ובעלי שיער חום? לחילונים, לשמאלנים, לתיירים, לאתיופים, לרוסים... פלורליזם זה דבר טוב, אך התבדלות, הפרדה וניתוק מכלל החברה זה דבר רע. ויש כאן פגיעה בציבור החילוני. נניח שנפח התנועה בין ירושלים לב"ב הוא שווה ערך ל-5 אוטובוסים בשעה. אם אתה מקצה 4 מתוך 5 האוטובוסים לחרדים, החילונים נשארים עם שירות בתדירות של אוטובוס אחד בלבד בשעה. לי זה נראה כמו פגיעה גדולה מאוד בחילונים... (החרדים פוגעים בעצמם מרצון, אבל הם לא יכולים לכפות זאת על אחרים). זה די דומה לסגירת הכבישים בשבת. אם הם לא רוצים לנסוע, שלא יסעו. אבל למה שאני לא אסע? אם הם לא רוצים לשבת ליד בן המין השני, שישבו במקום אחר. זה עובד יפה מאוד באוטובוסים העירוניים שלהם.
יש גם קוים עירוניים נפרדים
כדוגמת קו 1 בבני ברק קוים 40 ו 54 בי-ם ואני לא רואה שום פגיעה בך כחילוני אף אחד לא מפריע לך לנסוע באוטובוס הזה רק תשב מקדימה לא היפלו אותך על רקע של חבישת\אי חבישת כיפה. ולסיום סיפור קטן כבר 8 שנים שעובד קו שירות פיראטי של אוטובוסים של חברה גדולה ממרכז הארץ בקו י-ם בית שמש כולם ניסו לסגור את הקו הזה המשטרה, משרד התחבורה, ועוד והם לא הצליחו כל פעם החברה יצאה מזה בעזרת כל מיני טריקים משפטיים אתם יודעים למה???? כי הם נתנו שירות של נסיעה נפרדת שאגד לא סיפקו ואם יש לשירות ביקוש תמיד יהיה מי שיספק אותו גם אם זה לא בדיוק לפי החוק ואחרי שאגד ראו את הצלחת הקו הפיראטי אז הם החליטו לספק את אותו שירות והיום זה קו 418 (סיבה נוספת שהם מספקים את השירות היא בגלל שחברת סופרבוס עמדה לבקש רשיון ממשרד התחבורה לספק שירות נפרד בקו בית שמש י-ם). לכן שי היקר כמו שאתה טוען לאפליה גם הציבור החרדי יכול היה לטעון לאפליה עד לתחילת שירות המהדרין אבל במקום לצעוק שמפלים אותם הם מצאו חלופות (שלא תמיד היו חוקיות וגם לחלופות האלה לפעמים אגד סיפק אוטובוסים מה שמראה שאגד ידעו שאם אי אפשר להלחם בהם יש להצטרף אליהם) ואם תבדוק טוב טוב תראה שקוים שלכל הקוים שיש ביקוש לשירות מהדרין ואגד ודן לא מספקות אותו אז מישהו אחר מספק. לכל מגזר בכל תחום יש שירותים יחודיים שהוא צורך ואם זה משתלם מבחינה כלכלית אין סיבה שחברה מסחרית לא תספק אותו

danielhope

New member
זה קצת קטנוני

ואם היו מבקשים
זה קצת קטנוני
בוא נחדד את זה, בתוך השכונה שלהם ברחובות פנימיים אתה מתנגד שיסגרו את הרחובות בשבת וביום טוב?

צחקן

New member
צודק...

צודק...
ב"ה כמעט כולם רבים על הציבור החרדי, כי הם משפחות גדולות.(יש בעיה של צנעיעות הבנות אבל אם תשב מלפני יאישה, כל עוד היא צנועה לא איכפת לי אני לא מבין מאיפה מגיע ההידור הזה. בב"ב לא צריך אולי בפ"ת כן אבל שם רוב הבנות (בערך 98 %)שנוסעות הם צנועות.

אוהד11

New member
אין זו צניעות, זו אפליה מהסוג הגרוע

צודק...
ב"ה כמעט כולם רבים על הציבור החרדי, כי הם משפחות גדולות.(יש בעיה של צנעיעות הבנות אבל אם תשב מלפני יאישה, כל עוד היא צנועה לא איכפת לי אני לא מבין מאיפה מגיע ההידור הזה. בב"ב לא צריך אולי בפ"ת כן אבל שם רוב הבנות (בערך 98 %)שנוסעות הם צנועות.
ביותר. אם אנו טוענים שאנו במדינה חופשית, כיצד זה שלא אוכל לשבת באוטובוס שאמור לשרת את כולם היכן שאני רוצה ולצד מי שאני רוצה, או שיש מקום ? צר לי, אבל אינני מבין את הנשים בחברה החרדית ! כיצד הן מוכנות להסכים לעוולה כזו ?!

ארזS

New member
תגובה לאלונה,אוהד ושי ולכל מי שרוצה

ביותר. אם אנו טוענים שאנו במדינה חופשית, כיצד זה שלא אוכל לשבת באוטובוס שאמור לשרת את כולם היכן שאני רוצה ולצד מי שאני רוצה, או שיש מקום ? צר לי, אבל אינני מבין את הנשים בחברה החרדית ! כיצד הן מוכנות להסכים לעוולה כזו ?!
המילים שאתם כותבים מסבירות את דעתכם על הציבור הזה. אין לי מה להוסיף.

אוהד11

New member
טעית, ארז, אין לי דעה שלילית על

המילים שאתם כותבים מסבירות את דעתכם על הציבור הזה. אין לי מה להוסיף.
הציבור החרדי, אלא על התופעה של אפליית נשים ככלל ! אני לא מבין מדוע חצי מהאנושות מופלית. שים לב, שגבר דתי שר בליל שבת "אשת חיל מי ימצא", אבל בפועל מקיים אפליה. הפורום הזה אינו מקום להתנצחויות בנושא חברתי ודתי, אבל התופעה של אפליית נשים בתח"צ היא דבר בלתי מובן. צר לי.

ארזS

New member
אוהד??? (וזה מופנה גם לכל האחרים)

הציבור החרדי, אלא על התופעה של אפליית נשים ככלל ! אני לא מבין מדוע חצי מהאנושות מופלית. שים לב, שגבר דתי שר בליל שבת "אשת חיל מי ימצא", אבל בפועל מקיים אפליה. הפורום הזה אינו מקום להתנצחויות בנושא חברתי ודתי, אבל התופעה של אפליית נשים בתח"צ היא דבר בלתי מובן. צר לי.
אוהד, האם ראית באיזה שהוא מקום שכתבתי שיש לך דעה שלילית על הציבור הזה ? אני מחפש בתגובות שלי ולא רואה שכתבתי דבר כזה. אם כך מדוע אתה כותב שטעיתי? מה היתה הטעות שלי ? לא טעיתי במאומה ! ולמרות שאני לא אוהב לכתוב כאן על דברים שקשורים לפורומים אחרים, אספר לכם כמה דברים... אולי כדי שתבינו שאני מדבר בהגיון ונייטראליות. דווקא לי יש הרבה בלב על הציבור הזה שבתוכו חייתי קרוב ל-38 שנה שבהן גרתי בבני ברק ותקופה מסויימת אף עבדתי בעיר. אולי אתם לא יודעים, אז תדעו עכשיו שבעיני חלק גדול מהחרדים כיפה סרוגה זה כמו מטלית אדומה בעיניים של שור. הם חושבים שעדיף חילוני על פני מי שחובש כיפה סרוגה. אז מה עשיתי? עברתי לגור ברעננה. וזה לא שברחתי מהם. פשוט עשיתי מה שטוב בשבילי ובשביל הילדים שלי. אבל !!! אני שונא, פשוט שונא כשאנשים מדברים כפי שהם מדברים, בשינאה גלויה (וזה לא אתה. זה בכללי) על האנשים היחידים שאוספים את הפירורים שלנו אחרי שאנחנו מתפוצצים באוטובוסים, במסעדות, ובכל מקום אחר. די עם השנאה הזאת. הציבור הזה הפעיל קווים פירטיים ואף אחד לא היה מסוגל להלחם בהם. אז אגד ודן עשו מחשבה עיסקית נכונה !!! וזה כל הסיפור !!! ושאף אחד לא יהיה צדיק ויטען כאילו הנשים החרדיות מופלות בכך שהן יושבות מאחורנית. זה מה שהן בחרו. והן לא מזוכיסטיות. אז אל תכתבו דברים שאתם לא יודעים.

אוהד11

New member
ארז ידידי,

אוהד, האם ראית באיזה שהוא מקום שכתבתי שיש לך דעה שלילית על הציבור הזה ? אני מחפש בתגובות שלי ולא רואה שכתבתי דבר כזה. אם כך מדוע אתה כותב שטעיתי? מה היתה הטעות שלי ? לא טעיתי במאומה ! ולמרות שאני לא אוהב לכתוב כאן על דברים שקשורים לפורומים אחרים, אספר לכם כמה דברים... אולי כדי שתבינו שאני מדבר בהגיון ונייטראליות. דווקא לי יש הרבה בלב על הציבור הזה שבתוכו חייתי קרוב ל-38 שנה שבהן גרתי בבני ברק ותקופה מסויימת אף עבדתי בעיר. אולי אתם לא יודעים, אז תדעו עכשיו שבעיני חלק גדול מהחרדים כיפה סרוגה זה כמו מטלית אדומה בעיניים של שור. הם חושבים שעדיף חילוני על פני מי שחובש כיפה סרוגה. אז מה עשיתי? עברתי לגור ברעננה. וזה לא שברחתי מהם. פשוט עשיתי מה שטוב בשבילי ובשביל הילדים שלי. אבל !!! אני שונא, פשוט שונא כשאנשים מדברים כפי שהם מדברים, בשינאה גלויה (וזה לא אתה. זה בכללי) על האנשים היחידים שאוספים את הפירורים שלנו אחרי שאנחנו מתפוצצים באוטובוסים, במסעדות, ובכל מקום אחר. די עם השנאה הזאת. הציבור הזה הפעיל קווים פירטיים ואף אחד לא היה מסוגל להלחם בהם. אז אגד ודן עשו מחשבה עיסקית נכונה !!! וזה כל הסיפור !!! ושאף אחד לא יהיה צדיק ויטען כאילו הנשים החרדיות מופלות בכך שהן יושבות מאחורנית. זה מה שהן בחרו. והן לא מזוכיסטיות. אז אל תכתבו דברים שאתם לא יודעים.
ארז ידידי,
כתבת לאלונה ולי "המילים שאתם כותבים מסבירות את דעתכם על הציבור הזה". זכותו של הציבור החרדי להחליט על אורח חייו, אך זכותי לחשוב, שזו אפליה שמקומה לא יכירנה בחברה מודרנית. אני חושב, שבפורום שעניינו תח"צ הגענו לגבול הדק של ענייני חברה שאינם נכללים בפורום המכובד שלנו, ועד כאן אני ממצה את דברי. בידידות לכולם, מי שמסכים אתי ומי שלא.

תגובה לגבי קוי מהדרין

תגובה לגבי קוי מהדרין
הנשים יושבות מאחורה מאחר וע"פ כללי הצניעות לנשים מותר לראות גברים ולא הפוך ולכן גם אין הפרדה של ימין שמאל וכו' לגבי האפליה של החילונים לרעה ככל הידוע לי (ויתכן שבנקודה הזאת אני טועה ואשמח אם מישהו יתקן אותי במידה ואני טועה) לכל קוי המהדרין יש חלופות רגילות במסלולים דומים לדוגמא לא מזמן בי-ם קו 45 בוטל והפך להיות קו 54 שהוא קו מהדרין לאחר שבאגד הבינו שהם טעו היום יש גם קו 45 וגם קו 54 כאשר התדירות של קו 45 כמעט ולא נפגעה (ואסור לשכוח שחלק מהנוסעים של קו 45 עבר לקו 54 ולכן כמות הנוסעים קטנה) ובכל זאת מילה רעה על אגד בחלק מהחלופות קוי המהדרין זולים יותר מהקוים הרגילים לדוג' כרטיס מי-ם לצפת בקו 982 עולה כ30 ש"ח (אני לא יודע את המחיר המדויק) וכרטיס מי-ם לצפת דרך טבריה (כרטיס אחד לנסיעה בקו 961 ומעבר בטבריה לקו 459) עולה 53 ש"ח. מדוע אגד עושה אפלית מחירים? מדוע אגד לא מפרסמים באופן רשמי (באינטרנט או במוקד הטלפוני ובלשכות המודיעין) את האפשרות לחלופה הזולה (אני מוכן לא לשבת עם נשים ולשלם כחצי מחיר) אלא רק אחרי ש"סוחטים" את הפקידה בלשכת המודיעין?

מצב
הנושא נעול.
למעלה