לידיעתכם

מצב
הנושא נעול.

alondr

New member
מה בדיוק הקשר - אף אחד לא דיבר פה

ALONDR בערב הסעודית .....
כורתים ידים לגנבים באירן מלקים נשים לא צנועות. האם העולם צריך להתחשב ברגשות של האירנים והסעודים ולעבור על כך לסדר היום? כריתת ידים והלקאות הן עינוי ושליחת הנשים לחלק האחורי של האוטובוס זו אפלייה .
על כריתת ידיים לגנב - או עקירת לשון למוציא לשון הרע או קיצוץ השמוליק לאנסים.... העניין הוא שאתה עלית לקו מסויים של אוכלוסיה מסויימת - ובלי להתייחס כרגע למוסריות של העניין או לזכויות האזרח של הנשים - שכמו שמישהו הגיב פה לא ממש סובלות - אלא שחלקן אף מנצלות זאת לנסיעה בחינם בבחינת בוא ונח**ן עליהם הרי במילא הם שפוטים שלנו.כרגע הקו פועל ובמתכונת מסויימת - אם יש לך טענות על איך שהוא מתנהל תפנה אותם לאגד,משרד התחבורה ומשרד המשפטים - שמאפשרים לקווים כאלה לפעול... וכמו שכאשר אתה מגיע לביקור בחו"ל בכנסיה אתה תדאג להתלבש בהתאם ולא תצלם או תדבר איפה שאסור - כך חובתך לכבד את אמונתם - אחרת אתה מה שנקרא הפוסל במומו פוסל....ואני כמו שנאמר מכבד את השונה ואני אלחם על חופש הדיבור של מישהו שחושב נגדי- ואני נגד כפיה משני הכיוונים... אם אני אוכל חזיר ביום כיפור זה אומר שאני אצא באמצע יום כיפור ליד בית הכנסת ויתחיל לאכול רק כדי לעשות פרובוקציה - לא ... אבל אם ינסו להכתיב לי מה לעשות ולהגביל אותי כמו שאמרת באיראן וערב הסעודית אזי אני אגיב ובכל הכוח....

alondr

New member
וחוץ מזה - אולי כריתת של איברים

על כריתת ידיים לגנב - או עקירת לשון למוציא לשון הרע או קיצוץ השמוליק לאנסים.... העניין הוא שאתה עלית לקו מסויים של אוכלוסיה מסויימת - ובלי להתייחס כרגע למוסריות של העניין או לזכויות האזרח של הנשים - שכמו שמישהו הגיב פה לא ממש סובלות - אלא שחלקן אף מנצלות זאת לנסיעה בחינם בבחינת בוא ונח**ן עליהם הרי במילא הם שפוטים שלנו.כרגע הקו פועל ובמתכונת מסויימת - אם יש לך טענות על איך שהוא מתנהל תפנה אותם לאגד,משרד התחבורה ומשרד המשפטים - שמאפשרים לקווים כאלה לפעול... וכמו שכאשר אתה מגיע לביקור בחו"ל בכנסיה אתה תדאג להתלבש בהתאם ולא תצלם או תדבר איפה שאסור - כך חובתך לכבד את אמונתם - אחרת אתה מה שנקרא הפוסל במומו פוסל....ואני כמו שנאמר מכבד את השונה ואני אלחם על חופש הדיבור של מישהו שחושב נגדי- ואני נגד כפיה משני הכיוונים... אם אני אוכל חזיר ביום כיפור זה אומר שאני אצא באמצע יום כיפור ליד בית הכנסת ויתחיל לאכול רק כדי לעשות פרובוקציה - לא ... אבל אם ינסו להכתיב לי מה לעשות ולהגביל אותי כמו שאמרת באיראן וערב הסעודית אזי אני אגיב ובכל הכוח....
מסויימים של פושעים בתור עונש - היתה משפיעה ומרתיעה יותר מחלק מהעונשים המגוכחים שמוטלים על עברייניים במדינתו - כל אנס גנב ורמאי עושה כרצונו ויוצא בעבודות שירות מאסר מותנה - בית הבראה בכלא ואיזה קנס סמלי- גנבת 200 מליון - שלם 50000 קנס - רק היום.... ורמת הפשיעה הייתה יורדת... קח לדוגמא מקום כמו סינגפור(הייתי שם שנה) תראה איזה עונשים מקבלים על עישון או מעשי וונדילזם כמו גרפיטי ותראה איך כל המקומות הציבוריים שם נקיים ויפים ולא כמו אצלנו מטונפים ומלאים כתובות גרפיטי ונחמן מאומן למיניהם

go around

New member
יצא המרצע מהשק.

מסויימים של פושעים בתור עונש - היתה משפיעה ומרתיעה יותר מחלק מהעונשים המגוכחים שמוטלים על עברייניים במדינתו - כל אנס גנב ורמאי עושה כרצונו ויוצא בעבודות שירות מאסר מותנה - בית הבראה בכלא ואיזה קנס סמלי- גנבת 200 מליון - שלם 50000 קנס - רק היום.... ורמת הפשיעה הייתה יורדת... קח לדוגמא מקום כמו סינגפור(הייתי שם שנה) תראה איזה עונשים מקבלים על עישון או מעשי וונדילזם כמו גרפיטי ותראה איך כל המקומות הציבוריים שם נקיים ויפים ולא כמו אצלנו מטונפים ומלאים כתובות גרפיטי ונחמן מאומן למיניהם
יצא המרצע מהשק.
עכשיו אני מבין מדוע אתה תומך בקווים הללו.

alondr

New member
אמרתי אולי../images/Emo8.gif

אמרתי אולי

לא אמרתי שזה מה שצריך לקרות.... אבל מצד שני ברצינות לפעמים לטובת איכות חיים שווה להצר טיפה את צעדייה של הדמוקרטיה

שי חלצי

New member
לא מדובר פה בפרובוקציות

לא מדובר פה בפרובוקציות
אנשים סה"כ עולים על האוטובוס כדי להגיע ממקום למקום... לא להפגין רעיונות חברתיים. אבל אם מישהו נמצא בב"ב וצריך להגיע לירושלים, והאוטובוס הבא שיוצא הוא "מהדרין" והוא לא יכול לעלות עליו יחד עם אישתו, או לא יכול לשבת בגלל שהמקומות של הגברים כולם תפוסים ואצל הנשים פנוי לגמרי, זאת אפליה.

alondr

New member
אני מעולם לא נסעתי באחד הקווים האלה

לא מדובר פה בפרובוקציות
אנשים סה"כ עולים על האוטובוס כדי להגיע ממקום למקום... לא להפגין רעיונות חברתיים. אבל אם מישהו נמצא בב"ב וצריך להגיע לירושלים, והאוטובוס הבא שיוצא הוא "מהדרין" והוא לא יכול לעלות עליו יחד עם אישתו, או לא יכול לשבת בגלל שהמקומות של הגברים כולם תפוסים ואצל הנשים פנוי לגמרי, זאת אפליה.
אבל כמו שאמרתי ההפעלה שלהם מלווה בגושפנקא רשמית והבעייה מתחילה למעלה בכנסת - ואני חושב שאדם חילוני שנקלע לקו בטעות יסתדר עם מעט התגמשות כדי לא להציק ולעורר פרובוקציות ופגיעה ברגשות - אם רוצים לאסור זאת בחוק שהעמותה לזכויות האזרח בשיתוף משרד המשפטים והתחבורה יפעלו לסגירת הקווים וכנ"ל גם להוריד את המחירים לחילונים בהתאם...- אבל כמו שציינתי קודם החרדים הם גוף כלכלי עם כוח והפ חשובים לחברות התח"צ בתור קליינטים ואם לא יענו להם הם ידאגו לתחלופה פיראטית.... בי פוגעת יותר העובדה שאין תח"צ בשבתות וחגים - וגם כל הלילה... אפילו לנמל התעופה הבין לאומי שלנו אין שירות תח"צ רציף 24/7 דבר מינימלי בכל מדינה מפותחת - לי מפריע יותר בשבתות וחגיפ הטורח לנסוע ברכב פרטי ולשלם על חנייה ביוקר או לשלם מחיר מפולפל למונית ספיישל... במקום לנסוע בנוחות ברכבת עד הטרמינל בגלל אותה כפיה דתית..... איפה אותם אוטובוסי שבת שהפעילה תנועת מר"צ - נעלמו להם ולא נראים יותר... החרדים בתור גוף צרכני עם גב חזק במדינה זכאים לדרוש מה שהם רוצים - אם לחברות התח"צ נוח להענות להם זה תעודת עניות שלנו החילונים שאנו לא מספיק חזקים לקבל את מה שמגיע לנו...

שי חלצי

New member
נכון

אבל כמו שאמרתי ההפעלה שלהם מלווה בגושפנקא רשמית והבעייה מתחילה למעלה בכנסת - ואני חושב שאדם חילוני שנקלע לקו בטעות יסתדר עם מעט התגמשות כדי לא להציק ולעורר פרובוקציות ופגיעה ברגשות - אם רוצים לאסור זאת בחוק שהעמותה לזכויות האזרח בשיתוף משרד המשפטים והתחבורה יפעלו לסגירת הקווים וכנ"ל גם להוריד את המחירים לחילונים בהתאם...- אבל כמו שציינתי קודם החרדים הם גוף כלכלי עם כוח והפ חשובים לחברות התח"צ בתור קליינטים ואם לא יענו להם הם ידאגו לתחלופה פיראטית.... בי פוגעת יותר העובדה שאין תח"צ בשבתות וחגים - וגם כל הלילה... אפילו לנמל התעופה הבין לאומי שלנו אין שירות תח"צ רציף 24/7 דבר מינימלי בכל מדינה מפותחת - לי מפריע יותר בשבתות וחגיפ הטורח לנסוע ברכב פרטי ולשלם על חנייה ביוקר או לשלם מחיר מפולפל למונית ספיישל... במקום לנסוע בנוחות ברכבת עד הטרמינל בגלל אותה כפיה דתית..... איפה אותם אוטובוסי שבת שהפעילה תנועת מר"צ - נעלמו להם ולא נראים יותר... החרדים בתור גוף צרכני עם גב חזק במדינה זכאים לדרוש מה שהם רוצים - אם לחברות התח"צ נוח להענות להם זה תעודת עניות שלנו החילונים שאנו לא מספיק חזקים לקבל את מה שמגיע לנו...
נכון
תח"צ בשבתות ובלילה זה דבר הכרחי, ומאוד מכעיס שעדיין לא קיים. במיוחד לנתב"ג, שזאת ממש בושה.

שי יקירי

לא מדובר פה בפרובוקציות
שי יקירי
התדירות של קו 400 לא נפגעה בעקבות הפעלת הקו ה"כשר" 402 ולפי דעתי התדירות אף הוגברה בגלל ירידה במס' הנוסעים בחאפרים (מסיבות של פרסום נכון במגזר החרדי בנושא הבטיחות ואכיפה מוגברת בקו הספציפי הזה שכל מי שמכיר אותו יודע שהוא היה מוכה חאפרים)

go around

New member
אתה יוצא מתוך הנחה שהנשים רוצות ...

ALONDR בערב הסעודית .....
כורתים ידים לגנבים באירן מלקים נשים לא צנועות. האם העולם צריך להתחשב ברגשות של האירנים והסעודים ולעבור על כך לסדר היום? כריתת ידים והלקאות הן עינוי ושליחת הנשים לחלק האחורי של האוטובוס זו אפלייה .
לשבת מאחורה. וזה נכון בדיוק כמו שתניח שהנשים הלא צנועות באירן רוצות להיות מולקות. מחר תקום חברת אוטובוסים בה יושיבו מאחור ערבים,ספרדים,אשכנזים או נכים. גם אז תגיד אתה לא רוצה על תעלה. במדינה דמוקרטית נאורה אין מקום לקו כזה!!

ההבדל הוא שבעוד שבאיראן

לשבת מאחורה. וזה נכון בדיוק כמו שתניח שהנשים הלא צנועות באירן רוצות להיות מולקות. מחר תקום חברת אוטובוסים בה יושיבו מאחור ערבים,ספרדים,אשכנזים או נכים. גם אז תגיד אתה לא רוצה על תעלה. במדינה דמוקרטית נאורה אין מקום לקו כזה!!
ההבדל הוא שבעוד שבאיראן
אין חלופות כאן על כל קו מהדרין שיש בין של אגד בין של דן יש חלופה רגילה אז אם זה מפריע למישהו או מישהי שמוכרחים לשבת בקדמת\אחורי האוטובוס בהתאמה אז שיעלה על קו רגיל מה גם שבקוים העירוניים החלופות שוות במחירם ובד"כ גם בתדירותם

שי חלצי

New member
יש הבדל קטן בין מסגד לאוטובוס

אתה צודק חלקית - לגבי הכפיה הדתית
בנוגע להשבתת התחבורה הציבורית בשבתות - לגבי אותה אישה - אתה לא צודק כלל - כמו שהיא לא תבוא לבקר בכנסיה בלבוש חשוף או שהיא לא תכנס כך גם למסגד מוסלמי מן ההגיון הוא להתחשב ברגשות הזולת ולא לעשות פרובוקציה ... ואם כבר נסעת בקו כזה - פה לא המקום להפגנת עקרונות בסגנון מרתין לותר קינג באלאבמה הלבנה פשוט שמור על הכללים הנהוגים בו ואל תתגרה בכוונה
יש הבדל קטן בין מסגד לאוטובוס
מי שנכנס למסגד הם רק אנשים דתיים, שמקובלים עליהם כללי הלבוש האלה. מי שנוסע באוטובוס הם כלל הציבור, שיכולים וצריכים להתלבש ע"פ הטעם שלהם ומז"א בלבד.

NewName

New member
באותו נושא...

מה יקרה לאישה שתנסה לשבת מקדימה?
ניחוש קטן שלי - במקרה הטוב היא תספוג אלימות מילולית שתספיק לה לכל החיים. במקרה הפחות טוב היא תגיע לבית חולים. (וזו אופציה סבירה בהחלט) והכל לתפארת מדינת ישראל.
באותו נושא...
לפני כמה חודשים פורמסה כאן כתבה מעיתון יומי כלשהו דיברה בדיוק על הנושא - האישה עלתה לקו מהדרין של דן בלבוש "קיצי".. הן הגברים והן הנשים דרשו ממנה להתכסות לרדת והחלו אף לזרוק לעברה קללות. זו התעלמה ולפני שירדה בתחנה הרימה את החולצה שלה ודאגה להסתובב לכל הכיוונים - או כך לפחות היה כתוב שם...

danielhope

New member
ובסוף ירדה, לא?

באותו נושא...
לפני כמה חודשים פורמסה כאן כתבה מעיתון יומי כלשהו דיברה בדיוק על הנושא - האישה עלתה לקו מהדרין של דן בלבוש "קיצי".. הן הגברים והן הנשים דרשו ממנה להתכסות לרדת והחלו אף לזרוק לעברה קללות. זו התעלמה ולפני שירדה בתחנה הרימה את החולצה שלה ודאגה להסתובב לכל הכיוונים - או כך לפחות היה כתוב שם...
ובסוף ירדה, לא?
זה היה נדמה לי עוד יותר מזמן, בקו סופרבוס כל שהוא... לא?

שי חלצי

New member
בבקשה

באותו נושא...
בבקשה
היא רצתה להגיע למקום מסוים, ולא יכלה, בגלל האפליה הפסולה הזאת. כל הכבוד לה
אני בטוח שהם לא היו מאוכזבים.

זה היה בקו 92 שהוא לא קו מהדרין

באותו נושא...
אני מבקש מכולם לפחות להיות נאמנים לעובדות ולא להגיד למה לקלקל סיפור טוב בגלל העובדות

NewName

New member
זה מה שזכרתי..

אני מבקש מכולם לפחות להיות נאמנים לעובדות ולא להגיד למה לקלקל סיפור טוב בגלל העובדות
זה מה שזכרתי..
אני מנסה לאתר את הקובץ אבל החיפוש המתקדם מאכזב כרגיל

danielhope

New member
הסיפור של נהג המונית זה מתוך

זו לא אפליה
ב"ה החרדים במידה ויהיה מחיר זול הם יסעו ואם משפחה חר'ית נוסעת- היא מכניסה הרבה כסף... וגם, כשאתה קונה בכמות יש הנחה, אז ככה זה אצל החרדים. ואנו לא ממנים את זה מכיסנוו- כי לאגד יותר זול לקנות בכמיות דלק ואוטובוסים חדשים. ויש לא מעט מקרים של אפליה חילונית. רק שלא אפרט ע"ג הפורום כי זה לא הנושא. בנושא נתב"ג יש שתי חברות חרדיות שרצו להתמודד למכרז להפעלת חנות אופטיקה אך עקב הפעלה בשבת לא התמודדו למכרז וזו כפי חילונית. אני מציע לשמור על הסטטוס - קוו הקיים. ואגב, אם דיברנו על שבת, שהקניון הכי מצליח בארץ הוא שומר שבת וקניון המרינה בה4רצליה, מפסיד (והוא פתוח בשבת)ואם פה פורום תחבורה אסז אספר לך עלנהג מונית חילוני, שלא עובד בשבת. הוא פעם עבד, וגילה שאין בזה ברכה (זה הולך לרופאים וכל מיני הוצאות- שפתאום הדברים מתקלקלים) ושהפסיק לעבוד - פתאום פסקו ההוצאות הללו. אז מה תגידו?.
הסיפור של נהג המונית זה מתוך
מאורות הדף היומי?

מצב
הנושא נעול.
למעלה