לידיעה

ahalan

New member
לידיעה

חברת "שביל בצד" הזמינה מחברתנו מורה דרך ספציפי המועסק על ידנינו ל-3 ימי עבודה בחודש ינואר 2007 עד היום החברה מסרבת לשלם בגין אי שביעות רצונם ממורה דרך שהם בחרו והזמינו מרצונם החופשי כחברה המפעילה טיולים התניסנו לא פעם ולא פעמיים במורי דרך שאינם עונים בקנה אחד עם הצפיות שלנו תמיד שילמנו את שכרם ופשוט הצבענו ברגליים...חבל שבחברת שביל בצד בחרו לפעול בצורה כזו, חשבתי שכדאי לחברי הפורום לדעת...

זו הפרת חוזה והלנת שכר

ומי שלא שילמו לו , שיפנה לועדה בראשות כבוד השופט שפירא והם יטפלו בסורר. עבדתי משך שנתיים בחברה הזו שהתמחתה בעיקר בטיולי בתי ספר, ולא היו איתם בעיות עד שהבנתי שהדרישה היא בעיקר לליצנים שיעבירו לילדים את הזמן, ועזבתי אותם. מבחינת התשלום לא היתה בעיה, אבל מי שנתקל בבעיה, שיפנה לוועדה וזה יטופל בנוהל מזורז.

חד צדדיות

חד צדדיות בדיווח מעולם לא היתה פתרון טוב. בטח לא באינטרנט שהלחיצה על ה enter היא כה קלה! אני בטוח שגם לחברת ש'ביל בצד' יש מה להגיד ובכלל לא בטוח שהתמונה כה חד צדדית. אולי כן ואולי לא. עד שלא יהיה לנו כאן את הצד של שביל בצד אין צורך להיכנס ללחץ ואין צורך לקפוץ למסקנות. וזה כולל אותך מר שפירא שלא הספקת לקרוא וכבר קפצת בראש להתגולל על חברה שמספקת תעסוקה להרבה מורי דרך ומדריכים בעלי תו תקן ומספקת טיולים מצויינים לבתי ספר ולארגוני עולים ומתנדבים שונים בכל הארץ. תגובתך מר שפירא אינך מעידה עליך טוב הפעם הזאת: בטיולי בתי ספר מי שעושה את הטיול הוא המדריך, בכפוך לכללי משרד החינוך כמובן והתדריך שקיבלת ממנהל/אחרי הטיול ורכז ההדרכה בחברה ששכרה את שירותיך. אין לי ספק בכישוריך, אתה מפגין אותם כאן יום יום בצורה מעוררת כבוד והשתאות, בעיקר בתחום הרכבת וכה לחי לך באמת מקרב לב. נראה שאת יעודך לעבודה עם ילדים עירוניים מבתי ספר גדולים - לא איתרת עדיין. לא נורא, יש מדריכים אחרים שכן אוהבים לעבוד ולהוביל ילדים בשבילי ארצנו היפה ובאתריה, גם אם קשה וגם אם צריך סבלנות וגם אם האשפה לא תמיד בפח והקשב לא תמיד מקסימלי, אני שב ואומר: בטיולי בית ספר, או טיולים הכפופים לחוזר מנכ"ל ולהנחיות רכז הדרכה / אחראי טיול / מנהל בית ספר - מצי שבסופו של יום "עושה את הטיול" הוא מורה הדרך. ובאשר לשביל בצד, תן להם צ'אנס לענות, אני בטוח שיהיה להם מה לומר ואני יודע שביחד עם הלקוחות שלהם ועם רכזי ההדרכה ומנהלי/ות בתי הספר ורכזי/ות הטיולים שלהם, הם מנהלים מערכת יעילה של משובים הוגנים על המדריכים שלהם כמו גם השתלמויות מסודרות לפני עונת הלימודים/טיולים. גילוי נאות: אני אוהב לעבוד אצל שביל בצד מעת לעת - מזור עתי להדרכות הנוצריות בשפות לע"ז ובימים שיש פחות תיירים, אני מקבל תמיד את שכרי מהם בזמן, תמיד בזמן! ואני לא מוצא את עצמי לעולם כליצן החצר של ילדי בית ספר אלא כמורה דרך של ילדים שרובם אבודים וקשי ריכוז כמו חלק גדול מילדי הדור המהיר בזמן האחרון.

פול גז בניוטראל

ראשית, מה שיש לאמר לחיוב נאמר, מה היתה הדרישה אז (אני לא יודע מה הולך היום בחברה) זה מה שהיה, ובהתאם לרוח אותם ימים זה לא התאים לי, ואם אתה מדבר על לקפוץ למסקנות, את זה בדיוק אתה עושה. אני לא בורר ולא מענין אותי מה הולך שם. הועלה סיפור והצעתי לפנות למי שמקצועו בבדיקה ופסיקה בין מתלוננים לבין חברות התיירות , ובהחלט אין האינטרנט מקום לדיון משפטי, ולכן הפניתי לגורם שיעשה זאת ויקבע מי צודק.

לפי מה שהבנתי מהודעתו של אהלן.

זו הפרת חוזה- מורה הדרך הנ"ל שכיר של חברתו של אהלן, ולפי הודעתו הוא לא "הפנה" אותו לשביל בצד אלא "סיפק מורה דרך", ולכן אני גם מניח שאהלן היה צריך לשלם לו- ואכן שילם לו. לגבי תפקיד של מדריך בטיולי בתי ספר, הוא אכן כולל אלמנט של "ליצן"- מה לעשות אבל ילד בן 10 לא ילמד הרבה מהרצאה מלומדת על רוחב האדנים של רכבת העמק. אני שמח לציין עם זאת שבניגוד למבוגרים הם משתעממים מהיסטוריה (חוץ מפרטים נוטפי דם במיוחד) אבל בעלי חיים וצמחים מרתקים אותם- הראה להם מודד מים והנח סכין גילוח בעדינות על המים ותמצא את עצמך עונה על שאלה אחר שאלה בנושא מתח פנים, שבירת אור ותנועה של חרקים.

ahalan

New member
הויכוח שנסוב כאן לא רלוונטי..

לא טענתי לגבי מקצועיות החברה... אני ממש לא מכיר אותם מספיק... תחום העיסוק שלהם שונה באופן מהותי משלי... תיירות חינוכית לעומת תיירות נכנסת... אני מניח שכל אחד מאיתנו טוב בתחום שלו... ציינתי עובדה, החברה שלי סיפקה להם מורה דרך בעל רשיון להדרכה בגרמנית. לא ביקשתי מהם כל עזרה בהעסקת אותו מורה דרך יש לי מספיק עבודה עבורו גם ללא גחמות של אף לקוח חיצוני.., הם ביקשו אותו ספציפית וקיבלו. הנקודה כאן היא מהותית, לקחת עובד ואינך מרוצה? זה קורה... שלם את שכרו ואל תשתמש בו בעתיד... לגבי העצה של מאיר שפירא, תודה!

תגובה לידידי בפורום והשמטת שם המדריך

באופן כללי יש לראות את העניין כחילוקי דעות בין שתי חברות על רמת שירות ולקיחת אחריות (קצת חסר במקומותינו). לידידי מאיר שפירא ברצוני לומר שאין למורה הדרך כל קשר לעניין והוא את שכרו צריך לקבל מחברת אהלן אולימפוס. חברת שביל בצד פועלת בשוק הזה מאז 1985, האם יש מורה דרך אחד שלא קיבל את שכרו ? האם יש מורה דרך אחד ששכרו עוכב ולו גם יום אחד ? האם יש מורה דרך שנקלע למצוקה כלשהי ולא קיבל סיוע כמיטב יכולתנו ? במשך השנים זכיתי להכיר הרבה מורי דרך נהדרים וחלקם גם מכיר אותי באופן אישי. כל אלה שמכירים אותי יודעים שתמיד אני בוחר לשלם או לספקים גם כאשר לא מגיע להם ואחר כך מתנתק מהם לשנים ארוכות, זו הדרך העדיפה - להצביע ברגלים, אולם יש גם מקרים קיצונים שבהם אינך זוכה להתייחסות על תלונתך, אינך רואה נכונות לקבל אחריות לתוצאות של מעשים שגרמו לך נזק כבד ואז אתה נאלץ לנקוט בצעדים קיצונים על מנת להבהיר שצורה זו של התנהלות אינה מקובלת עליך בשום תנאי, באותו רגע זה לא חשוב אם ישמיצו אותך באינטרנט (שמחתי על תגובת החברים שמכירים אותנו לאורך השנים), יתבזבזו אלפי שקלים על תביעות משפטיות על סכסוך של מאות בודדות של שקלים, יבזבזו את זמנך וזמנם העיקר שידע כל אחד שהוא מוכן לקבל אחריות. ולכל מי שמעוניין בפרטים העסיסים ומעוניין לדעת על מה מדובר הנה הציטוט ממכתבי לאהלן אולימפוס. (עם השמטת שם מורה הדרך, בכל זאת אינטרנט הוא אינו פורום לזריקת בוץ איש בפני חברו, והוא גם אינו פורום לפתור סכסוכים, את זה עושים בפגישה בארבע עיניים). לכבוד כפיר שוורץ אהלן אולימפוס בע"מ הנדון: מכתבכם מהיום בנושא דרישת תשלום כפיר ידידי, מורה הדרך ששיבצתם לנו בטיול זה (********) לא הכיר את המסלול, ממורה דרך מיומן אנו מצפים להתנהגות שתכבד אותו ואותנו (וגם אתכם). מורה דרך אינו לוקח קבוצה אם אינו מכיר את המסלול. קרה ומשהו השתבש (שינוי מסלול וכד' – זה לא היה המקרה) הוא מוצא את הדרך להסתדר. בודאי שאינו פונה ללקוח ואומר לו "אני בכלל לא מכיר כלום בצפון, לא יודע למה הביאו אותי בכלל ואין לי מה להגיד לכם". אם אין לו מה להגיד שילך הביתה הוא היה מיותר מלכתחילה. מעבר לכך שהוא היה מיותר ולא מגיע לו על כך כסף, הרי שבכך שהציף את הבעיה, לא לקח אחריות על עצמו, לא דאג לשום פתרון ולא דיווח בזמן אמת שיש לו בעיה, דבר שהיה מאפשר למצוא פיתרון כפי שאכן נמצא בסופו של עניין במקומו, הרי שבכך לא עשה דבר לצמצם את הנזק אלא רק להפך. הנזק שנגרם לנו בקבוצה זו אדיר. כאשר פנינו אליכם בנושא, והיו כמה פניות, כדי שתיקחו אחריות על העניין וננסה ביחד למצוא פתרון איך מפצים את הלקוח על הביזיון הזה, אפילו לא זיכיתם אותי בתגובה. הודעות שהושארו לא נענו – התעלמות מוחלטת. אינני יודע מדוע בחרתם להתעלם, אבל זה לא הוסיף לכם ואילץ אותנו להתמודד לבד מול הלקוח הממורמר והכועס, לפצות אותו ולאבד אותו. אני במקומכם הייתי מתבייש בשקט ודואג שכמה שפחות אנשים ידעו על המקרה ועל ההתנהלות שבאה לאחריו, אבל כמובן זו הבחירה שלכם. אתם יכולים לפנות לכל רואי החשבון, לאיגוד מורי הדרך לכל היועצים המשפטיים , עם או בלי לפגוע בזכויות עד שלא תיקחו אחריות על העניין בצורת מכתב התנצלות, ברור עם פרוטוקול, שיעשה עם מורה הדרך המלומד אין לכם מה לצפות לשום דבר. ב ב ר כ ה ערן הולץ ולמאיר שפירא מה היה לך לקפוץ למים האלה. יכולת להרים טלפון, לשאול מה שלומי, לספר לי שהשפם גדל בינתיים בעוד 20 ס"מ. בסה"כ אתה אחד הטובים שעברו כאן בחברה, הסתדרנו מצויין וכפי שציינת הדרישות של התיירות החינוכית לא התאימו לך. זה לא אומר שאתה לא טוב, לא מעניין, לא יודע את החומר וכד'. רק שהתיירות החינוכית והאופי השונה של הילדים היום לא התאימו לך וזה בסדר. מהכרותנו רבת השנים אני יכול לחתום על צ'ק פתוח ולהתחייב שמאיר שפירא לא סבל מעולם מבעיות של אמינות, לא היה לוקח מסלול שהוא אינו מכיר, לא היה אומר ללקוח שאין לו מה להגיד ובכלל לא מבין מה הוא עושה בטיול ואם כבר היית עושה טעות (וטעויות רורות לכולנו) הרי שהיית יודע לקחת עליה אחריות. עצם הנכונות לקבל אחריות היא הצורך שהיה במקרה זה ואם היא היתה ובזמן הרי שברור לכל שלא אתעשר מ 1,000 ש"ח שלא הייתי מוכן לשלם למישהו ולא אהיה עני מכמה עשרות אלפי שקלים נזק שמישהו גרם לי. שתהיה לכולם שבת שלום ערן הולץ

ahalan

New member
מודה לך על שחשפת את ערוותך לעיניי כל!

1. אלברט ממשרדך הוא זה שהזמין 3 ימי הדרכה כששהזמנה הייתה שמית על מורה הדרך שסופק לך. 2. אם השרות היה כ"כ לא טוב, מדוע לא שחררת את אותו מורה דרך לאחר יום העבודה הראשון? 3. התחמקותך מתשלום הינה בניגוד לחוק ובניגוד למקובל. אולי ראוי כי תעשה בדק בית בחברתך,גם אנחנו נחייה היטב עם או בלי תשלום זה . הנקודה כאן עקרונית, שכרת אדם שמנהל מחברתך בחר למשימה, שלם לו את שכרו. שבת שלום גם לך

הערווה החשופה היא כנראה שלך

אתה כנראה לא רואה נכון וזו הבעיה שהביאה אותך למקום בו אתה נמצא אכן אותו מדריך סולק בבושת פנים מהקבוצה ומורה דרך אחר ניסה להציל את המצב ביום האחרון. לצערי זה נודע לי רק במהלך היום השני לטיול. לו היית לוקח אחריות או לפחות מתייחס בזמן לדברים החמורים שעלו - מצבך היה אחר ערן

ahalan

New member
שבת שלום...

היות ואין כאן מחלוקת גם ביני לבין שביל בצד שהם פשוט מתחמקים מתשלום, לא נותר לי אלא לברך את כולם כולל את ערן הולץ בשבת שלום ולאחל לכולם טוב!

זה בהחלט נכון

משך הזמן שעבדתי בחברת "שביל בצד" לא היו שום בעיות תשלום וכדומה (זאת ציינתי בראשית דבריי), המחלוקת היחידה היתה בנושא הדרכת בתי ספר , שמסתבר שזה לא מתאים לי. אבל אם הדברים המוצגים כאן בקשר להתנהגות והתייחסות מורה-הדרך הם נכונים (ואני לא נכנס למחלוקת אם כן או לא) , אותי זה פשוט מזעזע. אני לא מכיר במי המדובר ומה נכון ומה לא, אבל מורה-דרך (ואני לא מתייחס לכל מיני כאלו המציגים עצמם "מדריכים", כי ע"פ החוק רק למורה-דרך מוסמך משרד-התיירות, מותר לעסוק בהוראת דרך) שלא מכיר את המסלול (ועוד מתבטא כך בפני הלקוח?) זה גרוע וגובל בהפרת חוזה ובהחלט גם בהפרת אמון. אתמול הדרכתי טיול ששישה מורי דרך דחו אותו כיוון שלא ידעו היכן נמצא המוזיליאום התת קרקעי ליד כפר נחום, והוא מופיע במסלול של "חבר". יכולים לקרות מקרים כאלו? יכולים. זה בלתי נתפס אצלי , אבל ראיתי מקרים כאלו משך 47 שנה שאני עוסק בהוראת דרך: ראיתי ראיתי מקרה שמורה-דרך לא הכיר מסלול , לקח קבוצה למסלול לילה, התברבר, וחזר לנקודת המוצא. ראיתי ראיתי מורת-דרך שלקחה טיול למרות שטענה שהיא מכירה רק 80% מהמסלול והיא תסתדר (אני הייתי מבקר סמוי באוטובוס) והטיול הזה היה פשוט אסון הדרכתי כשהיא מסתבר לא הכירה את רוב המסלול (בתי אפנדים בגליל) וקראה מהספרים תוך כדי נסיעה. איך יכול מורה דרך להיות כל כך גרוע, שהוא לוקח טיול כשהוא לא מכיר את המסלול על כל מרכיביו מצויין? ראיתי שגם בארזים נופלות שלהבות. בהשתלמות של משרד-התיירות למורי דרך בנושא "רכבת-העמק", מדריך את ההשתלמות מורה-דרך כלשהוא, והוא מדבר לא לענין ונראה שהוא לא יודע כמעט ולא כלום ועוד משויץ שלמד מחוברת מסויימת ומציג אותה וממליץ עליה [חוברת שאני השלכתי לפח כי רובה לא נכונה], עד שאחד ממורי-הדרך לא התאפק ואמר לו שכדאי לו להירגע כיוון שבאוטובוס נמצא מומחה לרכבת-העמק זועם לנוכח השטויות שהוא מדבר. באותו מעמד, בקשתי ממורי-הדרך לראות ביום הזה כיום נופש וגיבוש חברתי, וכל מורה-דרך שרוצה באמת ללמוד על רכבת העמק מוזמן להתארגן ואני אדריך אותם חינם אין כסף, רק שידריכו נכון את המטיילים. (אני חוקר את רכבת-העמק כעשר שנים ונחשב בפורום מומחי-הרכבות בארץ למומחה לרכבת-העמק), ובאותה הזדמנות אני מספר על מחקרים שונים שלי (מדוע באנדרטת מצודת כח [28] יש 29 שמות, איך יכול להיות שהמשוריינים באנדרטת שיירת יחיעם השלדות הן של אוטובוסים מסוג וויט ווולבו משנות השישים, ועוד) ומזמין את מורי הדרך להתארגן חבורות חבורות ואני מוכן להדריך אותם בכל הנושאים הללו, הכל כדי שהטיולים יהיו כמו שצריך בהדרכתם. גם ראיתי אני חוקר את כרתים 17 שנה וכתבתי עליה שני ספרים, והנה אני רואה שם מורה-דרך ישראלי שלא מכיר את כרתים ויוצא עם קבוצה להדריך, אז הוא מספר סיפורים לאנשים באוטובוס ממה שקרא בספר (תנחשו של מי...) ובשטח מי שמוביל את הקבוצה הוא.....הנהג המקומי..... בשורה התחתונה, אם זה נכון (ואני כל העת מסייג כיוון שאינני מכיר את הנפשות הפועלות ואת האירוע) שמורה דרך לקח על עצמו טיול שהוא איננו בקי במסלול ובמרכיביו, הרי לדעתי הפרטית יש כאן הפרת חוזה והפרת אמון, ולא מגיע לו שום שכר ושיאמר תודה אם לא תובעים אותו לדין בגין הונאה, כיוון שברגע שקיבל עליו את ההדרכה, כאילו אמר שהוא כשיר להדריך, ומסתבר שהוא שיקר. כל פעם שאני שומע דברים כאלו (אמנם לא רבים) זה לא נתפס בהגיון שלי איך למישהו יש את החוצפה לקחת על עצמו הדרכת טיול כשהוא איננו מכיר את המסלול על בוריו ועל כל מרכיביו (סיפורים,אנקדוטות וכדומה). עם כל הוותק שלי, אני מעולם לא הדרכתי טיול למסלול שלא עברתי בו נאמר 3 שנים בפעם האחרונה , אלא יוצא לבדוק אם לא השתנה משהו ורק אז מקבל את הטיול (יש לי חבר שמטייל איתי 30 שנה ורואה שהיו מקומות שביקרנו בהם שוב ושוב, ותמיד יש עוד איזו זוית או פן שלא שמת לב אליהם קודם) ובוודאי שלא העזתי לצאת למסלול שבו אפילו נקודה אחת קטנה לא מוכרת לי. לפני חודש בקשו שאדריך טיול לנחל חוורים (זהו מסלול השטח היחידי שאני מבצע היום עקב בעיות בריאות) אבל רוצים להמשיך עם הקפצה לנחל עבדת ולבצע גם את המסלול ההוא. לא לקחתי את הטיול כי אני לא יכול לעלות במעלה הסולמות. התקשרו מ-"חבר", והסתבר שבטיול ישנם ארבעה היסטוריונים צבאיים שמבקשים שאני אדריך. הסברתי את המיגבלה שלי, ואז הם אמרו שאין בעיה, שאלך איתם עד הבריכה, ואת העליה הם יעשו לבד ואני אבוא מצד שני עם האוטובוס. הסכמתי. (כמובן בידיעת הסוכן). בשורה התחתונה: מחד, זכותו הבסיסית של מי שמבצע עבודה, לקבל את שכרו גם אם זה לא בדיוק לפי מה שציפה מזמין העבודה אם לא הביע את צפיותיו במפורש, וזה לא משנה אם הלקוח ביקש במיוחד את בעל המקצוע המסויים הזה או לא. מאידך, מצופה מבעל מקצוע לדעת את מקצועו אחרת זה גובל בהפרת חוזה ובהונאה, ואם כך, הרי לדעתי הפרטית, לא רק שלא מגיע לו תשלום, אלא אפשר לשקול נגדו תביעת נזיקין.

et7

New member
1000 ש"ח ל-3 ימים??

זה פחות ממה שראוי לשלם. חוצמזה זה עניין שלכם תסגרו אותו ושיהיה בהצלחה

כל הויכוח כאן תמוה.

לא ברור לי למה "שביל בצד" פונה לסוכנות של אהלן ושוכרת ממנה מורה דרך במקום להרים אליו טלפון, למה היא בוחרת אחד מסוים ואז מתברר פתאום שהוא לא מכיר את הדרך- הרי "סתם מורה דרך" אפשר למצוא גם במרכז, הסכום שציינת הוא פחות ממה שכל חברה שאני מכיר משלמת למדריך מתחיל עם שני איזורי הדרכה בתעודה וכו'. כמובן שהדבר הכי לא ברור זה למה הם בחרו להתכסח דווקא פה.

תגובה גם לעמנואל מערן

הבחור הוזמן לשלושה ימים אולם הוא כנראה היה כל כך מוצלח שהלקוח ביקש להעלות אותו לכיתה ג' בבית ספר אחר וזאת באמצע היום השני לטיול. ביום השלישי כבר היה מישהו אחר מטעמנו. אבל כולכם צודקים זה ממש לא המקום שתהיה לכולנו שבת שלום ערן

ערן, חבל שאנחנו נפגשים פה בנסיבות כאלה

מקווה שהמפגשים הבאים יהיו בנסיבות יותר מתאימות. אין ספק שהפורום איננו מקום למה שקרה כאן.

אכן זה אינו המקום

ממש לא שווה את ההתייחסות, אבל אתה יודע זה כמעשה בלעם, בא לקלל ויצא שמברך, הרי אנו מוכרים לטובה כל כך הרבה שנים. אז מישהו אמר משהו. הרי לא נשתנה לעת זיקנה ונהפוך לרעים נכון ?. חוץ מזה מה שלומך ? עדיין מטייל בירדן ? פורום נחמד יש לך. אני בדרך כלל לא כותב בפורומים, אבל חבר שאל אותי ואמר שכתבו עלינו דברים רעים, אז בלית ברירה כתבתי את גרסתי לעניין. שמחתי שעוד לפני זה היו אנשים שמכירים אותנו לטובה שענו לשטות הזו. חוץ מזה שתהיה שבת נהדרת. מטייל לעוד מקומות חוץ מירדן ?

מטיילים הקרוב לתיאלנד עם האישה

באופן כללי - מטיילים בכל מקום כל הזמן, חוץ מהחופשים. באמת הגיע הזמן שנדבר בטלפון.

et7

New member
1000 ש"ח ליומיים?? עדיין פחות ממה שראוי לשלם

ahalan

New member
מה הקשר?

הסכומים הם לא הנושא ובטח שאינן מדוייקים...שבוע טוב

et7

New member
הסכום הוא מתוך אחת ההודעות של שביל בצד.

וגם אם הם לא נושא שחשוב לך זה נושא שחשוב לי ואתה פתחת את כל העניין לדיון חופשי שבוע טוב

למעלה