מה זה "נקבל הפירוש"?
בוא נלך לפי ההווא אמינא שלך (שבלי ספק אינה נכונה), שדרשת חז"ל לגבי החזרה המשולשת של "לא תבשל גדי בחלב אמו" (3 איסורים שונים: בישול, הנאה ואכילה). נועדה להיות פירוש בפשט הפסוקים. אז אתה מתאר את זה כאילו "יש לנו עכשיו פירוש" - אז למה לחפש פירוש אחר? אני מתאר את זה אחרת: יש לי חזרה משולשת, ואני רוצה לדעת מה היא אומרת. אז אני בודק קודם כל את הפירושים הקיימים, ואם יש שם פירוש שמסביר את הכל אני אקח אותו. אז במקרה הזה אני אראה את דרשת חז"ל הזו ואשאל את עצמי האם יתכן שכשהכתוב אומר "לא תבשל" הכוונה לא להנות, ואגיע למסקנה שזה לא פשט הכתוב. אני אבדוק קצת, ואראה שהפסוק הזה חוזר במשפטים ובכי תשא יחד עם כמעט כל הרשימה של המצוות המופיעה שם, כך שזה לא משהו מיוחד במצווה הזו, אלא שיש כאן אוסף מצוות שחוזרות יחד. מכאן לא יהיה קשה לבדוק ולהגיע למסקנה הנכונה והברורה, שהברית בפרשת משפטים היא בין השאר אוסף המצוות הזה, ומכיוון שהברית הופרה בחטא העגל, היה צורך לחזור עליה (בשינויים הנובעים מהחטא) בפרשת כי תשא. זה פשט. למה זה פשט? משום שזה מסביר בצורה טובה ומושלמת את כל הפרטים, ומתיישב על השכל. לא מתיישב על השכל שכשחוזרים על משהו 3 פעמים מילה במילה, יהיה בכל מקום פירוש אחר לכך.