לידה

vikid

New member
לידה

היתה לי לידה אתמול!!! בטח מלא פעמים שמעתם את המשפטים שאומרים שזה הדבר הכי יפה בעולם,והכי מדהים וכ'ו, המשפטים האלה הפכו לנדושים וסתמים. אבל אנשים בלי הגזמה,זה באמת ככה, זה פשוט....אין לי מילים, אני יכולה להגיד בלב שלם שזאת הנסיעה הכי מגניבה שהיתה לי והכי שווה שהיתה לי. החיים יפים, ויקי.

רותם1000

New member
וואי!!!!!!!!!!!!!

ויקי איזה כייף לך!!!!!!!!!!!1 זאת הנסיעה שאני הכי מחכה לה בעולם! הלוואי שזה כבר יגיע... אני בטוחה שזה היה מרגש זה מדהים לראות איך פתאום נוצרים חיים :) את מערי"ת או חובשת? רותם

nsr

New member
מרגש בהחלט.

אבל ריח נוראי, עשה לי בחילה.

vikid

New member
מרגש מאד.

אני מע"רית. ובקשר לריח, במקרה הזה לא ירדו לה המיים כך שריח לא ממש היה. היא ילדה ממש מהר בלי צירים ובלי כלום, כשבאנו הראש היה כמעט בחוץ ואחרי דקההיא כבר ילדה.

amitp

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif

(למרות שדרך אגב, קשה לי להאמין שהתרחשה לידה ללא ירידת מים לפניה. קרוב לודאי שזו התרחשה עוד קודם, בבית) את רוצה לספר לנו את הסיפור המלא (בלי פרטים מזהים, כמובן)?

vikid

New member
פרטים...

לא היתה ירידת מיים. אני אומרת את זה בבטחון מפני הלידה עצמה גם היתרחשה בבית. כאשר נכנסנו לחדר ראינו את האישה עומדת מסביבה הכל היה מלא בדם, והראש של התינוקת היה כמעט בחוץ, האשה סיפרה לנו שלא היו לה צירים ושלא היתה ירידת מיים, איך זה יכול להיות אין לי מושג, אבל כל הלידה הזאת היתה מוזרה. אחרי דקה התינוקת פשוט יצאה,היא פשוט החליקה מתוך האשה בואת אחת, האשה לא דחפה ולא היתאמצה ,זה היה ממש מהיר. זהו בעצם , ככה זה היה. ויקי.

e l a n i a

New member
איזה כיף!!!!

מזל טוב גם לך וגם לאישה שילדה. נ.ב אם אני לא טועה את תקבלי סיכת חסידה, נכון?

e l a n i a

New member
ובכן.....

סיכת חסידה זוהי סיכה שנותנים במד"א לצוות שיילד במהלך הנסיעה.

Rescue Friend

New member
סיכת חסידה

אני הייתי צריך "להתחנן" ולשלוח מכתבים למרכז מד"א שנה שלמה לפני שסוף סוף קיבלתי סיכת לידה. איני יודע אם זה שווה את המאמץ, אבל אחרי 9 שנים במד"א קיבלתי את הלידה הראשונה שלי והרגשתי כל כך טוב עם זה שלא יכולתי לוותר. אז אם תרצי - רק תדעי שאפשר לקבל סיכה כזו. הם מאוחסנים באיזה מחסן במרכז מד"א בארגז קטן באיזה מדף עליון ואין להם סולם והעובד במחסן רק מטר חמישים וקשה לו להוריד אותם. אז אם שווה לך - תשגע אותם ובסוף תקבלי! צבי

vikid

New member
הסיכה

אני ממש רוצה סיכה כזאת, אבל אין לי מושגאת מי בדיוק צריך לשגע...

ויקי18

New member
.

זה לא מסוכן ללדת בבית? אני מתכוונת בגלל התנאים והעדר השגחה של רופא!!

amitp

New member
לא מומלץ, אבל לפעמים אין ברירה..

שלום ויקי, (וברוכה הבאה לפורום) למרות שלידה רגילה היא בד"כ דבר פשוט יחסית, עדיין לא מומלץ ללדת בבית ללא השגחה רפואית, אלא שבמקרה הזה לא היתה כל כך ברירה, וברגע שהאמבולנס הגיע כבר היה מדובר על לידה פעילה.. (כנראה ששעמם לו שם בפנים... :) ).

נס רפואי או עובר בסיכון?

לידה בלי ירידת מים???? טוב אתם בטח מתכוונים שלא ראיתםאת ירידת המים בזמן שהיתם שם או שירידת המים היתה קודם לכן...אבל עובר בלי מים הוא עובר בסיכון ובד"כ תוך 24 שעות ירידת המים העובר בחוץ- טוב וברע!

vikid

New member
ירידת מיים

כמו שאמרתי כבר כל הלידה הזו היתה קצת מוזרה, יכול להיות שהמיים ירדו, אבל איך זה שהאשה לא יודעת על זה? (וזאת לא הלידה הראשונה שלה).אני לא יודעת איך זה אפשרי אבל אנחנו לא ראינו מיים ולה לא היו צירים.

amitp

New member
יכול מאוד להיות

שירדו המים והאישה לא הרגישה. קורה. מעבר לכך לא הייתי מתפלא אם בכל הדם שראיתם מסביב היו שאריות של אותה "ירידת מים" או שזו אפילו התרחשה בשירותים, וכבר קרו דברים מעולם. בקשר ללידה עצמה - זה נכון שבד"כ ככל שהאישה היא ולדנית "ותיקה" יותר, היא אמורה גם להיות מנוסה יותר, אבל כבר ראיתי יולדות בלידה ששית שהיו צריכים להסביר להן איך לדחוף, ומה זה צירים... מעבר לכך שצירי לידה היו (גם אם האישה לא הרגישה אותם מי יודע מה) - שכן התינוק יצא החוצה איכשהוא...

למעלה