לידה שקטה

Lolmig89

New member
לידה שקטה

שלום... אני חדשה פה וקצת מוזר לי לשתף אנשים שאני לא מכירה ברגשות שלי, אבל אני מבינה שאתן נשים שעברו חוויות דומות למה שאני עברתי ועוברת ואתן כנראה תוכלו להבין אותי יותר טוב מכולם... לפני פחות מחודשיים, עברתי לידה שקטה. הייתי בשבוע 38 + 4. הכל היה תקין, אני כבר חיכיתי כל כל לתינוק שלי שייצא אליי, כל כך רציתי להכיר אותו..היה הריון ראשון. זה היה פשוט הלם. הגעתי לבי״ח כי לא הרגשתי את תנועותיו, אבל לרגע לא עבר לי בראש שהתינוק שלי לא חי, גם כשהרופאה אמרה שאין לו דופק, המחשבה הראשונה הייתה ״אוקיי, מה עושים עכשיו כדי להחזיר את הדופק?״ אבל אז הבנתי, שהדופק לא יחזור, והבנתי שאני אצטרך לעבור לידה, אבל אני לא אקבל את התינוק היפה שלי אליי הביתה. אני בכיתי, היה לי קשה, אבל הייתי פרקטית. ישר שאלתי מתי אפשר לנסות להיכנס שוב להריון, רק רציתי לעבור כבר את הלידה ולצאת מהבי״ח. לבעלי היה מאוד קשה והיה לי הכי קשה לראות אותו במצב כזה. ככל שעברו הימים הרגשתי שאני בסדר. אבל לפני כמה ימים הרגשתי שכאילו האסימון נפל חזק יותר. ואני מרגישה את כל הכאב הבלתי נתפס כל כל חזק. כל כך קשה להתמודד עם האובדן הזה. אני בת 24 ולצערי כבר חוויתי אובדן של אנשים קרובים אליי וקשה לי להתמודד עם אובדן נוסף, והפעם, זה התינוק שלי, כבר הכרתי אותו גם כשהיה בתוכי, הרגשתי אותו, אהבתי אותו. אוהבת אותו. עכשיו אנחנו כבר מנסים שוב להיכנס להריון, להיות במצב ההמתנה הזה מאוד קשה גם. קשה להתמודד עם זה. פתאום מעוד שנייה להפוך לאמא אני שוב ״חופשיה״, אני יכולה להתנהג כמו כל צעירה, לצאת למועדונים, לשתות וכו׳ הריקנות הזו קשה לי... מצד אחד כל מה שאני רוצה זה להיכנס להריון, מצד שני לא פשוט עכשיו עוד פעם להיכנס ל9 חודשים האלה, לגוף ששוב ישתנה כשהוא עוד בכלל לא חזר לעצמו אני לא יודעת מה לחשוב, מה לעשות... מרגיש לי שהחיים שלי במצב המתנה, עד שאני אלד בע״ה תינוק בריא אבל בינתיים אני כלום אחד גדול אני מצטערת שזה כל כך ארוך, ואם קראתן עד עכשיו תודה רבה! אני מקווה שיהיו לי בקרוב בשורות טובות ושאני אצליח לעבור הריון חדש ברוגע ואצא בידיים מלאות.

כ"כ מזדהה ומבינה אותך

היי יקירה,

דבר ראשון אני כ"כ מצטערת על האובדן שלך... אין דבר נורא יותר מזה!
כולן יקראו עד הסוף, זה לא כזה ארוך ומעבר לכך והרבה יותר חשוב את פשוט מבטאת כאן במילים את מה שכולן מרגישות ברגע שהאסון קורה.
אצלי אותו סיפור בשבוע 35, פתאום בבדיקה שגרתית לחלוטין אומרים "אין דופק".
פתאום את מוצאת את עצמך בחדר לידה, מצב שכ"כ רצית וחיכית להגיע אליו, רק שלא בדרך ובצורה הזו...
ואז פתאום כשמגיע הרגע שבו התינוק יוצא ממך, למספר רגעים יש שקט, כולם עוצרים את הנשימה ומנסים למרות הכל לשמוע קול של בכי, קול של נשימה חלשה של התינוק היפה שלך, אבל זה לא מגיע... ואין דבר מצמרר יותר מזה... אין דבר קשה יותר מזה...
אני לא הייתי מסוגלת לשאת במחשבה את הרעיון של להישאר בבי"ח מעבר למה שחייבים, הרופאים כתבו את מכתב השחרור שלי לפני שבדקו אותי מרוב לחץ מצידי ומצד המשפחה שלי שישחררו אותי ויאפשרו לי להחלים בבית מכל הטראומה הזו.
אצלנו דווקא אני הייתי זו שלא יכלה לקום על הרגליים ורק ברגע שמעט התחזקתי בעלי פתאום קרס, הוא נפל, היה לו קשה, הוא סבל, הוא בכה, הוא קילל, הוא כעס...
פתאום נפל לו האסימון... פתאום ההתמודדות מתחילה וזה קשה! קשה מנשוא!
אני מאחלת לך שבקרוב מאוד תתחילי שוב תקופה בת 9 חודשים שתסתיים בידיים מלאות, בכי של תינוק וחיוכים אינסופיים!
שולחת חיבוק חם בתקווה שיחזק קצת את ליבך

Lolmig89

New member
תודה

אני לא שדמיינתי שתגובה אחת כבר תרגש אותי כל כך ותעשה לי טוב קצת בלב ככה בשנייה. אז תודה רבה לך ומחבקת אותך בחזרה ומאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

יקירתי

אני כ"כ מבינה אותך שאת פשוט לא יודעת עד כמה...
את התגובה הראשונה שלי קיבלתי ממקום בלב - גל.
את לא מבינה איך התרגשתי, איך פתאום משהו קצת נרגע,
פתאום הצלחתי להכניס מעט אוויר לריאות, החנק טיפטיפונת השתחרר
הפורום הזה הפך בשלושה וחצי חודשים האחרונים לבית בשבילי,
מקום שבו אני כותבת ובנות עונות, אני מתלוננות והן מחזקות,
מקום שבו אפשר לכתוב הכל וכולן יבינו,
מקום שבו לכל מילה יש משמעות עצומה...
מקווה שתמצאי כאן מעט נחמה, עידוד ותמיכה שיעזרו לך.
תכתבי ותשתפי, כולנו כאן בשבילך,
תתפלאי לראות איך גם את פתאום הופכת להיות זו שמחזקת את האחרות.

מזדהה ריתך לצערי

שלום ,
אני עברתי הפסקת הריון ולידה שקטה בעקבות מום שהתגלה בעובר בשבוע 28 לפני כשבוע וחצי , אני לא יודעת כיצד לנחם אותך כי גם אני נמצאת עדין באבלי , אבל מזדהה עם כל תחושותיך .
אני יכולה רק לשלוח לך חיבוק חזק ולהגיד לשתינו חזק חזק ונתחזק

מקוםבלב

New member
בוקר טוב,

צר לי מאוד על האובדן שלך.
הייתי בטוחה שעניתי לך והיום ראיתי שלא, אז אני מתנצלת.
הריון בשבוע כזה ללא שום סיבה או הכנה מוקדמת ,הוא נורא ובעיקר הלם.
לא פשוט להמשיך הלאה לאחר אובדן שכזה. אני מבינה עד כמה הצורך להריון חדש חזק .
אימי נפטרה כשהייתי בת 9 ואבי נפטר לפני 12 שנה. אני כל כך מבינה את הקושי.
האובדן שלי הציף מחדש הרבה דברים ובניהם את הגעגוע העז לאמא.
האם את מקבלת תמיכה מקצועית?
אני הייתי מציעה לך כן לקבל תמיכה בכל התהליך של הכניסה להריון ובהריון עצמו.
מצאי לך מטפלת בכל תחום שאת מתחברת אליו .מקום שבו תוכלי לשתף ולקבל תמיכה.
הריון חדש לאחר אובדן לא פשוט ומלווה בהרבה פחדים וחששות.דבר שהוא נורמלי לחלוטין.
מחבקת ומאחלת מכל הלב שבמהרה תהיי בהריון חדש והכי חשוב, שתסיימי אותו בידיים מלאות.
מזמינה אותך להמשיך להיות איתנו, לשתף ולקבל תמיכה.

Lolmig89

New member
תודה רבה

אני ממש מצטערת לשמוע שעברת גם את דברים לא קלים. איכשהו זה אמור לחזק אותנו, אבל ההרגשה לפעמים זה שזה כל כך ״לא פייר״. למה הדברים לא יכולים פשוט לקרות כמו שצריך, בלי שנאבד את הדברים הכל כך קרובים אלינו. אני גם איבדתי את אבא בגיל 6. ועם השנים ובמיוחד בהריון התחלתי ממש להתמודד מחדש עם האובדן, פתאום העובדה שאהפוך להורה מאוד גרמה לי להתחבר לכל הקושי בלאבד הורה. וכבר מתחילת ההריון כשהתחילו לצוף כל מיני דברים ניגשתי לטיפול פסיכולוגי שכמובן אני ממשיכה אותו גם עכשיו. עברתי תהליך מדהים, הרגשתי שאני מגיעה לסוף ההריון יותר שלמה, מוכנה, רגועה. ואז, איבדתי את התינוק שלי, אני בכל זאת מרגישה שאחרי האובדן הזה איכשהו הצלחתי להשלים עם האובדן של אבא, אולי בגלל שלאבד את התינוק תפס מקום כל כך גדול וכואב. אני מאחלת לך ולעצמי שלא נצטרך לעבור יותר אובדן.

Lolmig89

New member
בלחץ

כבר כמה ימים יש לי הרגשה שאני בהריון, יש לי גם בחילות. מה שגורם לי עוד יותר לחשוב שאולי... הלוואי... יש הריון. אין עדיין איחור של המחזור, אני אמורה לקבל בעוד 3 ימים, אז בינתיים התוצאות של הבדיקות הביתיות שליליות. כל פעם שאני עושה את הבדיקה אני רק מחכה שאולי... יהיו שם שני פסים קסומים. קשה לעמוד בלחץ הזה של לצפות למשהו כל כך חשוב, במיוחד עכשיו אחרי האובדן הכל כל קשה.

Lolmig89

New member
בלחץ

כבר כמה ימים יש לי הרגשה שאני בהריון, יש לי גם בחילות. מה שגורם לי עוד יותר לחשוב שאולי... הלוואי... יש הריון. אין עדיין איחור של המחזור, אני אמורה לקבל בעוד 3 ימים, אז בינתיים התוצאות של הבדיקות הביתיות שליליות. כל פעם שאני עושה את הבדיקה אני רק מחכה שאולי... יהיו שם שני פסים קסומים. קשה לעמוד בלחץ הזה של לצפות למשהו כל כך חשוב, במיוחד עכשיו אחרי האובדן הכל כל קשה.

למעלה