לידה שקטה שבוע 18

Jul284

New member
לידה שקטה שבוע 18

לאחר שזוהה מום בעובר בסקירה מוקדמת בשבוע 16, החלטתי בכאב רב לעבור הפלה שבוע הבא.
רציתי לדעת ממי שחוותה את הלידה השקטה בערך בשבוע כזה, למה בדיוק לצפות? האם כדאי גרידה? איך הולך התהליך? עד כמה זה כואב? איך מתאוששים פיזית ונפשית? למה בעצם עשיתן את ההפלה הזו? תוך כמה זמן הצלחתן להכנס להריון לאחר מכן?

עולות בי הרבה שאלות ותהיות ומקווה שתוכלו לעזור לי.
מאחלת לכולן הריונות קלים ולצאת עם ידיים מלאות

דניאל5000

New member
צר לי

שולחת לך חיבוק גדול ....
אכן קשה מאוד, אבל אין ברירה ... אני עברתי גרידה מאוחרת בשבוע 22 עקב מי שפיר לא תקין . נפשית העדפתי גרידה מאחר ואת מגיעה , ישנה חצי שעה , מתאוששת פיזית וחוזרת הביתה ... לידה שקטה דורשת כח נפשי שלי לא היה .
אינני יודעת אם יש לך ילדים - לא פירטת, אבל במידה ולא חווית לידה שהסתיימה בידים מלאות ממליצה בחום על גרידה .
כיום זה תהליך שכיח ומהיר וללא סיבוכים .
באיזו דרך שלא תבחרי - שיעבור מהר ובקלות .
מאחלת לך התאוששות פיזית מהירה והכי חשוב לטפל בעצמך נפשית , תהליך עיכול האובדן הוא חשוב . תדאגי שיהיו לצידך רק מי שאת מרגישה בנוח עימו ויכול להכיל את כאבך.
תרשי לעצמך לפרוק, לבכות ולהתפנק. הפורום לי אישית עזר ועוזר.
שיהיו בשורות טובות בעתיד הקרוב

שירהד1

Member
מנהל
צר לי מאוד על אובדן ההריון

את רוצה לפרט באיזה מום מדובר, והאם יש ילד/ים בבית?

בכל אופן- אנסה לענות על שאלותייך-
רוב ההפלות שעברתי היו בשבועות 7-9 בגלל הפסקת דופק.
הפסקת הריון אחת עברתי בגלל טריזומיה 18 שהתגלתה בשבוע 16.
מעבר ל-7 ההפלות, יש לי 3 ילדים בריאים. עברתי הפלה אחת בין הגדולים (כיום בת 9 ובן 6), ו-6 הפלות (כולל הטריזומיה) עברתי בניסיון להביא עוד ילד. היה לי מזל רב, ונולדה ביתי (כיום בת 7 וחצי חודשים).

בגדול- בעיניי, עדיף לעבור גרידה מאוחרת מאשר לידה שקטה. בגלל הפן הנפשי המאוד קשה.
גרידה מאוחרת ניתן לעבור בבית חולים אסף הרופא.
אני מדגישה שאני עברתי את ההליך הפיזי ברמה מוקצנת בהיבט הפיזי, ואצל בנות אחרות זה עובר הרבה יותר בקלות.

אתאר את ההליך-
באים לבית החולים יום לפני הגרידה, ומחדירים למינריות. למינריות זה סוג של אצה שמוחדרת לצוואר הרחם, ומטרתה היא להרחיב אותו, כדי שלא ייפגע בהליך.
ההחדרה אצלי היתה זוועה מהלכת, אבל אצל רבות רבות אחרות- זה כואב במידה ממש סבירה.

לאחר ההחדרה, רוב הבנות הולכות הביתה, וחוות כאבי מחזור, או מעבר לזה כתוצאה מהתכווצות הרחם. הרבה פעמים לוקחים תרופות נורמטיביות לשיכוך כאבים, ובאים ביום למחרת לביצוע הגרידה.
אני נשארתי באשפוז, כי מיד עם תום ההחדרה התחילו לי כאבי תופת. צירים של ממש. נתנו לי איזה בן דוד של מורפיום, אבל אחרי מספר שעות בודדות היו צריכים להפסיק את התרופות, כי אסור היה לתת בגלל שאת הגרידה עוברים בהרדמה מלאה. סבלתי צירים נוראיים עד הבוקר (משהו כמו 15 שעות), ולאחר מכן הכניסו אותי וגאלו אותי מיסוריי.

אני מדגישה שאני עברתי הכל בצורה מאוד קיצונית. יש לי חברה שעברה הפסקת הריון בשבוע 16 גם כן, וממש עברה את זה בקלות בהיבט הפיזי.

בכל אופן, את הגרידה מבצעים בהרדמה מלאה, ללא כאבים בכלל. מתעוררים ללא כאבים (פרט לכאבי צריבה שהולכים ופוחתים תוך חצי שעה- שעה). דימומים לא קשים בכלל במשך כשבועיים.
לרוב, ההאוששות הפיזית קלה ומהירה. יום-יומיים מנוחה, וחוזרים לשגרה.

בתהליך של לידה שקטה- גם נותנים למינריות ו/או ציטוטק להרחבת צוואר הרחם, וגם הגוף מפתח צירים, וגם העובר צריך להיפלט כתוצאה מן הצירים כשאת ערה, וגם בסופו של דבר עוברים גרידה לניקוי הרחם. אז בעיניי- ממש אין יתרון לזה. זה פשוט יותר קשה בהיבט הנפשי.

בכל אופן, אפשר להתחיל ולנסות להיקלט להריון חדש לאחר קבלת המחזור, ולאחר שבדיקת אולטרסאונד מאשרת שהרחם נקייה, שרירית הרחם התעבתה ומוכנה לקבל עובר חדש.

אישה לאחר הריון (גם אם לא נגמר בטוב) נחשבת פוריה יותר מהרגיל, וניתן להיקלט כבר מהחודש הראשון של הנסיון. לרוב זה כמובן לוקח מספר חודשים, ונחשב תקין עד שנה. בגילאים המבוגרים יותר (מעל 38)- נותנים משהו כמו חצי שנה של ניסיונות עד שפונים לסיוע חיצוני כלשהו.

לגבי הפן הנפשי- קשה קשה קשה. מודה. צריך להבין שלנפש הרבה יותר קשה מאשר לגוף. אני מציעה שקודם כל תעברי את הפרוצדורה הפיזית, ולאחר מכן תדאגי לנפש- הנפש צריכה זמן, סביבה מבינה, מכילה ותומכת, את הפורום הזה, והרבה פעמים גם עזרה מקצועית אצל אשת מקצוע שמתמחה בנושא כאוב זה של אובדני הריון.

את מוזמנת לשאול עוד שאלות, או סתם לבכות איתנו
. גם זה לצערי הרב, חלק מהעניין.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

Jul284

New member
אפרט קצת

אין לי ילדים לצערי, זה הריון ראשון שנקלט בניסיון הראשון שלנו.
אני לא יודעת מזה לידה ולידה שקטה מאוד מפחידה אותי. מצד שני אומרים בגרידה בשלב הזה יש סיכונים ורוב בתי החולים לא עושים אלא רק אסף הרופא.(מעבר לזה שבדקתי אתמול מתי יש להם תור וזה רק בעוד שבועיים כנראה...)
אני מפחדת שזה יעשה נזק...ויהיו לי קשיים להכנס להריון בגלל איזה סיבוך או משהו. זה עוד יותר טראומתי כי אין לי ילדים עדיין.
בנוגע למום, מצאו שיש שפה וחיך שסועים. עשיתי שתי סקירות וייעוץ גנטי, אף אחד לא יודע להגיד עד כמה זה חמור וכמה זה פגע גם באף, כי הרופאים הסתבכו עם האף וחיך אי אפשר לראות אלא רק אחרי הלידה..ככל שחמור יותר ככה ידרוש יותר ניתוחים. לפעמים זה מגיע עם איזה תסמונות או בעיות אחרות וזה רק במי שפיר וציפ גנטי אני אוכל לדעת. וכל זה מעכב את הכל עד לשבועות של אחרי 20 שאז אם אצטרך לעבור הפלה יהיה לי עוד יותר קשה.
ההחלטה להפלה היא מאוד מאוד מאוד קשה לי. אני באמת לא יודעת מה לעשות אבל הלב שלי אומר לי שיהיה נכון להפיל כי ההתמודדות אחרי תהיה מאוד קשה.

רונית 294

New member
היי

מצטערת מאוד לשמוע. את צריכה לקחת בחשבון שבהרבה מהמקרים אחרי לידה שקטה עושים גם גרידה. אם כי זה אולי אחרת. זו תהיה הלידה הראשונה שלך ולכן הייתי שוקלת ברצינות ללכת לגרידה. אצלי הלידה השקטה הייתה הלידה השניה. לגביי המום עצמו. אני האחרונה לשפוט. תעשי רק מה שאת חושבת. אבל את צריכה לדעת שהרעיון להפסיק הריון והפסקת ההריון הלכה למעשה זה שונה מאוד. אני הפסקתי הריון בגלל שהיה נראה לי הכי הגיוני בזמנו (ירידת מים בשבוע 23 לאחר דימומים והמטומה בשיליה) ואחכ היה מאוד מאוד קשה. חרטה מציפה אותי עד היום. אם כבר מדובר בלידה שקטה או גרידה מאוחרת מדוע לא לעשות קודם מי שפיר וצ'יפ גנטי? אולי זה יעזור לך עם ההתמודדות אחכ במידה וימצאו משהו. האם זה מכסה אותך מבחינת כל המחלות שיכולות להיות קשורות לשפה שסועה? ושוב. אני חלילה לא שופטת ולא באה לשכנע אותך. אני רק רוצה שתביני שיש לא מעט כאב אחכ.

משתתפת בצערך

מאחר וטרם עברת לידה, אני ממליצה בחום לברר על גרידה מאוחרת באסף הרופא. התורים ארוכים אבל מנסיוני האישי (לידה שקטה בשבוע 21. יש לי כבר ילדה אחת בבית), נראה לי שעדיף לא לעבור לידה שקטה כלידה ראשונה.
לגבי המום, אני יודעת שבמקרים מסויימים הוא נובע מחוסר בחומצה פולית, אבל יכול להיות שיש גם השפעות גנטיות, ולכן במידה ואכן תלכי לאסף הרופא, זה ככל הנראה יקנה לך מספיק זמן לביצוע מי שפיר עם צ'יפ גנטי.
אם לא מתאפשר לבצע מי שפיר, שווה לברר כיצד ניתן לקחת דגימות לאחר הפסקת ההריון.

צר לי כל כך שאת נאלצת להחליט החלטה מייסרת שכזו. שולחת לך חיבוקים חמים

דניאל5000

New member
לדעתי יש אפשרות

בשבוע שאת נמצאת בו לעשות גרידה באופן פרטי , תבדקי. ישנה עלות כספית אך אם אינך רוצה להמתין לתור באסף הרופא!
מבינה ללבך שזו החלטה קשה , אבל בבוא היום מקווה שתיהיי שלמה עימה.
אני ביצעתי הפלה בגלל ממצא של תסמונת דאון - בידיעה שהבאת תינוק חולה תהיה שגויה, איכות חיים ירודה וקשה וקושי רב לכל המשפחה.
מאחלת לך שתסיימי את הכל בקלות , הימים האלו הם מאוד קשים ( דרך אגב גם אני המתנתי כ10 ימים עד שהגיע התור לגרידה באסף הרופא , אבל לא הייתי בוחרת אחרת).
שיהיו ימים טובים וממש צר לי

Jul284

New member
השאלה היא..

האם יש סיכון בגרידה בשבוע כזה? האם מישהי חוותה בעיות להכנס הריון אחרי ההפלה?

Jul284

New member
השאלה היא...

שמטרידה אותי, זה האם גרידה בשבוע כזה לא מסוכנת יותר ?
מי שעשתה בשבועות אלו גרידה, האם יכולות להיות או היו בעיות כניסה להריון עתידי?
אני יודעת שנפשית לידה שקטה זה הרבה הרבה יותר קשה, אבל את הנפש אני אנסה לתקן, השאלה היא האם אצליח להכנס להריון אחרי גרידה כי זה הדבר היחיד שחשוב לי כרגע.

שירהד1

Member
מנהל
מנסה להתייחס-

לא ניתן לעשות גרידות בשבועות אלו בבתי חולים פרטיים.
עד כמה שידוע לי- רק באסף הרופא. מדובר על התמחות מיוחדת וטכניקות משוכללות, שפותחו על-מנת למנוע מנשים לעבוד לידות מוקדמות.
עושים זאת עד שבוע 23-24.
כפי שנכתב לך על-ידי ועל-ידי עוד מישהי, לרוב- גם אחרי לידה עוברים גרידה. אז בכל מקרה יש התערבות כירורגית.
הפרוצדורה של הגרידה המאוחרת לא אמורה לגרום לשום בעיה להיקלט בשנית להריון. ממש ממש לא. כולנו ראינו יותר מדי סרטים אמריקאים על מישהי שעוברת הפלה ואחר כך יש סיבוכים שלא מאפשרים לה להיות בהריון. זה פשוט בולשיט אחד גדול. אולי זה היה נכון בעבר, לפני עשרות שנים.
כיום- מדובר ברפואה מתקדמת, ואנו צריכות להודות על כך שאנו חיות בתקופה שמאפשרת לנו הנשים יותר רווחה.
אני נקלטתי להריון פעמיים נוספות אחרי הגרידה המאוחרת- פעם היתה לי הפסקת דופק (אבל זה ממש לא קשור לגרידה...), ופעם אחת זכיתי להריון תקין.

לגבי סוג המום- לא יודעת מה לכתוב לך. את צריכה להיות מאוד מאוד שלמה עם ההחלטה, אחרת זה משהו שייסר אותך כל החיים.
אגב- שלא יהיו לך ספקות. את הנפש אי אפשר לתקן. הדבר היחיד שיכול לסגור את הפצע המדמם הזה הוא הריון תקין ותינוק מתוק בזרועותייך. וגם אז- תישאר צלקת, לפעמים משמעותית. בגלל זה- את חייבת להיות מאוד שלמה עם ההחלטה.
האם היציעו לך לעשות מי שפיר וצ'יפ גנטי? או שבכל מקרה לא בטוח שיגלו משהו, וחוששים מאוד שהשפה השסועה קשורה לדברים שלא יוכלו לגלות?

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

Jul284

New member
הייתי בייעוץ גנטי...

הציעו מי שפיר וצ'יפ גנטי אם אני ממשיכה בהריון בשביל לשלול תסמונות ובעיות נלוות אחרות לשסע.
לא מדובר בשסע פשוט רק בשפתיים אלא זה כולל חיך והם לא יודעים להגיד עד כמה חמור החיך. בנוסף זה עשה איזה עיוות לאף שלא הבנתי משני מומחים עד כמה זה חמור אבל זה נשמע אף לא סטנדרטי. אני לא יודעת מה אקבל כאגיע ללידה וכמה ההתמודדות אחרי תהיה לי קשה. מדובר בהריון ראשון בסופו של דבר.
אני יודעת שאת הנפש יהיה לי קשה לתקן ללא הריון תקין בהמשך בגלל זה ממש חשוב לי שההפלה הזו לא תעשה לי שום נזק פיזי מעבר לנפשי.
בלי קשר לזה הם אמרו שיכולות להיות תסמונות שהמי שפיר לא ידעו לגלות וזה נוכל לדעת רק אחרי הלידה. בקיצור זאת החלטה שמאוד קשה לקבל ואני מתייסרת עם זה מאוד.

שירהד1

Member
מנהל
אויש...נשמע ממש קשה-

עם כל הצער והטרגדיה שבדבר, נראה לי שהייתי בוחרת כמוך. זו בחירה אמיצה מאוד, שאת עושה (או ככל הנראה תעשי) מתוך חשיבה אימהית אוהבת, דואגת ואחראית.
אני מתארת לעצמי שבן זוגך חושב באותה דרך. חשוב עד מאוד שתעשו את הבחירה ביחד, כדי שחס וחלילה לא יהיו אחר כך האשמות הדדיות כאלו או אחרות.

לגבי הנזק הפיזי מגרידה- בתור מי שעברה 5 גרידות, מתוכן- אחת בשלב מאוחר- אני יכולה לומר לך שהרחם הרבה יותר חזקה ממה שנדמה לנו. היא הצליחה להביא לי את מעיין, למרות כל הסבל שידעה (שני ניתוחים קיסריים עד אז, 5 גרידות, פעם הפלה עם ציטוטק ופעם "סתם" הריון כימי שנגמר מעצמו).

לגבי הנפש- מומלץ לקחת סיוע אצל אשת מקצוע שמתמחה הזה. קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעבור את תהליך עיבוד האבל לבד. הסיוע יכול להיות אישי ו/או זוגי.
תודיעי לנו מה קורה איתך
.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

דניאל5000

New member
מסכימה עם שירה

בימנו הרפואה מאוד התקדמה ותהליך הגרידה גם בשלב מאוחר נחשבת פרוצדורה קלה אם כי מורכבת ולכן מתבצעת רק באסף הרופא . הם מומחים שם ובאמת שבזה אין לך מה לדאוג. פגשתי מלא בחורות שעברו גרידה כזו ונכנסו אח״כ להריון ללא שום בעיה . כפי שכבר רשמתי ההחלטה שקיבלתם היא קשה , אך בטוחה שהתיקון יגיע במהרה.
בהצלחה

אשתף מניסיוני...

ראשית צר לי על הקשיים שעולים בהריון שלכם, אין ספק שזה מקום קשה כ"כ ובודד להיות בו וכבדות ההחלטות מורגשת כ"כ.

אצלנו בהריון הראשון עלו בעיות אחרות מאצלכם ועדיין הובילו אותנו למקום דומה של יעוץ גנטי ובדיקת סיסי שליה (במקרה שלנו גילו חשד לבעיה מוקדם מאצלכם).
כחלק מהיעוץ הגנטי, בונים קריוטיפ שהוא מעין עץ משפחתי של שני הצדדים וכבר אז מעלים חשדות לבעיות גנטיות משפחתיות אפשריות מכל צד, זה אמור לתת כיוון של מה לחפש.
חשוב לבוא מוכנים לזה ולדבר עם קרובי משפחה לפני כן, כי לא פעם אנחנו לא מודעים לבעיות שאכן קיימות במשפחה או חשדות לכאלו ואז אנחנו לא מספקים מידע מהימן שעשוי לתת כיוון לחיפוש.
אצלנו עלה חשד לתסמונת גנטית כלשהי מצידו של בן זוגי והיה צורך לשלוח פאנל שלם של בדיקות (כ20 תסמונות אפשריות עם תסמינים דומים) ע"מ לוודא אם אכן מדובר באחת מהן. התשובה חזרה לאחר מס' חודשים (ולאחר סיום ההריון הראשון במקרה שלנו) וחזרה חיובית לתסמונת מסוימת שאכן חלק מתסמיניה הם חיך ושפה שסועים ועוד תסמינים אפשריים רבים...
אם היינו מקבלים תשובה שלילית, היה צורך להמשיך ולשלול דברים נוספים, כך שזה עשוי להיות הליך ארוך, מפרך ויקר, אבל לטעמי ומנסיוני חשוב מאד עבור העתיד לבוא.

חשוב להבין עוד אם מצאו אצלכם בסקירה חשד לבעיות נוספות, או שמה "רק" השפה וחיך השסועים ?
זה לא ישלול חשד לתסמונת (כי בתסמונות עשויים להיות תסמינים רבים, כולם או אף אחד מהם וברמות ביטוי שונות ואין לדעת איך תתבטא בפועל בעובר. לעיתים התסמונת תעבור לעובר ולא תתבטא כלל, או בצורה מאד קלה.).
אנחנו חקרנו את הנושא לעומק ואשתף מהמידע שקיבלנו ולמדנו ובבקשה אל תרגישי נשפטת, אני רק רוצה לעזור לקבל את כל העובדות כי רופאים נותים לתת תסריט מאד שחור להכל ולפעמים אנחנו עלולים להתחרט על החלטה שנעשית כשלא כל המידע בידינו...
מומים של שפה שסועה וחיך שסוע הם מומים אסטתיים בעיקר.
בעיקר - כי חיך שסוע עשוי להקשות על בליעה ולכן על יניקה אצל תינוק, עד שיתוקן. אם החיך היה שסוע קשה או תוקן בשלב מאוחר, לעיתים זה ילווה בהפרעת דיבור קלה - הכל ניתן לטיפול ולתיקון עם עבודה.
מבחינה אסטתית, דווקא השפה השסועה עשויה להראות כלפי חוץ אם לא נעשה תיקון מוצלח, אך גם כאן ניתן לבצע ניתוח פלסטי נוסף אם יש צורך.
גם אף שסוע ניתן לתקן.
הכל בר תיקון, אך לפעמים לא יראה ב100% כמו אצל ילד שנולד ללא בעיה ויראו רמז לשוני קל.
זה מפחיד נורא, וגם אנחנו עמדנו מול החשש הזה.
החשוב יותר הוא להבין אם אכן מדובר במום הזה בלבד, או שמה אכן יש תסמונת כלשהי ואז נשאלת השאלה איזו ומה הביטויים האפשריים שלה.
אצלנו הגילוי הוביל לתסמונת עם סממנים פיזיים אפשריים רבים, אך ללא השפעה קוגניטיבית שכלית על העובר... זה מידע שעשוי להיות חשוב אולי עבורכם בבואכם להחליט על הריון זה וכן על הבאים ועל הדרך להרות שוב... אצלנו זה בהחלט העלה לבטים של האם להשאיר הריון כזה ולא היה ברור מאליו לסיימו, כל עוד הבעיות, אם יהיו כאלו הינן ברות תיקון.
ההחלטות מאד קשות ונוצרים לא מעט לבטים בדרך, אבל חשוב לדעת את כל המידע בטרם מחליטים, לא רק עבור הריון זה, שאולי עבורו כבר החלטתם מה שמתאים לכם, אבל יתכן וזה יהיה קריטי גם להמשך עבורכם.

יצא לי מעט מבולבל וארוך, הנושא מאד רגיש ואישי גם עבורי ולכן אם יש לך תהיות או שאלות נוספות, תרגישי בנוח לפנות אליי בפרטי ואשמח לנסות ולעזור מנסיוני אם אוכל.
בהצלחה בכל דרך שתקחו ובהמשך לבוא !

רק חייבת להוסיף

מאחר ואני קלינאית תקשורת ולמדתי רבות על חיך שסוע ואפילו עבודת הגמר שלי היתה על זה..
חיך שסוע הוא לא רק מום אסתטי... זה מצב שבו יש פתח בגג הפה שחודר אל חלל האף.. זה יכול להביא לדלקות אוזניים ולירידה ממושכת בשמיעה, לבעיות היגוי גם קלות כמו שכתבת אך גם יותר מורכבות לפעמים, ולבעיות בשיניים כל אלו יכולים לגרום לצערנו לבעיות אחרות רגשיות\חברתיות וכו'..
&nbsp
כמובן שכמו שכתבת שבימינו בהכל מטפלים, יש ניתוחים לתיקון החיך אך זה לא קל וזה יכול להמשך זמן רב עד שמגיעים לנחלה..
&nbsp
דווקא שפה שסועה כמו שכתבת יותר "אסתטית" ויכולה להביא לפחות סיבוכים..
&nbsp
כלומר אם היה אפשר לבחור בין השניים ללא ספק הייתי "מעדיפה" שפה שסועה.
&nbsp
ויש לזכור שפעמים רבות הם באים ביחד חיך+שפה שסועה..
&nbsp
בהצלחה בכל דרך שתבחרי JUL

Jul284

New member
תודה לכן בנות..אתן מקסימות:)

כיף שיש פורומים כאלה, למרות שמקווה שכולנו נצא מפה מאוד מהר:)
רק בשורות טובות!! והרבה כוחות להמשך.

אני עברתי גרידה...

מאוד מאוד כואב לעבור הפלה בשלב כזה. גם אצלנו בסקירה התגלו מומים. בשבוע 18 כבר הייתי על שולחן הניתוחים.
את ההחלטה על גרידה עשיתי כי לא רציתי לישון בבית חולים ולהרגיש מה שקורה כשהתינוק יוצא ממני. פחדתי מזה מאוד. לא רציתי להתמודד עם זה. אבל גם הגרידה כואבת. זה לא קל.
ואני מאחלת לך שמה שלא תבחרי שיעבור בשלום ומהר.
חיבוק

Jul284

New member
לצערי (או שלא..עוד לא החלטתי) אבל אין תורים לאסף הרופא

במינימום שבועיים לחכות וחבל על הזמן שלי..
אתמודד עם מה שלא יהיה..כאילו יש ברירה.

יש מצב שאת בבוחרת נכון

קודם כל, זה ממש עצוב שלידה ראשונה היא שקטה. מצד שני מבחינה בריאותית בשלב כזה עדיף לידה על גרידה.
לחכות שבועיים זה ממש קשה. אני חיכיתי 10 ימים ובסוף הגרידה היתה בחנוכה. אין לי ספק שהחג הזה נהרס לי ולבעלי לתמיד.
הגרידה היא קשה בגלל השבוע. ויש מצב שלידה תהיה כואבת אבל לא בטוחה שיותר גרועה מגרידה.
בהצלחה ותעדכני

למעלה