לידה פרטית

linet1

New member
לידה פרטית

אני יודעת שבטח קיים היכן שהוא פורום יותר מתאים לקושיה שאני הולכת להציג: אבל - בכל זאת אבקש את עזרתכן. הלידה הראשונה שלי ארכה המון שעות בבית חולים בליניסון - האמת שבכללית היה בסדר גמור. הדבר היחידי שהפריע לי ואינני מוכנה לסבול אותו גם בלידה הקנוכחית הקרבה ובאה עליי - הוא הכניסה והיציאה של כל רופא/סטג`ר שעובר ליד חדר הלידה - נישמע מגוחך - אך לי זה הפריע שגופי פעור לכל אחד בלי שום סנטימנט להרגשתי באותם רגעים. ועל כן - עלה בי הרעיון של לידה פרטית. תוך כדי חיטוט ברשת והרמת מס` טלפונים לבתי יולדות שונים - התחוור לי כי הנוהג הזה אינו קיים בארצנו המתקדמת - ועדיין לאישה אין את הזכות להחליט מי יהיה הרופא שיטפל בה והוא בלבד!!!. ידוע לי כי קיים סידור של בחירת מיילדת פרטית בתל השומר - אך זה אינו פותר את בעייתי. בנות - תקנו אותי אם אני טועה. האירו את עיניי, והציעו הצעות מנסיונכן...

לורה...

New member
זכויות היולדת

אני ילדתי לפני חצי שנה,ומנסיוני אני יכולה לבשר לך שהיום יש התחשבות ברצונות היולדת כך שזה ממש כמו לידה פרטית. כמובן הכל בהתאם לתהליך הלידה ולרמת הסיכון בה. את יכולה לאשר או לא לאשר כניסת סטאז`רים לחדר הלידה,את יכולה לבחור בחופש תנועה ותנוחה במהלך הלידה כולה, את יכולה לבחור בלידה טבעית, משמע ללא חוקן ואפידורל ופקיעת מי שפיר-ממליצה מנסיון, את יכולה לבקש שבן זוגך יחתוך את חבל הטבור-ממליצה מנסיון,וכמובן את יכולה לבקש להיניק מיד לאחר הלידה. מאחלת לך לידה קלה לורה

עופריקו

New member
אם יורשה גם לאב לענות.....

אכן היום הגישה שונה,חדרי לידה פרטיים בכמה בתי חולים,אפשר לקחת רופא או מיילדת פרטיים כמובן בתשלום סימלי(סימלי=שים לי 1000-2000$ בכיס)אבל הגישה של בתי החולים היום זה באמת לבוא לקראת היולדת ,אני מאמין שאם יולדת תבקש יותר פרטיות לפחות בקטע של כל תנועת הרופאים אז יכבדו את בקשתה ,כך לפחות זה בבית חולים הר הצופים בירושלים, מקווה שהארתי את עינייך למרות שאני לא כלול ב``בנות``. לידה קלה אינטימית ונעימה . עופר שאוטוטו הולך להכנס לחדר לידה בשנית.....

יערית

New member
עופריקו דרלינג....

ירושלים...קצת רחוק לי - אני בטוחה שבעלי לא מת על ליילד אותי בארץ. ילדתי לא לפני המון שנים - בכל אופן לא בתקופת הפרה היסטוריה. אני יודעת שהגישה היא שונה - אך כאשר אתה (או במקרה הזה - האישה) כואבת דואבת וכל רצונה הוא להיות מאחורי הסיפור הזה (קבינימט - למה חווה אכלה מהתפוח???) אז באמת - שהדבר האחרון אליו תקדיש את תשומת ליבה הוא לויכוח עם כן יכנסו או לא יכנסו. עכשיו - זה לא שסתם אנשים ניכנסים - אילו רופאים...ומטרתו של רופא הוא לעזור - אבל למה כל רופאי המחלקה???? באיזור המרכז - לא ידוע לי על אפשרות כזו... והיי, תאמר לי - בהזדמנות זו - איך הגבר - הבעל - האיש - השותף רואה את כל הליך הלידה???

linet1

New member
זו אני לינט - שמשאילה את המחשב לחבר

ולמה אני מעבירה הודעה ולא רואה אותה???????? אוףףףףףףףףף

עופריקו

New member
יעריתוש....

ירושלים זה בארץ זוכרת אפילו אין מחסומים בדרך אלינו,אולי בתקופה הפרה היסטורית זה לא היה על המפה.... לגבי שאלתך הגב -הבעל יכול לראות בהרבה דרכים הכל תלוי בגישה ,אצלנו כל ההריון הוא משותף נכון שרעיתי היא זאת שסוחבת את הקטנה אבל אני שותף מלא לכל,ולכל זה כולל הכל כל בדיקה כל המעקב ,הרבה תמיכה הרבה חום,גם בלידה אני אהיה כמובן בכל רגע אני שותף מלא ובפועל,כמובן שאפשר להיות שותף פסיבי אבל זה לא מתאים לי, ולגבי בעלים שלא שותפים אתם פשוט מפסידים תהיו פעם בסקירת מערכות הדבר המדהים עלי אדמות, והלידה קשה אבל הייתם צריכות לחשוב לפני שאכלתם מהתפוח....מה לעשות החטא ועונשו..... שיהיה יום מקסים לכולם עופר-

linet1

New member
עופריקו...

מלהט הכתיבה, התבלבלו לי המילים יחד עם המחשבות...התכוונתי שאני מאמינה כי בעלי לא ירצה לילד אותי בדרך.... פאשטיין? ;-) ועכשיו משהו אחר - ראית איך התינוק יוצא????

עופריקו

New member
linet1 משהו מדהים....

אסור לפספס ,מקווה שבעלך לא רגיש ,כזה שמתעלף מקצת דם ,חובה של כל אב לידה קלה עופר

linet1

New member
אני אתן לבעלי

את האופציה לבחור הפעם אם הוא רוצה להשקיף על העניין מעמדה קידמית ולא צדדית:) בלידה הקודמת - פחדתי שהוא יראה את כל האזור נפוח ומדמם - היתה לי בעיה עם המחשבה שעקב כך שהוא יראה הכל - נשיותי תפגע בעיניי עצמי (ואני מדגישה רק בעיניי עצמי). ואני לא יודעת אם הוא רגיש למראות כאלו או לא - עוד לא ניסיתי אותו בעניין - הכי הרבה...יסתבר שהוא גבר צנחן... (כשהתינוק ייצא - הוא יצנח לריצפה;-)) זה היה לפני 4 שנים - היום הקשר שלנו מבוסס לאין שיעור בהשוואה לאז. היום אין בי את הבושה שהיתה אז (שגם אז לא היתה סיבה שהיא תהיה קיימת) אבל אני מניחה שזה איזשהו תהליך של התבגרות מסויימת שכל אחד עובר בשלב זה או אחר של חייו.

אמיר.

New member
מזל שאין לי אופציה...

בראשונה - בכלל לא נתנו לי להכנס לחדר אחר כך... נתנו אבל את הלידה עצמה - רק מאחורי הפרגוד מכיון שזה השתלב בדיוק לאמונה שלי ושל רעיתי היה בסדר (חוץ מהדמעות שלי שירדו כמו נהר גם ברביעי)

מיה30

New member
linet1 - האפשרויות

מתי ילדת בבילינסון אני לא יודעת אבל בתור אחת שילדה שם לפני שנה וקצת הם אחלה {ולא משוחדת למרות הפרוטקציה} תלוי גם מתי מגיעים לפי דעתי. אם את מגיעה בשלב של נניח צירים כל 5 דק` יש רוב הסיכויים שלא יכנסו יותר ממיילדת ורופא. חוץ מזה יש לך את כל הזכות שבעולם לבקש שלא יכניסו את הסטז`רים. והחדרים שם ממש מרווחים ומאובזרים כהלכה וגם התאורה אינטימית עד רגע הלידה ממש. אם את מעוניינת באפידורל יש לציין זאת מייד בהליך הקבלה לאחות הראשונה שבודקת כי יש להם נטייה להתעלם מקיום האפידורל. אם בעניין תל השומר את, אז שם יש את הרעיון של ה``דולה`` שזה אומר תומכת לידה, אמנם לא כל כך מונע כניסה אך הם די מקשיבים לדולה שיודעת בדיוק מתי להזעיק את הצוות הרפואי. אם בי``ח ``משגב לדך`` היה עדיין פעיל אז יכולת ללדת שם בלידה טבעית. יש גם את בי``ח ``לניאדו`` בנתניה יש שם אגף יולדות חדש יחסית ושם שמעתי שיש אפשרות ללדת בלידה טבעית או משולבת אם רוצים. הכי טוב לבדוק את כל האפשרויות ובסוף להחליט אז באמת לידה קלה והכי חשוב הרבה בריאות מיה30

אמיר.

New member
לא מדויק

1. יש שר``פ המאפשר לך (לצערי) לבחור רופא. 2. יש בתי חולים בהם המילדות הן הבוס ולא כל רופא נכנס (ככה זה בשערי צדק) 3. הכי חשוב - בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!!

אמיר.

New member
הפער הסוציואקונומי

כמו שכבר כתבו כאן - העסק עולה ולא בזול. לא כל אחד יכול להרשות לעצמו. והשאלה היא האם פרטיותה של אישה עניה פחות חשוב מזו של חברתה המבוססת ? ובכלל.. מנין נהיה הרופא השר``פיסט כל כך מומחה ? הוא התאמן על פשוטי העם עד ש`זכה` לטפל בנכבדיו... אז הכי טוב זה להקים קול זעקה ולדאוג שבבילנסון יכבדו את היולדות את כולן !!!

linet1

New member
בהחלט

שהפער הסוציואקונומי הוא כואב בכל מה שקשור לטיפול רפואי פרטי - אבל - פרטי משמעו - בכל שטח של החיים - כסף...עצוב, אבל זו המציאות בכל העולם ובכל מישור. ובאשר - לפרטיותה של יולדת בכל בית חולים ובפרט בבלינסון (עקב נסיוני - שלא היה רע כל כך אלא שפשוט סף רגישותי גבוה יותר) אז: כל יולדת יכולה לעמוד על פרטיותה. לי פשוט לא היו את הכוחות לנהל את הכניסות והיציאות של הרופאים מהחדר - זה הכל.

למעלה