לידה טבעית

Mika800

New member
לידה טבעית

שלום לכולן ....הריון ראשון שלי שבוע 30 , אני ממש לפני הרשמה לקורס HypnoBirthing בפשוט ללדת אני ממש אשמח לשמוע חוות דעת , האם הקורס מספיק ועד כמה הכאב משפיע על ההחלטות הסופיות שלנו ... הקורס ממש לא זול ואני רוצה להיות כמה שיותר בטוחה שההשקעה שווה .תודה

תלוי

לדעתי הקורס לא מתאים לכל אחת, למרות שהוא מצויין ולי הוא עבד מעולה (ולעוד הרבה נשים שליוויתי), אבל גם ראיתי מקרים שהבנתי שיש נשים שזה פשוט לא מתאים להן.
הקורס מדבר על להכנס להרפייה עמוקה אל מול הכאב או תחושות הצירים. ללמוד נשימה והרפייה זה לא עניין של חודש וחצי, ועוד ליישם את זה בסיטואציה אינטנסיבית כמו לידה - זה לא פשוט. לדעתי אישה שהנשימה וההרפייה לא זרים לה, שהיא מכירה את הגוף שלה מבפנים ויודעת איך להרפות או לא להגיב בהתכווצות לתחושות לא נעימות - הקורס יהיה לה יותר משמעותי והיא תוכל יותר להשתמש בטכניקות בזמן לידה.
אבל שלא אטעה אותך - זהו קורס טוב ומומלץ מאד, בנוי טוב וחכם, ומביא ראייה שונה ורעננה לגבי מה זאת לידה.
אז זוהי דעתי האישית, בדקי עם עצמך לפי איך שאת מכירה את עצמך - האם זה נשמע לך כלי שאת יכולה להשתמש בו?

Mika800

New member
קשה לדעת...

אני מחשיבה עצמי לאדם שכן מודע לגופו, למדתי יוגה ובדרך כלל אני לא נכנעת לכאב במהירות (נטילת תרופות...) אבל מאחר שזהו כאב חדש וכל כך שונה קשה לי לדעת...
בנוסף שמתי לב שאת צפונית , גם אני מחיפה... אז אשאל שאלה נוספת , עד כמה חשוב שיהיה חדר ללידה טבעית? ובאיזה מבתי החולים ישנהם חדרים מומלצים באזורינו?

looshik

New member
אי נטילת משככי כאבים זאת כבר נקודה טובה לזכותך

הכאב הזה הוא כאב שבא מבפנים, מאוד דומה לכאבי מחזור (רק בדרגה 20!). חשוב להבין שזה לא כאב שבא מבחוץ כמו למשל שמישהו יחתוך אותך בסכין או שתעקרי שן בלי הרדמה. זה כאב שהגוף מייצר ואת צריכה להקשיב לו ובהתאם לחפש תנוחות או מחשבות שיקלו עליך.
עוד אוסיף שזה כאב שמתחיל בקטן, בא והולך כל 8-10 דקות, מתחיל במצב רוח מאוד טוב, כשאת מבינה שהנה, זה זה. לאט לאט הולך ומתגבר. הצירים נעשים ארוכים יותר, כואבים יותר וצפופים יותר, ואת תבחיני שמצב הרוח שלך משתנה. אני לא אגיד לרעה, אבל את נעשית הרבה יותר מכונסת בעצמך, וכל עולמך מסתכם בציר האחד הבודד שאת עוברת כרגע.
חשוב שתביני שפחד הוא דבר שעוצר את הצירים, או לחילופין מגביר את הכאב. כשאת עצורה וקפוצה הכאב יבוא חזק יותר. חשוב מאוד להרפות ולהתמסר לו (עד כמה שזה נשמע הזוי).
לא עשיתי את הקורס הזה ולא השתתפתי בשיעור יוגה מעולם. יש מצב שהדברים הללו כן עוזרים להתחבר לעצמך. אבל הרבה נשים עשו את זה גם בלי (עובדה).
כל דבר שעוזר לך ולמלווים שלך להרגע הוא טוב. אני מציעה שתאספי לך רעיונות (כמו תנוחות שונות, שימוש במים), אפילו שווה לצפות בסרטי לידה ולראות איך נשים מתנהגות כשהן יולדות. את צריכה לוודא שהמלווים שלך לגמרי בעניין של לידה טבעית! לדעתי יש להם תפקיד של 80% אם לא יותר בלידה ראשונה. אם זה מישהו שמרפה את ידייך במקום לעודד, הוא יכול להרוס לך את כל הלידה.
אני עשיתי בזמנו קורס בדיאדה, שהיה מאוד מוכוון לידה טבעית. זה מאוד עזר לשכנע את בן הזוג שלי שזה מה שאנחנו ננסה לעשות.
כמו כן לקחתי דולה, שלטעמי עבדה בעיקר על הקטע הנפשי איתי. זה לא המסאג'ים ולא כלום, זה היה אך ורק העידוד הנפשי שעזר לי להאמין שאני סוחבת עוד ציר ועוד ציר ולא מתייאשת. כשהתייאשתי היא הסתכלה לי בעיניים והבטיחה לי שזה הכי כואב שיש. שזה הסוף. וזה היה.... כלומר, הסוף של הצירים, ההתחלה של החיים שלי בתור אמא
.

לושיק. כתבת מקסים ומרגש

נקודת המבט שלך מאד ריגשה אותי גם כדולה וגם כמי שילדה 3 לידות ללא משככים.

looshik

New member
גם את בחורה מרגשת בהחלט. אוהבת לקרוא את הפוסטים שלך

לידה שלישית בקרוב בע"ה אצלי.
לידה של בת! אחרי שני בנים... מה את אומרת, היא תיקח אותי איתה ללידות שלה...? אני אהיה מה זה זקנה חחח.

תודה. אמהות בלידות זה מורכב( :

כמי שפוגשת הרבה אמהות בחדרי לידה. זאת חויה לא פשוטה לחלקן.
לי (כאמא לשתי בנות ) ברור שאם הן יעדיפו שלא אהיה איתן בלידה אדאג שהן יקחו איתן
את הדולה הכי טובה שאפשר (זה יהיה בטח עוד 20 שנה +-)
ובנתיים החינוך כבר מחלחל ... ואני מקווה שכשיגיע תורן ללדת הן תדענה לבחור את מה שנכון עבורן.

Mika800

New member
עזרת לי מאוד...

מדהים אותי באיזו אהבה אתן מדברות על הכאב , ואני באמת מצליחה להבין דרככם שכל עוד זה נעשה באהבה ובהבנה עמוקה לחשיבות של לידה טבעית ללא התערבות הגוף והנפש יעשו את שלהם,... בעלי היקר מאד בעניין הלידה הטבעית והוא יהיה המלווה היחיד שלי , העניין הוא שהוא לא יוכל להגיע לכל המפגשים והשאלה האם ההגעה היא קריטית או שאוכל ״להשלים את החומר״ בבית לאחר מכן ?

looshik

New member
בהחלט!

תני לו לצלם את הסיכומים שלך

יש לי דף שאני מתכננת לתרגם, שמכיל הוראות לבן הזוג, מה לעשות בלידה. אני אתרגם ואפרסם אותו כאן.
&nbsp
כל אישה שאני מצליחה לכוון לכיוון לידה טבעית, נזקף לזכותי איזה כוכב שם למעלה. וזה הכי הכי כייף!

נקודת המבט שלי על היפנובירת' :

אני חושבת שהיפנובירת'. מלבד היותו קורס הכנה טוב ומקיף הוא מתנה לחיים.
אני הכרתי את ההיפנו' בעבודתי כדולה, אחרי שעברתי 3 לידות ללא אפידורל ומכיוון
שכבר "סגרתי את הבסטה" לא תהייה לי הזדמנות ליישם את זה בלידות שלי אבל אני משתמשת בטכניקות
של ההיפנו' המון. בשלל סיטואציות בחיים.
חשוב לי להדגיש שגם לפני ההיפנו' השתמשתי המון בדמיון מודרך (עבורי, עבור הנשים שאני מלווה, עבור ילדי ועוד)
וגם נושא הנשימות הוא מוכר ואהוב.
אני ממליצה על הקורס לך ולמלווה הלידה שלך חוץ מהשימוש בלידה עצמו, אם תתחברו ותתרגלו את הטכניקות
הן ילוו אתכם בכל סיטואציה לא נוחה בחיים (פקקים, רופא שיניים, אזעקות וכ"ו וכ"ו)

שושנית23

New member
מסכימה עם כל מילה

הדבר ששכנע אותי סופית לעשות את הקורס היה מה שחברה אמרה לי - זה משהו שאת יכולה להשתמש בו לכל לידה אחר כך, ולהרבה מצבים בחיים.
אני עשיתי קורס מדהים לפני הלידה הראשונה, היא נתנה לי כלים נהדרים להתמודד, היה באוריינטציה טבעית ועוד מלא מלא דברים טובים. אבל לפני הלידה השניה רציתי לחזק משהו, לקבל עוד ... והגעתי להיפנו'... ולא שאני מתחרטת שעשיתי את הקורס הראשון, אבל בהחלט ראיתי איך יכולתי לגמרי לעשות רק היפנו' ולהיות מאושרת לכל הלידות. בהחלט מקבלים גם סקירה של מה קורה בלידה מבחינה פיזית והכל מכל כל מה שיש בקורסים "רגילים", אבל אין אין אין על היפנובירת'ינג בעולם!! שתי הלידות שלי ערכו שתיהן 6 שעות בדיוק מתחילת הצירים עד ילד בידיים... שתיהן היו טבעיות ופעילות ומדהימות... אבל הלידה של אחרי הקורס היפנו' היתה משהו אחר.. מה גם שעקב הקורס עלה בי הרצון ללידת בית, שלא שקלתי את האופציה הזאת לפני כן... אני לא אומרת שחייבים לידת בית, וגם בקורס ממש לא מטיפים לזה בכלל בכלל... אבל בסך הכל של הכל - היה שווה כל שקל!!

Mika800

New member
שמחה שנכנסתי לפורום וזכיתי לתגובות אלו...

איזה כיף לשמוע שהלידות שלך היו מדהימות אני בהחלט גיבשתי דעה לגבי ההרשמה לקורס ... אני מתחילה עוד שבוע ומקווה שכמוך גם עבורי הוא יהיה חוויה טובה ומועילה ללידה ולחיים בכלל ... ואמנם יש לי שאלות נוספות ורבות כמו חשיבות חדר לידה טבעי ,לידה במים, ציוד מתאים וחיוני וכו... אבל אני מאמינה שאת כל התשובות לשאלות הללו אקבל במהלך הקורס ...

looshik

New member
איזה יופי!

מהמעט שכתבת, אני בטוחה שתצליחי ותהיה לך לידה מדהימה!

מנסיוני כיולדת

זה ממש היה שווה.
גילוי נאות- אני גם מדריכה את השיטה. גם נקודת מבט זו אני רואה כמה זה תורם לשנוי חיובי.
מניחה שזה גם תלוי אצל מי לומדים.

למעלה