לידה בשבוע 29

הרלי

New member
לידה בשבוע 29

בוקר טוב, צריכה עזרה דחופה... אחותי נכנסה עכשיו לנתוח קיסרי בשבוע 29 להריונה עקב רעלת הריון קשה. העובר קיבל במשך 48 שעות זריקות להבשלת ריאות. הערכת המשקל באולטרסאונד בין 1 ק"ג ל- 1.3. היא מאוד מאוד מפוחדת וחוששת - כולנו למעשה. אשמח אם תוכלו לעזור לנו מנסיונכם או אפילו רק לעודד אותה... תודה...

יש סיכוי טוב שהכול יהיה בסדר

לי יש פגית בת שנתיים ושלושה חודשים , רגילה ככול הילדים שנולדה בשבוע 28 הייתי ממליצה לה , לבדוק איזה כדורים היא מקבלת לאחר הניתוח , ולמרות בילבולי המוח של הרופאים (הגניקולוגים) - שתתחיל לשאוב חלב אם (משאבה חשמלית כמובן) , ביום הרביעי לאחר הניתוח הקולסטרום מתחיל לצאת , יש צורך ב6 עד 7 שאיבות ביום כדי לשמור על החלב שלה , וזו התרופה הטובה ביותר לתינוק שלה גם אם בהתחלה יתעקבו עם מתן ארוחות , ברגע שיתחילו להאכיל החלב שלה הוא הכי מתאים בעולם.

רציתי להוסיף

ביום השני לניתוח היה לי מין דיכאון כזה בקשר להכזבה מהגוף (שלא הצליח להשאיר את התינוקת בפנים) , ולא ממש בער לי לראות את התינוקת שלי , אלו תחושות הגיוניות מאוד , בעיקר שגם קשה לזוז אחרי הניתוח למרות שהכי חשוב אחרי קיסרי זה לקום כמה שיותר מהר . בקיצר תעזרי לה עם הדיכאון והעצבות כי הם שם , ותספרי לה שיש לה סיכוי גדול שהכול יסתדר על הצד הטוב , זה יקח קצת זמן אבל בסוף ברוב המיקרים בשבוע הזה התינוקות יוצאים די רגילים.(אם יש דבר כזה רגיל בימינו)

שיעבור בשלום

מכיוון ואף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה, צריך (כמובן) לקוות לטוב. אבל, וזה אבל גדול, צריכים להיות מוכנים לרע ביותר, ולזכור, שיכול להיות שמה שאנו תופסים כרע ביותר יתכן ובה לחסוך לכולנו עוגמת נפש ענקית (ואני לא צריך להרחיב, נכון?). אבל, יש סיכוי טוב באמת שהכל יהיה בסדר. משקלים ושבועות קטנים יותר התפתחו לילדים מושלמים(!!) ונקווה שגם במקרה הזה. הזריקה להבשלת הריאות (סורפקטנט) עושה פלאים ואם עברו 48 שעות היא אפקטיוית לחלוטין- וזה מצויין. גם המשקל (יחסית למה שהתרגלנו) די גדול, למרות שהוא עדיין ברמת סיכון. החשש לא יעלם כל כך מהר וגם אחרי ש(בעזרת השם) הם יצאו מהפגיה החשש והטראומה מלווים כל החיים, אבל פרה פרה. תעדכני אותנו איך עברה הלידה.. אורן

למעלה