לידה באירופה

ronbl

New member
לידה באירופה

אני יודע שאני מציק עם השאלה אך: באם התינוק נולד במדינות האחוד, האם הוא אוטומטית מקבל דרכון ארופאי כמו שנהוג בארהב? אשמח לתשובות על סמך נסיון. תודות

תלוי איפה באירופה...

אני יודעת שבבריטניה זה לא כך, גם אם מישהו נולד בתחום האי הוא לא מקבל אוטומטית אזרחות (החוק שונה בשנות ה- 80 בגלל ההגירה ההמונית)

een ogenblik

New member
תשובה מכיון הפוך

לא ידוע לי שיש עוד מדינה מלבד ארה"ב, שנותנת אזרחות אוטומוטית למי שנולד בתחומה. מכך אני מסיקה שאין מדינה השייכת לאחוד האירופאי המעניקה אזרחות אוטומטית למי שנולד בתחומה. ולמרות שזה לא מנסיון אישי, הייתי מאמינה לעצמי בנושא זה. אני מסתובבת כבר די הרבה זמן בפורומים של ישראלים באירופה, כך שהייתי שומעת על מדינה בה מעניקים אזרחות אוטומטית. במקום זה אני נתקלת רק בשאלות, ובתשובות שליליות.

isackris

New member
אחותי הקטנה נולדה בצרפת והיא קיבלה.

תעודת זהות בגיל 15 והיא תקבל דרכון בגיל 18 אבל אנחנו גרים פה ויש לנו כרטיס תושב קבוע לעשר שנים שמתחלף אוטומטית משהוא מקביל לגרין כארט האמריקאי אז אולי זה שונה איך וויס נישט...

een ogenblik

New member
זה אכן שונה

יש מדינות אירופאיות, שנותנות לילד הגדל בתחומן אזרחות כאשר הוא מגיע לבגרות. אך הוא אמור לגדול בתוך אותה מדינה, לעבור את מערכת החינוך שם. לדוגמא בבלגיה הוא אפילו לא צריך להוולד בבלגיה, כדי לקבל את האזרחות המדינה כאשר הוא מוכיח שגדל בבלגיה כתושב חוקי. אבל עד כמה שהבנתי מגעת, זו לא אזרחות אוטומטית. אם מישהו גדל בבלגיה, התחנך בבלגיה, אך עזב את בלגיה לפני גיל 16, הוא אינו זכאי לאזרחות בלגית, גם אם נולד בבלגיה (אלא אם יש סיבה אחרת לבקשת האזרחות, כגון אזרחות בלגית של אחד מהוריו).

isackris

New member
ניראה לי שאת צודקת...

וגם כל המשפחה שלי בתור כאלה שחיו פה מעל לחמש שנים (אנחנו כבר 11 שנה פה) ודוברים טוב את השפה מספיק להגיש בקשה עם כל המסמכים וברוב המקרים היא מתקבלת רק מה שאני עצלן ובגלל זה נדפקתי בגדול אבל זה כבר לשרשור אחר

Sparker

New member
ובספרד??

אני יודע שעד ממש לא מזמן כן היה מקבל אזרחות תינוק שנולד כאן. כמדומני שהחוק שונה לאחרונה. אני אברר טת העניין.

stevie1

New member
We need to ask why?

Why is "ronbol" asking this question? Is he going to fly his poor heavily pregnant wife to soame country she doesn't know, when she is not supposed to fly, to give birth in an unknown country where the doctors dont know her health record? or if ronbol and wife already live in a country then does it matter? they are already there anyway​

een ogenblik

New member
אבל אני יכולה לחשוב על עוד תסריט

זוג שאינו בהריון, שלאישה יש דרכון אוסטרי, המאפשר להם לעבור להתגורר בכל ארץ השייכת לאיחוד האירופאי, אך לא מאפשר להעביר אזרחות לצאצא עתידי (אלא אם תתגרש, ותוכרז כאם חד הורית). זוג שכזה, המתכנן ילד בעתיד הנראה לעין, יכול לתכנן את הגירתו הזמנית למדינה אירופית המאפשרת קבלת אזרחות אוטומטית (ולא דורשת מגורים במדינה עד גיל 16). בטח יש עוד תסריטים אפשריים, לא?

למעלה