ליגת ה-IFL

effkef

New member
ליגת ה-IFL

אני אנסה בעיקר להתמקד בחיובי. העונה הרביעית של ליגת ה-IFL הייתה גדולה עם 8 קבוצות אבל כמו שאוריאל אמר בשידור של הגמר, כנראה שבשנה הבאה יהיו לנו 10 קבוצות!!! אני רוצה לפתוח פה דיון לגבי קצת מה כן הולך להיות לנו בשנה הבאה ואיך אתם רואים את הליגה הזאת מתפתחת (במיוחד כאשר זה נראה שאת ליגת ה-NFL אנחנו נראה רק משידורים חוזרים של העונה הנוכחית) . מישהו יודע מאיפה שתי הקבוצות החדשות מגיעות? האם סוף סוף יהיה לנו מגרשים נוספים לשחק בהן?

DEJ

New member
מגרשים זה לא בעיה

בתור אחד ששפט רק בליגה הצפונית, הייתי באיזה 8 מגרשים במהלך העונה. הבעיה האמיתית (מבחינת מגרשים) היא שאין מגרשים קבועים לקבוצות. יש עוד כמה בעיות שמצריכות פתרון - היה חוסר שיוויון איכותי מאוד גדול בין הקבוצות. היו למעשה ארבע קבוצות מאוד איכותיות, וארבע קבוצות צעירות (גם אם הקינגס לא חדשים בליגה, השחקנים שלהם היו חדשים), שהתקשו מאוד להתמודד עם הרמה של הקבוצות הוותיקות. אין ספק שהגידול בכמות, הן בקבוצות, הן בכמות הצופים, והן בעניין הכללי, הם דברים חיוביים, אבל צריך שזה לא יהיה חרב פיפיות, ושזה לא יתנקם בליגה בעתיד. עדיף אולי להכניס עוד שחקנים לקבוצות הקיימות, אולי לעשות סוג של דראפט על מנת שיהיה איזון טוב יותר בין הקבוצות, ולקבוע כללים אחידים לגבי מימון (מה מותר ומה אסור), ולדאוג לאכוף אותם.

Benmir01

New member
עניין הדראפט

בהתחשב בעובדה שיש ליגת נוער, אני לא מוצא סיבה למה לא לעשות מעין דראפט עם הליגה הזאת.

REDSKINS

New member
השאלה היא

מה קורה אם יש שחקן שגר בחיפה אבל נבחר ע"י ב"ש? או משהו בסגנון.

Benmir01

New member
הממ

אפשר לצאת מנקודת הנחה שהגיוסים יהיו רק באזור או משהו, אבל זאת באמת שאלה טובה

תתש

New member
ברצינות?

דראפט לליגה חובבנית עם מבנה בעלות שונה מליגות מקצועניות אמריקאיות?

סיכום בעיות הליגה ב 3 מילים

תקציב, תקציב ותקציב יצא לי לשמוע שיחה מעניינת בין אוריאל וסטיב בשבוע שעבר לפני משחק התיכונים בין ההוקס לרייבנס. השיחה היתה על רקע שהמגרש שנמצא למשחק הוא בפנימיית עלומים בכפר סבא ולמי שלא היה במגרש הזה - מדובר על מגרש של 40 יארד ובלי שום תשתית לקהל, מה גם שזה מגרש דשא רגיל (או הכנה לדשא) ואחרי יומיים של גשם זה היה יותר עיסת בוץ מאשר מגרש פוטבול. ולעניין - סטיב שאל את אוריאל למה משחקים במגרש הקצר הזה ולא למשל לוקחים משחק כזה לכפר הבפסטיטים שם הליגה תתקבל בזרועות פתוחות. התשובה המפתיעה של אוריאל היתה שלכפר הבפטיסטים צריך להוציא 2 אוטובוסים - גם אחד לקבוצה של כפר סבא (שלא צריך כשהמשחק בכפר סבא והשחקנים מגיעים עצמאית). אם ההתחשבנות היא על 4 שעות אוטובוס, כל שאר הבעיות בטלות בשישים ... ולגבי דראפט - גיוס שחקנים מוטל על הקבוצות הרבה יותר מאשר על הליגה ולכן הרעיון הזה לא רק שהוא מופרך אלא גם יכול לפגוע אנושות בליגה וביכולת הגדילה שלה. נקודה נוספת שעלתה כאן בדיון נכונה - אין יותר מדי שחקנים בליגה כמו איתי אשכנזי שגר בכפר סבא ומשחק בירושלים - רוב השחקנים גרים קרוב לקבוצה ואף אחד בשנים הקרובות לא יעשה רילוקיישן בשביל קבוצת פוטבול ב IFL ...

למעלה