ליגת העל 2014\2013 מח' 1; מכבי VS ק"ש

ליגת העל 2014\2013 מח' 1; מכבי VS ק"ש

מגרש; האיצטדיון העירוני קריית אליעזר חיפה.

שעה ושידור; 21:00 בערב, שידור ישיר בערוץ הראשון ובערוץ הראשון HD.

שיפוט; ראשי-אוראל גרינפלד. יעזרו לו הקוונים דני קרסיקוב ועידן ירקוני. השופט הרביעי יהיה חלים זטמה.

זהו זה, ליגה אירופית, מוקדמות, פלייאוף, אולי בתים, הכל טוב ויפה אבל הערב מתחיל הדבר האמיתי, אנחנו אוהבים לשנוא אותה, לבקר אותה, להגיד כמה היא גרועה, אבל בסופו של דבר כולנו לא יכולים בלעדיה-ליגת העל בכדורגל!

הערב תפתח מכבי עונה חדשה בתקווה למחוק את קודמתה ולהיאבק על התואר במלוא העוצמה, וכבר במחזור הראשון תתמודד מכבי מול האלופה לפני שנתיים-עירוני ק"ש, קבוצה טובה וחזקה שתמיד קשה מולה ובמחזור הבא יוצאת מכבי לאחד המשחקים שתמיד היו קשים מאד-באיצטדיון הי"א באשדוד.

בגזרת ההרכב בשורות לא טובות לאריק בנאדו כשטאלב טוואטחה פצוע וייעדר הערב כשאת מקומו יתפוס שמואל שיימן, לא ברור אם המגן הצעיר יהיה כשיר למשחק ביום חמישי. ק"ש מנגד תציד חולייה קדמית מסוכנת מאד שכוללת את דויד מנגה, אחמד עאבד וברק בדש.

כולנו יודעים כמה חשוב לפתוח את העונה ברגל ימין ולכן חברים, אל תתעצלו! הערב, כולנו בקרייה!!!

ההרכבים המשוערים;

ק"ש-גיא חיימוב, עודד אלקיים, שיר צדק, קאסיו פרננדס, דושאן מאטוביץ', וובה בראון, אדריאן רוצ'ט, משה אבוטבול, אחמד עאבד, דויד מנגה וברק בדש.

מכבי-בויאן שאראנוב, אייל משומר, דקל קינן, אדין צ'וצ'אליץ', טאלב טוואטחה, גוסטבו בוקולי, יניב קטן, רובן ראיוס, חן עזרא, שמעון אבוחצירא ואלון תורג'מן.

בהצלחה ענקית לירוקים!!!!!!

ARIS BOCH

New member
בוקולי מלך

ואני עוד חושב לעצמי "תמסור לתורג'י" והוא מסבסב את המגן וכובש. מת עליו.

s t i f f l e r

New member
רשמים מהמשחק

1. יום ראשון, 21:00, אצטדיון די מלא, הפתעה.
2. המחצית הראשונה כאבה לעין הרבה יותר מסט התלבושות שהקבוצה לבשה הפעם.
3. ובכלל אם מדברים על דברים מזעזעים, חוליית ההגנה במשחק חלש ומביך, אפשר רק לקוות שהמאמן הרומני לא עושה שעורי בית.
4. ולמרות זאת משחק סולידי של שראנוב, הוא לא מחפש זינוקים מרהיבים (סטייל הרוש אתמול), משתדל לקלוט את הכדורים ולא להדוף אותם, נקווה שימשיך כך.
5. חן עזרא בעוד משחק טוב, אבל אח שלו, תשאיר את הערס בשכונה ואת שחקן הכדורגל על המגרש, אחרת זה לא ייגמר טוב.
6. יניב קטן, מס' 20, בן 32, ואיזה משחק נפלא... אם אתה בליגה של בני 55 ומעלה, מישהו הרגיש שה"מנהיגות" שלו חסרה במחצית השנייה.
7. ראיוס ממשיך להיות גחלילית, יכול מאוד להיות שמנוחה הייתה יכולה לעזור לו.
8. רן אבוקרט גם הוא לא ממש במשחק שיוכל לספר לנכדים עליו, אלא אם כן יהיו להם בעיות שינה, או שיהיה צורך לשכנע אותם ללכת לרופא שיניים (והברירה תהיה לצפות בו במשחק הזה).
9. ארבייגמ'ן ודבאליחצירא, all over again.
10. ורד וידין עוד לא ממש קלטו איפה הם עומדים במגרש, אולי זה בגלל הפציעות, ניתן להם את ימי החסד שלהם.
11. ואין ספק שנמצאה האמרה של מוחמד עלי (עוקץ כמו דבורה, מרחף כמו פרפר) שמתאימה למשומר - רץ כמו פרה, בועט כמו צרצר...

סה"כ התוצאה טובה לנו, היכולת במרבית המשחק לא.

s t i f f l e r

New member
לבוקולי מגיעה תגובה משלו -

zubumafu

New member
כמה הערות

1. למה שהאצטדיון לא יהיה מלא ביום ראשון ב-21:00?
4. משחק טוב של שראנוב, אבל אם יש שוער שמזנק בשביל הפוזה זה הוא.

אוי משומר משומר... שכל אף פעם לא היה לו, אבל בדקה ה-70 הוא גם איבד לגמריי את אספקת החמצן למוח וזה נהיה מפחיד

s t i f f l e r

New member
תשובות

1. יכול להיות שזה בגלל שהסטודנטים עדיין בחופש ותלמידי בית הספר רק חזרו ללמוד, אתה מוזמן לבדוק כמה אצטדיונים בארץ מתמלאים בימים שאינם שבת (ולא מדובר במשחקים במסגרת אירופאית), גם בשנים קודמות זה לא היה מתמלא.
4. בניגוד לקודמו בתפקיד? או להרוש/איתמר ניצן השבוע? שראנוב השבוע במשחק חף מזינוקי סרק, אפשר רק לקוות שזה ימשיך.

סיבה פשוטה

הרבה אנשים קמים מוקדם לעבודה, קח בחשבון שרוב הקהל לא גר בבת גלים\ק. אליעזר וצריך להיתקע בפקקים אחרי המשחק או לנסוע לקריות ברכבת וכו' ותקבל שאנשים יגיעו הבייתה במקרה הטוב בסביבות חצות הלילה. זו שעה מאוחרת כשהרבה אנשים ב-6 כבר צריכים לקום לעבודה.

אני גם בעד משחקים שמתחילים עד שעה 20:00.

zubumafu

New member
אני גר בב"ש/ חוזר למרכז אצל ההורים

ולמען האמת הייתי במשחק בחמישי ולא הייתי אתמול.. אבל לא חשבתי שהרוב כמוני

אני גר קרוב למגרש ככה שאין לי בעייה

מעניין אותי סטטיסטית כמה אחוזים מהאוהדים באיצטדיון (בדרך כלל) מגיעים מעוטף חיפה-קריות (נהריה, עכו, טירת כרמל וכו') וכמה מחדרה ודרומה.

zubumafu

New member
לפי כמות האנשים ברכבת מבת גלים דרומה

ביום חמישי, המון אוהדים מגיעים מחדרה ודרומה

GOLDBRG

New member
אני מגיע לקריה מאשקלון מספר פעמים בשנה..

זה די סיוט, במיוחד אחרי הפסדים..
הכי נורא היה דווקא ברמת גן, אחרי ההפסד לקרית שמונה בחצי הגמר ההוא בשנה שעברה.. כל הדרך הביתה פקקים ומצב רוח של יהורם גאון בהופעה של עומר אדם.. :'(

אבל אחרי ניצחונות זה ממש סבבה, במיוחד בתחבורה ציבורית אם יש :)

GOLDBRG

New member
ואגב, בעבר היו הסעות של הקבוצה מאשקלון

לכל משחקי הבית.
ואז עשיתי גם מנוי שנתי. היום זה כבר לא קיים לצערי..

כן אני זוכר את התקופה הזו

זו גם התקופה שהיו הסעות קבועות מחיפה לכל משחקי החוץ וליויתי את הקבוצה כמעט לכל מקום. היום גם ההסעות עם ואסילי כבר בהיקף מצומצם יותר וגם האנרגיה לנסוע לכל משחק חוץ בב"ש או באשדוד ירדה..

GOLDBRG

New member
אני לא מבין למה ביטלו את ההסעות האלו..

זה היה מדהים! משהו בסביבות ה 30-40 שקל ויש לך הלוך-חזור מאשקלון לחיפה.
דיברתי עם משרדי הקבוצה על זה בסוף העונה שעברה, לפני חצי גמר הגביע, והם אמרו שאם היה ביקוש גבוה הם היו מחזירים את זה.
אבל אני לא זוכר פעם אחת שנסענו והאוטובוס לא היה מלא עד אפס מקום.

baythedog

New member
כמה הארות

1. סעיפים 2, 3, 6, 7, 8 נובעים מאותה הבעיה - ההימור שבנאדו לקח. על הנייר יכולתי לראות למה הוא העדיף את אבוקרט על פילא. בכל זאת, אבוקרט היה אמור לתת את הערך המוסף בהתקפה ולתמוך בהגנה ע"ע בוקולי בעוד פילא היה, כביכול, מושך לפן ההגנתי. בפועל, הוא לא עשה לא את זה ולא את זה. ההימור הזה חירבש את כל המשחק במחצית הראשונה. אנשים פה מתלהבים מבוקולי (ובצדק גמור. לדעתי צריך להעמיד פסל שלו באצטדיון החדש כשיפרוש) אבל הם מפספסים את הסיבה בגינה הוא חווה פתיחת עונה חלומית כזאת. אם עד העונה התפקיד שלו היה התקפתי במהותו עם נגיעות הגנתיות, העונה בנאדו השאיר אותו לתמוך אך ורק בהגנה. למעשה בוקולי משחק יותר ככקשר אחורי קלאסי מאשר 50/50. הסיבה לזה נובעת מהעובדה שלא צריך אותו יותר בתמיכה ההתקפית כי קטן תופס לו את המשבצת וראיוס הוא השחקן החופשי. במערך הזה, בוקולי מטטא כל איבוד כדור של ראיוס וקטן ומוריד מהם את הלחץ של היריב, ולוחץ את היריב אחורה.
עם אבוקרט זה פשוט לא יכול לקרות. הוא עלה על עמדת ה 50/50 ופשוט סתם את האזור לקטן וראיוס. ואז ברגע שאחד נלחץ, לא היה מי שיקח את הכדור. קריית שמונה שיחקו בדיוק על זה. ראיוס ירד אחורה והיה לא אפקטיבי וקטן... נו שוין... קטן.
דווקא פילא היה, לדעתי, ממלא את התפקיד הזה הרבה יותר טוב.

2. ארבייג'מן ודבאליחצירא - לא מסכים. תורג'מן דווקא מזכיר לי את חמד. עד כאן החדשות הטובות. הרעות הן שמדובר בחמד של בני יהודה. הוא לא ארבייטמן כי הוא משחק יותר על הגוף ועל היכולת שלו למשוך שחקן פנימה. ארבייטמן שיחק רק על זה שדבא לקח את שאר ההגנה איתו. בנוגע לאבוחצירא - הוא שחקן חכם שיודע לעשות תנועה. ההבדל המרכזי בינו לבין דבא נובע מהעובדה שהוא זריז.

3. "רץ כמו פרה, בועט כמו צרצר..."

4. בוקולי -

zubumafu

New member
בנאדו גם עשה את אותה הטעות בעונה הקודמת

כשניסה לשלב את ג'אבר עטא ללא הצלחה בתור קשר אחורי יחיד.. באחד המשחקים (נדמה לי מול סחנין) הוא קיבל אדום עקב התלהבות יתר - לפחות הפעם לאחר הצהוב הראשון של אבוקרט הוא החליף אותו מיד.

לדעתי כל קשר אחורי בסגל הנוכחי שלנו (ידין, עטא, פיליאבסקי, אבוקרט - הוא בכלל קשר אחורי? יכול להיות שבנאדו חשב שהוא עולה עם אבא שלו?!) צריך להשתלב יחד עם קשר אחורי נוסף במערך של שני קשרים אחוריים.. לא פשוט להכנס לנעליים של בוקולי

אין לי מושג איך הגעת לחמד

חמד הוא חלוץ מטרה פיזי עם בעיטה אדירה, נגיחה אדירה והמון נחישות ומקצועיות!
תורג'מן לדעתי הוא הפדרו שלנו (ההוא מברצלונה): הוא דיי גמלוני, השליטה בכדור שלו לא טובה ובכלליות הוא פחות טוב בפן שלהיות עם הכדור. מה שמיוחד בו היא התנועה שלו ללא כדור, המון פעמים הוא מושך את השחקן שלו, מצטרף נכון למרכז לאגף! פותח לראיו נהדר וכו'..

baythedog

New member
חמד הוא כל הדברים האלה

החל מהעונה שלו בנצרת. אני זוכר אותו עוד מהרגע שעלה לבוגרים עם בעיטה לא משהו, משחק ראש לוקה בחסר והמון גמלוניות וחוסר ריכוז. בגלל זה כתבתי שתורג'מן מזכיר לי את חמד של בני יהודה.

אחד המשחקים הגרועים של מכבי

ניצחון נחמד וחשוב מאד. כמו שאמרתי בלי גוסטבו הקבוצה הזו חשופה ביותר, וכשראיוס תופס יום חלש מאד (כמו אתמול) מצבנו בכי רע...

ק"ש ניצחה בכל מאבק על הכדור! היו לנו סדרות של איבודי כדור פשוט הזויים שאסור שיקרו אפילו בליגה לאומית, ואם ק"ש היו בכושר משחק יותר טוב זה היה נגמר אחרת לדעתי.

אסור לנו להסתנוור מהניצחון הזה, עד ה-3:1 זה היה נראה הרבה יותר קרוב ל-2:2, וראינו מכבי מבולבלת, מבוהלת עם מהלכים לא אחראיים.

נקווה לשיפור כי ביום חמישי יכולת כמו אתמול לדעתי לא תספיק.

zubumafu

New member
שווה לראות את הראיון של בוקולי לאחר המשחק

עם תומר לוי, עושה טוב על הלב:

כאן

למעלה