זה בסך הכל שני הפסדים
ומכיוון שאני לא רואה את מכבי חיפה מבקיעה יותר מדי בהיעדר מוחלט של חולית קישור, ובהתחשב בכך שבחולייה ההגנתית משחקנים עדיין שחקנים כמו בוקולי, דגני וקינן שאיבודי כדורים קריטיים הם לחם חוקם והם עושים זאת ארבע-חמש פעמים במשחק, הסיכוי של מכבי חיפה להוציא ניצחונות במשחקים הקרובים הוא די קטן. כלומר, די אם הפועל פתח-תקוה תתפוס רצץ של שניים-שלושה ניצחונות, מכבי חיפה תחליף אתה מקומות.
אני יוכל להבין את רוב אוהדי הכדורגל בארץ שהתרגלו לראות במכבי חיפה קבוצת צמרת, ואני יכול להבין כאלה שטוענים שהחומר של הקבוצה מחייב מיקום הרבה יותר גבוה, אבל מה שלאנשים קצת קשה להבין - ולי יותר קל כי חוויתי זאת במו עיני עם הקבוצה הזאת - שמכבי חיפה היא קבוצת תחתית לכל דבר ועניין. אין כאן חוסר מזל, אין כאן מצב זמני והמשיח לא נמצא מעבר לדלת. רמת המשחק של מכבי חיפה מתחילת העונה לא מתאימה לליגה העליונה. עם כמה שזה קשה לאוהדים הרבים והנאמנים (וצר לי לאכזב את הכותבים כאן, בעיקר את אוהדי מכבי תל-אביב - למכבי חיפה יש גרעין של בין 20 ל 30 אלף אוהדים שאינם אוהדי הצלחות אלא אוהדים נאמנים, ברובם דור שני או שלישי של אהדה), יהיה טוב מאד למכבי חיפה לרדת לליגה השנייה ולבנות את עצמה. אם היא תישאר בליגה, העונה הבאה תראה זוועתית באותה מידה מאחר ויעקב שחר לא מסוגל ביולוגית להפנים את הטעויות שלו ובעיניו לא רק שלא מדובר בטעויות אלא בהשקעה ונשמה, וכל ביקורת כלפיו נתפסת ככפיות טובה.