ליגת העל מחזור 10

ifa1111

New member
זו תגובה הרבה יותר מקובלת

אמנם מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה ולהתבטא כאוהד נגד הבעלים.

אני חושב שהצורה בה ענית ששחר היה טוב מאוד לתקופה מסוימת וכעת הוא כבר לא מתאים הרבה יותר הגיונית מאשר לחשוב שהוא עושה דווקא כדי להרוס או שהוא מקור כל הרוע במכבי חיפה.

Benedictus3

New member
הוא מקור הרע ולא הרוע

רוע הוא דבר מכוון... רע הוא תוצר של פעולות לא בהכרח מודעות. אני חושש ששחר פשוט איש עקשן שמסרב להודות בטעויות וכתוצאה מכך טועה שוב, טעות על גבי טעות.
אני כועס עליו גם כאדם מכיוון שהוא מגלה אטימות לכאב של האוהדים, אבל זו כמובן ראיה סובייקטיבית שלי

Cade Foster

New member
אפשר להתפרץ?

שחר הוא איש עסקים. כמו כל עסקה שעושה איש עסקים, הצלחתה נמדדת בדבר אחד פשוט - האם היא מכניסה לו כסף, או לא. כשמכבי חיפה העפילה לליגת האלופות הוא קיבל את הקרדיט. עכשיו כשהיא באשפתות הביקורת מופנית אליו. ככה זה בכל עסק.
&nbsp
כלל ראשון של כל סוחר בשוק ההון - לעולם אל תפעל מתוך מניעים של אגו.
כלל שני של כל סוחר בשוק ההון - לעולם אל תתאהב בשום מניה שאתה קונה. אם אתה מרגיש שהיא לא תכניס לך יותר כסף - תמכור אותה.
&nbsp
אני לא יודע אם זה בגלל הגיל או בגלל האהדה שהוא זכה לה מהתקשורת ומהאוהדים לאורך השנים - אבל משהו מאלה (או כולם ביחד) גרם לו לשכוח את שני הכללים הללו.
&nbsp
יעקב שחר הוא לא אוהד מכבי חיפה וזה בסדר. גם מיטצ' גולדהאר לא אוהד את מכבי ת"א ואלי טביב... כנראה האדם היחיד בהיסטוריה שהיה הבעלים של הפועל ת"א וגם של בית"ר ירושלים. אפשר לאהוב את זה ואפשר שלא, אבל צריך לדעת להתמודד עם זה. מה שכרגע קורה במכבי חיפה זה שיעקב שחר מנסה להרוויח בכוח מתרנגולת שכבר מזמן לא מטילה ביצי זהב. הוא לא ימכור עד שתבוא הצעה שתוציא אותו מהשקעה של למעלה מ20 שנה ברווח. ההצעה הזאת גם לא תגיע כי מעסק כמו שיעקב שחר ימסור אפשר לצאת רק בהפסד. לליגת האלופות הרבה יותר קשה להעפיל כיום מאשר לפני 10 שנים כשלא הייתה תחרות, וכולם יודעים את זה. גם יעקב שחר יודע את זה, ולכן הוא לא ישקיע בעסק הזה את הכסף שדרוש כדי להרים אותו למעלה. במקרה הטוב נגיע לרמה של מכבי ת"א - זה לא שווה מבחינתו את ההשקעה. יחסי עלות תועלת תקרא לזה.
&nbsp
אז למה אני מבלבל לך את המוח עם כל זה? כי את הקרדיט שיעקב שחר היה צריך לקבל על ההצלחה שלו הוא כבר קיבל. פרסום לעסקים האחרים שלו, כסף מהעפלה לליגת האלופות פעמיים וכו'. אלה הדברים שמעניינים אותו, ממש לא הכרת התודה של האוהדים. והבעיה היא שאין שום סיבה שהמצב הזה ישתנה בקרוב. וזאת הבעיה של הקהל.
&nbsp
זה מזכיר קצת את בית"ר של ארקדי גאידמק - היו הצלחות יפות בזמן קצר, אבל כמו לשחר, גם לו היה אינטרס. זה שבתקופתו המועדון הצליח, זה לא אמור להפוך אותו לאל. לטובתה של מכבי חיפה שחר צריך להעביר את העסק לידיים אחרות, ואין לזה קשר להצלחות העבר או לכישלונות העבר. מכבי חיפה תקועה במצב שבו רק האוהדים הם אלה שסובלים - והם הדבר היחיד שנשאר למועדון הזה.

ifa1111

New member
אני לא חושב ששחר מנסה להרוויח כסף ממכבי חיפה

כלומר יש סיכוי שהוא מלבין הון או מכבס כסף דרך המועדון אני לא שולל את זה. אבל אני בפירוש לא חושב ששחר מחפש או חיפש שמכבי חיפה תהיה מקור רווחי עבורו.
&nbsp
הוא לא בא ואומר תמורת הצעה גבוהה אני קם והולך. הוא מעוניין להישאר במכבי אם כי הוא פשוט נהנה מזה או מהדרייב להצליח או כי זה טוב לעסקים שלו זה לא משנה בעיניי לענייננו.
שחר הזרים ומזרים כסף למכבי חיפה ולצערו הוא עושה זאת בצורה לא נכונה. מועדון כדורגל ישראלי ששואף להיות רווחי צריך לייצר שחקנים, למכור אותם, להשקיע בגביע הטוטו ולנסות למצוא ספונסר גדול. מי ששואף להיות רווחי לא רץ לאליפות לתיפסתי.

Cade Foster

New member
אין שום סיכוי שמה שאתה אומר נכון

אם המטרה לא הייתה להרוויח כסף אלא להנות מההצלחה או מדרייב כלשהו, אז הוא היה נהנה מזה הרבה יותר אם היה רוכש את מכבי ת"א בכדורסל אותה הוא אוהד. אגב הוא בכלל היה בהתחלה הספונסר של בית"ר ירושלים ואחר כך של מכבי חיפה. איזה אינטרס יש לספונסרים לשלם כסף לקבוצת כדורגל אם לא למטרת פרסום?
&nbsp
אגב, הוא לא מסתיר את זה. בכל ראיון שלו כמעט אתה יכול למצוא רמזים לכך. ושוב, זה בסדר. אבל במצב כזה הייתי מצפה ממנו להבין שמניה שנמצאת בשפל צריך או למכור, או לעשות משהו שונה כדי לגרום לה לזנק בחזרה. הוא לא עושה שום דבר מאלה.

ifa1111

New member
לא הצלחת לשכנע אותי

קודם כל לא אהבתי את הכותרת המפוצצת. אתה לא מדבר איתי על איזשהן עובדות או מצב הגיוני הברור לכל בר דעת אלא על רגשות, דעות ורמזים ששחר נותן או לא נותן.
&nbsp
ידוע לי היטב ששחר היה הספונסר של בית"ר בשנות ה-80 אני הייתי אוהד הקבוצה אז. מזה שהוא התחיל בתור ספונסר להסיק שכל מטרתו היא להרוויח כסף מהכדורגל? אני סבור שהוא איש עסקים טוב מהקרדיט שאתה נותן לו.
&nbsp

Benedictus3

New member
יעקב שחר הוא איש רגזן וזועף, נקמני ונוטר טינה

הוא גם לא מכיר את המלה ביקורת. היא לא מצויה בכלל בלקסיקון שלו. עם כמה שינסו תקשורתנים מתחזים שממלאים את מכשירי הטלוויזיה והרדיו ואת מסכי המחשב שלנו לגונן עליו, ללטף את האגו שלו ולהבין לרגשותיו כך תלך הקבוצה ותחרב עוד יותר. אגב - אני לגמרי לא משוכנע שזו לא המטרה של חלק מהם, אפילו אם היא סמוייה. למשל הכתבה הזאת, שבעקבותיה לא נותר אלא לתמוהה: מאיפה יודע ה"עיתונאי" הזה מה אמרו בחדר ההלבשה?? או הכתבה הזאת, למשל שמעבר להיותה גיבוב של שטויות היא גם משרתת איזה סדר יום - אם של האתר המארח או של המתארח.. בכל מקרה מדובר על חשיפה גדולה מאש שמטרתה לבזות את המועדון הזה (הפעם בשם הצ'ילבה בצהוב ששכחה איפה הייתה לפני ארבע שנים).
יש איזה באז בתקשורת שאוהדי מכבי חיפה חייבים להלחם בו בכל דרך חוקית ובלתי אלימה אפשרית.
יעקב שחר גורם נזק עצום למועדון שהוא טיפח אותו, ולכן אין כאן שום סנטימנטים ואסור שיהיהו. הוא לא עשה לאף אחד טובה כשבא למכבי חיפה ולכן אף אחד מאתנו, רוכשי הכרטיסים שמלווים את הקבוצה הזאת באלפיינו, לא חייב לו דבר וחצי דבר ובטח לא התחנפות או השתחוות מכל סוג שהוא. אני גם לא חושב שסוגיית הזדון צריכה להיות קשורה לכאן בכלל. אולי לא מדובר בזדון כפי שהיה מנת חלקה של בית"ר ירושלים מידיו של הבעלים האינפנטילי שלה לשעבר, אבל שחר לחלוטין כבר לא שם, ובין אם הוא עושה בכוונה או לא - הוא פשוט גורם נזק כבד מאד.
הליכתו הכרחית וטובות חמש שנים קודם!!!

יעקב שחר - מכור את הקבוצה, שב לך בנחת ביציע הקבוצה שאתה באמת אוהד ותוכל להינות מכדורגל איכותי ומכדורס איכותי, וגם מאדנות ושלטון בלתי מעורער כמו שאתה אוהב....
שחרר את המועדון מאחיזת החנק שלך (וקח אתך את 400 השחקנים עלובי הנפש וחדלי האישים שהבאת...)

Cade Foster

New member
אני לא צריך לשכנע אותך, כי שחר בעצמו עשה את זה

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=64&docID=195369&lang=HE
&nbsp
הוא מוכן למכור. עכשיו ה1+1 המתבקש הוא למה זה לא קרה עדיין - למכבי חיפה יש את ההכנסות הכי גבוהות בליגה ממשחקי בית בפער עצום, אין גרעין בעייתי כמו בבית"ר ובהפועל ת"א וזה עדיין אחד משני המותגים הכי גדולים בארץ. התשובה היא כסף, שחר מעוניין לצאת מההשקעה הזאת ברווח. שזה בערך כמו שאתה תקנה בית, תשפץ אותו, אחר כך תשרוף אותו באש ואז תצפה שיבוא מישהו וישלם לך יותר ממה שאתה שילמת.

ifa1111

New member
העלה את ערך המותג

שחר העלה את קרנה של חיפה בעשרות מונים. חיפה של היום היא ממש לא חיפה שלפניו וכל מי שיספר לכם אחרת לדעתי כנראה לא חי בתקופה...
&nbsp
אין לי מחשבה ששחר עושה את זה כתרומה לקהילה או משהו למען מישהו אחר זולת עצמו. המחלוקת בנינו היא שאתה חושב שהמניע הוא כלכלי ואני חושב שזה יותר עניין של שליטה או פלז'ר אישי.

בישראל כמו בישראל

כשלא הולך צריך למצוא שעיר לעזאזל וכשראו שכל שנה מאמן אחר נכשל אז המעבר הטבעי היה שחר

ifa1111

New member
לא חושב שזה ישראלי

גם בעולם המנהל/הבוס/בעלים הוא האחראי והוא גם נושא באשמה. וכן במקרה של שחר יש לו חלק גדול מאוד בחוסר ההצלחה הקיצוני של הקבוצה, מסכים עם האוהדים שהוא האשם העיקרי (בזה שבחר שחקנים לא טובים, נותן להם לעשות בית ז!נות ורמס את מעמד המאמן) אבל חושב שצריך לזכור לו את כל הדברים הטובים שעשה במועדון והמחאה אם בכלל ראוי שתהיה מחאה צריכה להתחשב זה.

Benedictus3

New member
הכישלון הוא של אדם אחד בלבד

הוא מנהל מקצועי, הוא קונה ומוכר, הוא ממנה ומפטר, הוא מטיף ומחנך את העולם ואחותו ורק את עצמו הוא לא רואה במראה. וכמי שאוהד את מכבי חיפה קצת לפני שיעקב שחר ידע איפה נמצא אצטדיון קרית אליעזר, מכבי חיפה הייתה קבוצה גדולה לפניו ותהיה אחריו. לא אפרט את כל ההיסטוריה מאחר ודור ה Y יתקשה קצת ויקרא לזה "חפירה" ואציין רק שלפני הגעתו של המושיע הפילנתרופי מכבי חיפה זכתה ב 4 תארי אליפות כשהיא בבעלות ה"ייקים" של הכרמל, אלה שניהולו אותה בהצלחה לא רעה מאז שנות השלושים של המאה הקודמת. אמנם לאחר קניית הקבוצה על ידי שחר היא צעדה אל עבר פסים מקצוענים יותר והציגה כמה מהקבוצות הגדולות בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי, ואמנם לשחר יש חלק מרכזי בכך - אבל אני חוזר על דברים שכתבתי כאן קודם לכן - תרומתו של שחר להנאה שהקבוצה הנחילה לאוהדיה בעבר אסור לה שתכסה על האופן העלוב ושערורייתי שבו הוא מנהל את ענייניה עכשיו. שחר הוא לא שעיר לעזאזל.. השעירים לעזאזל הם האוהדים המושפלים של המועדון הגדול הזה, ששחר לא הביא אותם והם לא חייבים לו שום דבר.

אבל הייתם כושלים לפני שחר

עד 84 היה לכם תואר אחד מסכן(גביע ב-62)וירדתם ליגה לא פעם
&nbsp
לא הייתי ממהר להסיק ששחר הוא הבעיה למה אתם לא מצליחים כעת
&nbsp
אי אפשר לטעון למשל שהניהול של טביב עדיף

Benedictus3

New member
יקירי - מעט היסטוריה לא תזיק

במיוחד היום, כשניתן למצוא את המידע בכל אתר אינטרנט...
יעקב שחר רכש את מכבי חיפה ב 1992.
עד 1992 מכבי חיפה זכתה בארבעה תארי אליפות (84, 85, 89, 91).
לא יודע מתי באת לאוויר העולם אבל את המשחק הראשון שלי בקרית אליעזר ראיתי ב 1969, והאמן לי שהאצטדיון היה מלא אז, כמו שהיה מלא בשנות האופל של הקבוצה כשירדה לליגה א' ב 1974.
מכבי חיפה הייתה קבוצה גדולה ללא תארים עד שהגיע.... שלמה שרף...אין שום קשר ליעקב שחר...
מעבר לכך, זה באמת מתחיל להיות תמוהה שאנשים שמעורבים בכדורגל מגנים על האיש הזה בהווה בגלל העבר שלו... לפי אותו הגיון ועדת אגרנט לא הייתה צריכה להמליץ על הדחתו של משה דיין עקב המחדל הקשה של מלחמת יום הכיפורים בגלל שהגנראל הדגול היה אחראי על הניצחון הגדול בששת הימים...
אין חסד נעורים...
שחר הוא הבעלים כך שגם אם נבקר אותו ונצווח שילך זה יקרה רק אם הוא רוצה, אבל זה לא צריך למנוע את המאבק הנוקב נגדו מכיוון ששחר ב1500 אחוז הוא הבעיה הבלעדית והיחידה של מכבי חיפה. לא יכולה להיות קיימת אפשרות אחרת, כי אפשרות אחרת פשוט מנוגת להגיון!
&nbsp
יעקב שחר צריך ללכת - ויפות חמש עונות קודם!!!!

Benedictus3

New member
מה המטרה של פינג פונג הזה

להראות עד כמה מכבי חיפה חייבת לשחר את תהילתה?
ובכן, היא לא חייבת לשחר שום דבר. אני, ועוד כמה עשרות אלפים, אוהדים של מכבי חיפה ולא של יעקב שחר. היינו אוהדים לפני שהוא בא למועדון ונשאר כאלה אחרי שהוא ילך. יעקב שחר הוא איש עסקים ולא פילנתרופ. מכבי חיפה הייתה עסק מצליח לפני שהוא בא ולכן הוא רכש אותו. הוא זיהה את פוטנציאל האוהדים העצום של הקבוצה הזאת והבין שהוא יוכל להבנות עליו, ואכן הוא נבנה על תהילתה של הקבוצה לא פחות - ולהערכתי הרבה יותר - ממה המועדון נהנה ממנו.
מכבי חיפה נמצאת היום באחד המשברים הגדולים בתולדותיה.הקודם היה באמצע שנות השבעים ובעקבותיו ירדה הקבוצה לליגה השנייה ובילתה בה ארבע שנים לפני שחזרה ותפסה את המעמד הבכיר שלה בלי שום קשר להיותו ספונסר. בשל המשבר הזה הקבוצה חייבת לעבור שינוי דרסטי, אחרת היא תצלול שוב לתהומות שעשרות אלפי אוהדיה לא יוכלו לקבל. השינוי הדרסטי הזה יכול להגיע רק אם הניהול של המועדון ישתנה באופן משמעותי. אם יעקב שחר יבין את המציאות ויפנה את מקומו כמנהל מקצועי ויהיה בעלים פאסיבי כמו מיץ' גולדהר - ניחא. מכיוון שהוא הצהיר באופן חד משמעי שאין לו כוונה לחדול מהמעורבות המקצועית שלו, הפתרון היחיד הוא העזיבה שלו.
אוהדי מכבי חיפה לא צריכים לחוש שום רגשי תודה או הכנעה כלפיו אלא להלחם בו בכל הכלים החוקיים והלא אלימים האפשריים כדי לגרום לו לעזוב. הם צריכים להתעלם מההתגייסות של רוב העיתונאים לטובתו ולא לחשוש מהפה המלוכלך של קופמן, הללי ודומיהם.
מכבי חיפה גדולה מיעקב שחר. הוא בא אליה ולא היא אליו. הוא תופס את האוהדים בני ערובה וזכותם וחובתם להתנער ממנו ויפות חמש שנים קודם!!

אז אולי אותן רבבות יקנו את קבוצתם האהובה

במקום ליילל
אם הוא כ"כ רע לכם אתם יכולים גם להחרים משחקים עד שיעזוב(טוב שנזכרתם שהוא צהוב בהזדמנות)

למעלה