ליגה מוחמצת

חגי

New member
ליגה מוחמצת

התנאים היום היו בהחלט סבירים לביצוע המשימה אבל בסגנון הטיסה שלנו שהוא די סוליסטי - ההסתברות להצלחה יורדת משמעותית. לא היו המון טרמיקות ואלו שהיו - התאפיינו במוקד צר. קביעת התבור כטרנפוינט היתה קצת שאפתנית לטעמי במיוחד בשל חוסר היכולת שלנו לטוס בקבוצה, ונראה שצומת תל עדשים במקום התבור היתה אולי משפרת את התוצאות. היציאה של אילן ברטוב ושלי היתה יציאה טובה (אולי בעתוי מעט מאוחר) עם הגעה לבסיס ענן 720 מטר וכשלושתינו טסים בקצב דומה. דווקא בשלב זה ברטוב שמצליח להחלץ מגובה נמוך אחרי בת שלמה ולעלות ל 1000 ממהר להשיג אותי בעין השופט ותוך דקות ספורות מאבד גובה ונאלץ לחזור מול הרוח לנחיתה ליד עין השופט בשל חוסר בגובה לחצייה. אילן בורח לי בשלב זה ולמעשה אף אחד לא הצליח לעשות טיסה משותפת לאורך זמן. גיא שיצא ראשון ולבד לא הפתיע כאשר נחת באזור גבעת המורה. גם לשלומי לא היה סיכוי טוב במיוחד כשיצא נמוך יחסית ובלי ליווי של גלשנים. לאילן שטס מצויין ומהר היה יכול להיות פחות מזל אבל הטרק שלו מראה שהוא הצליח לשמור רב הזמן על גבהים של מעל 600 מטר ולכן תמיד מצא את הטרמיקה הבאה. לי למעשה היה מזל ולכן הגעתי בסוף כה קרוב לגול . הקטע כשנכנסתי לעמק ובאזור היוגב הנמכתי לאזור ה- 300 מטר (מגובה 1000 קצת לפני מדרך עז) ,היה השינוי שהעביר את רב הסיכויים להגעה לגול עבורי לעניין של מזל. צפונית לעפולה הצלחתי לחלץ שוב מרמת ה 300 לכמעט 1100 דר' לגבעת המורה ובחצייה לכיוון התבור , מעט אחרי דברת שוב תדלוק טוב ומהיר יחסית מאזור ה- 600 ל- 1000 מטר. בהמשך טסתי נמוך וסחוף ולמעשה נצלתי את יתרת ההצלות שהוקצו לי ביום אחד ובקושי רב הגעתי לרמת צבי. שויצר שיצא אחרון עם גלשן בעייתי לטרמיקות צרות לא הצליח גם הוא לעבור את אזור עפולה גבעת המורה. י"ורון נראה בזמן האחרון כאילו הוא כבד על הטרמיקות , לא ברור לי בדיוק מה השתנה אצלו , אבל זה לא הירון שידענו. יחד איתו נחת צדר באזור עין השופט (נדמה לי). לי אישית היה הרבה יותר נח היום לפנות ימינה ולפחות פעם אחת שינוי כיוון הסיבוב משמאל לימין הוציא אותי ממצב של טיסה מהירה בפלוס 0.5-1 לטיסה איטית וצמודה יותר למוקד בפלוס 2. זאת היתה הטרמיקה שהפרידה ביני לברטוב שמשום מה עם כל ציודו המשופצר אינו טס עם קשר ואינו זוכה לקבל טיפים תוך כדי.

amitceder

New member
גיא לא יצא לבד

הוא יצא איתי על טרמיקה שאני סימנתי. אני מבקש לדייק בעובדות חגי, ולא להשמיט אותי מהרקורד, אפילו אם אני לא הגולש הכי טוב, ברור?

למעלה