ליברמן ינתק - חנין יחבר

shay or eli

New member
ליברמן ינתק - חנין יחבר

דברים שאמר ד"ר דב חנין, מועמד מס. 3 ברשימת חד"ש לכנסת, בביקור סולידריות באום אל-פאחם - עיר שהגזען ליברמן רוצה לבטל את אזרחותם של תושביה: "אנחנו רוצים להמחיש להמוני הישראלים שנוסעים בכביש הראשי של ואדי עארה, שליד הכביש הזה חיים אנשים שרוצים לחיות בשלום ובשוויון, ושהם אזרחים במדינה הזו כמו כל אחד אחר. האזרחים הערבים באום אל-פאחם לא מוכנים שיעבירו אותם למדינה הפלשתינית, והם רוצים להישאר חלק מהמדינה הזו" לכתבה ב- NRG

לא לבטל את האזרחות, לבטל

את הריבונות הישראלית בעיר, אין קשר לגזע, רק הבנה שלא יעזור שום דו קיום, שני לאומים באותה מדינה = קוסובו. הרי ברור לך שבניגוד אליך ולד"ר חנין, רוב היהודים הם ציוניים (רוב היהודים לא תומכי חד"ש, זו המציאות), אותו דבר ברור שתושבי אום אל פאחם לא מקבלים את ישראל כמדינתו של העם היהודי (אני לא מתחכש לזה, זו עובדה) וינסו לשנות את הסטטוס הזה בצורה כזו או אחרת, למשל מתוך הכנסת. גם אם זה יהיה הכי דמוקרטי בעולם, תהיה הגיוני, נראה לך באמת שאותם רוב היהודים הציונים יקבלו את זה? (דמוקרטי או לא, התוצאה היא כל מה שחשוב), יקבלו שלא רק מחלקים להם את הארץ (לגיטימי, אני בעד בכל מקרה) אז בנוסף לכך מחלקים להם גם את המדינה?, לי נראה מאד מאד לא סביר, אם המדינה לא תפעל נגד זה, אז האזרחים היהודים יקחו את החוק לידיים, יאבקו על ציביון המדינה, לדעתי לגיטימי, מצד שני אם המדינה תבלום מהלך שהוא דמוקרטי שמגיע מנציגי נבחרים של ערביי ישראל, גם הם אזרחים, נראה לך שערביי ישראל ישבו בשקט?, גם לא, אז גם הם יקחו את החוק לידיים, אתה רוצה פירוט של התוצאה? כל מה שפרטתי מאד הגיוני ומובנה, לא השערות באוויר, עכשיו, אתה יכול להמשיך לקבור את הראש בחול ולהמשיך בצדקנות המתייפיפת ואתה יכול להתחיל להבין מה קורה כאן, התוצאה תהיה קשה, אתה עד כדי כך צמא דם? אזרחות היא רק מסמך בסופו של דבר, במקרה של ערביי ישראל נטול תוכן, הוא מצויין בשביל לקבל קצבאות, להצביע לכנסת, לא יותר, אזרחות לא מעידה על כלום, היא בטח לא מראה על השתייכות או רצון להשתייך, אני מתכוון לרעיון במאחוריו עומדת המדינה הספציפית הזו, זו המהות אחרי הכל. דו קיום כאן יכול לבוא רק מתוך הפרדה בין העמים, רק כאשר לכל עם יש חופש מלא לממש את ההגדרה העצמית שלו כעם במלואה, לא רק כאינדיבידואל, גם ובאותו מידה כקולקטיב כחברה, לפלשתינים בפלשתין תהיה הזכות הזו (כרגע ברמה התיאורתית, מעשית עם ילכו על פתרון הוגן ולא "צדק היסטורי"), לנו בישראל יש הזכות הזו, לערביי ישראל, פלשתינאים לכל דבר אין ולא תהיה, הם מאד רוצים במימוש הזה, כדי שלא יבוא על חשבונינו דרושה כד כמה שניתן ההפרדה, בדיוק כמו שסיום הכיבוש נחוץ בשטחים כדי שהפלשתינים בשטחים יממשו את השאיפות שלהם.

למעלה