ליבי אומר שירה

ותשחק

New member
ליבי אומר שירה

ומילות אין טוב לי לעצמי טוב לי לגלות את עצמי שם ופה טוב לי לגלות את עצמי לעצמי כמעט בת 30 אישה כמעט גדולה אך כאן נדמית כילדה לעצמי ואולי לעצמכם צועדת מעל הרים אל עבר קרחת יער או 'קרחת עיר' מגלה איש ועוד איש שומעת מנגינות אחרות חלק מנגינות מוכרות חלק מנגינות עבר חלק מנגינות שהן כבר לא שלי מזמן אבל שומעת ומקשיבה ורואה את עצמי כחלק מאותו ניגון לעיתים בצלילים הגבוהים לעיתים בצלילים הנמוכים לעיתים במנגינה אחרת אך בניגון אחד שלנו כאנשים וחושבת שכשאתנגן לי בניגון שהוא רק שלי אקח איתי את הניגון שלו, שלה והוא יהיה חלק מניגון שלי הרבה יותר כולל הרבה יותר גדול הרבה יותר עוצמתי כי הוא כולל בתוכו את עצמי ועֶצֶם עָמִי והרצון הזה להתנגן ביחד מתחיל ממקום שהוא לגמרי פרטי וקטן מקום של גילוי עצמי לא מקום של פריקה, או מרידה מקום שיודע את מקומו וטוב לו בו מאוד ולכן טוב לו גם לשמוע עוד ועוד ניגונים בעיניים של אדם של אישה לא רק בעיניים של מוזיקאית ודתייה או בסתירה ומשהו לסיום, מתהליך אחר וקדום יותר, כי רציתי לטעום ולכבד במילים אחרות: "אני יושב לצידו בשקט. ממתין. לא – אינני דוחק. אני יושב כאומר – הנני. והוא – עיניו בי. יש – שעיניו אומרות: "לא. אני חושש", והתריסים נשארים מוגפים. יש – שעיניו קודחות בי, חודרות למעמקי, והוא עדיין תוהה: "הניתן לתת בו אמון? הכדאי להסתכן?" ויש שהעיניים אומרות: "מה יש לי כבר להפסיד? מי אני ומה אני?" ואז הוא מקיים בי, ברגע של דמדומים בחייו: אפתח לך שער בעת נעילת שער – כי פנה יום". (מתוך מעין מתגבר ושמו אדם, יעקב י. פרנקל)

ותשחק

New member
השאלה היא

עד כמה אתה תורני בשבילי..

חשבתי לתומי... איזה מחזר לעינין ...

אבל מה זה אומר ?! אדרבה ... אתה הכי טוב , היותר טוב ... אולי זה מה שהיא רוצה בדוקא ... לאיזה ערוץ בחרת לברוח ... אכזבתוני ... עבוד על הדימוי ... מעתה , אתה הכי הכי ! שומע?

ותשחק

New member
היכן הם

אחד ומיוחד, תקשורת, מאושרת, דנידין, מלודי, ואולי גם קטנטן.. ועוד רבים וטובים... זה כל הריטינג שלי הפעם?
זה נכתב בהקדשה לכם.. וברצינות - מקבלת הכל באהבה, רק רציתי לשמוע כמה פידבקים חוזרים, כדי להבין את עצמי טוב יותר...

ותשחק

New member
ומי

שלא ציינתי את שמו, זה לא בכוונה תחילה.. אלא שלא רציתי לפספס, כך שציינתי 'קצת'.. אז נא לא להיעלב..

ציפי81

New member
אז ככה אני ארגיש

כשאגיע לגיל 30?
תודה על עומק ההבעה שחלקת איתנו. כל אדם הוא תו, וכחברה אנחנו מנגינה. כך שהמנגינות שאת שומעת תלויות בהרבה מאוד אנשים - תווים.

ותשחק

New member
אני עוברת את התובנות האלו

קצת מאוחר דווקא, מצד הגיל.. בצורה קצת הפוכה.. עכשיו בונה אי אילו נדבכים ראשוניים או המשכיים בסיסיים בדרך לעצמי, מעבר לבנייה הרוחנית והמידותית.. - לא ביחס לחיבור למנגינות האנשים או לאנשים עצמם - זה תמיד היה בי, אלא ביחס להסתכלות שלי ממקום אחר, לאו דווקא 'דתי'.. הסבר קצת 'עקום', ובכל זאת.

דברים עולים להכרה בכל זמן ...

לי זה קורה כעת ... בהפסק של יותר משני עשורים ... אין כאן `גיל` ולא מונח אחר ... האדם ברבגווניותו אינו יכול לעמוד על עומק התהליכים העוברים עליו ... הייתי כמו בהקפאה עמוקה , שבה לא מצאתי ביטוי , אבל ישנו ביטוי רוחני שאין לו `שם` ... אין זה מתפקידינו `להבין` אלא להיות `מודע` שאני נמצא בתהליך... וזה קורה באמת בכל רגע בחיינו ... אבל הביטוי מקבל משמעות , ברגע של שינוי מהותי שעובר כרגע , כנורת אזהרה... אבל זה קרה הרבה קודם לכן ... ומה שכתבת `לא מתוך מרדנות` , זה גם ביטוי שכולו טעות , כי אם זה כן יקרה , הלבוש החיצוני יקרא `מרדנות` , אבל הלבוש הפנימי יקרא `תהליך` ואם `נכיר` את התהליך , לא נגיע למרדנות בלבוש החיצוני ... אולי לשינוי מבוקר ... שזה יותר רציני ומתקבל בעיני הציבור וגם בעיני עצמך .../ ישנה `בריחה` במילה חיפוש ... זה עוד פאן שאפשר לדבר עליו ... הואיל ואני בחופשת מחלה , יש לי את הזמן ... ההבדל בין חיפוש ובריחה , שזה מרצון וזה מתוך כפיה ... אבל שניהם יוצאים לאותו `אזור` ... לכן אלה המחפשים , נראים מוזרים בעיני המסתכל ... אלא שהכל טעות ... כל זמן חיותינו על האדמה , אנו מחפשים או בורחים , תלוי מה הזדמן ראשונה ... כי אדם חי , זה אדם שמחפש משמעות ... (פרנקל) ... זו התנועה הטיבעית שלו מתוך ומחוץ ... ומי שאינו מחפש , דומה ל``רשעים בחייהם קרוים `מתים` ``... / כל מבט אל תוך עצמך , הנו מבט פנימי ... אין דבר כזה `מבט חיצוני` כי כל מראה העין , בא מתוך הלב ... זה חז`ל מפורש `עינא דליבא`, שישנן נימים של דם המחוברים מן הלב אל העין ... וכמו `סרסורי דליבא` ... לכן האדם הוא לעולם `פנימי` , ואין לו חיצוניות כלל ... וזה כל האדם !

אהבה , במבט פילוסופי ...

סתם בא לי לפלטרט בלשוני ... אז לפחות , למען הנימוס , האזרו בסבלנות ... חוץ מאחת שאין לה את זה ... או שלא יודעת מה זה ... / האהבה , על פי מחקרים מוכחים , היא מנוע לצמיחה ... לבני אדם , לצמחים וחיות... אין דבר כזה , אדם בלי אהבה , יש בו אהבה שאין לה ביטוי כלפי חוץ ... תן לו לגדל כלבלב , וראו כמה יעניק לו מאהבתו ... תנו לו לטפח גינה , וראו כמה יתמסר למענה ... תנו לו `אשה` וראו כמה יאהב אותה ... אבל אין לערבב בין אהבת איש ואשה , ובין אהבה לכלב או גינה ... מה שאמרו חז``ל , אש אכלתם , אם ח`ו שכינה ביניהם(י`), זה אותו מקור של ה`נתינה` , אבל לא מקור ה`אהבה` ... הנתינה מקורה בנפש , והאהבה מקורה בנשמה ... והמרחק עצום ... (אמשיך מחר, עייפתי)

סאני42

New member
נו כמה סבלנות עוד אצטרך....

מצטטת: "מה שאמרו חז"ל, אש אכלתם, אם ח"ו שכינה ביניהם (י)" (ע"כ סוף ציטוט) בטר
מרוב נקודות.. פיספסת את הנקודה...
פלירטוט נעים...

ותשחק

New member
בטר היקר..

אצטרך לקרוא עוד כמה פעמים, כשקצת יותר אתפנה, ואז אוכל להגיב ביתר עמקות.. אבל הארה אחת: ציטוט שלך: "ומה שכתבת `לא מתוך מרדנות` , זה גם ביטוי שכולו טעות , כי אם זה כן יקרה , הלבוש החיצוני יקרא `מרדנות` , אבל הלבוש הפנימי יקרא `תהליך` ואם `נכיר` את התהליך , לא נגיע למרדנות בלבוש החיצוני ... אולי לשינוי מבוקר ..." אז זהו, זה בדיוק העניין שדווקא התהליך שאני עוברת עכשיו, הוא כן - לא מגיע מתוך מרדנות, או פריקת עול, לא מתוך רצון לזרוק משהו אחר, מתוך כעס או שבר פנימי/אמוני, אלא סוג של גילוי פנימי שכזה, כשלב משמעותי ולא מובן מאליו בדרך להיות יותר אני מתמיד, ואיתו אני זורמת, ולומדת להכיר את עצמי במקומות שאף פעם לא הייתי, או שאולי לא אפשרתי לעצמי. זה לא מילה אחרת למרדנות, כי אני יודעת מה טוב לי, והיכן אני רוצה להישאר ולהיות. אני מרגישה, כי יש בי את הקול הפנימי המאוד ברור ומזהה, שיודע לומר - את זה אני רוצה ואת זה אני לא רוצה, ועם זאת, אני לא חוששת לדרוך במקומות שלא הייתי בהם. עד שאגיע למקום בתוכי בו אחוש ערך אמיתי ומקום מוגן, בכל מנגינה שאשמע ובין הרבה מנגינות, לא מוגבל ולא על תנאי בעולמנו, מעצם היותי בת אהובה וראויה של השם. (סאני, אני מנסה..)

ותשחק

New member
../images/Emo204.gifועוד דבר חשוב-

למה זה לא קשור למרדנות? כי זה לא קשור לעזיבה של מקום דתי כזה או אחר, וזה גם בכלל לא נוגע בשאלות הדתיות, אלא זה קשור לבירור שלי כבת אדם (כשאת 'ידו' של השם איני עוזבת בפועל ובמחשבתי, איני רוצה לעזוב, וגם אם אעזוב לרגע, זה בידיעה שהוא איתי בתהליך הזה, ואם מותר לומר - גם אני איתו.. וכל זה - לא מתוך פחד, אלא מאהבה) וכאהיה חזק בפנים, כשאלמד לאהוב ולהכיר כך את עצמי, בינות לכל המנגינות, הניגונים השונים והמשונים - אז אני מאמינה שגם אמצא את מי שיהיה בעלי. ועד אז אני בסוג של המתנה.

למעלה