ליאונרד כהן

ליאונרד כהן

טוב אז היום שמעתי אלבום שלו... the best of בפעם הראשונה. הניבלונגים, או כל מי שיודע, אם אפשר לקבל מידע עליו, אין לי חצי מושג מיהו באיזה שנים הופיע, הוציא אלבומים, הוא מאנגליה- בירת הרוקנרול?? אני לא מבקשת מאמר מושקע, רק כמה שורות של ידע בסיסי
תודה מראש

מקנא בך

איזה כיף לגלות את לאונרד כהן?, מלך העצבות, הטרבדור האמיתי האחרון, ואחד היוצרים האהובים עלי, אין לי כל כך זמן לכתוב הרבה עכשיו, אני מרווה שאחרים יכתבו עליו עוד קצת אח"כ בנתיים קצת מידע בסיסי: לאונרד כהן יליד מונטירואל שבחבל קוויבק שבקנדה, נולד ב 1934 (מה שעושה אותו כנראה בין 69), את תקליטו הראשון The Songs of Leonard Cohen הוציא כהן בשנת 1968, מאז ועד היום הוציא אאל"ט 12 תקליטי אולפן, ומספר רב של אלבומי אוסף, אלבומי הופעה ושאר אוספים מסוג זה. האלבומים שלו שאני אוהב הם Songs of Love and Hate, Death of a Ladies´ Man, Songs from a Room וגם האוסף אותו שמעת, לאחרונה יצא לכהן אלבום אוסף חדש בשם: The Essential Leonard Cohen שאנשים שאני מאוד סומך על דעתם (רמז ל LadyG להתערב בשיחה) טענו שהוא מצויין, אבל אני עוד לא שמעתי אותו. בכל מקרה עוד לא שמעתי שיר שלו שלא אהבתי. כמה שאני מקנא בך....

LadyG

New member
הזכרתם אותי?

כן, כייף לגלות את לאונרד כהן. אני זוכרת היטב את הפעם הראשונה בה שמעתי את סוזן ועד היום כל כך הרבה שנים אחרי, השיר פשוט מושלם.Sisters of Mercy עושה לי צמרמורת ו- Chelsea Hotel גורם לי לעצב רב. בשבילי לאונרד כהן הוא קודם כל משורר, אחר כך מלחין ורק בסוף זמר אבל הכל ביחד מתקשר לדבר אחד שהוא כל כך שלם, דומה מאוד לבוב דילן. כהן נחשב למתהולל לא קטן. הרבה נשים, הרבה סמים, בעיקר LSD. אומרים שהיה פה שמח... והניבלונגים, שהקדים אותי ציין את כל האלבומים שגם אני כל כך אוהבת. ועל ה- Essential כתבתי ביקורת, שנמצאת איפה שהוא בסביבה. האלבום לטעמי מצויין, במיוחד לאלה שלא אספו את האלבומים הישנים במהלך השנים.

למעלה