לטל או למי שיודע...

RUTHIE1

New member
לטל או למי שיודע...

אני מכינה היום עוגה לצורל ציפוי בבצק סוכר. האם עוגה המכילה מוצרי חלב (חמאה/חלב/שמנת) תהיה חייבת להיות מאוחסנת במקרר לאחר הציפוי בבצק סוכר)? או שבצק הסוכר יישמר אותה ולא יהיה בכך צורך? ולכמה זמן? (זו לי העוגה השניה שאני מכינה לציפוי והראשונה לא הכילה מוצרי חלב-ונשמרה שבועיים מחוץ למקרר.) תודה מראש רותי.

brownie65

New member
רותי, אין כל בעייה!

כל עוגה בחושה מתאימה, גם היא מכילה מוצרי חלב. הבעיה היא רק במילוי/ציפוי. לא יתאים מילוי שמצריך קירור העוגה כגון קצפת, או קרמים המכילים ביצים.

שנהבית1

New member
אין שום בעיה

הי אני מכינה עוגות עם ציפוי RFM שחצויות ובין החצאים אני מורחת בנדיבות קרם שמנת ומעל העוגה אני שמה קרם שוקולד המכיל גם הוא שמנת! חשוב לדעת שלאחר המילוי יש לצפות לצייר או לפסל ולאחר להכניס למקרר ולא לצפות להכניס למקרר ולאחר להוציא ולצייר מאחר שכשמוציאים את העוגה מהמקרר הבצק "מזיע" ואז קשה לצייר ולצבוע אבל לאחר שמסיימים את כל עבודת הציפוי והציור/פיסול ניתן לשמור את העוגה במקרר גם שבוע ימים!! מינסיון רב

RUTHIE1

New member
מקפיצה לשאלה נוספת...

טוב הכנתי את עוגת השמנת והקינמון של מאקי ממתכונים (אגב-מאוד מומלצת). יש בה שמנת מתוקה-הבנתי שאין עם זה בעיה. השאלה האם לצפות בקרם כלשהו ואם כן איזה? אני רוצה שיהיה אפשר לאחסן את העוגה המוכנה (לאחר הציפוי ב-RFM ) ללא קירור לפחות כמה ימים... תודה מראש רותי.

brownie65

New member
כמה אפשרויות

אפשר להכין קרם חמאה, יכול להיות בטעמים שונים: וניל, שוקולד, קפה וכו'. אם את רוצה מתכון, תכתבי. אפשר גם למלא ו/או לצפות בריבת חלב, אם אוהבים. השבוע עשיתי את עוגת המייפל של אהרוני (מתכון במאמרים), חציתי אותה ומלאתי בריבת חלב והשתמשתי בריבת חלב גם לציפוי, שהדביק את ה RFM. העוגה עמדה למעלה מ 24 שעות בחוץ (מצופה ב RFM) וטעמה רק השתבח (אעלה תמונה בקרוב). לא ניסיתי עדיין, אבל הבנתי שאפשר למלא ולצפות גם בגנאש שוקולד (מריר, חלב או לבן). אגב, אני אף פעם לא מכניסה עוגות לפני או אחרי ציפוי ב RFM למקרר.

RUTHIE1

New member
ראשית אשמח למתכון לקרם וניל

שנית-את מצפה בקרם זה לפני הציפוי בבצק סוכר? ואין צורך בקירור העוגה? כמה זמן היא מחזיקה? מצטערת על מבול השאלות, פשוט אני רוצה להכין עוגה זו כמתנה ותהיה פדיחה לא קטנה אם היא תתקלקל בגלל שטות שעשיתי...

brownie65

New member
בבקשה: קרם וניל של דבי בראון

125 גר' חמאה רכה 1 כף חלב 375 גר' אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל לשים את החמאה בקערה. להוסיף חלב ווניל. לסנן את אבקת הסוכר פנימה בהדרגה, לבחוש היטב לאחר כל תוספת עד שכל הסוכר מעורבב בקרם, והקרם אורירי ואחיד. אפשר גם לשים את כל החמרים במעבד מזון ולהפעיל למשך 30 שניות. אני משתמשת בקרם זה לעיתים למילוי וציפוי לפני הציפוי ב RFM. בכל מקרה כדאי להכין את העוגה סמוך ככל האפשר למועד ההגשה, כמובן בכפוף לזמן שאת צריכה כדי לצפות ולקשט אותה. בכל מקרה, אין בעיה לאחסן עוגה מצופה בקרם הזה וב RFM מחוץ למקרר מספר ימים.

למעלה